HCL.HR

Recenzija

Acer Predator 17 gaming laptop

SKUPLJE OD AUTA

Igor Belan

Video recenzija koja slijedi pokazat će vam i opisati laptop koji košta 30 000 kuna. Nije šala. Po kratkoj anketi provedenoj na našoj Facebook stranici to je oko 10 puta više od vrijednosti laptopa našeg prosječnog posjetitelja, a po brzom pogledu na domaće ceste, to je dvostruko više od cijene svakog trećeg automobila.

Jedan pogled na čiste specifikacije tog prijenosnika neće vam u potpunosti odgovoriti na pitanje zašto je toliko skup, ali usmjerit će vas u pravom smjeru. Ukratko, ovo je ujedno i najbolja i najapsurdnija prijenosna gaming mašina što je ikad kročila u naše urede.

ovo je ujedno i najbolja i najapsurdnija prijenosna gaming mašina što je ikad kročila u naše urede.

Došla nam je iz Acera, dobro nam poznate kompanije koju mnogi od vas poznaju po dobrim laptopima srednjeg cjenovnog ranga, ali i kompanije koja već neko vrijeme radi kvalitene gaming proizvode, ponekad i najbolje u klasi. Laptop koji su nam poslali je najmoćniji predstavnik njihove nove Predator linije prijenosnika koja je tu da pomrsi račune Asusovoj G seriji i Alienware prijenosnicima iz Della.

Imajte samo na umu da je apsurdno snažan model koji nam je stigao više za pokazivanje nego za bilo što drugo i na policama hrvatskih trgovina ga vjerojatno ni nećete naći. Ipak, poslužio nam je da testiramo kvaliteu izrade, hlađenje i ostale značajke koje ostaju iste u svim modelima Predator linije, gdje najjeftiniji takav laptop možete nabaviti za gotovo tri puta nižu cijenu.

Fantastičan uređaj, ali svakako i preskup. Zato ga ignorirajte i nabavite neki od jeftinijih, razumnije posloženih modela iz iste Predator linije.

80 Naša ocjena
  • ekran
  • vrhunske komponente
  • hlađenje i pažnja za detalje
  • cijena za ovaj model je ipak previsoka

Igor Belan

Već 10 godina vodi ovaj portal ravno u propast. Kupuje igre iz hira, cijeni Nintendo i stare avanture Tima Schafera, ali zapravo iz gušta igra samo Quake. I one dinosaure.

Komentari (32)

  • tryon

    09.12.2015 - 16:17

    i kad ce onda taj novi site? 😀

    • theth1ef

      @tryon, 09.12.2015 - 20:00

      I ja sam primijetio da je novi izgled site-a na laptopu. Izgleda odlično 😀

  • vjkzg

    09.12.2015 - 16:37

    ba ha ha

  • RedEy3

    09.12.2015 - 16:41

    Kakvo razočaranje. Za 30 tisuća očekivao sam da su nekako ugurali dvije 980m unutra, inače ovo je smiješno. Možda vrti nekih 5-10% bolje igre od 752 sa 980m koja košta cca 13-14 tisuća kuna. Taka da ovo vaše ''daleko najjači'' laptop baš i ne stoji. Ista grafullja, gotovo identični procesor. 64GB rama je bacanje novca

    • kr!s_CRO

      @RedEy3, 09.12.2015 - 16:55

      Sve što je top je precijenjeno zato nema smisla kupovati isto. Za nešto manje snage dobije se puno jeftinije.

    • drazensi

      @RedEy3, 09.12.2015 - 18:08

      Daleko najjaci sto su oni testirali je rekao :)..tako da to stoji :)..
      A ima i MSI laptope s dvije 980m od 8Gb po slicnoj cijeni. Tako da nije najjaci uopce na trzistu nego samo najjaci su ga oni imali u rukama. Isti taj Predator s 256gb ssd-om i 16gb RAM memorije je 15 000kn..Tako da su samo zbog RAM-a i veceg SSD-a poduplali cijenu sto nema smisla nikakvog.

    • RedEy3

      @RedEy3, 09.12.2015 - 19:38

      Ne stoji, ''daleko'' ne spada u tu rečenicu. Najjači, da. Ali daleko označava da je puno jači od recimo g751 kojeg su testirali. A nije, jači je možda 10% i to čisto zbog procesora. Grafa je ista. A cjenovna razlika 20 tisuća kuna.

