HCL.HR

Recenzija

BioShock Infinite

Zoran Žalac

Iskreno rečeno, ja nisam fan BioShocka. Original sam završio tek prije nekoliko dana kao „zagrijavanje“ za ovaj dio i premda smatram kako je riječ o dobroj igri, u isto vrijeme još uvijek stojim i kod toga da je to debelo precijenjena igra. No dok mi je recenziranje dvojke bila mučna zadaća, za BioShock Infinite nije bilo nikakve dvojbe – želio sam odigrati tu igru i želio sam u njoj vidjeti napredak u odnosu na prethodnike. S time na umu, ako ste već pogledali ocjenu i pomislili da je ovo nekakva „fenboj recenzija“ (jer danas je očito teško vjerovati da je nešto kvalitetno dok se sami ne uvjerite u to), možete biti uvjereni da to nije tako.

Da je BioShock Infinite napravio krivi korak, ili korak u istom smjeru kao i originalni BioShock – ja bih ga prvi osudio. Ali pošto to očito ne činim, izgleda da je s novim BioShockom sve u redu. Zašto je tomu tako i kako je to uopće moguće, saznat ćete u narednim minutama video recenzije, odnosno u sljedećim redcima teksta.

Infinite počinje u tipičnoj BioShockovoj maniri – dolaskom čovjeka u svjetionik. Ali to na sreću nije slučajnost. Ovoga puta preuzimamo ulogu Bookera DeWitta koji je poslan u leteći grad Columbiju kako bi pronašao djevojku Elizabeth, vratio je u New York i tako otplatio svoj dug. Naravno, taj zadatak baš i nije jednostavan jer Booker u Columbiji biva dočekan kao nepoželjni stranac. Tamošnje stanovništvo predvođeno vjerskim fanatikom Comstockom štuje Elizabeth poput božanstva i nije nimalo oduševljeno idejom da ona napusti grad. Da stvari budu još kompliciranije, djevojku čuva ogromno čudovište Songbird, a ona sama posjeduje moći koje će izmijeniti lice Columbije kada se ona i Booker nađu usred građanskog rata.


To je sve što ćemo vam od zapleta otkriti, uz napomenu da je ovo formalna strana priče iz Bookerove perspektive. Kad zaigrate igru brzo ćete uvidjeti da stvari nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine, da bi sve kulminiralo završetkom koji bi trebao zasebnu recenziju. O njemu ovdje ne možemo govoriti, ali možemo vam reći kako će vas taj zaključak priče gotovo sigurno potaknuti na još jedan prelazak igre, i to odmah nakon što ju završite. Rijetka je to odlika u igrama, pogotovo u današnje doba kada je teško naći kvalitetan završetak igre – jedan koji daje osjećaj postignuća, efikasno zaokružuje priču i potiče na razmišljanje. Drugim riječima, već smo počeli zaboravljati kako izgledaju te zaokružene priče bez otvorenih mogućnosti za štancanje nastavaka; a ovaj BioShock s razlogom nosi podnaslov umjesto broja nastavka, što ćete shvatiti kad ga odigrate.

Elizabeth vodi aktivan dijalog s Bukerom i donosi tako novu dimenziju radnji igre.

Uglavnom, priča BioShock Infinitea je kompleksna, ali originalna i interesantna. U usporedbi s originalnim BioShockom napredak u naraciji je očit – priča je mnogo dinamičnija jer sadrži više događaja, obrađuje već broj motiva i prezentirana je na zabavniji način. Dok su priče prethodnih BioShock igara najvećim dijelom tvorili zvučni zapisi, Infinite se odmaknuo od tog pristupa. Naravno, zvučni zapisi su još uvijek tu, ali tu je i Elizabeth koja vodi aktivan dijalog s Bukerom i donosi novu dimenziju radnji igre. Tu su također i takozvani kinetoskopi koji prikazuju pozadinsku priču grada kroz kratke filmiće te tako doprinose raznovrsnosti u prezentaciji priče.


Mjesto radnje i ovoga puta ima ogromnu ulogu u samoj priči, ali je ideologija grada Kolumbije tek jedan dio čitave fabule pored priča glavnih likova, što u slučaju Rapturea nije bilo tako. Samim time, priča o velikom letećem gradu i životu u njemu ovdje vam se ne nameće izravno nego vam je prepuštena na istraživanje. A dobra je stvar što je to istraživanje jako zabavno jer je Kolumbija kao jedan veliki zabavni park u kojemu se divite svemu što vidite, bilo da je riječ o svijetloj ili o tamnoj strani grada. Grad je fantastično prezentiran po pitanju dizajna, a i tehnička strana igre je jednako očaravajuća. Grafički to nije ništa neviđeno, ali igra u cjelini itekako nudi prizore koji ostaju u pamćenju.

Dakle, BioShock Infinite isplati se odigrati zbog priče, no što je s gameplayem? Recimo to ovako: igra ima tipičnu BioShockovu strukturu gameplaya u smislu napucavanja uz korištenje posebnih moći. Ali to ne znači da su stvari manje-više iste je u Infinite pored tih „konstanti“ ubačeno dosta noviteta ili kako to on sam na kraju zove – varijabli. Naime, napucavanje je sada znatno prirodnije, usudili bismo se reći profinjenije. Oružja više nemaju različite vrste streljiva, no to je pozitivna promjena jer različitim protivnicima u Infiniteu pristupamo na različite načine, a ne samo promjenom tipa municije.


Tzv. plasmidi iliti posebne moći poput bacanja vatre ili struje, ovdje su prisutni u obliku Vigora i mogu se koristiti paralelno uz oružje. Ovoga puta ih je manje (sveukupno osam), no svaki ima dva moda korištenja s kratkim i dugim napadom. Tijekom igre možete imati dva aktivirana Vigora dok su ostali pohranjeni u kružni meni koji omogućava brzu i jednostavnu izmjenu kada je to potrebno. Vigore se može nadograđivati, a sada za to nema posebne valute nego se koristi prikupljeni novac. Valja spomenuti i to da se Vigori sada koriste isključivo u borbi (izuzev Possesiona koji se može koristiti i na kupovnim automatima za novac), čime je izgubljen onaj element prostornih zagonetki u kojemu biste npr. otapali led vatrenim plasmidom.

