HCL.HR

PS3 - HDMI - nema slike ni zvuka

  • 2 Odgovora
  • 6395 Hitova
*

DogZy

  • n00b
  • 2
PS3 - HDMI - nema slike ni zvuka
« : 23. Prosinac, 2014., 11:51 »
Jucer sam upalio prvi put nakon 5 mjeseci PS3 od 80GB CECHL04 i cinilo se sve u redu. Prvih pola sata sam proveo u brisanju datoteka koje sam imao na HDD-u da mi stane GT6. Kad sam s tim zavrsio, poceo sam s igrom GT6 po prvi put.

Nisam dosao do glavnog izbornika igre jer sam isao jesti pa sam mislio kasnije jos igrati. Proslo 20 minuta i sokirao sam se kad sam vidio ugaseni PS3. Prvo sam pomislio,"ovo sigurno nije energy saving mode" ili kako se vec zove' jer proslo je ovoliko vremena.

Nista, upalio ponovno normalno PS3, vidio i cuo animaciju pokretanja (ono gdje pise upozorenje za epilepsiju) i onda se odjedanput izgubila slika i ton. Zasto? Zato sto mi se PS3 automatski ugasio. Onda sam skuzio da je nesto veliko, ali ne znam sto.

Na TV-u, koji je s PS3 uvijek povezan HDMI kablom ,pisalo je "Nema signala.Provjerite napunjenost povezanih uredjaja i povezanost kabela ili provjerite odabir izvora."To pise svaki  put kad se PS3 pali.

Moram napomenuti da PS3, kad ga ukljucim, normalno radi, 99% sam siguran (samo se prva dva puta sam ugasio!!, ostalo je vrijeme radio i sam sam ga gasio). Gori i plavo i zeleno svjetlo, kad kontrolerom radim komande tipa:lijevo, desno, gore, x, vidim blinkanje lampice od HDD-a, sto bi trebalo potvrdivati moju tvrdnju.

Pokusao sam obrtanjem koja strana kabla ulaziu PS3, gasenjem PS3 tako da sam ga maknuo s produznog....nista ne pomaze. Ne znam cega je ovo indikator,sto mu je i kako se to rijesi. Moze li se uopce rijesiti? Volio bih misliti da je problem samo u HDMI-ju, ali ne mogu biti siguran.

 Eto, nadam se da cete od sveg nabrojanog moci sastaviti nesto, pitajte... Vjerojatno sam nesto i zaboravio napisati.

P.S. kontroler mi je bio volan, jer joystick sam negdje bacio i ne mogu ga naci. Cisto da se zna, ako bi mozda moglo biti faktor, ali ne vidim logicno objasnjenje za isto...

*

kaisersephirot

  • Suradnik
  • ******
  • 6514
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: PS3 - HDMI - nema slike ni zvuka
« Odgovori #1 : 23. Prosinac, 2014., 11:58 »
Pokušaj hdmi kabelom spojiti na drugi uređaj, tipa kod prijatelja. Probao običnim tv kabelom?

*

DogZy

  • n00b
  • 2
Odg: PS3 - HDMI - nema slike ni zvuka
« Odgovori #2 : 23. Prosinac, 2014., 13:11 »
Hvala na brzom odgovoru.

Budem probao tokom dana. Taman mi prijatelj ima PS3 na kojem igra preko AV kabela pa cu probati u njegov PS3 staviti HDMI pa cu vidjeti je li HDMI taj koji je kriv. Ako nije, onda znam da je jedan od ulaza, bilo na PS3 ili na TV nevaljao. A to nije dobro :mrgreen:

Ako HDMI nece raditi ni kod njega, onda kupujem novi HDMI i gotova prica. Javim se u temu kad isprobam.
« Zadnja izmjena: 23. Prosinac, 2014., 13:13 DogZy »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9