HCL.HR

Oznaka: Domaće igre

Pogledajte kako je hrvatska igra SCUM riješila najčešći prigovor popularnog PUBG-a

Zoran Žalac prije 3 dana

Domaća igra SCUM neće igračima davati nepoštenu prednost bolje preglednosti u trećem licu, kao što je to slučaj u popularnom PUBG-u, pa će igrači na istim serverima moći igrati i TPS i FPS modove.

Titani se vraćaju u novom proširenju hrvatske igre Starpoint Gemini Warlords

Petra Rukav prije 1 tjedan

Hrvatski studio LGM Games je jučer na Steamu objavio drugu ekspanziju za Starpoint Gemini Warlords u kojoj ćemo otkriti misterij koji okružuje Titane i njihov povratak.

Domaća igra o pljačkanju u 2. svjetskom ratu dobila je datum izlaska

Zoran Žalac 10.08.2017.

RAID: World War II, igra hrvatskog tima Lion Game Lion, pokušat će osvojiti tržište prije nego se na njemu nađe novi nastavak Call of Dutyja.

SpecijalGameri Okruglog Stola #17: Pričali smo s ekipom koja je okrenula 14 tisuća dolara na Kickstarteru

Erna Fučić 06.08.2017.

Porazgovarali smo sa zagrebačkom tvrtkom Four Hogs koja je uspješno financirala svoje dvije društvene igre na Kickstarter platformi.

Domaća igra Seum: Speedrunners from Hell stiže na konzole

Zoran Žalac 31.07.2017.

Prva igra hrvatskog developera Pine Studio proslavila je svoj prvi rođendan, a tim povodom najavljeno je kako SEUM uskoro stiže na PlayStation 4 te Xbox One konzole.

SpecijalGameri okruglog stola #09: Intervju s Filipom Nedukom – hrvatskim boardgame dizajnerom

Erna Fučić 10.06.2017.

U ovom članku donosimo vam ekskluzivni intervju u kojemu ćete doznati mnoštvo informacija o procesu i izazovima dizajniranja jedne društvene igre.

Domaća igra Faraway: Puzzle Escape postiže značajan uspjeh na mobilnom tržištu

Zoran Žalac 25.05.2017.

Hrvatski razvojni tim Pine Studio kojega smo upoznali kroz naslov Seum: Speedrunners from Hell nedavno je izbacio mobilnu igru Faraway: Puzzle Escape koja spaja gameplay The Witnessa i estetiku Journeya.

Domaća igra Starpoint Gemini 2 sada je besplatna na Steamu

Zoran Žalac 23.05.2017.

Tri godine stara igra zagrebačkog tima Little Green Men Games na kratko je razdoblje besplatna za trajno dodavanje u vašu Steam kolekciju.

Izdavačka kuća Devolver Digital održat će vlastitu E3 konferenciju ove godine

Zoran Žalac 17.05.2017.

Američka izdavačka tvrtka Devolver Digital koja uspješno surađuje s hrvatskim proizvođačima igara održat će svoju prvu E3 konferenciju za novinare ove godine.

Bacite oko na Circle UP, izazovnu mobilnu igru domaćeg indie developera

Zoran Žalac 14.04.2017.

Devetnaestogodišnji indie developer Leon Šebrek izbacio je svoju novu mobilnu igru zvanu Circle UP. Riječ je o izazovnom naslovu u kojemu morate paziti na svoje oči, doslovno.

Steam slavi godišnjicu VR platforme, prava je prilika da zaigrate Serious Sam VR

Zoran Žalac 07.04.2017.

Prve dvije Serious Sam igre dobile su podršku za VR taman u vrijeme popusta povodom godišnjice virtualne stvarnosti na Steamu.

Zanimljiva hrvatska konzola MAKERbuino osvojila je ulagače na Kickstarteru

Juraj Bevandić 29.03.2017.

Osamnaestogodišnji Albert Gajšak iz Hrvatske ponudio je svijetu jeftinu prijenosnu konzolu koju sami slažete, a Kickstarter ga je financirao u svega tri dana.

SpecijalINTERVJU: Otkrivamo kako će izgledati prva horor avantura u Gorskom kotaru

Zoran Žalac 21.03.2017.

Popričali smo s voditeljem hrvatskog studija Tanais Games koji u Gorski kotar planira smjestiti fiktivni psihološki horor po uzoru na Twin Peaks i Stranger Things.

Reboot Develop konferencija dobila ključnog partnera

Zoran Žalac 10.03.2017.

Osim što će idućeg mjeseca ugostiti rekordan broj sudionika, Reboot Develop konferencija uz novo partnerstvo postaje jedan od najvažnijih događaja za europsku industriju videoigara.

Upoznajte lopove i heroje domaće igre RAID: World War 2

Zoran Žalac 09.03.2017.

Zagrebački studio Lion Game Lion predstavio je četvero likova s kojima će igrači pljačkati i živcirati Naciste u igri RAID: World War 2.