Tonici iz dosadašnjih BioShock igara zamijenjeni su opremom koja nosi određene bonuse (npr. bolji critical shot, više streljiva u oružju itd.). No to su uvijek samo bonusi, a ne i neke nove vještine poput nevidljivosti u prvom BioShocku. Razlika u odnosu na tonike je u tome što se oprema ne može nadograđivati i što možete koristiti samo četiri dijela istovremeno (šešir, majicu, hlače i čizme). To je ujedno i jedini element bez nadogradnje. Pronalaskom tzv. infuzija birate nadogradnje zdravlja, soli (mane) i obnavljajućeg štita. Oružja nadograđujete novcem kojim također kupujete streljivo i energiju. Ono što se ne može kupiti jesu sama oružja, a to može predstavljati mali problem jer u igri možete nositi tek dva istovremeno pa ste osuđeni koristiti samo ono što vam dođe pod ruku.


Ipak, gameplay je takav da će vam streljiva za pojedino oružje rijetko kada nedostajati. Razlog tome je Elizabeth koja vas u igri stalno prati i dobacuje sve što vam je potrebno – od novca i energije pa tako i do streljiva. Ponekad to zna biti pomalo iritantno jer podosta olakšava igru, ali ne može se reći da vam Elizabeth smeta pri borbi. Baš suprotno, s obzirom da je neprijatelji ne mogu povrijediti, jednostavno ćete se naviknuti na nju kao na podršku koja vam ne staje na put. Dinamika borbe stoga je dosta drugačija od one u prethodnim igrama iz serijala. Napucavanje se odvija na nešto otvorenijim prostorima, a sam okoliš je dinamičan i pokretan pa isto zahtijeva od samog igrača. Kretanje po visećim tračnicama tako je neophodno da biste dobili dobru poziciju i prednost nad neprijateljima, a često je korisno sredstvo za bježanje od jačih neprijatelja poput Handymana koji je svojevrsna zamjena za Big Daddy/Sister.

Okoliš je dinamičan i pokretan pa isto zahtijeva od samog igrača.

Još jednu važnu promjenu u dinamici BioShockovog gameplaya čini prizivanje objekata iz druge dimenzije. Naime, Elizabeth ima moć otvaranja takozvanih tearova iliti procjepa između različitih dimenzija, pa vam može pomoći u borbi tako što će vam prizvati zaklon, kutiju sa streljivom, pomoćnog robota i sl. Jedino ograničenje je u tome što možete koristiti samo jedan procjep u isto vrijeme, iako u svakom trenutku možete vrlo jednostavno birati koji objekt iz procjepa želite koristiti.


Dakako, procjepi su pametno raspoređeni i smješteni pa potiču kreativnost u napucavanju. Gameplay je zato raznovrstan i zabavan, bez napornih distrakcija (poput hakiranja) te općenito dosta zanimljiviji nego u prošlim BioShock igrama. Infinite nema neku veliku trajnost jer se priča završi za nekih desetak sati, što nije obećavajuće jer igra nema multiplayer komponente. Međutim, kao što smo već rekli – velika je šansa da ćete igru odmah po prelasku željeti zaigrati još jednom, zbog čega je dobra stvar što se prelaskom otključa poseban 1999 mod težine za veću izazovnost (premda ga uz jedan poznati gejmerski kod možete otključati već na startu igre).

Igru smo sada nahvalili na sva zvona kao da je slika i prilika savršenstva pa je zanimljivo objasniti što joj zapravo zamjeramo. I onda ćemo sve to obuhvatiti pod jednu riječ – sitnice. Mali bugovi s inteligencijom protivnika postoje, a na modelima i kretnjama sporednih likova ipak vidimo tehničku ograničenost koja povremeno smanjuje uvjerljivost prizora. Također, tijekom igranja često se dobiva dojam da je igra jako blizu dostavljanja nekog epskog trenutka, ali da ga nikad ne ostvaruje u potpunosti – barem ne do samog kraja koji je uz dolazak na Columbiju zapravo jedini takav trenutak.

No to su, kako smo već konstatirali – sitnice. BioShock Infinite zapravo je nevjerojatno dotjerana igra, rađena s posebnom pažnjom za svaki detalj. I gledajući ju kao zaokruženu cjelinu moramo iskoristiti ludu ali ipak prigodnu uzrečicu – da je bolja ne bi valjala. To može zvučati čudno, ali je istina. Da je Infinite imao više ovoga ili onoga došlo bi pretjerivanja, a neki bi elementi igre ostali zapostavljeni. Ovako imamo naslov s kvalitetnom pričom, zabavnim gameplayem i odličnom prezentacijom.

Više od toga ne bi bilo pravedno ni tražiti i zato vam mogu savjetovati da što prije odigrate BioShock Infinite jer je to naslov koji će još dugo vremena predstavljati ogledni primjer za mnoge aspekte u dizajnu igara.

oglas

VIDEO RECENZIJA – Zaputili smo se u novu utopiju Irrational Gamesa – leteći grad Columbiju u kojemu smo istražili misteriju BioShock Infinitea. Je li igra ispunila svoja obećanja i koliko nam je zabave pružila?

93 Naša ocjena
  • odlična priča
  • zabavan gameplay
  • dojmljiva prezentacija
  • sitniji bugovi

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Komentari (99)

  • brko1

    04.04.2013 - 15:40

    jedna od najboljih igri koje sam igrao

  • buby8992

    04.04.2013 - 15:53

    Ja dajem igri 97 jer je bez sumnje daleko najbolji FPS generacije (kao da i ima kakvu konkurenciju) i jedini FPS unazad par godina koji me je uspio oduševiti, a poznat sam po tome što sam prilično skeptičan prema tome žanru i po pljuvanju istoga, tako da ovo dovoljno govori o tome kako je igra odlična.

    • Shazaam

      @buby8992, 04.04.2013 - 18:23

      Meni je tako bilo sa FarCry 3. Sad me infinite baš zanima.

    • Adam Jensen

      @buby8992, 04.04.2013 - 21:06

      Far Cry 3 je itekakva konkurencija. Infinite upravo igram i predobar mi je, ali sumnjam da će biti bolja od FC3 (kojem sam dao 98). Infinite ima kvalitetniju priču, ali ja najviše cijenim slobodu igranja (i kretanja) u igri a tu je FC3 neprikosnoven. Svaka čast i FC3 i BioShocku, to su kraljevi FPS-a i ostale igre bi se trebale ugledati na njih.

    • markogal

      @buby8992, 29.12.2013 - 22:25

      potpuno se slazem s tobom

  • Mayhem

    04.04.2013 - 15:55

    Iako još nisam prešao igru, zasad se slažem sa svime što je napisano u recenziji. Također nisam fan prethodnih Bioshockova. Prvi me nije zadržao duže od pola sata, pa se samim time nisam zamarao ni s nastavkom. Al Infinite je vrlo dobar.

