HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => PlayStation konzole => Autor teme: smolisimus - 14. Siječanj, 2016., 12:31

Naslov: Help oko kupnje!
Autor: smolisimus - 14. Siječanj, 2016., 12:31
pozdrav

ovako posto sam novi u PS4 svijetu , ako moze neko objasniti tj pomoci oko kupnje digitalnih verzija igara..

vidim ima oglasa i na njuš.. i drugdje no neznam kako zapravo te transakcije funkcioniraju

svaki help je dobrodošao ..


tnx
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: Doomguard - 14. Siječanj, 2016., 17:55
Kolko sam ja vidio (nisam to nikad kupovao), to su uglavnom prodaje accountova koji na sebi imaju kupljenu igru, što znači da bi za svaku kupljenu digitalnu igru preko njuškala mogao imati razbacano po x accountova, sto postaje velika i zbunjujuca gnjavaza.

Doduše, moguće je da čovjek prodaje kod kojeg ukucas u ducan kako bi otkljucao pristup downloadu, no praksa bas i nije da se takvi ključevi dijele posvuda pa sumnjam da ih oni imaju na bacanje, jer čak ni mi ne dobivamo kodove za te veće naslove pa sumnjam da zapravo uopce i postoje.

Primjerice ovaj
http://www.njuskalo.hr/ps4-igre/ps4-igre-najveci-izbor-sve-igre-200kn-oglas-17754468 (http://www.njuskalo.hr/ps4-igre/ps4-igre-najveci-izbor-sve-igre-200kn-oglas-17754468)

Ovdje čovjek jasno veli da se radi o prodaji accountova sa igrama. To sve jako smrdi i ne predlazem da to diras, da ne spominjem da u tim slucajevima postoji i mogucnost da ti covjek nakon kupnje resetira account jer su njegovi podaci gore i sebi vrati pristup kako bi to opet nekome prodao. Nisam siguran ali moguce je da ni podatke toga accounta nemozes mijenjat naknadno (znam da ime nemozes, password sigurno mozes ukoliko i email promjenis). Ukoliko ikada bude problema s tim accountom, mozes ocekivati probleme od strane sonya da utvrde vlasnistvo, a ako se ne varam mislim da prodaja accountova nije bas ni legalna po njihovim terminima.

Moj savjet je ako bas zelis kupovat digitalne naslove, kupi si HRK bon u ducanu i prebaci na PS pa kupi sa sluzbenog online ducana. Istina cijene tamo nisu ovako niske, ali zato barem znas da te nebudu prevarili.
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: bartul_9 - 14. Siječanj, 2016., 18:04
Preporucam ti da neuzimas osim ako ne kupujes kod za igru direktno ili ako ne uzimas u nekoga koga znas.

Ja sam kupio GTA5 racun i nakon 10 dana mi je blokiralo taj racun i nisam vise imao pristup istome, a takoder se dogadalo da blokiraju cjelu konzolu tako da najbolje ti je ne dirat to.
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: bartul_9 - 15. Siječanj, 2016., 00:02
Uzmes jednu ili dvi orginal polovne igre za 150 kn, max 250,300 ako je novi naslov i konstanto se mjenjas sa nekim i ne trosis uopce puno para.

GTA 5, Witcher 3, Far Cry 4 i takvi bolji naslovi su vecinom od 200 do 300 kn, a mozes naletit i jeftinije.

Black Flag, Last os Us, Infamous i takve starije naslove mozes nac i za 100 kn ako ne i jeftinije.

Na Facebook imas dost grupa Razmjena i prodaja PS4 igara i tamo konstant nekonesto mjena i nudi tako da ces uvjek nac sta ti pase i trosak ti uopce nece bit velik.

+ Imas PS pretplatu gdje svaki mjesec dobijas nekoliko besplatnih naslova te su konstantno veliki popusti na dobre igre tako da prakticki mozes uzet dosta vrhunskih igara u doslovno pola cjene.
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: smolisimus - 15. Siječanj, 2016., 13:09
hvala na savijetima.
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: DevilNikles 14 - 22. Siječanj, 2016., 15:30
Ja sam iz Srbije,a u Srbiji je nemoguce kupovati preko ps store-a,a prodavnice poput Games I gigatron su dosta skuplje neko ps4 store,pa me zanima da li ima neki siguran I jeftin satj za kupovinu ps4 igrica (zanima me fifa 16) Ja sam malo treazio I nasao sam game.co.uk ako je neko kupovaio sa ovog sajta,neka kaze svoja iskustva.
Naslov: Odg: Help oko kupnje!
Autor: dilo_trasul - 23. Siječanj, 2016., 00:09
Xboxrepublika.com to ti je srpski sajt nemoj da te ime zbuni vecina ekipe gejma na PS4,pa tu vidi s ekipom kako nabavljaju igre,puno bolje ce te oni uputit a mozes i nac likove koji su mozda iz tvog grada pa mijenjaj igre,pa i digitalne verzije jer vidim da svaki od njih ima nekoga s kim kupuje a kasnije i mijenjaju igre.Razgledaj forum i oko ovoga imas puno bolje informacije i ekipe je fakat ok i spremna je svakoga uputit kome je PS4 novost.