HCL.HR

Recenzija

Acer Aspire V Nitro gaming laptop

Igor Belan

Još prošle godine bacili smo se u recenzije gaming laptopa, a svi dosadašnji modeli koji su nam došli na test koštali su otprilike 10 000 kuna više nego je većina vas spremna dati za prijenosno računalo. Ali ovaj model iz Acera je nešto drugačiji – manje nabrijan, ne toliko agresivan, ali i dalje vrlo snažan i sposoban.

Riječ je o najnovijem modelu u već dobro poznatoj Acer Aspire V Nitro liniji koji uz oznaku Black Edition i 17.3-inčni ekran dolazi s GTX 960M karticom iz Nvidije. Točan model koji nam je stigao na test neće biti tako lako naći na policama trgovina, no video recenzija donekle vrijedi i za nekoliko bliskih mu modela iz iste linije prijenosnika.

Od svih laptopa koje smo dosad recenzirali, ovaj Acerov model nije ni najsnažniji ni najljepši, ali se definitivno pokazao najkorisnijim. Svi su odlično pokretali igre, ali Asusova čudovišta iz G serije nisam htio nositi uokolo zbog čiste glomaznosti, dok mnogo lakše prijenosni i krasno dizajnirani HP Omen nema LAN port (iako postoji USB adapter koji nismo dobili) pa mi je u nekoliko situacija bio beskoristan. Ovaj Acerov model možda neće nikoga očarati dizajnom, ali ima dovoljno snage za moderne igre, sve utore koji vam trebaju, nije pretjerano težak i još je jeftiniji od većine konkurencije.

Označeno sa:

Kao dokaz da gaming laptop ne mora biti pakleno skup, Acer nam je poslao jedan od najjačih modela u njihovoj Aspire V Nitro seriji koji ima bolje performanse i od skuplje konkurencije.

85 Naša ocjena
  • odlične performanse za cijenu
  • masa i debljina
  • ekran
  • zvučnici
  • nepotreban predinstalirani softver
  • neupečatljiv dizajn

Igor Belan

Već 10 godina vodi ovaj portal ravno u propast. Kupuje igre iz hira, cijeni Nintendo i stare avanture Tima Schafera, ali zapravo iz gušta igra samo Quake. I one dinosaure.

Komentari (17)

  • Revan1991

    07.06.2015 - 21:20

    Ja sam kupio isti laptop i odvrtio sam par igara (rome 2 total war,gta4 i dragon age inquisition)… na full hd rezoluciji pri high detaljima (nema potrebe staviti sve na ultra kada razlika nije toliko vidljiva) sve je išlo preko 60 fps-a… tako da ko planira uzeti laptop u skorije vrijeme topla preporuka… ps. dobra recenzija….

    • Ementaler

      @Revan1991, 07.06.2015 - 21:23

      Imaš baš isti model kao ovaj? Ili ipak onaj sličan ovome samo s GTX 860M karticom? Rijetki su ovi novi s GTX960M karticom (iako, nije baš neka razlika u pitanju).

    • Revan1991

      @Revan1991, 07.06.2015 - 22:54

      Aaaaa… sorry moja greška… sve je isto osim te grafičke kartice… gtx860m 2gb… ali predpostavljam da razlika nije prevelika… svejedno sorry na krivoj informaciji…

  • Hrv4tin4

    08.06.2015 - 08:38

    Igore di ste to recenzirali i snimali? U nekom lijepo dvorištu?!? Vidim ima tamo mjesta i za poveći roštilj 😀 Ponesemo pljeskavice sa sirom i ….

    • Ementaler

      @Hrv4tin4, 08.06.2015 - 15:29

      Tajna lokacija. Smijem samo reći "u prirodi" :)

    • Legionar

      @Hrv4tin4, 09.06.2015 - 13:01

      med, jel tako? 😀

  • ivca015

    08.06.2015 - 11:10

    Ja imam acer aspire v 15 i5 5200U 2.2 GHz geforce 840 M 2 gb 6 gb rama 1000 gb hdda a gta v mi jedva ide da sam jos malo nadodo imo bi za nitro

  • l)oolvl

    08.06.2015 - 21:28

    Acer = best buy opcija. Kupio sam V3 prošle godine za duplo manje novaca i još uvijek sam super zadovoljan s njim. Definitivno je bio najisplativiji s obzirom na ostale proizvođače i njihove modele. Što se tiče tipkovnice mogu potvrditi da je jako ugodna za korištenje, a mousepad je jedinstven tj. nema točno određenu lijevu i desnu tipku.

    • Ementaler

      @l)oolvl, 12.06.2015 - 07:38

      Što se mousepada tiče, to bez lijeve i desne tipke je stara fora – mnogi laptopi to rade danas. I meni se iskreno ne sviđa, tj. draže mi je kad imaš prave tipke.

  • Vlado95

    12.06.2015 - 00:09

    jel to u pozadini sonyev w7/w8 model televizora?

    • Ementaler

      @Vlado95, 12.06.2015 - 07:36

      Dobro oko :) – W705B

    • Vlado95

      @Vlado95, 12.06.2015 - 23:15

      Imam isti taj model od 42 incha koji sam nedavno uzeo.Kupio sam ga zbog vrlo malog input lagga. 😀

    • Ementaler

      @Vlado95, 15.06.2015 - 13:10

      Istina, odličan je baš za gaming.

  • gkelekov

    15.06.2015 - 16:31

    Ok laptop ali ovaj vaš testni daleko preskup.
    Ima ROG serija za 3000kn jeftinij model – Asus G751JL-T7008 ili ako se hoće sličan dizajnom – Asus G771JW-T7028D za 3500kn jeftinije :)

    • Ementaler

      @Njemac, 20.07.2015 - 07:01

      Taj je pola kile teži, ponešto deblji, nema IPS ekran ni SSD i ne dolazi s Windowsima 8.1, ali da – performanse u igrama će biti gotovo identične.

  • Grof11

    12.12.2015 - 17:05

    Kupio sam prije pola godine taj laptop al samo sa slabijom grafičkom karticom ( GF gtx 860M 2 gb ) Pošto volim gejmati i na prošlom aceru koji sam imao skurio sam 3 grafičke :) pa me zanima dali i tu mogu mijenjati grafičku karticu ako ju sa vremenom skurim :)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!