    • Shazaam

      @Mayhem, 04.04.2013 - 18:24

      Ista stvar za prva dva Bioshocka, Zoran nije sam u tome izgleda :D.

    • maxim.x

      @Mayhem, 04.04.2013 - 18:36

      Također :) Prvi sam igrao mozda sat vremena, drugi nisam uopce, a Infinite mi je jedan od najboljih FPS-ova koje sam igrao.

    • Basim90

      @Mayhem, 04.04.2013 - 18:56

      Perspektiva iz 2013 pitam sebe sta bi vi svi rekli da smo u 2007

    • maxim.x

      @Mayhem, 04.04.2013 - 19:19

      Pa zaigrao sam prvi Bioshock 2007., nedugo nakon sto je izasao i prestao nakon sat vremena.

    • TheOFFman

      @Mayhem, 05.04.2013 - 09:37

      Uf koju ste gresku napravili. Bioshock pocne malo sporo nekako a onda nakon sat dva je sve bolje i bolje skoro do samog kraja igre.

    • Geedorah

      @Mayhem, 07.04.2013 - 19:13

      Meni je isto predobar prvi dio.

    • IaMarmageddoN

      @Mayhem, 31.07.2013 - 22:05

      Meni je taj dio i dalje najbolji

  • Boozer

    04.04.2013 - 16:04

    Super je igra nije copy paste fps kakvi stalno izlaze.

  • maxim.x

    04.04.2013 - 16:15

    Odlicna igra, prvenstveno zbog price o kojoj poslije mozes razmisljati danima i stalno zakljucivati i shvacati neke nove stvari :)

  • Zealot

    04.04.2013 - 16:31

    Genijalna igra,al mogla je i veca ocjena,jedini minus su vam bagovi na koje ja nisam ni jednom naletio….

  • Paco

    04.04.2013 - 16:40

    ne volim vakve igre ali igra je 10/10 sto se tice kako je napravljena.Samo sto ja ne volim ovakve tipove igara

    • Adam Jensen

      @Paco, 04.04.2013 - 21:13

      Ja volim takve tipove kao ti. Svaka čast, iako ti se ne sviđa ovaj tip igara nisi zbog toga pljuvao kvalitetnu igru. Nažalost mnogo gamera je previše subjektivno pa za općenito vrhunsku igru daju preniske ocjene jer njima nisu "sjele", npr. Far Cry 3 su neki davali 6/10, što stvarno nema smisla.

  • armin221186

    04.04.2013 - 17:43

    igra je katastrofa xD hhh

  • Apocalypse4987

    04.04.2013 - 18:12

    koja je baza sa onim žutim staklom šta puca u komadiće kad vas pogode? Vigor ili?

    • wyzard

      @Apocalypse4987, 04.04.2013 - 19:10

      To je efekt štita koji se regenerira.

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 04.04.2013 - 19:11

      ok zahvaljujem

  • adycro

    04.04.2013 - 18:40

    Trenutno prelazim Bioshock i stvarno ga je uzivancija igrati, najveci razlog tomu je bas ta posvecenost detaljima i ambijentu i okruzenju. Jedinu zamjerku imam a to je previse ponavljanja istih lica iz okoline, jer mi je pomalo neshvatljivo zasto su napravili samo par vrsti osoba koje te okruzuju, nevazne osobe ali opet imaju voice i neku ulogu u igri pa se okrenes da vidis i promotris osobu koja nesto prica a ona je ista kao i ona prethodna. Jedina zamjerka jer nevjerujem da je to ogranicenost engine a jer se moglo napraviti vise razlicitih osoba u okruzenju. Nisam odigrao Bio 1 i 2 ali s ovim sam odusevljen i kako je navedeno u recenziji da definitivno rply igre uz obavezan prelazak i proslih nastavaka.
    Bio sam malo i skeptican prije pocetka igranja jer sam bio informiran da je dosta ljudi igra i razocarala kao i sami ambijent igre, ali meni osobno kao prvi ulazak u Bioshock svijet ovo je WoW nema se vise sta nadodati.

    • maxim.x

      @adycro, 04.04.2013 - 18:49

      Ne znam gsje si to cuo da je igra razocarala dosta ljudi, ja gdje god idem vidim samo pohvale.

    • adycro

      @adycro, 04.04.2013 - 20:15

      Na forumu, dati cu dva komentara, da je covjeka razocarala skroz grafika, texutre i da ga je opcenito razocarala igra. I osobno od prijatelja koji je stvarno detaljno presao obaprva djela i nakon prva 2h igranja da mu jednostavno igra ne sjeda. Od ambijenta, gameplaya i interakcije. Tako sam prije samog pocetka igranja odusevljenje preko najava splasnulo dok se nisam upustio u play igre. Nznam za druge ali od mene ocjena 94, jer jedini nedostatak jest taj rply face jer zbilja volim raditi explore svega u igri pa tako se vise obazirem i na neke nebitnije detalje.

    • maxim.x

      @adycro, 05.04.2013 - 08:03

      Pa dobro, za svaku igru ces naci ljude kojima se ne svida ali odi na forum i velika vecina komentara je jako pozitivna pa me zbunilo ovo:"da je dosta ljudi igra i razocarala". A taj tvoj lega, reci mu da nema pojma :)

    • adycro

      @adycro, 05.04.2013 - 10:44

      Samo me zanima, kad ju predjem vuci ce me da odigram i prethodne dvije igre iz serijala. A njih sam vec pokusavao ali bile su mi monotone i nakon 1h vec sam par puta brisao. Kakav ce biti dojam nakon sarenog ambijenta u mracni i podvodni.

  • Basim90

    04.04.2013 - 18:46

    Podcjenjena ocjena apsolutno.Ima sitnijih bugova da ali stvarna ocjena je barem visa za nekoliko skala. Eh mozda ste odigrali xbox ili ps 3 verziju

    • Adam Jensen

      @Basim90, 04.04.2013 - 21:19

      I ja sam se iznenadio kada sam nakon svih hvalospjeva u recenziji vidio ocjenu od "samo" 93. Nisam je još prešao tako da neću diskutovati o ocjeni, ali na osnovu recenzije sam očekivao preko 95 (pogotovo jer je su rekli "da je bolja ne bi valjalo")

    • MaliMicek

      @Basim90, 05.04.2013 - 10:56

      Objektivno ne postoji igra na svijetu koja zaslužuje da ima ocjenu preko 95 il 96, ne psotoji igra 10/10 svakoj igri kojoj bi dali 10/10 radi se o tih 0.5 subjektivnosti.
      Nema MP i pokoji sitniji bug. Dovoljno za 94/95 a ne 100/

    • maxim.x

      @Basim90, 05.04.2013 - 11:21

      Zasto bi to sto nema MP bio minus? Meni je to uvijek plus jer MP niti ne igram a to znaci da su se vise skoncentrirali na dobru kampanju :) A i ja eto npr. nisam u cijeloj igri naisao niti na jedan bug.

