HCL.HR

Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama

  • 21 Odgovora
  • 39272 Hitova
*

ck7

  • ***
  • 751
Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #15 : 18. Ožujak, 2016., 23:23 »
U doba bez neta, split screen i igranje Medal of Honor (European assault) na PS2 s bratom, koji se stalno žalio kako on bolje igra sa mišem i tipkovnicom, a ne joystickom, jer sam ga uništavao do te mjere da nije htio pričati samnom po pola dana, dok nije pomislio na revanš gdje je bila ista priča :) I naravno Teken Tag 3 i Yoshimitsu protiv njegovog Paula..prsti još uvijek bole od tih mečeva  :hihi:

Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #16 : 01. Svibanj, 2016., 19:50 »
Kupnja Command & Conquer: Red Alert za ps1 i igranje skrimsiha do besvjesti... :D

*

Prayer

  • **
  • 183
  • 1.6180339887
Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #17 : 02. Svibanj, 2016., 00:06 »
Vidim temu pod istim nazivom na drugom forumu  pa me inspiriralo da napišem jedan "kratak" tekst o dobroj staroj jedinici.

Ukratko, PS1 je bila moja prva "prava" konzola - pišem prava pod navodnike jer je tehnički moja prva konzola bila neka kopija neke druge kopije NES-a/SEGA-e ili čega već ne koja je bila pogonjena žutim kaseticama, onaj koji zna zna No uglavnom ne znam ako se tko sjeća no prije su bile "igraonice" koje su bila najčesće u videotekama ili gdje već ne i tamo se moglo za tada skupocijenih 5 kuna (i to onih dobrih starih papirnatih sa legendarnim brkovima Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana) sebi rezervirati PlayStation  konzolu za punih 30 minuta koji su proletjeli kao od šale. Bile su to dobre stare debele sivonje koje su bile moralno slijepe na piratluk pa se samim time moglo odigrati praktički sve što vam je srce htjelo! Prva igra koju sam odigrao na PlayStation-u je bio sada legendarni Crash Bandicoot koji je i dan danas nezaboravan. Sjećam se da nisam znao kako se igra zove pa sam zamolio tetu da mi pusti igru sa "čukom" - šta ćeš, kud će balavac od 9 godina znat što je što pogotovo u ranim 2000. - no eto to mi je u biti uvod bio u 3D gamin svijet.
Znali smo visiti po cijele dane i grati Crash Team Racing na tada svemirskom multitapu, no ni igre poput Tekken 3 nisu bile nepoznanice u već zakuhanoj PvP igraonici.
Ne znam zašto no posebno mi je ostala u sječanju igra ESPN Extreme Sports koju smo kao mulci obožavali!

No tako je vrijeme prolazilo pa bi netko od "nas" dobio konzolu od strica/tetke/babe iz Njemačke dok smo mi ostali smrtnici kuhali od ljubomore i prštili od bijesa zašto nam mama nije nama kupila konzolu pa da i mi budemo face. No na kraju krajeva sam se i ja dočepao konzole, i da bila je iz Njemačke! Nažalost ja sam dobio onaj slim model koji je imao AP zaštitu na sebi pa sam se igrao sa originalima nezaboravnog crnog "postolja" uz pomoč kojeg smo "znali" preoznati koja je igra falša a koja original. Među prvim igrama mi je bio neki demo disk sa više igara na njemu poput The Legend of Spyro gdje je samo prvi level bio igriv te se u biti vise manje moglo samo trčkarati po zelenim poljima i skupljati one gem-ove i paliti slasne ovčice. Kako je vrijeme prošlo tako su i nove igre izašle no one koje ću najviše pamtiti je Fighting Force gdje se moglo okoliš koristiti kao oružje te je imao co-op što je bilo jako cool za to vrijeme, Ape Escape mi je također jako prirastao srcu zbog jedinstvenog gameplay-a i odličnog arta te posljednje Tony Hawks Pro Skater uz kojeg se znalo masu vremena provesti. Tu je su i manje poznate igre poput Tomba 1 i Tomba 2 pa čak i one malo teže i frustrirajuće igre poput Kula World. Masu igara nisam stigao odigrati jer mi je konzola bila ona "obična" bez čipa tako da će te me morati ispričati na slaboj kolekciji pa čak i pamćenju PS1 igara. No jedina igra kou sam igrao a da mi je ostavila ožiljak do kraja života je Pokemon Crazy Hit koja je u biti bila Pokemon igra za PS1, jedina Pokemon igra za PS1! I zamisli iznenađenje kada upališ igru kada vidiš taj monstrozitet naspram super popularnog anime crtića! Za PS2 i PS3 bi se dalo napisati još i više no iskreno nemam volje za to, možda nadopunim :)

No bilo kako bilo najviše sam se zabavio uz prvu PlayStation konzolu i ona će mi uvijek ostati u srcu :)

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #18 : 02. Svibanj, 2016., 20:26 »
Ja se takoder sjecam tih kopija sa zutim kazetama, promjenio sam ih barem 3,4 komada.Super Mario, oni motori sta skacu i tenkovi.Kupio sam 20 kazeta, a sve su imale iste igre.

