HCL.hr forum

Gaming => Klanovi i serveri => Gaming kultura => Serveri => Autor teme: DEL - 15. Veljača, 2015., 15:33

Naslov: TheCubicMC | 1.7.* | Custom Plugini | Raznovrsni Sistemi | Frakcije
Autor: DEL - 15. Veljača, 2015., 15:33
(http://s7.postimg.org/7yqvh9hs7/The_Cubic_MC_Logo.jpg) (http://postimg.org/image/7yqvh9hs7/)



The Cubic Mc - Gdje zabava počinje



IP Adresa: 192.99.100.103:25558
Web: http://www.facebook.com/TheCubicMc
Verzija: 1.7*



Uvodne Informacije:

Prije svega, dopustite mi da Vam se predstavim. Zovem se Marin, no moj Minecraft nadimak je DEL. Imam sedamnaest godina te otkako pamtim, oduvijek sam tragao za idealnim Minecraft serverom. Tijekom mojeg tzv putovanja, nabasao sam na brojne servere, od kojih je svaki pružao različiti način gameplay-a. No na kraju, sve se nažalost uvijek svelo na klišej "besplatnih itema, komandi, rankova" i sl.(čast izuzecima, naravno). Inače sam Bukkit Developer te se bavim Javom općenito već malo više od dvije godine, stoga mogu otprilike procijeniti kvalitetu servera kad ga vidim. Naime, osobno smatram da kako vrijeme odmiče, niti jedan server pruža istinsku čar Minecraft-a. Praktički bilo gdje da se okrenete, pokušate štogod, uvijek će biti dvoje-troje djece, prepuna dijamantnog oklopa i oružja koja će vas čekati te vas neprekidno ubijati do ne iznemoglosti. Zbog ovoga, već dulje vrijeme razmišljam o otvaranju vlastitog servera, na kojemu ne bih dozvolio ovakve ili slične nebuloze. The Cubic Mc započeo je s radom 1. siječnja 2015. godine. Od tada, neprekidno ulažemo nešto novo. Osobno radim na brojnim sitnicama i projektima koji olakšavaju gameplay, čine ga zanimljivijim te u konačnici, pružaju ultimativno iskustvo Minecraft-a. Detalje će te uočiti daljnjim čitanjem.



Osoblje Servera:

Naglašavam da server ne vode devetogodišnja djeca, kojima je jedini cilj iživljavanje nad igračima. Svatko u našem osoblju ima svoju svrhu te doprinosi na neki način. Tu smo da Vam pružimo ruku!
Osoblje servera čine:
Vlasnik: DEL
Suvlasnik: Roboyess
Glavni-Administratori: COOLOB1
Administratori: Camne, Shakkkk, xElShadow, Annealphas
Moderatori: MATIJA_D



Cubic Clash:

CubicClash(CC skraćeno) je "ponos" naše zajednice. Naime, riječ je o zasebnoj mini igri, koja se temelji na gameplay iskustvu SuperSmashBros-a. Na ovom pluginu osobno radim već duže vrijeme, trudeći se osigurati Vam bezbrižan te lagodan gameplay. Za ovaj plugin će se posebno izgraditi više mapa, svaka građena na principu drukčije tematike. Da naglasim, CC je još uvijek u beta fazi, stoga neće biti dostupan igračima odmah nakon otvorenja servera, već tijekom tjedan dana. Detaljnije informacije možete pročitati u donjem prilogu;

FAQ + Q&A:

1. Što je uopće CubicClash i zašto ga nazivate vašim "ponosom"?

CubicClash, nazvan CC po skraćenici, je svojevrsna mini igra, u koju je uloženo  zaista mnogo vremena i truda. Premda još uvijek nije gotova(u beta fazi je, zbog kojekakvih bug-ova koji će se tijekom vremena ukloniti), igra pruža ultimativno iskustvo PvP-a, ekonomije te timskog rada.

2. Ne razumijem. Kako to mislite "beta fazom"?

CC je trenutno u beta fazi, iz razloga što je gotovo neizbježno naići na koje kakav bug, koji otežava, te u konačnici, uništava doživljaj i iskustvo same igre. Kako bi to spriječili, osoblje Cubic-a je onemogućilo neposredan pristup igri prilikom ulaska na server, već smo odvojili tjedan dana(ukoliko sve pođe po planu) kako bi usavršili igru te Vama, našim igračima, pružili najbolje moguće iskustvo prilikom igranja.

