HCL.HR

Oznaka: Game development – Izrada igara

Microsoft priznao da preuranjeni hype uništava igre

Juraj Bevandić 17.06.2017.

Phil Spencer ispovjeda da su prerano otkrili sada otkazani Scalebound i to je uništilo igru, jer nitko više nije vjerovao da mogu opravdati očekivanja fanova.

Chloe će u Life is Strange: Before the Storm glumiti druga glumica

Juraj Bevandić 16.06.2017.

Life is Strange dobiva prequel imena Before the Storm u kojem će glavnu ulogu preuzeti Chloe koja pak ima novu glumicu oko koje se lome koplja i diže prašina.

Novi God of War ima elemenata istraživanja svijeta

Juraj Bevandić 15.06.2017.

God of War koji očekujemo iduće godine će nam ponuditi nešto otvorenije levele kojima ćemo moći njuškati i pronaći skrivene sadržaje vrijedne naše pažnje.

Konami optužen za sabotiranje karijera bivših zaposlenika

Juraj Bevandić 15.06.2017.

Nove pouzdane informacije otkrivaju da Konami tretira bivše zaposlenike kao optužene kriminalce te aktivno radi na uništavanju njihovih izgleda za pronalaženje novog posla.

Sega odlučila izdavati nove igre tvoraca Fablea, Dungeon Keepera i Black & Whitea

Juraj Bevandić 31.05.2017.

Tvorci Fable, Black & White i ostalih kreativnih serijala su prošle godine propali i zatvoreni, ali Sega će preuzeti odgovornost i izdati njihove nove igre.

Bayonetta 3 se često spominje u uredima Platinum Gamesa

Juraj Bevandić 30.05.2017.

Producent Bayonetta serijala je otkrio da može pričati o izradi potencijalne treće igre, ali mu je neugodno jer ustvari o toj ideji stalno raspravljaju unutar firme.

Valve je zaposlio ljude koji su nas poslali u svemir, što li nam to spremaju?

Juraj Bevandić 23.05.2017.

Dio developera svojevremeno popularnog Kerbal Space Programa prije šest mjeseci su dobili posao u Valveu, ali još ne znamo na čemu rade niti što nam Valve kuha.

Dobit ćemo nastavak Vampire: The Masquerade – Bloodlinesa, kad-tad

Juraj Bevandić 16.05.2017.

Šef Paradox Interactivea kaže da nije uzalud otkupio izdavača popularne Vampire: The Masquerade franšize te da će nove igre sigurno napraviti kada bude pravi čas.

Sega je nanjušila novac u dobrim igrama, pa će im se ubuduće još više posvetiti

Juraj Bevandić 16.05.2017.

Sega je prošle fiskalne godine trebala nove džepove za zaradu od igara poput Persone 5, Yakuze 0 i Total War Warhammera što to im se jako svidjelo, pa će nastaviti ulagati u hitove.

Developeri Darksidersa 3 prokomentirali i objasnili snimke iz igre

Juraj Bevandić 13.05.2017.

Developeri su nam već viđen rani gameplay Darksidersa 3 odlučili prokomentirati i time staviti u nešto širi zanimljivi kontekst cijele igre te otkriti par detalja.

Bethesda objašnjava zašto prijete manjim studijima

Juraj Bevandić 07.05.2017.

Bethesda objašnjava da su pokušali pronaći drugi način, ali su zakonom obvezani tražiti od drugih studija promjenu imena ako je slično njihovim naslovima jer bi inače izgubili prava na svoj zaštitni znak.

U prvim gameplay snimkama Darksiders 3 izgleda prilično sirovo

Juraj Bevandić 05.05.2017.

Darksiders 3 izlazi iduće godine, ali je još uvijek u prilično ranom stadiju razvoja što dokazuju prve snimke gameplayja koje izgledaju vrlo kruto i osnovno.

Čovjek slučajno našao originalan kod StarCrafta i vratio ga Blizzardu koji ga je bogato nagradio

Juraj Bevandić 04.05.2017.

Jedan korisnik Reddita priča kako je u hrpi starih diskova koje je kupio pronašao i originalni master disk StarCrafta s kodom igre, a Blizzard ga je dobro nagradio kada im ga je vratio.

Tvorac Assassin’s Creeda otkriva kako mu se posao u Ubisoftu pretvorio u pakao

Juraj Bevandić 01.05.2017.

U novom intervjuu tvorac Assassin’s Creeda otkriva kako je morao biti javno lice serijala nad kojim mu je oduzeta sva kontrola, pa je morao politički lagati igračima dok nije dignuo ruke od svega.

Nova igra FromSoftwarea bi mogla uskoro biti gotova

Juraj Bevandić 30.04.2017.

Tvorci Dark Soulsa i Bloodbornea traže dizajnere za završnu ispomoć na mračnoj igri za konzole. Uskoro bismo mogli doznati o čemu se točno radi.