HCL.HR

Recenzija

ASUS G751JY gaming laptop

Igor Belan

Asus je popratio dolazak novih mobilnih grafičkih kartica iz Nvidije s novim modelima prijenosnika iz svoje G serije laptopa. Nama je u ruke došao najmoćniji model trenutno dostupan na domaćem tržištu – G751JY, prijenosno čudovište s više radne memorije i CUDA jezgri od mnogih vaših kućnih računala.

Uz paprenu cijenu ne treba ni reći da jede sve moderne igre za doručak, a u našoj video recenziji imamo između ostalog i zoran prikaz upravo toga. Govorimo i o novom dizajnu kućišta koje uz neke crvene naglaske i dalje podsjeća na kakvog Lamborghinija, ali i o nekim novim tipkama kakve nismo vidjeli u prošlogodišnjem vrhu ponude, modelu oznake G750JZ.

Ovo je nasljednik upravo tog modela kojeg smo nahvalili za izvrsne performanse u recenziji prije osam mjeseci, pa pogledajte video i provjerite kako je Asus unaprijedio tu i dalje vrlo sposobnu mašinu.

Asus nam je poslao još jedno prijenosno PC čudovište koje jede igre za doručak. Pogledajte što dobivate za gotovo 17 000kn u nasljedniku i dalje odličnog G750JZ modela.

89 Naša ocjena
  • vrhunske performanse
  • IPS ekran
  • tih i hladan
  • thunderbolt
  • masa i debljina
  • zvučnici tek solidni

Igor Belan

Već 10 godina vodi ovaj portal ravno u propast. Kupuje igre iz hira, cijeni Nintendo i stare avanture Tima Schafera, ali zapravo iz gušta igra samo Quake. I one dinosaure.

Komentari (26)

  • RedEy3

    13.04.2015 - 21:22

    Ne žalim ni lipe koju sam dao. Odličan laptop. :) Može proć pod svemirski brod

    • MaliMicek

      @RedEy3, 14.04.2015 - 04:39

      Probaj se vozit na njemu po cesti :)
      Meni sam nije jasno šta će mu 32GB rama pobogu. Aham da nabe cijene i privuku bedake.

    • RedEy3

      @RedEy3, 14.04.2015 - 10:50

      Pa 32GB je za one koji se ne razumiju a imaju hrpu para. Ja sam uzeo model od 12500kn, koji ima sve isto osim što nema SSD i ima samo 8gb rama. Nakon kupnje ugradio SSD od 128gb i još 8gb rama za tisuću kuna. I apsolutno više ništa ne treba. Dakle 13500kn a jednako jak kao i ovaj od 17 :)

    • MaliMicek

      @RedEy3, 15.04.2015 - 04:49

      E pa nisam ni mislio na tebe :) Dobro si prošao puno bolje nego ovi šta skaču odmah na tih 32Gb. Osim nekih ekstremnih poslova, još uvijek nepotrebno.

  • 4mal

    13.04.2015 - 21:49

    di ste tu cijenu nabili… moze se nac za 14 keka vec…

    • drazensi

      @4mal, 14.04.2015 - 10:07

      da, cijena mu je oko 14 500…ni ja ne znam gdje su tu cijenu ukrali :)

    • drazensi

      @4mal, 14.04.2015 - 10:10

      prebrza reakcija..jeftiniji imaju manju kolicinu RAM memorije..ovaj s 32gb je moguce oko 17 000…no posto je 32gb poptuno nepotrebno, ovi jeftiniji su itekako dovoljni..

    • Ementaler

      @4mal, 14.04.2015 - 12:35

      Tako je, postoje verzije s manje RAM-a, lošijim SSD-om i procesorima, pa su i nešto jeftiniji, ali mi u videu govorimo o uređaju koji nam je došao na test, a on bi vas trebao izaći oko 17 000 kn.

    • RedEy3

      @4mal, 14.04.2015 - 17:51

      ementaler, mali ispravak, i na 'slabijoj' verziji je identičan proc :)

    • Ementaler

      @4mal, 15.04.2015 - 07:28

      Ma ne mislim samo na JY modele s tim komentarom već i na one druge iz G751 serije s oznakom JT.

