HCL.HR

World of Warcraft

  • 1064 Odgovora
  • 233457 Hitova
*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1035 : 17. Rujan, 2016., 17:58 »
Kao što rekoh - grafika je očito zastarjela u večini vanilla zona (iako su revampane za vrijeme cataclysm expanzije). Čim se makneš od tamo i kreneš u par posljednjih expanzija (Pandaria pa nadalje) bit će jako očito poboljšanje u vizualima.

Što se savijeta tiče... heh. WoW je endgame igra, al ako stvarno igraš prvi put - onda preporučam da se ne obazireš previše na lv1-60(70) content jer stvarno nema previše pamtljivih questova. To je content iz 2004e koji se doslovno svodi na "Kill 10 rats" questove uz pokoji jako dobar chain i humor NPCa.

Sve kasnije je već moguće pratiti kroz nekakav story koji te vodi iz zone u zonu. Probaj naći neki pristojan guild. Za početak - možda bolje neki srednje veličine, casual guild koji nema previše "elite" igrača koji provode vrijeme lupajući raidove non stop. Čisto da imaš neki društveni dio ingame. A kad dingaš cap level onda se ionako igra mijenja kompletno - na bolje

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1036 : 17. Rujan, 2016., 19:04 »
Ok hvala.Zivo me zanima kako ce se prica razvijat i kako to sve izgleda, a najvise zelim vidjet koliki je taj WOW svjet i sta se sve nalazi u njemu.

Jel ti igras, na kojem si levelu i serveru?

Jel se moze prebacit lika iz servera u server?

Ja sam na Silvermoon serveru, taj mi je izgledao najbolje, a i vidio sam neku preporuku za njega na YT.
« Zadnja izmjena: 17. Rujan, 2016., 19:06 bartul_9 »

*

BoBD

  • *
  • 94
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1037 : 17. Rujan, 2016., 19:20 »

Al imam jedan veliki problem koji nebi trebao imat.Performanse su mi zivi uzas, doslovno svako 2,3 sekunde se sve zablokira, pogotovo ako ima puno drugih igraca.Kad udem u spilju ili  nesto bude bolje.Ok da je to neka zahtjevna igra, al nije.Jos sam sve stavio na low.





kako si to rijesio? taj problem sam i ja imao kada sam pokusao igrat?

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1038 : 17. Rujan, 2016., 19:25 »
Pa i sada imam padove fpsa, al sam stavio na DX9, a prije je bilo na DX11 i puno je bolje.Iskljucio sve zivo, ostavio teksture na fair, view distance na max, a ostalo sve iskljucio.View distance i teksture su mi najbitnije pa sam to morao ostavit malo bolje, a ovo ostalo je sve nebitno.

Al onoo..Sada nemogu uc u Silvermoon server jer je pun ljudi.Pise mi da sam u queue 450 po redi, a broj se cjelo vrjeme povecava.Boze sacuvaj, trebao sam odabrat server sa manje ljudi, al sta je tu je.
« Zadnja izmjena: 17. Rujan, 2016., 19:27 bartul_9 »

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1039 : 17. Rujan, 2016., 20:52 »
Dupli post:

Prebacio sam se na drugi server jer nisam vise mogao cekat da udem u ovaj Silvermoon i drago mi je sta sam to napravio.Usao sam u neki server za pocetnike i skoro pa i nema nikakvih fps padova, jos sam povecao duplo postavke u opcijama.Vjerojatno je bio problem radi latency ili nesto, prepunjen server, a kod mene i nije neki predobar internet.

Sada mi sve radi odlicno, fokusirat cu se na ovog novog lika sta sam izgradio.Uzeo sam Blood Elfa i Mage klasu.Duplo je bolji pocetak nego tamo sa Hunterom kako je bilo.Odma su od pocetka zanimljivi questovi i prica, stvarno pun pogodak.


