HCL.HR

Žene s kozjim nogama i ostali uvjerljivi elementi The Witchera

Zoran Žalac 27.02.2015.   •   8 komentara


Jeste li ikada zašto priče starih baka i djedova dosta često zvuče kao nešto što ste vidjeli u serijalu The Witcher? Vrijeme je da odgonetnemo i taj zanimljivi detalj RPG žanra.

VIDEO SPECIAL

U vrijeme dok sam još imao život prije interneta, od bake i djeda slušao sam priče „iz davnine“ – prekrasne fabule praznovjerja i priprostom puku neobjašnjivih misterija. Priče kao što su: „Našla dvojica na jarca pa da će ga ubit, a jarcu iskre iz rogova sijevaju!“ ili „Plesao mladić kolo s djevojkama lijepim ka dunje, a ispod haljina im noge kozje!“

S vremenom sam prerastao te „lovačke“ priče, ali tamo negdje krajem 2007. godine nabasao sam na vizualiziranu verziju istih. Pojavom prve igre The Witcher serijala, poljskog CD Projekta, ostao sam ugodno iznenađen tom astronomski malom šansom da je netko napravio igru s elementima, temama i motivima kojima su me kao maloga šopali baka i djed.

Witchera sam zbog toga vrlo brzo zavolio, što i nije bilo naročito teško s obzirom da je uostalom riječ o kvalitetnom RPG-u. Jasno je kako mi je nadolazeći treći dio Witchera najočekivanija igra 2015. godine pa sam tim povodom odlučio pripremiti jednu kraću analizu u kojoj nastojim predočiti što mi je to posebno kod tog serijala.

Istaknula se tu u prvom redu uvjerljivost njegovog svijeta, tzv. Sjevernih kraljevstava, pa sam malo istražio na što su u CD Projekt RED-u ciljali pri dizajniranju ovoga svijeta, a time onda dobio i odgovor zašto je Witcher igračima s naših prostora interesantniji i bliži negoli neki drugi japanski ili američki RPG. Da ne duljim, evo kako sam objasnio žene s kozjim nogama i ostale elemente uvjerljivosti u Witcher serijalu.

Da vas čujemo, jeste li i vi nekada slušali priče koje su se poklopile s pričama u Witcheru? Mislite li da će The Witcher 3: Wild Hunt biti najbolji RPG ovog desetljeća? Sve nam to recite putem svojih komentara.

Komentari (8)

  • drazensi

    27.02.2015 - 20:01

    naslusao se i nacitao prica mali milijun..jos doma imam sabrana djela raznoraznih starijih prica o kojekakvim slavenskim cudovistima i spodobama..a cijeli witcher serijal je nazalost premalo cijenjen i prodavan za ono sto nudi..

  • Infidel72

    27.02.2015 - 22:42

    Staroslavenska mitologija …. evo bas danas zavrsio Witcher 2 po treci puta igra je vrh bar meni ………….

  • maxim.x

    27.02.2015 - 23:43

    Odlican serijal, bas sam negdje na pola puta sa citanjem knjiga kao pripremu za Witcher 3 🙂

  • THRViP

    28.02.2015 - 00:57

    Vrhunska igra, vrhunski developer, sama činjenica da ne stavljaju nikakvu AP zaštitu za svoj proizvod govori sama za sebe, jednostavno bi me bilo sram piratizirat njihovu igru…jedni od rijetkih u industriji koji još uvijek znaju napravit pravu igru.

    BTW igore i vjerane samo nastavite sa ovakvim sadržajem, pravo osveženje u svijetu gaming portala keep up!

  • brlja

    28.02.2015 - 11:08

    Jedan od najboljih rpg serijala, slavenska mitologija mi je jedna od najzanimljivijih, a mi na ovom podrucju smo odrasli uz te price.

  • Anomaly

    28.02.2015 - 11:24

    Šta će vam uvod ako već sve ponovite u glavnom tekstu?

  • ZhatCRO96

    28.02.2015 - 11:36

    Ivana Brlić Mažuranić: Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica

    Samo u Kitež-planini bijaše se još zaklonio posljednji Zmaj Ognjeni, a dvorilo ga sedam vila Zatočnica.

    I prije sam cua price o zmajevima i morskim bicima npr. velikin lignjama koje su cesto i nazvane krakkenima, tako da nije istina da nisu zastupljeni u slavenskoj mitologiji. Ali ruku na srce Witcher je jedan predivan serijal i jedva cekan treci dio. 🙂

  • Yotta

    02.03.2015 - 20:42

    Možda već starija vijest, al se sjetih u razgovoru sa prijateljem i morao sam baciti komentar. Sam witcher kao lik je nešto tipa krsnik koji se spominje u istri i kvarneru, i šire naravno samo ne pod tim imenom. Jedan od razloga zašto se meni igra sviđa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?