HCL.HR

Trebam pomoč

  • 16 Odgovora
  • 4622 Hitova
*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Trebam pomoč
« : 25. Siječanj, 2016., 17:51 »
Imam velikih problema sa performansama računala, radi se o tome da sam instalirao nove windows 7 x64, možda 1 dan je sve radilo kako spada, sada mi konstantno procesor radi pod opterečenjem od 55% pa na dalje, u nekim trenutcima čak ide i do 100%, ponekad je iskorišteno i do 5 gb ram memorije, iako na računalu nije ništa pokrenuto osim skypea (ugasio sam i njega ali nikakve promjene nije bilo), Ako itko zna išta o ovome problemu bio bih mu zahvalan na pomoči.
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #1 : 25. Siječanj, 2016., 17:54 »
Hajde za početak navedi kompletnu konfiguraciju.
Isto tako otvori task manager i vidi koji točno proces opterećuje CPU! Ostavi ovdje screenshot.
Zatim skini HitmanPRO i iskeniraj računalo s besplatnom trialom od 30 dana, samo upiši bilo koju email adresu.


*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #2 : 25. Siječanj, 2016., 18:11 »
Eto konfiguracija:
Procesor: AMD semprom(tm) X2 190 Processor (2 CPUs), ~2.5 Ghz
Ram 6 Gb
Grafička: Ati radeon 5450 1Gb
DirectX 11


Slike
Cpu
http://prntscr.com/9unvj6
Memori
http://prntscr.com/9unw2d
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #3 : 25. Siječanj, 2016., 18:33 »
Taj CPU je poprilično slab...
Tako da me i ne čudi toliki CPU usage.
Jedino što iskače je svchost koji je noramalan Windows proces ako se nalazi na pravom mjestu i nije zamaskirani virus.
On je inače aktivniji i zauzima više resursa prilikom Windows updateova. Da li ti se računalo možda updatea u pozadini?


Isto tako nisi ništa rekao jesi li poskenirao računalo i kakvi su rezultati?

*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #4 : 25. Siječanj, 2016., 18:38 »
Skenirao sam računalo i nema virusa (http://prntscr.com/9uo84i)
Inače nije normalno za ovaj cpu da radi ovolikom snagom kada je samo skype pokrenut, je da nije cpu jak no inače sa skype pokrenutim je radio 2-3% opterečenja

Updateo se preko noči, sada piše da ima 98 neobaveznih anžuriranja i nijedno obavezno
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #5 : 25. Siječanj, 2016., 18:43 »
Nisi me dobro shvatio što sam ti rekao.
Taj CPU je slab, ali NE opterećuje Skype tvoj CPU nego svchost koji je normalan dio Windows procesa što se tiče cijelog networkinga.
Možeš probati ovo rješenje

*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #6 : 25. Siječanj, 2016., 18:47 »
Nažalost to nije riješenje, to sam več pokušao, učinkovito je, ali kratkotrajno, čim samo osvježim računalo ponovno se pojavi, ali tada nije vidljiv taj swnešto, a računalo dalje radi pod opterečenjem
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #7 : 25. Siječanj, 2016., 18:49 »
Ja sam imao memory leak bug s tim procesom i prestao je tek nakon kompletnog Windows updatea...
Al meni nije predstavljao nikakav problem kada imam jači komp i 16GB RAMa...
Konkretnijeg rješenje od ovoga nemam...
Probaj napraviti sve updateove pa ćeš vidjeti.


Ja sam se poradi toga prebacio na Win 8.1


*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #8 : 25. Siječanj, 2016., 18:59 »
Izgleda da je ovo krivac, kada sam zaustavio ovaj servis procesor je počeo normalno raditi na čak samo 3% opterečenja. no osvježim li računalo ili ponovno pokrenem, ponovno se aktivira ovaj wuauserv.

http://prntscr.com/9uok7k
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #9 : 25. Siječanj, 2016., 19:01 »
Onda postavi da se ne pokreće automatski i to je to.
Nemoj ga staviti da je startup service nego ga ugasi pa vidi funkcionira li sve normalno.

*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #10 : 25. Siječanj, 2016., 19:01 »
neznam kako da ga ugasim da se nepokreče sam?
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #11 : 25. Siječanj, 2016., 19:03 »
Odi na search i upiši:
services.msc
Nađi taj service pa desni klik na njega i onda Properties
Zatim startup type promjeni u disabled.


*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #12 : 25. Siječanj, 2016., 19:10 »
tamo ga nema


Znaš možda kada nudi onu opciju za prelazak na win 10?
jao baksuza

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 3995
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #13 : 25. Siječanj, 2016., 19:11 »
Kada napraviš sve updateove.
Iako na tako starom hardwareu je upitno kako će sve biti i raditi..


Kako misliš tamo ga nema?
Posloži sve poo abecedi pa ga nađi.

*

drajo

  • **
  • 303
    • youtube kanal
Odg: Trebam pomoč
« Odgovori #14 : 25. Siječanj, 2016., 19:17 »
Sve sam posložio svakako no nema ga nemogu ga nači.



Polako nadograđujem pc,
No stanje u novčaniku baš i nedopušta da to ide brzo, trenutno sam nabavi grafičku ati radeon hd7750 1Gb
jao baksuza