HCL.HR

Preporuka PS4 Headseta

  • 16 Odgovora
  • 16505 Hitova
Preporuka PS4 Headseta
« : 09. Prosinac, 2017., 12:54 »
Dakle, trazim headset za PS4, ali koji ce i posluzit tu i tamo za PC (glazba i tako to)... Vazno mi je da cijena ne prelazi 150-200 kuna jer meni su dovoljno dobre i ove jeftine slusalice koje sam dobio sa PSVR headsetom, ali uzeo bi ove vece prvenstveno iz razloga sto mi mala sestra ima premale usi za ove "in-ear" slusalice.... Dakle, slusalice mi trebaju za gaming na PS4 i tu i tamo za PC (win 10)... Ove su mi zapele za oko, pa sad ne znam koje da uzmem, ne znam ako su uopce sve kompatibilne sa PS4 odnosno Dualshock 4 kontrolerom... Ili ako imate mozda neki drugi prijedlog u tom cijenovnom rangu...

https://www.elipso.hr/informatika/slusalice-i-mikrofoni/KROM-NXKROMKPST/
https://www.elipso.hr/informatika/slusalice-i-mikrofoni/GEMBIRD-GHS_01/
https://www.elipso.hr/informatika/slusalice-i-mikrofoni/E_BLUE-EHS926BKAA_IY/
https://www.elipso.hr/informatika/slusalice-i-mikrofoni/MAXLINE-GH553M/
https://www.elipso.hr/informatika/slusalice-i-mikrofoni/SL_450302_BK/

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #1 : 11. Prosinac, 2017., 15:13 »
U meduvremenu sam se predomislio... Kad sam vec iskeširo ovolko para na Pro i VR, onda valjda uzet i pošten headset.... Dakle sad se dvoumim izmedu Sony Gold-a i Hyperx cloud??

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #2 : 11. Prosinac, 2017., 15:30 »
Ja sam prije nekoliko mjeseci uzeo Sony Gold headset i prezadovoljan sam.
Zvuk je odličan i dosta dobro izolira okolinu.
Mikrofon je isto ok, doduše nisam nešto puno pričao.
Lako se spaja na PC.
Postoji i službena aplikacija za Gold set, gdje se zvuk može dodatno podešavati i gdje određene igre podržavaju Gold verziju pa se može odabrati najbolja postavka koja ide uz tu igru.
HyperX cloud nisam koristio tako da za njih ne mogu komentirati.

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #3 : 11. Prosinac, 2017., 18:36 »
Ma i ja bi rade uzeo Gold nego ovaj Hyperx, ponajvise zato sto zelim da mi je Headset maksimalno kompatibilan sa PS4 konzolom sto je slucaj kod Gold-a jer je naravno Sony-ev ... Evo citam po internetu i forumima da se ljudi zale na Hyperx da na PS4 ili opcenito konzolama nisu dovoljno glasni i kvalitetni kao na PC-u pa me to brine.... Dok me kod Gold-a najvise zabrinjava taj njegov materijal, tj izgleda mi nekako previse plastican i ko da moze puknut bez problema.... Btw gdje si ih kupio?? Di se moze najjeftinije proc tu kod nas, ako ne kod nas onda iz vana al ako je postarina prihvatljiva jer gledam na amazonu bi me vise izasla postarina od samog headseta...

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #4 : 12. Prosinac, 2017., 00:10 »
Izgleda plastično, ali je dosta izdržljiv i može se savijati, tako da nije problem. Slušalice su udobne i nakon dužeg korištenja. Nekad bi me znala glava zaboliti nakon dužeg korištenja, s ovima ne. Izvana je plastika, s unutarnje strane je kao neka spužva.
Ja sam uzeo ovdje za nekih 600 kn....  https://infomark.hr/proizvodi/ps4/playstation-4-oprema/ , ali sad vidim da su cijene mijenjali. Probaj na nabava.net provjeriti još malo cijene.

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #5 : 12. Prosinac, 2017., 08:38 »
Ja sam uzeo Roccat Renga i prezadovoljan sam sa headsetom..topla preporuka.

