HCL.HR

Kolumne

Zašto je dobro kupovati igre?

Zoran Žalac 01.08.2017.

Uz priču o jednoj uspješnoj tvrtki donosimo argumente zašto biste igre trebali plaćati iako ih s interneta možete skinuti besplatno.

Jesu li recenzije igara danas više ikome potrebne?

Zoran Žalac 29.07.2017.

Ima li na internetu još uvijek mjesta i interesa za klasične recenzije igara? Pridružite nam se u kopanju i rovanju do odgovora na to elementarno pitanje za opstanak gaming novinarstva.

4K rezolucija je najdosadnija stvar koja se dogodila ovoj generaciji igara

Zoran Žalac 17.06.2017.

Microsoftova nova konzola koristi svojih šest teraflopsa računalne snage za famoznu 4K rezoluciju, no imaju li igre ikakve konkretne koristi od toga?

Vijesti za koje ne želimo da budu prvoaprilska šala

Zoran Žalac 01.04.2017.

Mnoge vijesti na današnji će vas dan zavarati, no evo kolekcije onih koje su predobre da bi se s njima šalilo.

Zbog igranja smo do 9% agresivniji, ali što taj postotak znači?

Zoran Žalac 07.03.2017.

Sinoć je u udarnom terminu na javnoj televiziji emitiran dokumentarni film o štetnosti videoigara na ponašanje igrača. I svi smo napokon mogli mirnije spavati nakon njega.

Jeste li ovisni o gamingu?

Krešimir Krolo 12.02.2017.

Nastavljamo s analizom našeg velikog znanstvenog istraživanja o navikama i ponašanju gamera u Hrvatskoj, a ovaj put čvrste podatke tumačimo kako bismo saznali koliko vas upada u kategoriju ovisnika o igrama i što to zapravo znači.

Nije li bolje kad igre izlaze ranije ako ih se najavi kasnije?

Zoran Žalac 26.01.2017.

U 2017. godinu ulazimo s nadom da će industrija igara prihvatiti slabašni trend izbacivanja igara unutar dvanaest mjeseci od njihove najave.

Imate li uopće razloga igrati Nintendove igre izvan kuće?

Zoran Žalac 17.01.2017.

Nintendo si je sa Switch konzolom postavio ogroman izazov da igranje na prijenosnom uređaju učini podjednako zabavnim kao i na klasičnoj konzoli.

E3 2016 analiza: Microsoft šumom, a Sony drumom

Zoran Žalac 15.06.2016.

Ovogodišnji E3 sajam obilježila su dva potpuno dijametralna pristupa jednoj te istoj stvari. A zbog takvog ishoda pobijedio je uglavnom korisnik, odnosno igrač.

Zabavio sam se jednom u Falloutu 4, bilo je užasno

Zoran Žalac 14.05.2016.

Gdje je to Bethesdina najnovija igra podbacila toliko da vam ubije interes za Fallout serijalom, a da pri tome nije ispala loš proizvod od kojega treba zazirati?

Što znamo o gamerima i gamericama u Hrvatskoj?

Krešimir Krolo 10.05.2016.

Tko su gameri u Hrvatskoj? Koliko su stari i čime se, pored igranja igara, zapravo bave? Potpomognuti našim velikim znanstvenim istraživanjem uništavamo stereotipe i oslikavamo sliku prosječnog hrvatskog gamera, odnosno gamerice.

Zašto mrzite Call of Duty igre?

Zoran Žalac 03.05.2016.

Za negativan stav mnogih igrača prema CoD-u definitivno postoji razumno objašnjenje, a ono nije skriveno u nekoj zavjeri hipija ili vanzemaljaca.

Bavi li se industrija videoigara prodajom duplih obećanja i guste magle?

Zoran Žalac 24.02.2016.

Iza nedavnog Street Fightera V u njegovom nedovršenom izdanju krije se kvalitetna igra, ali i mračna strana budućnosti industrije videoigara.

Virtualna stvarnost je najbolja i najgora moguća stvar koja će se dogoditi gamingu

Zoran Žalac 16.08.2015.

Je li virtualna stvarnost doista budućnost gaminga ili pak prolazni trend znat ćemo tek za nekoliko godina. No, u međuvremenu se možemo složiti da je ta stvarnost za videoigre istovremeno uzbudljiva i opasna.

Humor Metal Gear Solida je prava životna mudrost

Zoran Žalac 26.07.2015.

Zašto je Metal Gear Solidu potreban glupav humor? Da bi slavio život usred ubijanja i mučenja. Ako na skrivanje ispod kartonske kutije gledate kao djetinjastu bedastoću, promašili ste bit cijelog serijala.