HCL.HR

Hardver i softver teme

Fantomska konzola koja nikad nije postojala

Zoran Žalac 31.07.2017.

Da je sreće bilo, možda i malo više pameti, PC gaming i igraće konzole mogli su još prije deset godina dobiti vanbračni spoj poznat pod nazivom Phantom.

Top 5 stvari koje želimo od PlayStationa 5

Zoran Žalac 13.07.2017.

PlayStation 5 još uvijek nije na vidiku, ali smo u prijelomnom razdoblju kada već počinjemo razmišljati o sljedećoj generaciji i nadati se velikim stvarima od nje.

Tko nam to krade grafičke kartice i zašto su sad toliko prokleto skupe?

Zoran Žalac 12.07.2017.

U zadnja dva mjeseca teško je biti PC gamer – grafičke kartice su značajno poskupjele, a sretnik ste ako ih uopće uspijete i naći u prodaji. Zašto je tome tako i kad će rasulo na tržištu prestati?

Korisni programi za PC gaming

Zoran Žalac 05.06.2017.

U našem novom eksperimentalnom video formatu odlučili smo vam pomoći da ukrotite svoje Windowse i podredite ih gamingu uz set praktičnih aplikacija za koje ste možda čuli, ali ste uvijek plašili njihove instalacije!

PlayStation VR ili HTC Vive: koji je VR uređaj bolje kupiti?

Igor Belan 09.04.2017.

Virtualna stvarnost je zakon, pogotovo VR gaming, ali to je ujedno i poprilično skup sport. U ovom videu pomažemo vam pokazati kako se razliku najeftiniji i najskuplji VR headset u high-end kategoriji i vrijedi li dati duplo više novca za onaj skuplji.

Top 5 načina kako Xbox Scorpio može biti uspješniji od PlayStationa 4

Zoran Žalac 07.04.2017.

Najsnažnija konzola ikad napravljena ima šansu ugroziti konkurenciju i okrenuti vodu na svoj mlin. Mi zato analiziramo što Microsoft mora napraviti da bi osigurao uspjeh Xbox Scorpia.

Isprobali smo Microsoft HoloLens, 3000 dolara vrijedan uređaj za proširenu stvarnost

Žarko Ćurić 27.10.2016.

Microsoftovo rješenje proširene stvarnosti HoloLens trenutno je dostupno samo za developere iz SAD-a i Kanade, no uspjeli smo u HCL urede prošvercati jedan komad te nakon par sati druženja prenijeti vam dojmove.

Tko ima najbolji internet za gaming u Hrvatskoj?

Igor Belan 21.10.2016.

Okupili smo ekipu iz cijele države da pokušamo testirati tko nudi najbolji ping u online igrama i tko omogućuje najbrži internet za download sve težih igara sa suludo oštrim 4K teksturama.

PS4 ili Xbox One – koju konzolu kupiti?

Igor Belan 13.10.2016.

PS4 ili Xbox One – koja konzola predstavlja bolju kupnju za prosječnog gamera s ovih prostora? Evo kako bismo vam mi odgovorili na to pitanje.

Windows 10 – vrijedi li odmah prijeći na novi OS?

Zoran Žalac 01.08.2015.

Windows 10 operativni sustav u samo 24 sata nakon izlaska instaliran je na preko 14 milijuna uređaja. No vrijedi li ga odmah instalirati ili je mudrije malo pričekati?

Project Natal vs Playstation Move

Zoran Žalac 22.03.2010.

Nintendo Wii uspješno je popularizirao novi način kontrole u igrama, a ove godine sve će oči biti uprte prema njegovim konkurentima, MS-ov Project Natal i PS Move.

Windows 7 test

Zoran Žalac 18.05.2009.

Povodom izlaska Release Candidate verzije novog Microsoftovog operativnog sustava, odlučili smo istražiti čari i draži popularne „sedmice“. Je li sedam uistinu sretan broj, pokušat ćemo odgonetnuti u našoj najavi nadolazećeg OS-a.

Optimizacija Windows Viste za gaming (2. dio)

Zoran Žalac 05.01.2009.

Nakon što smo u prvom dijelu prošli neke osnovne stvari koje se moraju znati o optimizaciji Viste za gaming, u drugome dijelu bavit ćemo se nešto konkretnije samom optimizacijom.

Optimizacija Windows Viste za gaming (1.dio)

Zoran Žalac 05.01.2009.

Prošlo je već dosta vremena otkako smo vam predstavili vodič za optimizaciju Windows XP-a. U svijetu informatike i gaminga od tada se dosta toga dogodilo i promijenilo, no jedna stvar koja je i dalje ostala ista upravo je razlog zbog čega smo ponovno

Transformacija kante u multimedijalno računalo

Danijel Handžek 28.12.2006.

Ova hardware tema dati će vam par hintova kako uz minimalna ulaganja složiti jedno multimedijalno računalo koje može poslužiti svrsi umjesto da trune negdje sa strane.