HCL.HR

Oznaka: Indie igre

Vani je čarobna i glazbena avantura Fe

Zoran Žalac prije 5 dana

Electronic Arts je lansirao platformer pod nazivom Fe u kojemu kao simpatična životinjica spašavamo svijet od totalne tišine.

Špijunska simulacija Orwell: Ignorance is Strenght dobila je datum izlaska

Petra Rukav prije 5 dana

Bliži se dan kada ćemo postati državni dužnosnik u tajnom odijelu Orwellova programa koji će morati odlučiti je li istina sveta ili je neznanje moć.

Novi trailer za Past Cure pobliže će vas upoznati s mračnom pričom

Petra Rukav 09.02.2018.

Psihološki triler Past Cure izlazi za točno dva tjedna, no nekoliko dana prije toga dobit ćete priliku da isprobate demo verziju putem Steama.

Retro avantura Crossing Souls dobila demo verziju

Zoran Žalac 07.02.2018.

Na Steamu i PlayStationu 4 od sada je moguće isprobati demo verziju šarene 2D avanture u kojoj pet klinaca razotkriva zavjeru američke vlade.

Najavljen je novi post-apokaliptični RPG Smoke and Sacrifice

Zoran Žalac 06.02.2018.

U novom post-apokaliptičnom indie naslovu svijet baš i nije u najboljem stanju, a glavna junakinja uvjerena je da će svijetu pomoći žrtvovanje drugih.

Ash of Gods je vizualni roman oblikovan kao turn-based RPG s roguelike pričom

Petra Rukav 05.02.2018.

Ash of Gods igra želi nas pretvoriti u hrabre ljude koji su spremni donositi teške odluke i žrtvovati druge pa i sebe da zaustave pošast tame i smrti koja uništava njihovu domovinu.

Najavljena je viteška igra Castle of Heart

Zoran Žalac 27.01.2018.

Na Switch konzoli uskoro ćemo igrati 2D akcijski platformer u kojemu ćemo kao vitez spašavati kraljevstvo od zlog čarobnjaka.

Underworld Ascendant pokazao trzavi, ali obećavajući gameplay

Zoran Žalac 27.01.2018.

Spiritualni nasljednik Ultima Underworlda ove bi se godine trebao pojaviti na Steamu, a njegovi tvorci demonstrirali su kako napreduje razvoj same igre.

Hvaljeni akcijski platformer Dead Cells stiže i na konzole

Zoran Žalac 26.01.2018.

Jedna od ponajboljih Early Access igara 2017. ove će godine izaći u punom izdanju, a osim na PC-u moći ćemo ju igrati na PS4, XBOX te Switch konzolama.

Tvorci Woord of Gooa najavili puzzle igru 7 Billion Humans

Zoran Žalac 25.01.2018.

Tvorci indie bisera World of Goo najavili su novu igru u kojoj će nam reći što se dogodi kad roboti preuzmu poslove od sedam milijardi ljudi na planetu.

Subnautica je doplivala do punog izdanja 1.0 verzije

Zoran Žalac 25.01.2018.

Podvodna avantura na vanzemaljskom planetu sada je kompletirana. Subnautica je dostupna u punom izdanju i ima prekrasan novi trailer kojim vas poziva na igranje.

The Banner Saga 3 izlazi ranije no što smo očekivali

Petra Rukav 25.01.2018.

Dobili smo potvrdu da treće i posljednje poglavlje The Banner Sage izlazi ove godine, međutim, developer nas je ugodno iznenadio informacijom da će to biti ranije od očekivanog.

The Red Strings Club je cyberpunk igra za sve šankere

Zoran Žalac 22.01.2018.

Devolver Digital danas će lansirati 2D avanturu cyberpunk tematike pod nazivom The Red Strings Club koja će vas, između ostaloga, naučiti nešto i o miješanju pića.

Stardew Valley je najskidanija igra za Nintendo Switch u 2017. godini

Petra Rukav 19.01.2018.

Nintendo je objavio ljestvicu koja naglašava koji su digitalni naslovi za Switch konzolu bili najpopularniji prošle godine, a indie dragulj Stardew Valley preuzeo je mjesto globalnog lidera.

Vampyr donosi nekoliko vrsta vampira i nemaju sve ljudske karakteristike

Zoran Žalac 18.01.2018.

U prvoj epizodi web serije o izradi igre Vampyr, francuski studio Dontnod govori o izazovima dizajniranja vampira, kao i različitim vrstama istih.