    • Adam Jensen

      @Basim90, 05.04.2013 - 11:57

      Da li zaslužuje 95 ili 10/10 ne znam još (jer je tek igram). Ali na osnovu recenzije sam očekivao veću ocjenu jer i sami su rekli "da je bolja ne bi valjalo". Što se tiče toga da li ijedna igra može imati preko 95 ocjenu, naravno da može jer kad nijedna igra ne bi zaslužila 96 onda bi samo jedna igra godišnje zaslužila 90 ocjenu, a svi znamo da godišnje izađe podosta igara koje dobiju 90 ili veću.

    • MaliMicek

      @Basim90, 05.04.2013 - 12:45

      Dns je neki co-op ili mp standard ali da tu nije preveliki minus. U recenzijama se gleda sve, apsolutno sve, od bugova do cijene, sitnica i velikih stvari, vremenu izrade, odgodama dodatno poliranje, a li je najavljeni AAA naslov ili FTP naslov sve se gleda. Bilo je dosta igara koje zaslužuju 9 ili 90 whatever ali brdo sajtova daje 10 jer i oni imaju klikove i reklame od njih a ovi bolju ocjenu i bolju prodaju. Igre ne igram odmah nakon izlaska nego čak nakon zakrpa i gledam apsolutno sve. Kao što rekoh bilo je puno odličnih naslova ali malo precjenjenih. Realno sve igre bar po mom mišljenju u rangu 8,5-eventualno 10 su must have ili bar must play zato ne vidim čemu dizanje obrve za tih 0.5. Bioshock ne spada u rang precjenjenih iako je dosta sajtova dalo deset od deset. Ima par bugova, i ako se ufuraš i dobar si u FPS-ovima može ti biti dosta kratka. Ja sam joj dao 9/10 ako bi cjepidlačio onda 91/100. Ako je to malo onda ne znam…

    • buby8992

      @Basim90, 05.04.2013 - 15:27

      Potpuno si u krivu. Postoje igre koje zaslužuju 10/10, a to su one koje pomiču granice i standarde unutar svoga žanra i prema kojima će se sve ostale igre u žanru ravnati i uspoređivati godinama. Bioshock Infinite je jedna od takvih igri, jer ovako detaljno razrađen svijet, likovi i priča nema ni u jednom drugom FPS-u. Najbolji primjer serijala u kojemu baš svaka igra zaslužuje ocjenu 10 ti je MGS. Nedostatak MP-a nije nikakav minus, zapravo, sasvim suprotno, to je veliki plus. MP samo uništava kvalitetu igri, jer se resursi, vrijeme i novac potrebni za razvoj dobrog SP-a troše na MP.

    • Basim90

      @Basim90, 05.04.2013 - 15:44

      Ti i mala saka ljudi ste jedino u pravu a ostala cjelina od 95% u krivu.Bravo sinko palac gore za ovo

    • MaliMicek

      @Basim90, 05.04.2013 - 18:05

      Da da svaki MGS zaslužuje 10/10 lol dobar si tu staje svaka rasprava XD

    • wyzard

      @Basim90, 06.04.2013 - 17:20

      Ajde da dočekam i to da igri dam drugu najveću ocjenu otkad recenziram, pa da ju se proglasi "podcijenjenom".

    • maxim.x

      @Basim90, 06.04.2013 - 19:32

      Kojoj si dao vise, i koliko? :)

    • MirkoErvacic

      @Basim90, 15.04.2013 - 12:13

      decki, 93 nikako nije "samo", to je dosta velika ocjena, a igra je igrana na pc verziji, a to ces vidjeti na video recenziji. Ali da, nakon svega sto je rekao mislio sam da ce staviti najmanje 95, pogotovo zbog toga sto nije nista receno u vezi bugova u samoj recenziji.

  • Ja Sam

    04.04.2013 - 19:21

    Kupio prije par dana, treba još skinuti, nadam se da je dobra kao što velite.

  • Zael

    04.04.2013 - 20:30

    ne kužim kako je netko mogao prestati igrati prvi bioshock nakon po ure i onda tu svršavat na infinite kad je to ista igra gameplay-wise, drukčije priče i drukčijeg settinga. naravno, infinite je i puno ljepši od jedinice, ipak smo u dvi i trinajstoj. meni je jedinica vrh upravo zato šta je bila prva i šta prije nje nisam igrao neki drugi nastavak bioshocka. infinite ipak vuče dobar dio već isprobane formule bioshocka… no to je ipak dobra stvar, sve 3 igre su vagon zabave. 90 od mene.

    • apach

      @Zael, 04.04.2013 - 21:35

      Upravo tako ni ja ne kuzim da je neko mogao odustati i od 1 i od 2 dijela nakon pola sata jer obadva dijela imaju zarazan i zanimljiv gameplay da te jednostavno gura da igras dalje, hajde ok ne zapoceti igru nikako ali odustati nakon pola sata hmm, svatko ko imalo voli igre se jednostavno morao zaljepiti pogotovo za 1 dio, al eto hiljadu ljudi hiljadu cudi :)))

    • shakesfeaR

      @Zael, 05.04.2013 - 12:04

      I ja se slažem sa tim ali moram priznati da ima igra-dvije koje me nisu više od sat-dva držale. Mada, imale su velikih minusa a ja ih u Biošokovima ne vidim… U 1. djelu… kada sam vidio (znam, smiješno) sam početak igre i kako more izgleda, još dok po njemu gori…samo sam to promatrao jedno vrijeme. Gameplay je bio dobar, grafika dobra, akcije puno, lootinga za mene dosta, 2. dio nisam igrao jer nisam mogao na PCu, a kada sam zaigrao Infinite na XBOXu… Ponovio mi se 1. dio. Rijetke su igre u kojima noviji nastavci mogu držati (i čak povisiti) razinu kvalitete u svakom segmentu, rijetke…

  • DxD

    04.04.2013 - 21:12

    Igra je cisto savrsenstvo!
    Evo prelazim je drugi put i odusevljen sam.
    Prica je fantasticna, bioshock je ponovo zablistao.
    Mozda je prerasno, ali za mene igra godine. sve sto trazim od igre sam dobio cak i vise!