 

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #6 : 13. Prosinac, 2017., 23:41 »
Bas sad gledam Roccat Renga headset za 40 funti na gamecollection-u i dvoumim se izmedu njega i Turtle Beach 50p (kod nas ga ima za 250 kuna)... Sad se ne mogu odlucit, razlika je nesto manja od 100 kuna, a oboje vidim da rade dobro na PS4.... Raptileos, ti korisistis Roccat na PS4?

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #7 : 15. Prosinac, 2017., 12:40 »
Bas sad gledam Roccat Renga headset za 40 funti na gamecollection-u i dvoumim se izmedu njega i Turtle Beach 50p (kod nas ga ima za 250 kuna)... Sad se ne mogu odlucit, razlika je nesto manja od 100 kuna, a oboje vidim da rade dobro na PS4.... Raptileos, ti korisistis Roccat na PS4?
nemoj rokat, ja imam i nisam bas zadovoljan, zvuk jeste odlican i mic solidan al nikako ti ne izolira okolinu

*

Mrky

  • **
  • 260
Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #8 : 18. Prosinac, 2017., 12:53 »
Ja koristim Razer 7.1, jako su dobre slusalice, i vrijede para, ne samo za PS4 gaming, nego i za PC. Ali opet nakraju ja sam fan Razera, pa cu uvijek recommandad njihove producte.

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #9 : 29. Prosinac, 2017., 01:44 »
Ja imam ovaj par:

Trust gxt 322, meni odlične za plejku. Ubodeš u kontroler. Glasne su, imaju fin bas, zatvorene, cijelo uho upadne u spužvu, materijal je platno ne koža i neće se raspasti nakon par mjeseci, kabel je obučen u pleteni materijal pa se žica ne frka, imaju prekidač za mikrofon, i regulator za glasnoću. 

Ove mi rade na PC-u i plejki, premda su tiše na PS4 :
SPIRIT OF gamer Elite-H70 
Također uho upadne u školjku, lagane su, zatvorene , materijal umjetna koža, jako izoliraju zvuk sa strane, odlično se mogu štelati na PC-u, daju jako ugodan ton, jak bas. Ugodne su na glavi premda su ogromne. Nemaju prekidač za mikrofon, imaju regulaciju glasnoće. Svijetle. 

Probao sam još neke, ali sve ove USB verzije sluški su tiše na PS4. Neznam zašto. Na PC-u grme.   


Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #10 : 31. Prosinac, 2017., 18:56 »
Uzeo sam Roccat Cross i sluske su mrak... za 300 kuna dobar izbor i za gaming i za muziku,  prijenosne (znaci moze se izac s njima i van jer nisu one ogromne “gejmerske”), dosta su i udobne i pristojno zatvaraju vanjski zvuk.. Znaci nisam probavao puno slusalica i headsetova, ali mislim da se za ove pare ne moze bolje

*

aca

  • **
  • 171
Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #11 : 02. Prosinac, 2019., 09:53 »
pozdrav kolegica me pita da joj nađem neke slušalice za PS4 (za djecu) e sada me zanima kako se one spajaju na sami ps? USB? ili isključivo preko 3.5mm jack?
« Zadnja izmjena: 02. Prosinac, 2019., 11:16 aca »
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #12 : 02. Prosinac, 2019., 12:55 »
kako se one spajaju na sami ps? USB? ili isključivo preko 3.5mm jack?

Kratki odgovor:
Sluške se mogu spojiti preko oba priključka, ovisi kakve sluške posjeduješ. Da ne kompliciram,  recimo
ova beba

 
Dugi odgovor i malo tehnikalija: 

Prvo,
neka kolegica odabere što će kupiti: USB ili 3.5mm. U svakom slučaju neka traži slušalice na kojima piše da su kompatibilne sa PS4. Ima ih more.