Sta se tice PS1, prvog sam vidio u prijatelja, a njemu ga je donio ujac iz Japana, bio je sivi, debeli.Ja sam svoj dobio slim model cim je izasao i stavio sam cip, izasao me oko 200 kn ja mislim.Imao sam svoj TV u sobi i spojen PS1 na njega, ajme koje uzivanje.Od igara se sjecam da sam peglao Medal of Honor i to ja mislim 1,2 djela koliko ih je vec bilo.Uglavnom Svabe, iskrcavanje na Normandiju, Omaha Beach, cjelu povjest sam naucio tamo, oruzja da ne govorim.Onda naravno Crash Bandicoot 1,2, Warped i koji je vec bio, uzivao u svima, bas igretina.Prvo upznavanje sa njim mi je bilo bas u tog prijatelja, na starom sivonji i to je bio demo od 1 levela.Spyro sam peglao satima, Tarzan, Gran Turismo 1,2, Destruction Derby(jedna od top igara ikad).Jos sta mi je u glavi je Metal Gear Solid koji sam igrao satima i satima, malo djete, znam malo engleskog, nemam memorijsku i svaki put moram ispocetka, prjec tu igru mi je doslovno bila nemoguca misija, al sam je igrao i previse.Najdalje sam dosao kad ubijem onog Ocellota ili tako se nekako zvao, i onda nikad nisam znao kako dalje, a dosla bi noc ugasio bi play i izgubio sve sta sam prosao.Peglao sam one zadatke na onim virutalnim mapama, i to mi je bilo cudo dobro, bas sam gustao u tome.Al ejjj ta igra, pa kad sam vidio da mogu zapalit duvan, pa suljam se ispod a on gleda iz prvog lica, ajme koji show.Pa uvodna scena uz onu bolesnu muziku i sada me trnci produ.Pa kad  umres ona muzika, pa sve to o terorizmu, pa DARPA Chief, pa onaj covjek u WC-u, pa stakori u ventilaciji, totalno cudo od igre.Nisam je jos presao, al kad budem u mogucnosti uzimam PS1, kupujem orginal igru i igram je do kraja.

Malo se razuzio post i fokusirao sam se na jednu igru, al eto to su neke uspomene sta mi ostanu od prvih dana sa Play Stationom.Da ne pricam o PS2, San Andreasu, GTA3 i ostalim cudesima.

EDIT: + Dino Crisis, Resident Evil, Tony Hawk Pro Skater,Driver, Syphon Filter,Tomb Raider
« Zadnja izmjena: 02. Svibanj, 2016., 20:32 bartul_9 »

*

theth1ef

  • **
  • 219
  • Učiš dok si živ.
Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #19 : 02. Svibanj, 2016., 21:02 »
Koje je to veselje bilo kad sam dobio memorijsku za saveanje.  :D
Ja se pak sjećam da je bila neka "trgovina", kak da to nazovem, gdje sam dolazio svakih mjesec,
i onda sam iznajmio 4,5 naslova i tak svakih mjesec, dva.
Ali sam se uvijek vraćao Crashu i Spyru ili kako smo ga tada zvali Špiri.  :piva:

*

Eldar Tutnić

  • *
  • 25
  • "Pravedni budite; to je najbliže bogobojaznosti.."
Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #20 : 10. Kolovoz, 2016., 13:12 »
Bilo je to prije nekih 12 godina, tada sam o igrama samo čuo i slušao jer je moj tadašnji PC bio izrazito slab. Otišli smo u PS klub i zajedno poigrali GTA-San Andreas na PS2. Prijatelji i ja smo o tome pričali mjesecima, to iskustvo preuzimanja bagera od umornog radnika pored žutog primorskog krana je sjećanje koje vrijedi. P.S Jako dobra tema za razgovor
"Allah naređuje: pravednost, dobročinstvo i udjeljivanje bližnjima, a zabranjuje: razvrat, sve što je odvratno i nasilje! On vas savjetuje, da bi pouku primili." (Kur'an, poglavlje Pčela, stih broj 90)

Odg: Najljepša sjećanja na PlayStation konzolama
« Odgovori #21 : 01. Prosinac, 2016., 12:51 »
Sve je počelo još davne 1991.godine kad sam dobio prvi GameBoy iz Njemačke od bake. Na kraju se cijela porodica nadmetala tko će igrat, konzola nikad slobodna.

Najljepši trenutak bio je otkrivanje RPG igara, konkretno 2000.godina i Final Fantasy IX. Do tada sam imao odbojnost prema tome i samo sam igrao FIFA-u, PES, Resident Evil te bilo koji RPG zaobilazio u širokom luku. No rekoh, treba sve jednom probati i tako je došao FFIX. Nakon toga više ništa nije bilo isto. Radi se o igri koja je promijenila sve ono što sam mislio o gamingu, pogotovo o RPG-ovima. To je zapravo bila prva igra koju sam odigrao, a da mi je priuštila nešto više od pukog napucavanja lopte, protivnika i bilo čega drugog, a to je priča. Radi te igre dan danas igram većinom RPG-ove (Final Fantasy, Elder Scrolls, Dragon Age itd.) te se jako rijetko nađe igra iz drugog žanra da me baš toliko privuče da se ne mogu odvojiti od nje  :D
« Zadnja izmjena: 01. Prosinac, 2016., 12:53 ThePicek »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9