    • Ementaler

      @RedEy3, 09.12.2015 - 22:32

      Razlika je još u drugim stvarima, nisu računala samo procesor i grafička, niti je to jedino na što mislim kada kažem da je ovo "snažnije". Plus, stvarno sam se nadao da oni koji su pogledali recenziju neće ostavljati ovakve "ovo je preskupo" komentare, jer svima je jasno da je ovaj model preskup, vjerojatno čak i Aceru. Ali kao što se spominje na kraju recenzije, postoji mnogo opcija u cijeloj toj Predator liniji laptopa gdje imate mogućnost proći i do 18 000kn jeftinije od cijene ovog "prenakrcanog" i samim time preskupog čuda.

    • KhorneFlake

      @RedEy3, 09.12.2015 - 23:30

      Realno, najveća prednost koju ovaj laptop nudi, s obzirom da u sebi ima Skylake, jeste što nema aftermarket cooler kao desktop varijante koji će saviti onu papirno tanku nesreću, povlačeći sa sobom sve i pinove sa socketa, dok se znojite posle svađajući sa dobavljačem da reklamirate komponente koje koštaju Boga Oca.

    • Gamers4Life

      @RedEy3, 10.12.2015 - 07:16

      Pa Igore upravu si,ali u stranim zemljama ova cijena je i više nego dobra.jer ljudi tamo i gledaju da kupuju ovakve zvijeri pošto im novac ne predstavlja nikakav problem u životu,jer im se stalno generiše,a opet njima je mrsko svake nove godine tražiti si nove komponente za upgrejdovanje,pa kada su PC gameri svakako gledaju da si nabave ovakvu jednu zvjierku koja će bez problema pokrećati još gomilu nadolazećih naslova!

    • Ementaler

      @RedEy3, 10.12.2015 - 08:51

      Ljudima u stranim zemljama se novac stalno generiše? :) Ne funkcionira ti to baš tako stari – nitko ne daje 3500-4000€ za nešto što mu ne treba čisto zato jer… eto… ima nešto novca sa strane. Ovakva konfiguracija je najvećem broju ljudi nepotrebna, koliko god novaca imali, ali postoje u istoj Predator liniji mnogo razumnije konfiguracije za mnogo razumnije novce.

    • RedEy3

      @RedEy3, 10.12.2015 - 14:03

      Nerazumna je cijena iz razloga što između ove inačice od recimo 15000 je premala razlika.
      Ja imam 751 sa 980 i laptop radi vrhunski. 752 serija mi se ne isplati jer je skoro ista. Sada čekam 753 verziju koja će vjerojatno imati ili novu grafu (tipa 980ti ali mobilna) ili će konačno usaditi pravu 980 sa vrhunskim hlađenjem.
      Inače tko kaže da laptop ne može biti za gejmanje, vara se. Puno mi veći kušt igrati na laptopu nego na pcu.

  • Czar

    09.12.2015 - 16:52

    Fantastičan je ali ipak ako kupujem mašinu u ovom rangu onda bih uzeo desktop i jedan prosječan laptop koji mi za silu kad nisam doma može pokretati sve barem u medium detaljima.
    Ovu mrcinu bi me jednostavno bilo strah nositi okolo da mu se nešto ne dogodi.
    U svakom slučaju ovo je mašina koju je Rocksteady imao na umu za pokretanje B:AK. :)))

    • Mirek

      @Czar, 10.12.2015 - 15:23

      To sam i ja pomislio, zamisli da pljuneš te pare za laptop i onda ti ispadne ili se nešto prospe po njemu. Bačenih 30k kuna + srčani.

  • Sentinel

    09.12.2015 - 16:58

    Mislim da je u ovom rangu Asus ROG G752 ipak jači stroj, jer ima GTX980M sa 8gb VRAM-a.

    • Ementaler

      @Sentinel, 10.12.2015 - 13:14

      Teško da će dodatnih 4GB VRAM-a učiniti ikakvu vidljivu razliku u performansama u Full HD rezoluciji, a ta grafička nije za ugodno igranje u 4K (30fpsa se može postići u dosta modernijih igara, ali ne bez spuštanja detalja) pa ni tamo vjerojatno neće previše pomoći.