3. Kako će se moći priključiti igri?

Vrlo jednostavno. Naime, CC je dizajniran na principu vrlo jednostavnih komanda i/ili znakova(koji će se naći na zasebnom serveru), putem kojih se s lakoćom možete priključiti igri. Detaljnije informacije o sistemu komanda će se tijekom tjedna objaviti.

4. Što je CC te kako funkcionira?

CC je dizajniran te funkcionira na principu SuperSmashBros igre. Dakle, putem komanda ili znakova ćete se priključiti igri. Nakon toga ćete se stvoriti u zasebnom lobby-u, koji sadrži raznu opremu, iliti Kitove. Kitovi se dijele na osnovne(besplatni su, dostupni svima) te premium(koštaju određeni iznos novca te je dostupan samo donatorima). Svaki kit ima svoje prednosti, ali i mane. Razlog tomu jest taj da svi igrači budu jednaki u snazi prilikom igranja. Ukratko, sve je balansirano. CC također sadrži vlastiti sistem ekonomije, koji je temeljen na Vault-u, koji podržava razne druge ekonomske sisteme, poput EssentialsEco, iConomy, BOSEconomy i sl. Naša se valuta naziva "Žeton" te se putem žetona kupuju razni perkovi koji dolaze uz zaseban kit.

5. Kada će CC biti dostupan igračima?

Kao što je spomenuto, CC će biti dostupan tijekom tjedan dana nakon otvorenja servera, ukoliko sve pođe po planu, naravno.


Ostale informacije biti će dodane tijekom nadolazećeg tjedna.
 
:kava:



Server Softver + Plugini:

Našu zajednicu čini mnoštvo plugina, koji svakim trenutkom olakšavaju gameplay te ga čine zanimljivijim. Naša se zajednica temelji na ekonomiji, frakcijama te općenito opstanku. U totalu server se sastoji od devedeset i pet plugina.
Neki osnovni plugini na serveru su:
- Essentials
- Factions
- Chest Shop
- AntiCheat i slično

Međutim, kako bi omogućili Vama još i bolje iskustvo na serveru, osobno sam odvojio veći dio svog vremena za izradu nekoliko ručno rađenih plugina.
Primjeri naših plugina:

Droge:
Pomoću droga si možete omogućiti razne sposobnosti koje su inače nedostižne običnim gameplay-om. Ukoliko si žetonima priuštite Droga+ sposobnost, moći ćete prodavati droge svojim kolegama, time si zaslužujući titulu "Dilera". Dileri su u društvu poznati kao imućni igrači, koji imaju pristup svojevrsnim drogama. Putem tih droga se možete ili obogatiti, ili postati ovisni o njima te time izgubiti sav Vaš trud.

(http://s23.postimg.org/5voe7crzb/Droga.jpg) (http://postimg.org/image/5voe7crzb/)

Nasumični Teleport:

Naime, mnoštvo servera ima jedan problem. To je da većina igrača nastoji uništiti divljinu do temelja, kako bi onemogućili igračima lagodan gameplay. Kako bi spriječili ovo, umjesto klišeja /warp divljina ubacio sam novi sistem. Putem komande /nasumicno ili putem znakova postavljenih oko spawn-a, možete se jednostavno teleportirati na nasumičnu lokaciju, tako da Vas nitko ne može pratiti. Međutim! Kako bi spriječili bježanje iz PVP borbe, dodao sam hlađenje od tri sekunde, tako da možete biti bezbrižni prilikom borbe. Prilikom teleportacije, pojavit će Vam se poruka koja vam govori točnu udaljenost koju ste prešli od vaše zadnje lokacije.[/size]

(http://s18.postimg.org/ze7oa9vth/RTP.jpg) (http://postimg.org/image/ze7oa9vth/)


AdminDrop:
Česti problem kod mnogo servera, jest da Administratori daju iteme kako bi omogućili specifičnim igračima "olakšan" gameplay. Kako bih to spriječio, napravio sam još jedan u nizu od plugina koji će održavati red na serveru. Riječ je o svojevrsnom pluginu, zvanim AdminDrop. Ukoliko Administrator, ili osoba s kreativnim gamemodom pokuša dropati item putem "q"-a, ili direktno iz inventorija, AdminDrop je tu da to zaustavi!