  • scarwin

    04.04.2013 - 21:17

    Ova "grafika" mi je skroz odbojna. Ne sviđa mi se ni setting nit išta 😀
    Al općenito ne volim ovakve igre pa možda nemogu bit objektivan…

  • hellcome

    04.04.2013 - 21:24

    Lijepo. Definitivno vrijedi poigrati, ubiti vrijeme uz ovo. 😉

  • BsTyLer

    04.04.2013 - 21:30

    udbio se i ja malo u igri onako poslje dam ocjenu…zasad onako zanimljvo
    ali logika mi malo ne štima :))

    http://i.imgur.com/YzCPVab.jpg

    http://i.imgur.com/hwcdU5M.jpg

    • maxim.x

      @BsTyLer, 04.04.2013 - 21:45

      U Columbiji samo neki bogatasi pa bacaju sitnise i eto, nakom nekog vremena se nakupi :) hahaha i ja sam se nasmijao kada sam prvi puta u kanti za smece nasao pare i sendvic

    • Apocalypse4987

      @BsTyLer, 05.04.2013 - 04:36

      Bilo kuda balkanci svuda :)

  • Moke

    04.04.2013 - 22:05

    Obožavam vaše recenzije, pogotovo kad ponekad jednostavno prekrasno ubacite malo ironije i sarkazma, ali objektivno, svaka čast samo tako nastavite :) .

  • Mentor

    04.04.2013 - 22:40

    Igra je jednostavno remek djelo od grafike, gameplaya i do prejake priče koja ima sto nakvih sitnih obrtaja do samog kraja što mi se jako sviđa,

  • AnonDogi

    05.04.2013 - 07:49

    Dao sam ocjenu 100 samo zato što sam uživao igrajući igru. Vratila me u doba originalnog BioShocka i sve te atmosfere. Naprosto pre-pre-predobra igra :)

  • MaliMicek

    05.04.2013 - 10:58

    Dobra i kratka reca koja je obuhvatila sve bitno. Ali Wyz zar ne možemo imati samo 4 komada odjeće/gear-a ? U reci ste napisali 5.

  • Mayhem

    05.04.2013 - 18:55

    Maloprije sam prešao igru i kolko sam skužio, igra uopće nema više završetaka, pa da bih htio odmah ispočetka igrat.

    • JohnDoe

      @Mayhem, 05.04.2013 - 18:58

      Nitko nije ni rekao da ima.

    • Mayhem

      @Mayhem, 05.04.2013 - 19:50

      Pa zašto je onda autor recenzije napisao da je kraj toliko zanimljiv da ćemo odma htjet odigrat igru ispočetka.

    • Mentor

      @Mayhem, 06.04.2013 - 00:09

      Pa zato što 90% ljudi koji su pprešli igru ustvari ne znaju šta su prešli jer je priča totalno zbunjujuća ako samo jedan mali detalj propustiš i onda je ovo rečeno ustvari da bi pohvatao one detalje koje si ispustio prilikom prvog igranja, a i radi same igre koja je savršena.

    • JohnDoe

      @Mayhem, 06.04.2013 - 10:23

      Nesto u stilu ovoga sto je mentor rekao, ali mislim da si ti jedan od tih ljudi koji nije shvatio niti pola price pa ti zbog toga nije ni jasno zasto bi opet prelazio :) Odi malo na forum i procitaj procitaj par postova za Bioshock Infinite temu pa ces vidjeti da je svatko pricu shvatio na drugaciji nacin.

    • Zealot

      @Mayhem, 06.04.2013 - 10:56

      *mislim da si ti jedan od tih ljudi koji nije shvatio niti pola price pa ti zbog toga nije ni jasno zasto bi opet prelazio*
      100% si u pravu …..

  • maxim.x

    06.04.2013 - 14:46

    Ahahaha bas sam se nasmijao na ovaj radi reda stavljeni minus-sitniji bugovi :)

  • ReflectoR

    07.04.2013 - 10:38

    bas bi volio znati kakve bi ocjene bile da kraj nije onako mind-blowing.

  • gogo1207

    07.04.2013 - 15:43

    Sama prica, igrivost je zarazno, opako dobro. Savrseno, dosta dugacko da se covjek uzivi u pricu igre. Grafika, ja nevidim zasto svi pricate kako je grafika ''vrhunska''…. Samo djelovi koji se pomicu su dobro odradeni sa graficke strane, a dok djelovi koji stoje, tipa vrece sa jabukama i same jabuke u njoj su uzasno lose. Uopce nije posveceno toliko paznje detaljima. Ima dosta grafickih bugova, poput toga da na par mjesta tokom igre mozete prolazit kroz likove, kroz Elizabeth i kroz ljude opcenito. Previse je sjajno sve, cime su prikriveni ti nedostatci 3. dimenzije onih detalja koji su staticni, dok svi pomicni djelovi igre su savrseno odradeni. (napomena, igrano na ultra detaljima sa forsiranim 24x AA, HD rez.) Prica je nesto napeto, 2 puta sam pomislio ''evo kraja, zasto je tako kratko'', jer su dvije scene toliko napete da sam jednostavno pomislio da je kraj igre, a onda nakon sto sam presao taj dio vidio da ima jos. :) Oruzja su zanimljiva, jedina zamjerka je sto kada stisnes aim odmah nacilja protivnika u glavu i samo klikas aim pa fire, aim pa fire i svi padaju jednim metkom. Sto je bas bezveze.
    No sve u svemu igra zasluzuje visoku ocjenu, dobro odradeno, dobra prica. Kako je netko vec napisao nije copy/paste ostalih fps naslova, sto je jos jedan plus. Zanimljivo, novi svijet, novo nesto. Upravo sam ju prosao, i kako je receno u videu, idemo jos jednom. :) Ocijena 100, jer je ipak nesto sasvim drugacije od ostalih fps naslova.

    • maxim.x

      @gogo1207, 07.04.2013 - 16:14

      Nitko ne govori da je grafika vrhunska nego level dizajn.

  • gogo1207

    07.04.2013 - 16:45

    Nevolim raspravljat o ukusu i o misljenjima jer znam sto sam procitao i sto sam cuo na raznim recenzijama i od ljudi koji su ga odigrali, tako da cu zadrzat komentar za sebe. Samo cu rec da je moglo bolje, daleko bolje. No developeri znaju sto se njima isplati, a sto ne i na koji nacin ce dobiti vrhunsku igru uz male troskove i visoku zaradu. :)

    • Adam Jensen

      @gogo1207, 07.04.2013 - 17:02

      Dizajnirati ovakvo umjetničko remek djelo je teže nego napraviti grafički napucanu igru tipa Crysis. Sa tehničke strane gledano grafika Infinitea nije najbolja ali je iznadprosječno dobra i ne vidim zašto se to spominje kao nedostatak. To je problem kod GOTY igara što im u svom tom savršenstvu neke stvari koje su samo "dobre" ljudi navode kao nedostatak.

