HCL.HR

Oznaka: Istraživanja

Istraživanje za Europsku komisiju nije moglo potvrditi da piratstvo utječe na prodaju sadržaja

Zoran Žalac 22.09.2017.

Istraživanje koje je trebalo pokazati u kojoj mjeri piratiziranje sadržaja šteti prodaji istoga konačno je izašlo u javnost i pokazalo neke interesantne rezultate.

The Solus Project stigao na PS4 i PS VR, pogledajte atmosferični launch trailer

Petra Rukav 18.09.2017.

The Solus Project, istraživačka avantura s elementima preživljavanja na stranom vanzemaljskom planetu, od sada je dostupna za PS4 i PS VR.

Kušajte okus užasa uz najavni trailer za Inmates

Petra Rukav 24.08.2017.

Izdavačka kuća Iceberg Interactive najavila je Inmates, atmosferičan horor koji će testirati granice naše psihe te nam oslikati filozofsku priču unutar zatvorskih zidina.

Ljubitelji RPG naslova priznali da najviše vole igrati tradicionalni RPG

Petra Rukav 17.08.2017.

Developer Divinity: Original Sina proveo istraživanje s ljubiteljima RPG žanra te otkrio da najviše igrača voli tradicionalni RPG, a najmanje ih zanimaju JRPG te MMORPG.

Oprezno s pucačinama jer uzrokuju oštećenje mozga; barem tako tvrdi novo istraživanje

Petra Rukav 11.08.2017.

Tim istraživača sa Sveučilišta u Montrealu otkrio poveznicu između igranja pucačina iz prvog lica i atrofije hipokampusa. Zvuči zabrinjavajuće? I je.

Digitalne igre i igre kao usluge povećavaju svoju dominaciju na tržištu

Juraj Bevandić 26.05.2017.

Zarada gaming industrije je u prošlih mjesec dana opao zbog naslova poput Mass Effect Andromede, ali su digitalne, mobilne i igre kao usluge u usponu i podignule brojke.

Većina Xbox One igrača nisu djeca nego stručni i pametni odrasli ljudi

Juraj Bevandić 16.05.2017.

Prema internim Microsoftovim istraživanjima onaj igrač koji vas je vrijeđao na Xbox Liveu je najvjerojatnije stručni muškarac od 33 godine u braku s interesom za mozgalice.

Američki gejmeri uglavnom nemaju pojma što je Xbox Scorpio

Zoran Žalac 11.05.2017.

Istraživanje tvrtke Nielsen pokazalo je kako je vrlo mali broj igrača uopće čuo za Microsoftovu Xbox Scorpio konzolu koja stiže krajem ove godine.

U Britaniji vjeruju da šifre i modovi za igre od djece rade kriminalce

Zoran Žalac 25.04.2017.

Zaključak jednog istraživanja Agencije za kriminalistiku Velike Britanije navodi kako varanje u igrama i modificiranje istih može potaknuti mlade na cyber-kriminal.

Manje od trećine igrača u SAD-u kupuje igre na diskovima i karticama

Zoran Žalac 20.04.2017.

Istraživanje američke tvrtke NPD otkrilo je kako se u posljednje četiri godine dogodila promjena u odnosu snaga između fizičkih i digitalnih kopija igara.

Budućnost naše prometne sigurnosti krije se na ulicama GTA 5, upomoć

Juraj Bevandić 19.04.2017.

Ispada da je simulacija prometa u GTA V gotovo jednako dobra kao i stvarno, barem za treniranje samovozećih automobila koji u igri puno brže uče nego na asfaltu.

Američki tinejdžeri misle da je Xbox više kul od PlayStationa

Zoran Žalac 05.04.2017.

Prema istraživanju koje je naručio Google, Xbox je najpopularniji gaming brend među tinejdžerima u SAD-u, no stariji gejmeri ne misle tako.

Gotovo polovica developera u Britaniji želi se preseliti zbog Brexita

Zoran Žalac 30.03.2017.

Prema istraživanju tržišnog tijela za industriju videoigara u Velikoj Britaniji, 40% developera igara želi promijeniti lokaciju zbog izlaska iz Europske unije.

Provjerite kako izgleda početak simpatične avanture Rime

Stjepan Fikter 11.01.2017.

Napokon je stigao prvi pravi gameplay prikaz za Rime s koji nam je potvrdio kako je u pitanju vizualno predivna avantura čiji svijet samo čeka na otkrivanje.

Sunless Skies dolazi na PC Gamer Weekender

Filip Galeković 27.12.2016.

Nastavak Sunless Sea će biti jedna od igara čiji će detalji biti prezentirani na nadolazećem PC Gamer eventu, a developeri planiraju objasniti kako će to nebesa ostati bez zvijezda.