HCL.HR

Call of Duty 5: World of War 5 MP BETA (COD 5)

Mladen Beraković 01.11.2008.   •   10 komentara


Iako ćemo za manje od mjesec dana već igati cijelu verziju igre, nismo mogli ne napisati i koju riječ o COD 5 MP beti koju upravo igramo.

Iako je prošli nastavak, Call of Duty: Modern Warfare, bio smješten u današnje doba, proizvođač je World at War odlučio vratiti nazad na linije Drugog svjetskog rata. Odmah na početku treba reći kako smo igrali multiplayer inačicu, jer singleplayer demoa nažalost još uvijek nema. Dakle, beta sadrži tri mape: Castle, Makin i Roundhouse. No neka vas to ne zabrinjava jer se čini da će u finalnoj verziji biti preko 35 mogućih mapa. Na ove tri mape upoznajete se sa Amerima, Nijemcima, Koreancima i Rusima. Svi su veoma slični – skoro pa i nema razlike osim naglasaka na kojima se vojnici sporazumijevaju, te eventualno njihovog izgleda.

Kao i u prošlom nastavku na raspolaganju je pregršt oružja. Većina oružja bit će vam poznata iz prijašnjih nastavaka, no pronaći ćete i neke s kojima se po prvi put susrećete u Call of Duty serijalu.

Beta donosi dosta gametypeova, uglavnom klasičnih modova zbog kojih svi volimo CoD multiplayer: Team Deathmatch , Capture The Flag, Search and Destroy, Free-for-All, WAR (novi tip igre u kojem ćete moči upravljati vozilima) i još mnogo njih. Sljedeća nadograđena stvar su perkovi. Tu je dosta starih, ali i podosta novih perkova. Neki od novih su: M2 Flamethrower (kao što i sama riječ kaže, bacač plamena), Gas Mask (smanjuje efekt nervnog plina), Second Chance (sličan kao i Last Stand perk u CoD-u 4 – nakon što vas pogode, ležite na podu još nekoliko sekundi sa pištoljem u ruci, ali novost je što vas vaš subornik može izliječiti, te tako nastavljate bitku punom snagom), Water Cooler (strojnica na tenku se sporije grije). Također proizvođači nisu ni zaobišli dodatke za oružja, tipa silencer, bolji i precizniji ciljnik, bajoneta itd.

Sve to sačinjava jednu klasu u igri. Pa tako ako ste tipa, trči i kolji izabrat ćete thompson, staviti mu bolji ciljnik, dodati si perkove po vašem ukusu i krenuti u rat. Imate mogućnost napraviti si deset različitih klasa, pa ćete tako biti spremni u svakom trenutku.

Kao i u prošlom nastavku svaki vaš uspjeh bit će nagrađen. Kao prvo, tu je nagrađivanje uspjeha kroz levele. Kako napredujete tako dobivate veći level i s njim si otključavate nove perkove, oružja itd. Trenutni maksimalni level u beta verziji je 40. Kao drugo, tu je i opcija challenges. To su zadaci koje će vam dati određeni XP bonus ili neki dodatak za vaše oružje. Nadalje, imate mogućnost dobiti različite opcije tijekom svakog ubojstva. Ukoliko ubijete tri neprijatelja za redom, bez da poginete, biti ćete u mogućnosti pozvati avion koji vam daje pregled svih pozicija vaših neprijatelja (radar), ukoliko ubijete pet neprijatelja u nizu onda ćete moći pozvati moćni topnički napad. I na kraju za sedam uzastopno ubijenih neprijatelja dobivate mogućnost zvanu „Dogs of War“. To su opasni psi koji napadaju neprijatelja, tjeraju ga iz zaklona i na kraju ubijaju. Nakon svega toga valja spomenuti kako se u igri nalaze i tenkovi, koji će nam dati pravi osjećaj ratovanja.