    • KhorneFlake

      @gogo1207, 08.04.2013 - 14:02

      O, hvala Bogu, ima još ljudi koji misle kao ja. Prosto me bilo sramota da kažem koju lošu o ovoj igri, od tolikih hvalospjeva dođe ti da povraćaš, svak te zvekne maljem u lice ako se samo drzneš. Ljudi, stvarno, dođite sebi ako nemate kome. Igra je dobra, ali ne onoliko koliko je svak u nebesa diže. Skoro u svakom pogledu korak unazad u poređenju sa originalnim Bioshockom. Linearan, bez alternativnih krajeva, neizazovan AI, repetitivan,… Jedva sam se natjerao da ga završim, i to samo da bih vidjeo tu čuvenu priču. Previše hajpa nikom dobro donjelo nije, al ovo je stvarno preko svake mjere. Možete da zaboravite da je ovo GOTY, doduše, kako kome. Tako bi se reklo prema ocjenama, al po onome što sam vidjeo ako je ovo GOTY onda nas katastrofa čeka do kraja godine. Al teško da će me Rockstar razočarati… Kao što rekoh, igra je stvarno dobra, iako repetitivan, ipak gladak gameplay, ali ništa što već nismo vidjeli u originalu.

    • maxim.x

      @gogo1207, 08.04.2013 - 14:14

      Da ali on je dao igri 100/100 a ti kazes da si se jedva natjerao da zavrsis igru. Nije bas isto misljenje jelda?

    • KhorneFlake

      @gogo1207, 08.04.2013 - 14:27

      Hm, da. Nisam vidjeo njegov dr. post. Ali da je moglo bolje – moglo je, i tu se bar slažemo. Dati maksimalnu ocjenu ovoj igri pretjerivanje je koliko i dati joj nisku, al šta da se radi, talas hajpa sve kupi, manje ili više. Kada bi se igre ocjenivale samo prema jednom ogranku, i to najviše onome koji je u određenoj igri najbolji, u ovom slučaju dizajn, nma sumnje da bi zaslužio maksimume. Ali ima tu još toga, žao mi je zaista, očekivao sam mnogo, ali sam dobio manje. No opet je igra ok. Ok, ne savršena.

    • gogo1207

      @gogo1207, 08.04.2013 - 16:49

      Dao sam igri najvisu ocjenu iz razloga sto me sveukupno jako pozitivno odusevila. Prvo je to sto Bioshock nije poput svih ostalih fps naslova koje smo vidjeli do sada, prvenstveno prica i kako je Adam rekao umjetnicko remek djelo. Igra nije savrsena, moglo je daleko bolje; u tome se vecina nas slaze, samo sto kako je KhorneFlake rekao bilo ga je sramota reci ista lose o igri kada ju svi toliko hvalite. No kada bismo na takav nacin kako mi svi komentiramo Infinite, gledali i druge igre to bi znacilo da mi ocekujemo puno vise od onoga sto nam developeri mogu dati trenutno uz sav svoj trud koji ulazu u ovakve igre. Sve je stvar ukusa, moja ocjena je takva jer me se vec dugo nijedna igra nije toliko dojmila kao Infinite, bez obzira na to sto sam naletio na podosta bugova i na to sto su stvari iz drugog plana jako lose odradene. Kako sam vec rekao, sve je stvar ukusa. Ti volis ovo, on voli ono, ja volim nesto sasvim trece…

  • gogo1207

    07.04.2013 - 17:42

    Igra bi mogla biti GOTY. Sam dizajn je vrhunski tu se slazem, prica takoder. No tehnicki gledano moglo se daleko bolje odraditi nego sto je sada to napravljeno. Pogotovo detalji i stvari koje nam nisu u prvom planu ingame. Netko je komentirao ljude da su isti…to je primjer da je moglo bolje, ima ih jos koji su stvarno lose odradeni. Zato je sve napucano sjajem, odsjajem sunca, sve je bas onako kako bi netko zamisljao jedan dobar fantasy svijet, time su prikriveni nedostatci. Da li zbog vremena ili su jednostavno htjeli smanjit svoje troskove i vise zaraditi to nece nikad znati, ali sveukupno gledano igra zasluzuje visoku ocijenu jer je savrsena. Ja sam jedan od onih koji u igrama primjecuju 99% detalja koji nisu u prvom planu igre i meni su jako bitni jer upotpunjuju dozivljaj igranja.

    • Adam Jensen

      @gogo1207, 07.04.2013 - 18:02

      Infinite je raj za osobe koji traže i uživaju u sitnim detaljima u igrama, nevjerovatno je koliko su se developeri trudili oko tih sitnih detalja. Zato mi nije jasno zašto misliš da se nisu trudili oko detalja. Što se tiče same grafike ne može niko reći da je loša, ne može niko reći ni da nije dobra. Tačno je da nije na nivou jednog Crysisa 3, Tomb Raidera ili Far Cry-ja 3 ali je odlična. To je ono što ja kažem da kod ovakvih igara ljudi stvari koje su samo "dobre" navode kao nedostatak. Neke od stvari koje su mogli bolje uraditi je interakcija s okolišem , destrukcija okoliša i sl. ali ne treba cjepidlačit, ništa nije savršeno.

    • buby8992

      @gogo1207, 07.04.2013 - 18:29

      Ti sad tražiš iglu u plastu sijena. Niti jedna igra nije savršena, niti će ikada biti. Bitno je da je Bioshock remek djelo nulte kategorije sa kojem se niti jedan drugi FPS ne može mjeriti, niti će se ikada moći. Zapravo ovo je puno više od tek obične igre, ovo je iskustvo koje se najprije od svega doživljava, a tek onda igra. Ovo je FPS koji mi je vratio vjeru u žanr.

    • Adam Jensen

      @gogo1207, 07.04.2013 - 19:50

      Ne tražim ja iglu u plastu sijena nego gogo1207 i ja njemu objašnjavam da je to cjepidlačenje. Infinite je remek djelo (95+). Jedino se ne slažem da se ni jedan FPS ne može mjerit s njim. Far Cry 3? Ne kažem da je bolji do Infinitea ali se itekako može ravnopravno boriti s njim.

