HCL.HR

Red Faction: Guerrilla [PC, PS3, Xbox 360]

Luka Trojnar 05.08.2008.   •   8 komentara


Prošlo je nešto više od pet godina od kada je izašao Red faction 2. Nakon vrlo dobrog prvog nastavka i nešto lošije dvojke, najavljen je i treći, Red Faction: Guerrilla. Pročitajte čime će novi nastavak ovog serijala pokušati zadobiti publiku

Ono što je Red Faction kao igru izdvajalo od ostalih sličnih FPS-ova svakako je GeoMod engine koji je igraču omogućio da uništava gotovo sve, no to treba uzeti s rezervom budući da smo uništavali zidove samo na mjestima na kojima su to autori igre predvidjeli. Iza igre stoji Volition ( Saints Row, The Punisher, Freespace… ), pod okriljem bogatog THQ-a koji nam ovaj put obećaje da ćemo moći stvarno sve uništavati, što se uostalom vidi i iz trailera, no o tome nešto kasnije.

Najveća novost koju uvodi Guerrilla u odnosu na prethodna dva nastavka svakako je prijelaz iz prvog u treće lice. Prema riječima developera to je napravljeno kako bismo imali bolji pogled na akciju i uništavanje ( kreativci će doći do izražaja ). Sama radnja biti će smještena pedesetak godina nakon prvog dijela na omiljenom nam crvenom planetu. Ovaj ćemo puta u ulozi pobunjenika sa obnovljenim Red Faction pokretom voditi revoluciju protiv EDF-a ( Earth Defense Force ) koji nas je svojevremeno spasio od Ultorove tiranije u prvom dijelu, no kako to obično biva, i njima je s vremenom zamirisao novac, a pošto Zemlja ostaje bez rudnih bogatstava odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i mučiti rudare da rade do posljednjeg daha. Tu onda nastupa vaša malenkost, običan čovijek koji mora spasiti Mars.

Ono što će zasigurno mnogi pozdraviti je što ćemo sami birati misije, ili drugim riječima gdje, kada, koga i kako napasti, dodajte tome i vozila koja nas zabavljaju još od orginalnog Red Factiona, te oružja tipa ljepljivih bombi ( ah, još se sječam vriskova ljudi iz prvog nastavka kada biste za njih zaljepili jednu ), raznih strojnica, rocket launchera i dr. Bit će tu svega, planiranja zasjeda, napada na konvoje, ubijanja te uništavanja i to sve u bolesnim količinama, a veći dio igre će se odvijati na samoj površini Marsa. Uništavat ćemo tako dugo dok ne uništimo i posljednju ciglu koja svjedoči o prisutnosti EDF-a i to doslovno.

Na početku sam spomenuo novu generaciju GeoMod engine-a koji bi napokon trebao omogučiti da svijet promijenimo na nama koristan način. Svaka građevina, svaki njezin dio će imati vlastitu težinu. Rušit ćemo čitave zgrade koje će se na dosad neviđeni način rušiti, letjet će grede, cijevi i razni građevinski materijali. Dobro da nema zrakoplova jer bi u tom slučaju igra vrlo lako mogla biti training ground za potencijalne teroriste. Grafika bi sudeći prema prvim screenovima i in-game filmovima trebala biti odlična, sve od detaljnog prikaza okruženja crvenog planeta, preko detaljnih likova, vozila i građevina, pa do specijalnih efekata. Samo se nadam da za pokretanje ove obećavajuće igre neće trebati Blue Gene, premda izgleda da će pameto iskoristiti bilo koji multi-core CPU današnjice developeri se kunu kako će igru izoptimizirati do maksimuma. Živi bili pa vidjeli..

Igra će se pojaviti na PC-u, PS-u 3 i Xbox-u 360 u THQ-ovoj 2009. fiskalnoj godini ( najkasnije do 31. ožujka 2009. godine ). Premda se kao najvjerojatnije vrijeme izlaska spominje veljača 2009. Multiplayer će se vratiti u velikom stilu premda još nemamo informacija o multiplayer modovima osim da će GeoMod i uništvanje i ovdje biti od presudne važnosi za (ne)uspjeh.

Na nama je da se još malo strpimo do izlaska, stavimo kacigu na glavu, i pripremimo se za epske borbe i razaranja kakva može ponuditi samo Red Faction. Do tada bacite oko na ove trailere ispod, i ne uzaboravite nam ostaviti kakav komentar za ovu igru, a slobodno se možete i priključiti raspravi na našem forumu.

Komentari (8)

  • Seengeer

    05.08.2008 - 21:05

    Lipi lipo.

    Ovo će se morat probat 😉

  • bodysnatcher

    05.08.2008 - 21:38

    sjećam se prijašnjih epizoda red facttiona i od samog pocetka igrica je bila užas…al eto to su pokazali u najnovijem djelu,kojeg vidite..neznam na koji su gameplay ciljali ali su fulali i to bogato..ko voli nek izvoli al za mene neka hvala 🙂

  • mr_solidus

    05.08.2008 - 23:41

    ma bit će odlično. primitivno al ne sumnjam u zabavu.

  • don luxuz

    06.08.2008 - 09:55

    jako dobro!!!
    nemam šta drugo za reći, opsim da se treba treba strpit do “veljače”…
    Vaš don.

  • Blaster32

    06.08.2008 - 13:55

    super još jedan nastavak jej.. -.-
    nekim ljudima fakat nije mjesto u gaming industriji

  • mr_solidus

    06.08.2008 - 17:16

    šta fali? ;(
    nije da ima ovakvih igara puno. Mislim di moš ovako uništavat stvari. Uostalom, kakve veze ima, jel bi srao da se igra zove drugačije a izgleda isto?

  • Weky

    06.08.2008 - 21:46

    Kako će igra rulat eeeee
    Lajkam mucho

  • gta_fan

    27.09.2008 - 16:02

    Nemam namjeru ovo zaigrat

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?