HCL.HR

Oznaka: Gaming industrija

Electronic Arts i Blizzard nalaze se na listi najboljih mjesta za rad

Petra Rukav prije 5 dana

Prema podacima iz Glassdoora, najbolja mjesta za rad u 2018. godini uključuju nekoliko kompanija koje se vežu uz gaming industriju, a između njih ističu se Blizzard Entertainment i Electronic Arts.

Take-Two tvrdi da će gaming industrija postati 100% digitalna

Petra Rukav 30.11.2017.

Predsjednik tvrtke Take-Two, koja posjeduje Rockstar i 2K Games, izjavio je da će mješavina fizičkih i digitalnih kopija videoigara uskoro prevagnuti u korist ove potonje.

Tinejdžer ovisan o kockanju zamolio EA da preispita vlastitu strategiju s mikrotransakcijama

Petra Rukav 30.11.2017.

U otvorenom pismu EA DICE-u devetnaestogodišnjak progovorio kako mu je ovisnost o kupovini mikrotransakcija gotovo uništila život stoga je zatražio sve developere da promisle o forsiranju loot kutija.

EA napokon priznao da je Visceral izbačen iz igre radi novca

Petra Rukav 29.11.2017.

Glavni financijski direktor Electronic Artsa raspričao se o detaljima koji se kriju iza „ekonomske odluke“ zatvaranja Visceral Gamesa.

Belgijska vlada proglasila loot kutije kockanjem

Petra Rukav 22.11.2017.

Belgijska komisija za kockanje izjavila je da igre poput Overwatcha i Star Wars Battlefronta 2 predstavljaju oblik kockanja, a kao takve treba ih zabraniti na području Europe.

THQ Nordic kupio tvorce BioMutanta i pritom elegantno uvrijedio EA

Petra Rukav 17.11.2017.

Izdavačka kuća THQ Nordic ima veliki apetit za grabljenje studija i intelektualnog vlasništva što je dokazala kupovinom tvrtke Experiment 101 i pravima na njihovu BioMutant franšizu.

Battlefront 2 i Overwatch na meti belgijske komisije za kockanje radi loot kutija

Petra Rukav 17.11.2017.

Belgijska komisija za kockanje priopćila je kako nadzire videoigre kao što su Star Wars: Battlefront 2 i Overwatch radi moguće klasifikacije istih kao kockanje.

Ubisoft veoma zadovoljan Switch konzolom, očekujte više igara

Petra Rukav 11.11.2017.

S obzirom na finu prodaju koju je ostvarila otkako je lansirana na tržište, Nintendo Switch konzola privukla je pozornost brojnih gaming kompanija, između ostalog i Ubisoft.

Electronic Arts kupio tvorce Titanfalla

Zoran Žalac 10.11.2017.

Electronic Arts brzo je popunio manjak radne snage nakon što je zatvoren Visceral Games, dogovorivši kupnju Respawn Entertainmenta.

CD Projekt je svjestan da im fanovi Witchera neće oprostiti ako dignu ruke od franšize

Petra Rukav 09.11.2017.

Developer Witcher franšize obznanio kakvi su im planovi za budućnost, a osim nekoliko riječi od Cyberpunku 2077 i kartaškoj igri Gwent, direktor tvrtke progovorio je o i Witcher serijalu.

Prema Ubisoftu imamo još minimalno dvije godine fore prije izlaska nove generacije konzola

Petra Rukav 08.11.2017.

Šef Ubisofta smatra da imamo još nešto vremena prije nego nam Microsoft i Sony serviraju nove konzole. Prema njegovim procjenama imamo barem dvije godine vremena da uštedimo dovoljno novca za sljedeći Xbox i PlayStation 5.

Red Dead Redemption 2 mogao bi sadržavati mikrotransakcije

Petra Rukav 08.11.2017.

Take-Two objeručke prihvaća model igara kao usluge te ubuduće planira izdavati samo one igre koje će igrače zainteresirati na duge staze i u kojima će kontinuirano trošiti novac.

Glavna dizajnerica Beyond: Two Souls i Heavy Rain naslova osnovala novi studio

Petra Rukav 08.11.2017.

Bivši zaposlenici razvojnog tima Quantic Dream ponovno su se okupili na jednom mjestu, a njihov novi studio nastojat će raditi na igrama za ljude koji vole serije poput Breaking Bada ili Fargo.

Telltale Games otpustio četvrtinu radne snage

Petra Rukav 08.11.2017.

Studio poznat po svojim epizodnim avanturama pogođen je valom otpuštanja zbog „rekonstrukcije“ koju provodi, a 25% tima moralo se oprostiti s radom na novim Telltale igrama.

Xboxaši, ima nade – Microsoft najavio velike investicije u nove ekskluzive

Zoran Žalac 06.11.2017.

Iako Microsoft ne želi priznati da mu je ponuda ekskluzivnih sadržaja slabašna, u tvrtki su očito svjesni da moraju poraditi na otvaranju novih studija.