  • Pero Zdero

    09.12.2015 - 17:02

    Samo 30 000? Ma daaaj… Ne dam ja svog komodorca. Malo nastelujem glavu i deri kasete :)

  • Vejn

    09.12.2015 - 18:20

    Moze lap top biti 250 000 evra, dolara, funti, moze biti sav od dijamanata jednostavno nikad nece biti za gejming…. Igrati na laptopu je isto ko igrati na radeonkama ahaha

    • IvanDado

      @Vejn, 09.12.2015 - 18:50

      Kako zrel komentar.

    • tryon

      @Vejn, 09.12.2015 - 20:08

      treba ti zabranit komentirat. stvarno.

  • Replacement

    09.12.2015 - 18:36

    Za te novce si kupim PS4 i veliku plazmu, 2 odlična monitora i jaki PC za gaming (+ periferiju). I sad se čovijek pita – kome uopće trebaju ti (preskupi) laptopi za gaming?

    • Kalibar .300

      @Replacement, 09.12.2015 - 19:07

      Mobilni gejmeri?

    • Aerina

      @Replacement, 09.12.2015 - 21:49

      Možeš gejmat mobilno za 2 sata koliko god hoćeš.

    • Ementaler

      @Replacement, 10.12.2015 - 13:18

      Ma nije stvar samo u mogućnosti da igraš (ili koristiš laptop općenito) bez ikakvog strujnog priključka, već i u tome što je jednostavno riječ o prijenosniku kojeg možeš lako prebaciti s jednog stola na drugi, staviti u ruksak i prenijeti prekooceanski ako treba itd. :) Nešto što definitivno ne možeš s PS4, velikom plazmom ili desktop računalom. Zbog ovakvih komentara sam i imao onu glupu usporedbu sa ženskim cipelama u recenziji – jer znam da će naravno biti vas koji će odmah računati kakav desktop PC mogu složiti za iste novce, ali to nema smisla kad se radi o računalima različite primjene. Pa je svejedno jesi usporedio laptop s desktop računalom ili cipelama – ni jedno ni drugo nije laptop.

  • simesmojver

    09.12.2015 - 19:13

    Mašina i ništa drugo. Zamislite sve ROG laptope da su napravili dijete to bi bio ovaj laptop.

  • 4billion

    09.12.2015 - 21:11

    Kad vidim ono uvijanje ekrana prilikom otvaranja laptopa na 0:24… Ne hvala.
    30 000 kuna !? Rekli bi neki "porez na budale"

  • IaMarmageddoN

    10.12.2015 - 14:06

    Kao prvo za tu cijenu bi što se igranja tiče morao postizati 60 frejma na 4k rezoluciji na barem medium detaljima što definitivno nema teoretske šanse bez određenih problema sa zagrijavanjem, potrošnje puno struje i ostalih tehničkih problema. Definitivno laptop ima jednu prednost u odnosu na desktop računalo a to je da može svugdje bez problema. Platiti za tu jedinu prednost 30 soma kuna?! Svaka čast onome tko to može. Dobro kažu gore u komentarima i ja sam sličnog mišljenja. Kupiš si odličan PC za 4k sa monitorom (ili TVom) i laptop za 1080p na High detaljima kojeg možeš prenositi za tu cifru. Ja ne mogu naći jedan realan razlog da se ta cijena opravda. To mi je na razini onog lika koji je dao 30 000 $ za najskuplji Star Citizen setup brodova. Normalno, tko zaradi neka potroši ali opet mislim da je to greška i čisto bacanje novaca i praktički ih pale a da to niti ne znaju.

  • Srdjan123PRO

    12.12.2015 - 15:29

    Lap Top je premocan samo cena je malkice prevelika :)

    • Vahid Gamer

      @Srdjan123PRO, 30.08.2016 - 14:33

      Nije malkice nego previše,možda bi bilo bolje da je 10,000 KN.

  • Flippy

    24.12.2015 - 00:17

    Sta mislite kakav je moj lap-top jeste da je malo stariji ali nmvz ovo su mu specifikacije :)
    CPU:Intel Core i7 720QM @ 1.60GHz
    GPU:1024MB NVIDIA GeForce GT 330M
    Maticna:TOSHIBA Satellite P500
    Ram:4.00GB 2-канална DDR3 @ 527MHz
    Monitor:Generic PnP Monitor (1680×[email protected])
    :)

  • MareGaming

    25.12.2015 - 20:12

    Skupo jeste ali i vredno ko voli prenosne masine xD

  • ivancrogaming

    20.02.2016 - 16:07

    OVO JE PRESKUPO!!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!