Zvuk je solidan. Vojnici imaju zanimljive ispade i izraze dok pucaju po neprijatelju ili bacaju granate. Grafika je ista kao i u prošlom nastavku, što je potpuno opravdano jer je rađena na istom engineu. Sve u svemu toplo bih vam preporučio da se spremite za ovaj naslov. Možda ste već siti igara na temu Drugog svjetskog rata, ali vjerujte mi, CoD 5 nam ima još dosta toga za pokazati.

Jeste i vi igrali ovu multiplayer betu? Ostavite nam onda kakav komentar na ovaj naš osvrt, a na forumu se priključite u COD 5 raspravu i ostavite pokoji post sa vašim razmišljanjima o ovoj igri.

Ako vam ovo nije dovoljno informacija, pročitajte i našu punu najavu ove igre u kojoj smo obradili i njen singleplayer dio.

UPDATE: U međuvremenu odigrali smo ovu igru i ekskluzivno za prostor balkana donijeli vam recenziju. Kliknite ovdje i pročitajte kakva je cjelokupna igra na kraju.

Komentari (10)

  • Protector

    02.11.2008 - 11:20

    Igra ce biti strava. Jedva cekam full…

  • Weky

    02.11.2008 - 21:45

    lol black knight, nije baš kul prvi komentirati svoje tekstove ;((

    igra se čini okej, ali ide mi na nerve forsiranje co-op igranja u novim naslovima

  • mr_solidus

    03.11.2008 - 23:13

    vraćanje u ww2 mi je retajno i neda mi se to igrat ;(

  • Ementaler

    08.11.2008 - 11:30

    Slazem se s solidusom. Ne da mi se ponovno kroz WWII tematiku prolazit… Mislim, nabavit ću igru, igrat će se neko vrijeme. Ipak je to COD, bit će dobro napravljena, imat par impresivnih scena itd.. ali ipak WWII tematika mi je postala pre dosadna da me zadrži dulje virjeme pred ekranom. Dobar osvrt na MP mod Black Knight, to će vjerojatno opet biti stvar koja će igru proslavit…

  • lone wolf

    08.11.2008 - 19:52

    igra je predobra,obavezno odigrat!!!!

  • kuky

    09.11.2008 - 11:13

    igro sam je u igraoni…
    igra je prej…..
    zanima me jedino jer…
    će se moć igrat na visti…
    jer imam CoD 2 i 4 i niti jedan neće multi radit…

  • kuky

    09.11.2008 - 12:21

    ako neko zna riješenje za problem…
    za CoD2 i 4 neka napiše…
    i neka neko odgovori jer će…
    se CoD5(full ili beta) moći…
    igrati na visti…
    molim vas odgovorite…

  • robisierra92

    13.11.2008 - 19:48

    Dečki, mogu reći da sam nabavio cod 5 prije 4 dana, i da se ne mičem od nje, jer igra cijelo vrijeme pršti akcijom, na najboljem tragu cod-a 4. Uglavnom, smatram da je odlićna igra koja ne nudi ništa revolucinarno, tu su nova oružja, novi likovi, nove ratišta, ali sve u svemu mislim da je zaslužila sve najbolje ocjene. Ukoliko želite pogledati kako izgleda prvih nekoliko misija single playera sljdite link http://www.youtube.com/watch?v=4kRLBDbXWRQ

  • xMARINACx

    07.07.2014 - 12:49

    Znam da se javljam dosta kasnije posle izlaska igre,skinuo sam igru kuci ali je problem ne znam kako igrati MP do sada sve sto sam trebao uraditi na cod 4 je skinut patch 1.7 i to je to i uzeti nek key code koji nije u upotrebi sto sam sa lakocom rjesio,medjutim kad probam da skinem 1.7 verziju na cod 5 waw trazi mi crack crackujem igru medjutim ima neki error i uopšte ne zeli da pokrene,onda odem i nadjem na you tube gdje pise da moram skinuti sve verzije redom sto sam i uradio i opet isto tako nije htelo da pokrene igru ako neko moze da mi pomogne imam toliku zelju da igram MP a ne znam da napravit cod 4 mi je vise dosadio igram ga otkako je izasao.Hvala unapred

  • Me666

    07.07.2014 - 13:07

    Ako imaš toliku želju – kupi igru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?