HCL.HR

Novi kupac XBox One konzole, molim da mi razjasnite neke stvari. Hvala :)

  • 0 Odgovora
  • 27444 Hitova
*

Alum

  • *
  • 11
Pozdrav dragi forumaši i ljubitelji MS platforma! Naime odlučio sam nakon dugo razmišljanja nabaviti XB1 konzolu, no imam mnogo pitanja. Vjerovatno vam neka izlaze već kroz uši, ali najgluplje je pitanje koje nije postavljeno. Mislio sam uzeti Nintendo novi, ali igre su im katastrofa i snaga tek jednaka XB1 (o tome kasnije!). PS ne bih uzimao, jer će ga uzeti moj brat, pa mi nekako nema smisla. Kupim igru koja mi se svidi i zavrtim na njegovoj konzoli kada ju ne koristi. A inače nisam baš fan Sonya... No neću nikakve fanboy rasprave započinjati, jer sam prije isto mislio i za MS.

Dakle, pošto ću vrlo skoro uzeti XB1 konzolu krećem sa bombardiranjem :D Molim da mi odgovore iskusni korisnici XB platformi koji se fakat razumiju. Dakle:

1. Znam da trebam napraviti MS account (to je ovo, jel: https://www.microsoft.com/en-us/account), ali znači pod country/region moram staviti UK, USA, ili nešto što je podržano, jel? Gdje se uopće upisuje ta "fiktivna adresa"? Mislim izmišljena ulica i to?
2. Pošto ću možda preseliti bratu u Kanadu, da li mogu promijeniti lokaciju sa UK, USA onda na Canada? (možda https://support.xbox.com/en-US/my-account/manage-account/change-region#dce99637207549f4b1d5ed985d803c0b?) Ili da odmah stavim regiju Canada? Što sa pingom? Povezujem se na netu sa Amerima ili? Kako sa cijenama? Gdje su najjeftinije igre?
3. Da li mogu kupovati igre online preko XBOX aplikacije na Windowsima 10 i općenito XBox stranice? Ili moram digitalne kopije kupovati preko "sivog" tržišta? Znam za ove u kutijama da vrijede u svim regijama, zar ne?
4. Da li XBox One kada ga prvi puta upalite dolazi sa "bloatwareom"? Dakle servisima koji ovdje ne rade? Ili ih moraš sam skinuti? Tak da ne bi htio imati HULU i ta sranja koja ne mogu tu koristiti za sada.
5. Da li se može koristiti voice naredbe, kao: XBOX record that! samo uz kinect ili može i ako imaš headset?
6. Gdje je najbolje kupovati digitalna izdanja (kodove za download) igara?
7. Znam da se može koristiti externi HDD za spremanje podataka. Ja imam WD od 1.5 TB, no nije potpuno prazan. Da li mora biti potpuno formatiran ili mogu na ovaj sa nešto podataka (300GB) koristiti? Da li bilo koji externi HDD paše uz XB1?
8. Što je sa onime da će se možda moći hardverski nadograđivati konzola? Da li je to samo "rumor" ili zaista bude nešto od toga? Ako da, to je veliki plus! Kao komp samo jednostavnije :)
9. I sada jedno malo glupo pitanje, ali stvarno me interesira! Vidim da sve XBOX igre portaju na Windows 10 (i Quantum Break i Forzu i Gears of War i što ja znam što sve ne). Da li to znači da će konzola postati beskorisna i da će biti dovoljno uzeti solidan komp i igrati sve sa xboxa na njemu? Eto, vaše mišljenje me osobno zanima :)
10. I zadnje pitanje, obećajem :) Gdje je najbolje kupiti XB1 konzolu u nas? Ima neki technostore sa jeftinim cijenama ima Instar i Sophos Lab koliko znam. Gdje je najjeftinije? Obična konzola bez bundlea i ičega, nova novcata. Ili je možda netko kupovao iz EU, npr. njemačke jer je možda malo jeftinije? Isplati li se to?

Eto, znam da sam vas zadavio, ali vama iskusnim liscima to neće biti problem. Zagrijan sam za XB1 i samo želim da mi se razjasne te stvari :)

Hvala ljudi, keep gaming  :thumbs:
« Zadnja izmjena: 08. Ožujak, 2016., 20:42 Alum »
No matter how much it hurts, how dark it gets, or how far you fall, you are never out of the fight.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9