Drugo,
Sluške se mogu spojiti na dva načina: direktno u 3.5mm priključak na kontroleru (recimo handsfree sluške od mobitela) ili preko USB-a (ove se mogu korisiti i na PC-u). Specfičnost 3.5 mm priključka na kontroleru  je što ima prihvat mikrofona. Ako pogledaš konektor od handsfree sluški za mob, on ima 4 reckice  na jacku ne 3.  E  sluške sa takvim priključkom trebaju za PS4.  Recimo ove

Treće,
USB verzija može biti izvedena žičano ili sa wirelessom. Ako se radi o bežičnoj verziji, sa sluškama dobiješ dongle (kao usb stick izgleda) i on se jednostavno ukopča u plejku. Kao izlazni device  u
izborniku plejke odabereš  ime tih sluški (naziv kako ih je plejka prepoznala)  i to je to. Da ne bude zabune, NITI  JEDNE KLASIČNE BLUETOOTH SLUŠALICE NISU KOMPATIBILNE SA PS4.
Klasične  USB sluške za PC u pravilu rade na PS-u iako ponekad na njima nije deklarirano da su kompatibilne sa PS. Ove službene Sonyeve rade k'o urica ali su banana za chat. Nažalost, ni platinum verzija nije ništa bolja. Općenito, dobre wireless verzije slušalica za PS4 su j*beno skup sport. Neznam. Razer Tresher ili Astro A50. ( Tresherice su fantastične, a Astro A50 su još bolje)

Recimo Razerove Kraken tournament edition sluške su kompatibilne sa svim platformama.  Dolaze u dva dijela:  sa klasičnim 3.5mm kabelom na samim slušalicama i  USB zvučnom kraticom.   Sluške ubodeš u kartcu, karticu u PS i to je to :) (a možeš i same sluške ubosti u kontroler pa USB dodatak ne treba spajati) Naveo sam njih jer su  :thumbs: , imam ih, a trenutno su na popustu :) Postoje i u bijeloj verziji. 

Četvrto,
Ako kolegica već ima nekakve sluške za PC, na plejku ih može spojiti na dva načina: preko USB zvučne kartice (bilo koje koju pronađe u dućanu, to je USB zvučna za PC) ili preko y kabela. U chipoteci ova glupost košta 30 kn.  Taj kabel ima prihvat za mikrofon i slušalice odvojeno, a pretvara ih u jedan priključak. Zato se zove y kabel :) To ušteka u kontroler i sve 5.
« Zadnja izmjena: 02. Prosinac, 2019., 13:10 moordrak »

*

aca

  • **
  • 171
Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #13 : 02. Prosinac, 2019., 17:50 »
Hvala na opsirnom odgovoru, a reci mi jel bas mora pisati da su kompatibilne sa ps4? Sto bude u slucaju dq nisu odnosno da to nepise, posto sam ja pc(masterrace) odmah mi usb zica pada napamet.. jel to okej?
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Odg: Preporuka PS4 Headseta
« Odgovori #14 : 03. Prosinac, 2019., 09:12 »
Ima dosta USB sluški za koje ne piše na kutiji ili u uputama da su kompatibilne sa PS4 pa svejedno rade. Probao sam ih par. Radile su sve  na plejki bez greške. Čitam po forumima da više-manje sve USB sluške koje ne traže neke posebne drivere rade na PS4. Ne mogu 100% tvrditi da je to točno zato , treba probati.
  Što se "običnih" sluški tiče, verzije za PC imaju posebno priključak za mikrofon i posebno za slušalice. To izgleda ovako:


Tebi treba ovo:

 Obično na kabelu od PC sluški vise dva priključka. Na plejki ih nemaš gdje ubosti. Zato sam spomenuo onaj y kabel.  izgleda ovako:
Kupiš ga u Linksu  za nešto više od 20kn  i onda možeš bilo koje PC sluške spojiti na plejku, točnije, na kontroler.

Inače da, ako si na pola metra od ekrana, onda bežično spajanje nema smisla. Ako si na 3 metra, zavaljen u kauč, e onda žice smetaju. Jako.  :mrgreen: :loludara:

« Zadnja izmjena: 03. Prosinac, 2019., 10:46 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9