*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1040 : 20. Rujan, 2016., 20:46 »
Dovukao se do 22 levela.Odlicna je igra, i sada mi je prezabavna iako jos nisam vidio nikakve bitnije price, sve bounty hunt questovi i slicno.

Svjet stvarno izgleda predivno, zadrzao sam se do 20 levela u Silvermoonu, Eversong sumi i onoj sumi iza nje.Stvarno ludilo izgleda, je zastarjela grafika, al svjet stvarno ima dusu.

Imao sam i par noobovskih problema.Prvo sam otisao u Eastern Deadlands jer sam krenuo na put do Undercitya, a da bi dosao do tamo morao sam proc kroz ovaj Deadlands(bar sam tako mislio).Dosao sam u taj Deadlands(lvl 35-45) i odma su me napali neki likovi i unistili me u 2 udarca.Onda sam se stvorio na groblju, otrcao do svog groba, stvorio mounta i poceo trcat na njemu kroz Deadlands pritom bjezeci od hrpe kostura, vukova i svega.Ubili su me opet i opet, a onda me uhvatila panika.Kako cu izac odavde? Necu se uspjet vratit natrag na mirniji teritorij, itd.Onda sam shvatio da mogu pricat sa ovim na groblju i spawnat se kraj njega i pritom osteti vecinu oruzja i opreme.Napravio sam to i iako sam jos uvjek bio u panici, barem sam bio na groblju pa sam bio malo mirniji.Al onda sam ja budala tek shvatio da imam Hearthstone i da se mogu vratit natrag u Silvermoon dok si rekao keks.

Napravim ja to i vratim se u Silvermoon i onda vidim da mi je oprema totalno ostecena, par stvari je pocrvenjelo i nisu vise sluzile i pise mi da moram pronac vendora.Sada ja opet u panici u ogromnom Silvermoonu trazim vendora i mislim se kako ga necu nac za pola sata.Onda se dogodi jos veca ludost.Pronadem dvojicu likova i pitam ih 3 puta kako cu pronac vendora, a oni mi odgovaraju sa pitanjima da kako ce vjerovat Blood Elfu, ovo, ono i na kraju nakon 2,3 minute razgovora sa njima ja shvatim da stojim tocno pored nekog covjeka sa nekim stvarima oko njega, a povise glave mu pise vendor.

U redu super, popravim oruzja i opremu i pogledam na onu cipelu na mapi kako stoji kraj mene, odem tamo, kliknem na covjeka i vidim da ja debil mogu odletjet tocno kraj Undercitya(debil sam se mogao teleportitrat tamo drito iz Silvermoona, al ko ce to sve shvatit u ovoj igretini).Odletim tamo(let je trajao dobrih 5 minuta, pri cemu sam zapalio cigarui promatrao predivan WOWsvjet), sletim kraj toga Undercitya i pocmem trazit quest.

Trazio sam barem 25-35min, pretrazio cjeli grad, sve zivo i na kraju tek shvatim da imam lift(ja sam taj lift nasao prije, al kad sam dosao do njega zatvorila se vrata, ja cekao 10 sekunda i otisao(jer sam mislio da nemam pristup tome ili nesto), pretrazio sve zivo i nezivo i vratio se opet nazad).Kraj lifta su bila neka 2 playera i vidim nesto cekaju.Ja stao, cekam sa njima, kad vrata se dignu i oni udu u njih, ja trk za njima(jer sam mislio da ce se zatvorit jer nemam pristup tom djelu), spustim se u Undercity, trazio jos dole 10 min, jer je grad ogroman, a mapu je pomalo tesko citat.Napokon nasao quest izasao od tamo, jos malo setao po sumi, obavio quest, dva i odjavio se.

Eto tako sam ja izgubio 2,3 ure danas u WOWu, doslovno nisam nista napravio, 90 % vremena sam trcao na konju i trazio kuda cu ici.Al da mi je zao, nije ni malo jer je igra stvarno odlicna.Zarazna na pravi nacin i bas mi pase.

