HCL.HR

Problem kada snimam/povremeni pad FPS

  • 3 Odgovora
  • 2256 Hitova
*

-Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
Problem kada snimam/povremeni pad FPS
« : 07. Svibanj, 2015., 15:13 »
Dakle kada igram GTA sve je super,fps je oko 50-70,ALI kada krenem snimati zna se desiti da mi fps naglo padne na 15 fps-a.Tijekom snimanja fps mi je oko 40 i onda se desi ovako jak fps drop,sam od sebe i traje nekih 5 sekundi pa se opet vrati u normalu i tako par puta u roku od 20 min (koliko dugo snimam ep).

Snimam sa mirillis actionom,a to se znalo dogoditi i kada sam snimao sa bandicamom.

Postavke PC: cpu fx8350 ,8gb 1333 ram ,amd sapphire hd 7770 1gb oc edition grafa

Ako jos nesto treba opisati/dodati javim.
Més que un Club

*

Unknown User

  • n00b
  • 4
  • I'm a very private man.
Odg: Problem kada snimam/povremeni pad FPS
« Odgovori #1 : 12. Svibanj, 2015., 16:36 »
Uništiti problem je razumijeti ga. Sljedeće je pojednostavljena slika uzroka tvojih problema. Grafički podsustav svake igre zadužen je da iscrtava stvari koje će završiti na ekranu, u slučaju Windowsa, na jednu od DXGI kompatibilnih površina koje su, u optimalnim okolnostima, uvijek alocirane u grafičkoj memoriji od strane WDDMa (kernel DX grafičkog podsustava na zahtjev UMDa, putem DDIa) kao rezultat igrinih DirectX API poziva. Na Windowsu 7, najčešći model korišten za igre je fullscreen + discard bitblt model gdje se po diskreciji WDDMa odbacuje sadržaj prethodne sličice koja je bila na ekranu za sadržaj one svježe. Ekskluzivni fullscreen mode omogućuje zaobilazak jedne boljke bitblt modela, a to je redirekcijska površina u windowed slučaju koja se mora koristiti prije kompozicije s desktopom (nešto što se promijenilo s Windowsom 10, kao i odbacivanje bitblt discard modela za novi flip model).

Dakle, za ponoviti, dane površine nalaze se u video memoriji. Sve konačne sličice koje vidiš na zaslonu su rođene i umiru u grafičkoj memoriji po potrebi. Da bi snimao video formiran od tih sličica, moraš presretati te sličice i izvlačiti ih putem PCIe veza koje povezuju grafičku s centralnim procesorom. Propusnost PCIe veza ovisi o njihovom broju, važno je spomenuti da je često puno manja nego što ljudi misle jer osrednji (pa čak i jači) procesori imaju skroman broj veza i implementiraju starije standarde (često PCIe gen 2 procesor i PCIe gen 3 grafička), pa nekad i sub-16 PCIe veza, smanjujući propusnost po sekundi ispod praktičnih 5 GB/s u takvom slučaju. Treća generacija i7 procesora je većinom PCIe gen 2, da ne spominjem one prije. U slučaju AMDa, root complex nije integriran direktno na procesoru. Kod tebe je vjerojatno 990FX chipset (explicit northbridge) je revizija 2.

Koliko god pametno da pristupiš problemu, ti moraš istjerati n sličica svake sekunde za određeni video framerate, što jede bidirekcionalnu propusnost na koju igra računa za LoD streaming elemenata svijeta (ključan aspekt dizajna bilo koje sandbox igre, pa čak i Minecrafta donekle). Ovo je prvi faktor kvarenja performansi. Kada dođu u sustavnu memoriju, jeftini sustavi poput Bandicama vjerojatno ne znaju koristiti GPU za kodiranje video zapisa (a koncept shared površina tek je učinkovit s WDDM 2.0 modelom i Windows 10), tako da se potencijal izbriše zbog dvostrukog puta. Drugim riječima, CPU se pritišće da generira video i smanjuje vrijeme dostupno za guranje proračuna i zapovijedi od strane procesa igre. To je drugi faktor kvarenja performansi.

Podatkovna sekvenca koja definira kodirani video mora ići nazad u radnu memoriju, za koju ratuju sve aktivne aplikacije na sustavu, sam sustav, igra i Bandicam koji peca sljedeće podatke iz GPU memorije. Grand Theft Auto V ima 65 GB, dio te memorije drži u sustavnoj, ključni dio u grafičkoj memoriji i većinu na uređaju za stalnu pohranu. LoD sustav takvih igara, kao što sam već spomenuo, je jako aktivan i koristi sav mogući hardver da amortizira svoju prohtjevnost. Bandicam eventualno mora dumpati podatke iz radne memorije na stalnu memoriju što formira tvoj video file (što je intenzivan proces ovisno o postavkama) te ratovati s GTA V zahtjevima za pisanje i čitanje. To je treći faktor kvarenja performansi i ponajviše blokirajući jer ne mogu svi odjednom i užasno je spor na relativnim skalama.

Igraš Grand Theft Auto V, imaš 8 GB radne memorije koja radi na relativno niskim frekvencijama za današnje pojmove i imaš grafičku koja ima samo 1 GB video memorije. Relativno dobro i prolaziš. Sad, kako ispraviti? Ukoliko ti program dozvoljava: smanji bitrate, prilagodi kompresiju i rezoluciju konačnog videa, igraj na nižoj rezoluciji (1280x720) za potrebe snimanja. 20 minuta je puno vremena, ovisno o postavkama tvog videa, masno ugnjetavaš komponente koje su već pod stresom divljački kompleksnog Los Santosa. Kad ti framerate drastično padne, znači da je ključni dio informacija potrebnih za renderiranje i funkcioniranje igre zapeo u tranzitu, odnosno jako sporo dolazi što implicitnom sinkronizacijom prisili igru na stall.
« Zadnja izmjena: 12. Svibanj, 2015., 17:13 Unknown User »

*

-Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
Odg: Problem kada snimam/povremeni pad FPS
« Odgovori #2 : 14. Svibanj, 2015., 23:25 »
Kolika je razlika 1333 MHz i npr 1600 MHz?
Més que un Club

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem kada snimam/povremeni pad FPS
« Odgovori #3 : 15. Svibanj, 2015., 07:20 »
Razlika je manja od 3% pogotovo za gaming.

RAM ti ne čini nikakvu razliku, čak da ga imaš i na višim frekvencijama.

Ukratko pogledaj malo video

http://youtu.be/dWgzA2C61z4

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9