(http://s22.postimg.org/gq27rqaod/Admin_Drop.jpg) (http://postimg.org/image/gq27rqaod/)

(http://s15.postimg.org/66t7xm4pj/Admin_Drop1.jpg) (http://postimg.org/image/66t7xm4pj/)



Sistem Taminca:

Zahvaljujući našem posvećenom osoblju, TheCubic zajednica Vam pruža potpuno novo iskustvo gameplay-a! Riječ je, naime, o veoma kompleksnom i zahtjevnom sistemu, zvan Sistem Tamnica. Najprije, da pojasnim. Tamnice su nizovi podzemnih prostora, u kojima se nalaze najopasnija čudovišta te najteži izazovi. Tamnice su raspoređene diljem servera te ih možete iskušati putem /warp komande. Svaka tamnica ima specifičnu opasnost prelaska, koja je objavljena na znaku ispred ulaska. Skala opasnosti mjeri se od jedan do deset, pod uvjetom da je jedan najslabije moguće, dok je deset praktički nemoguće. Svaka tamnica, naravno, pruža proporcionalne nagrade za uspješan prelazak. U tamnicu igrač ulazi isključivo na vlastitu odgovornost te Administratori nisu ni na koji način dužni vratiti iteme ukoliko igrač strada.

Slike dosadašnjih tamnica:

(http://s28.postimg.org/6iktrqxex/Dungeon1.jpg) (http://postimg.org/image/6iktrqxex/)

(http://s11.postimg.org/ktmgert27/Dungeon2.jpg) (http://postimg.org/image/ktmgert27/)

(http://s11.postimg.org/7f9diqme7/Dungeon3.jpg) (http://postimg.org/image/7f9diqme7/)

(http://s16.postimg.org/j9bufn2kh/Dungeon4.jpg) (http://postimg.org/image/j9bufn2kh/)



Pravila Servera:

Napomena! Naime, naša zajednica ne sadrži pravila isključivo za igrače, već i za osoblje! Naime, ja vam nisam jedan od onih ljudi koji slijepo prati što god mu Admin reče. Ukoliko se nađe kakav problem, neovisno je li vezan za igrača, ili Admina, riješit ćemo ga civiliziranom komunikacijom. To znači da niti ću ja, niti će on(optuženi) povisiti glas, koristiti psovke te druge banalne postupke. Uz to rečeno, molim Vas da pročitate sljedeća pravila naše zajednice.

Pravila za igrače:
1. Molimo bez pretjerane uporabe psovki. Natosjimo biti kulturna zajednica, molimo da se tako i ponašate.
2. Molimo bez korištenja bilo kakvih pomagala za hakiranje. Ne poštivanje ovog pravila rezultirati će trajnim banom sa servera.
3. Bilo kakav oblik diskriminacije, mržnje, prijetnje i sl. prema drugim igračima strogo je zabranjen. Na ovom su serveru dobrodošli apsolutno svi. Kazna za nepoštivanje ovog pravila rezultirati će trajnim banom.
4. Molimo Vas da pokažete poštovanje prilikom razgovora s osobljem, jer Vam nastojimo pružiti ultimativno iskustvo na serveru.
5. Bilo kakav oblik donacija zaista bi nam pomogao. Na kraju krajeva, Vi ste ti koji nama omogućuju da držimo ovu zajednicu živom.



Dodatne Informacije + Slike:

Budući da server ima još znatno toga što treba doratiti, server će se otvoriti 14. veljače 2015. godine, kao što je već spomenuto. Tijekom nadolazećih dva tjedna, tema će se update-ati slikama te daljnim informacijama vezano za koješta.



Kraj!

Toliko od mene! Nadamo se da, kad se server otvori da će te nas posjetiti te nam dati koju kritiku, hvala Vam na strpljenju! -Vaš CubicMC

:kava:
Naslov: Odg: TheCubicMC | 1.7.* | Custom Plugini | Raznovrsni Sistemi | Frakcije
Autor: StreetFigter88 - 15. Veljača, 2015., 17:31
Jel dozvoljen optifine, inače zvuči zabavno. :ementaler:
Naslov: Odg: TheCubicMC | 1.7.* | Custom Plugini | Raznovrsni Sistemi | Frakcije
Autor: DEL - 15. Veljača, 2015., 18:55
Optifine je dozvoljen. Nadamo se da ćeš nas posjetiti te nam ostaviti koju kritiku :)