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1041 : 22. Rujan, 2016., 20:27 »
Kao što rekoh - 1-60 je vanilla wow i tu se nećeš neke priče naslušati. Čak ni outlandu (TBC expanzija lv60-70) nećeš imat previše toga osim par chainova kroz zone. U WotlKu je već priča malo drugačija jer ćeš imat posla s Arthasom. Al tek tamo od pandarije na dalje je questanje baš story driven i imaš NPCe koje pratiš po svim zonama.

Npr - Harrison Jones - the great explorer  :mrgreen:

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1042 : 22. Rujan, 2016., 21:19 »
Odlicno.

Evo sada sam bas dosao do nekog lika sta ga je neka carobnica zacarala i ubacila u jezeru.Pokupio planove napada od Alliance i postao sa njim heroj Horde.To je prvi quest sta je bila neka bitnija prica u njemu, cak je bila i animacija.Dobio sam i brdo exp, a quest je bio lagan skroz.

Danas sam u 2 sata dogurao do 26. levela.Ma cudo je igra, bas mi se svida, jedva cekam vidjet pricu i upoznat ostale heroje, likove i mjesta.Ima brdo svega, stvarno nisam nijedno ime zapamtio.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1043 : 25. Rujan, 2016., 17:41 »
Stigao do levela 33.Danas sam peglao dobrih 6 ipo, 7 sati.Ubio Yetimusa the Yeti Lorda, rjesio jos par bossova i pocistio par djelova.Sad sam napredovao dalje iza Hilsbrad Foothillsa, usao u novu regiju( prosao sam kroz ogroman tunel), spustio se do obale i u daljini vidim predivno zalazece sunce i neke brodove, mislim da ce mi to bit sljedeca destinacija.

Sreo sam jednog lika kojeg sam sreo prvi dan igranja u Silvermoonu i opet se skompali i rjesavali zajedno questove 2,3 sata.Predivan osjecaj kad se nesto ovako dogodi ili kad nades dobrog covjeka koji ce se druzit sa tobom i pomoc ti.


Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1044 : 26. Rujan, 2016., 07:52 »
Jooj bartule suze mi liju od nostalgije  :wildboy: :wildboy:

Nego, jel još nekome taj Suramar naporan ko meni? Isuse sveti kaj su od te zone napravili, prokleti reputation questovi.  :hiha2:

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1045 : 26. Rujan, 2016., 18:12 »
Evo me..Sad sam dogurao do levela 35 i mislim da ce bit dosta za danas.





A na ove brodove sam mislio, tamo se vide u daljini.


Tek sam sada shvatio da mogu chainat napade ili kako se to vec zove.Ono kad mi ikona od odredenog napada dobije zlatnu boju, ja je stisnem a on napravi napad odma bez onog cekanja od 2,3 sekunde.

Stvarno ima hrpa stvari za otkrit, a uopce nema nikakvog tutoriala, i to mi se bas svida.


*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1046 : 27. Rujan, 2016., 08:54 »
meni su ovi tvoji avanturistički postovi odlični  :mrgreen:

keep'em coming

tutoriale imaš na početku za osnove - za sve class-specific stvari imaš MASU siteova po netu - npr http://www.icy-veins.com/wow/class-guides (odličan site za sve klase)

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1047 : 27. Rujan, 2016., 16:04 »
Haha, hvala.  :D

Odlicno provjerim taj sajt kasnije pa valjda nadem nesto pametno.

Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1048 : 27. Rujan, 2016., 16:24 »
Bartule, vidim da si otkrio WoW nakon 10 godina, haha  :thumbs:

Ja sam level 100 s hordom i alianzom, nisam još kupio Legion, možda kroz koju godinu.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: World of Warcraft
« Odgovori #1049 : 27. Rujan, 2016., 16:48 »
Uvjek sam imao zelju zaigrat ovu igru, al u pocetku nisam imao net, kasnije nisam mogao placat, a onda sam je par godina zaboravio.Evo sada joj dao priliku i nije mi zao.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9