    • RedEy3

      @4mal, 15.04.2015 - 13:29

      aha, ok, mislim da ti i imaju gtx 970 grafu :)

  • Apocalypse4987

    14.04.2015 - 04:45

    čisto me zanima, koliko članova ovog portala ima ovi laptop, jer 8 ljudi je glasalo (trenutno) i prosjek ocjene je 69, za ovako dobar komad tehnike, što dovodi do zaključka kako je nekoliko balavaca dalo nisku ocijenu jer su zatupljeni trolovi

    • VladoShady 980

      @Apocalypse4987, 14.04.2015 - 09:27

      Zbog cega ti ne mozes zaspati :)

    • RedEy3

      @Apocalypse4987, 14.04.2015 - 10:51

      Nisu nuzni trollovi, to ti je onaj kompleks ''nikad neću imat pa ne valja'' :) Da su ti isti objektivni shvatili bi da je ovaj laptop daleko best buy u svojoj klasi. Alienware sa istom konfiguracijom dođe minimalno tisuću eura više.

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 14.04.2015 - 15:47

      neka greška na serveru, ovo sam pisa u 6 i 45, nisam još sludija da ne spavam :)

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 14.04.2015 - 15:51

      pa da, da imam love kupija bi ga, i tek bi onda napisa ocijenu. A šta se tiće ovih mana, masa i debljina mi ne smetaju, a zvučnici nisu bitni kad ima izlaz za zvuk. tako da vridi tih 2 000 €

  • Gamers4Life

    14.04.2015 - 05:16

    Prava zvjer tu nema priče…al kako smiješno i bukvalno prikazaše da jede igre ko malu djecu..lol

  • Ovcaodnovca

    14.04.2015 - 08:06

    ovo mora bit zvijer….. opet kažem imam gaming laptop star 2 godine i ulazi u 3ću, no kad napravim zadnji 3dmark dobijem rezultate bolje nego 49% drugih koji su koristili isti test…..
    ova 980m …….. na svu sreću mogu je i ja custom ugurat u svoj…. no košta visokih 1000$

  • goldfinger

    14.04.2015 - 20:22

    Zvijer….

  • hanteed

    15.04.2015 - 13:12

    meni nikad nije smetala tezina laptopa nek je tezak 15 kila ta necu ga drzati u zraku

    • Ementaler

      @hanteed, 15.04.2015 - 13:21

      Pa onda ti ne treba laptop, kupi si neko kućište s drškom i tegli uokolo desktop :)

  • zmedic

    18.04.2015 - 12:49

    Platis hrpu love a za 3 do 4 godine ne sluzi nicemu i prodas ga za neku mizeriju od jedva 4000 kuna…

  • vrlika21236

    27.05.2015 - 15:12

    uze bi novu graficku za pc koja je po vama dobra????

  • SMECHAR

    30.05.2015 - 19:17

    Nakon par mjeseci korištenja mogu reći da sam manje više zadovoljan. Nemam većih zamjerki, zvuk je onakav kakav i očekuješ od laptopa a to znaći loš, no to se lako riješi. Imam doma 5.1 pa ako mi se baš da spojim na to a ako ne imam logitech cooler sa zvučnicima koji su solidni. Ono što mi se ne sviđa je lijevi USB koji ima manji napon pa zeza prijenosni disk, srećom oni na desnoj strabi su ok. Težina mi ne smeta jer sam i prije imao gamerski laptop pa sam navikao. Dobijes i ruksak pa ako ti se da nosiš ga na leđima bez problema. To sa hrpom rama mi ne smeta, bolje da ima nego da nema. I ono što mi se sviđa je dizanje sustava za cca. 6 sec. Ekran je i više nego ok, jako zadooljan.

  • icekamikaza

    10.09.2015 - 00:27

    Iskreno zvir,ja imam stari model i prezadovoljan san,ali ako neko zeli proci jeftinije moze lako,samo se zaletis do München-a i kostaju oko 1650 eura,dakle isplati se i sa cilin puten do gore.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!