    • maxim.x

      @gogo1207, 07.04.2013 - 19:53

      buby je i odgovorio njemu a ne tebi Adame :) A Far Cry 3? Meni je bolji od Bioshocka.

    • gogo1207

      @gogo1207, 08.04.2013 - 08:14

      Prvo sry ljudi sto nisam odg kao odgovor, refresho sam stranicu pa sam zaboravio kliknut odgovori…

      Uglavnom, moglo je itekako bolje…kao sto sam reko vec developeri znaju sta i zasto je tako odradeno. A sa druge strane, mozda je ovo vrhunac UE3 pa se moralo stjedjeti na nekim stvarima da bi igra na prvi pogled izgledala ovako savrseno.

      U potpunosti se slazem s buby-em da je ovo puno vise od same igre i nemoze se mjeriti sa nekim FC ili Crysis recimo. Za mene Infinite nije FPS, meni je ovo vise avantura negoli jedan FPS. Nesto gdje se moze uzivjet u samu pricu.

      Maxim, vidis sto sam rekao da nezelim komentirati. Ja osobno Far Cry nevolim, nije da nevolim nego mi se nesvida to. Odigrao sam samo prvi dio do kraja, drugi sam poceo i odigrao kojih 3 sata, a treci nastavak sam jedva odigrao prvih 15 minuta. nesvida mi se to, stara fora, potrosen scenarij, obican copy/paste samo graficki doradeno, takoder ista stvar je GTA. Sve je vec videno, samo se svakim novim izlaskom to dotjera malo bolje. Nista posebno.

      I da, trazim iglu u plastu sjena. Jer jbg, ono sto vi zovete detalji to vise nisu samo detalji, to je standard koji se u danasnje vrijeme igara mora zadovoljiti u ovakvim igrama ovog zanra i igara koje su graficki na ovako visokom nivou. Graficki gledano jedan Crysis ima jako malo dijelova koji su copy/paste u odnosu na Infinite, a upravo ti dijelovi koji su kopirani se isticu, jer uvijek primjetis i imas osjecaj da si ovdje vec bio.

      No sa sasvim druge strane, sa Infinite se nemoze usporedivat nijedna druga igra. Ona je dizajnirana graficki na sasvim drugaciji nacin od bilo koje druge igre koju smo do sada imali prilike vidjet i odigrat.

      Moje je misljenje da je Infinite mogo daleko bolje biti odraden. Zbog cega nije nikad necemo znati. Ako netko izbaci neke modele i shadere za Infinite kako je vec bilo sa vecinom takvih igara koje su graficki tako visoke, onda cemo imat priliku raspravljat o tome i imat cemo razlog raspravljanju. Ovo sada je tako kako je, postujem svacije misljenje; ali moje je da je moglo bolje. :)

    • maxim.x

      @gogo1207, 08.04.2013 - 10:52

      Ma nema smisla raspravljati o tome. Ti si dao svoje misljenje i to je u redu. Meni npr u igrama grafika nikada nije minus, pogotovo u Infiniteu. Ne moras ti nama opravdavati svoje misljenje :) Eto tebi je Infinite najbolji fps, meni je jedan od najboljih ali mi je na samom vrhu Far Cry 3. Sve to zavisi od ukusa.

    • Adam Jensen

      @gogo1207, 08.04.2013 - 11:48

      +1

    • hitman92

      @gogo1207, 11.04.2013 - 15:05

      o bože koje ti glupostipišeš kako možes reci da je fc3 skoro isti kao fc2 samo grafika je bolja.ne želim ulaziti u detalje ali samo radi usporedbe koda da si rekao da ti je bolji auto zastava od bmw 5

  • Apocalypse4987

    08.04.2013 - 15:27

    Nešto najbolje šta sam odigra zadnjih par godina, dokaz da su priča i okruženje u igri bitniji od grafike, multiplayera, itd. Posebno moram pohvalit lik Elizabeth, koja izgleda ka djevojčica sa ogromnim plavim očima, cila mršava, razigrana, a zapravo je najkorisniji sporedni lik kojeg sam vidija u igrama, ne samo šta je ne triba štitit, nego ona stvar sa otvaranjem procjepa je legendarna. Priča je ludilo, blagi mindfuck, al može se jednostavno shvatit. Ko je nije shvatija, može priko ovog grafa ***spoiler*** http://bit.ly/10Hz0Uv Jedina zamjerka šta se nisu baš previše potrudili oko dizajna oružja, ka u prethodnim bioshock igrama, al ne smeta, glavno da pucaju :)

  • BsTyLer

    08.04.2013 - 16:00

    Kolika hajpa za igru nevjerojatno kod nikad nisu ljudi igrali prijašnje 1 i 2,igra je ok zanimljva prića(shvaćam da amerima još u glavi stoji taj rasizam,) ,gameplay je ok kao i u prijašnjima ali ima i dosta noviteta,grafika meni osobno se ne sviđa..sveukupno kad gledaš osvježavajuća igra koja me je na kraju jako iznenadila ali i dalje mi je jedinica najbolja.Dajem 90.

  • Flissie

    09.04.2013 - 13:08

    Zahvaljujuci ovoj recenziji znam koja mi je sljedeca igra za ps3

  • BANANCO

    10.04.2013 - 12:55

    Od mene je 100-tka, igru još nisam imao prilike zaigrati ali mi se već sviđa (iz ovog videa) i imam je u game-planu ovog mjeseca :)

  • hitman92

    11.04.2013 - 15:00

    jedan od najboljih recenzija koje sam vidio svaka cast,u potpunosti se slažem igra je originalna i zabavana ,grad je nevjerovatno dijzaniran i likovi su maštoviti.ali postoje i male zamjerke,igram je na ps3 i vidim neke nevjerovatno zamuljane texture koje nisam ocekivao.i samo to mogu istaknuti ali sve je odlično,stvarno su me ugodno iznenadili proizvođaci ove igre

  • Eustahije

    11.04.2013 - 17:52

    Sorry na spamu, za*eb mali.

    Kao OGROMAN FAN prva dva Bioshocka ( smatram ih možda i najboljim igrama ove generacije ) nisam bio oduševljen trailerima i prelaskom igre iz podvodnog mračnog skoro pa horror settinga u bještavilo, nebo i otvorenost. Iskreno bio sam spreman s guštom popljuvati oaj nastavak, no na sreću sama igra me demantirala.

    Infinite je skoro pa remek djelo i u kontekstu današnjih fps-ova ovo je čistih 10/10. U to sam bio siguran nakon što sam je sinoć završio, odgledao creditse i zaspao sa žalom zato što je sve gotovo. Ako je Bioshock 2007. bio najjači fps još od Hal Life 2-ojke, ovo je zasigurno najjači fps od izlaska Bioshocka prvog.

    U postocima obje igre u mojim očima su 96-97/100. Iskreno priča je u Infiniteu bolja, samo napucavanje je malo dorađenije, no atmosfera i okružje mi je ipak jači u jedinici ( no to je od osobe do osobe ). Kao jedini pravi nedostatak izdvojio bih težinu ( hard mi djeluje kao normal u jedinici ) te nemogućnost isključenja instant oživljavanja od strane Elizabeth ( u prva dva Bioshocka si mogao iskljčiti vita chambers i stvar rješena ) jer ipak malo smanjuje ukupan doživljaj.

    Nisam hardcore gamer kao većina vas, odigram par igara godišnje, ali iskreno strah me bilo što drugo započeti igrati nakon ovoga. Mislim kako će pasti još jedno igranje na 1999. težini.

    Isrike na dužem postu. Pozdrav.

  • PhobosDeimos

    13.04.2013 - 12:51

    Ljudi moji ovako da započnem.
    Prvo moram reći da nisam Bioshock fan.Prvi sam nastavak krenuo prelaziti kada je izašao i jednostavno mi se iz nekog razloga nije svidio-nimalo.Drugi sam nastavak odlučio potpuno preskočiti.
    Međutim vidjevši vrlo visoke ocjene (10/10) Infinitea odlučih vidjeti o čemu se radi.
    Od prvih trenutaka sam ostao zapanjen(Iako moram priznati da me sama grafika nije oduševila(tehnički),svakako je umjetnički!) i nisam se odvojio ja mislim 5-6 h od računala.Vrijeme je naprosto proletjelo,a ja sam htio još!
    Nakon pređene igre zaključujem da se radi o JEDNOJ od najboljih FPS igara koje sam igrao i zasigurno će mi još dugo ostati u sjećanju Columbia i likovi koje sam susreo.
    Da,ako ćemo gledati apsolutno sve komponente koje ulaze u završnu ocjenu onda novi Bioshock neće biti 10/10 ili 9/10,ali nisu sve te komponente bitne.Jedino što je bitno nakon završene igre,pročitane knjige ili pogledanog filma je ono što je to djelo ostavilo na nama.I ako ćemo tako gledati ova igra zaslužuje čistu 10/10.Mislim da bih mogao ispisati 10 eseja na temu igre i svega što me oduševilo u njoj i zbog čega još uvijek razmišljam o njoj nakon 2 dana.Što se grafike tiče,ljudi morate shvatiti umjetnost.
    Postoje umjetničke slike koje u mrljama i obrisima govore više i pobuđuju daleko veće osjećaje od onih realističnih koje izgledaju kao fotografije.Nije bitno koliko je grafika realna nego kakvu atmosferu u igri stvara!To je najvažnije za zapamtiti.
    Da se za kraj vratim na početak,ni sam ne znam kako je moguće da dvije slične igre kao što su Bioshock 1 i Infinite ostavljaju potpuno drugačiji dojam.Jednu sam odustao,drugu nisam mogao prestati igrati.Zaključujem da moram ponovo dati šansu jedinici jer imam dojam da će mi se ovoga puta više svidjeti nego prvi puta.Pozdrav.

  • PhobosDeimos

    13.04.2013 - 12:55

    P.S. Samo da pojasnim,igra ne traje 6h kao što bi se dalo naslutiti iz mog prethodnog komentara,već sam to vrijeme odigrao u jednome komadu.Igra po meni traje taman (14-15h) i igrao sam na Hard.Preporučam vam da svakako igrate na Hard,nije preteško ali je taman izazovno.

  • goldfinger

    14.04.2013 - 08:10

    Koliko pozitive u komentarima!!Instaliran je Infinite i uskoro će se početi s igranjem,jer mora da je stvarno odličan..(+)

  • Black_Pirate

    16.04.2013 - 01:30

    Razocarala me igra… toliko mi se smucila nakon nekoliko sati drndanja, da je nisam ni priveo kraju. Sve mi je postalo iritantno.. Pocevsi od ponavljaucih neprijatelja, boseva i okruzenja, vrcenja u krug istim dosadnim hodnicima,.. pa do kofuzne, haoticne price iz hiljadu detalja,, napornog zvuka, ocajnog oruzija… aaa poludjeh i uninstalirah sranje. Bioshock 1 i 2 su neoporedivo kvalitetniji. Uzivao sam u njima poptuno i mnogo vise sam ocekivao od trojke. Ne ide mi u glavu odakle ovoliko globalno odusevljenje igrom..

  • lukakeanu

    16.04.2013 - 02:14

    dao sam 100 jer mi je bioshock opnovno pokazao da ako ce prica zanimljiva nista drugo nije vazno…grafika mi je odlicna..igro sam je vise od 10 sati sigurno…ali to je mozda jer sam svaki hodnik i kutak provjerio i proso…ugl fenomenalna igrica,zabavna intrigantna i veoma igriva

  • lelopepic

    22.04.2013 - 09:16

    Igra je super jos je prelazim i jako je dobra,borba je zabavna i nije
    pre lagana.Preporucam!:)

  • Ja Sam

    30.04.2013 - 14:02

    Gotovo, prešao, ocjena 90. Jedina prava zamjerka mi je što napucavanje s vremenom postaje repetitivno.

  • Gamer101

    28.08.2013 - 06:13

    Da dočaram: Popljuvao bih sljedeći CoD ili bilo koji FPS, te bih ustima, zubima i noktima tvrdio da je Sranje (s velikim S i malim ranje) ali ovome se klanjam i dao sam mu 100 :) Igra je odlična!

  • cakebomb

    19.06.2015 - 21:27

    Od mene solidna 85. Jer igra uopće meni nije izazovna. Ja počeo na normal, i shvatim da je to prelako pa stavim na hard, još uvijek ništa preteško. Ali ovako, svejedno super igra. Ali ipak mi je bolja jedinica, jer je imala tu težinu.

    • cwenda123

      @cakebomb, 12.09.2015 - 21:36

      Slažem se,ali neću zaboravit zadnji dio igre kada silne zeppeline treba uništit jer sam pokidao tipkovnicu koliko sam živčanio jer sam retry-o jedno 10 puta.Također igru sam započeo odmah na hard težini i nije pružila veći izazov do napomenutog dijela.

  • cwenda123

    12.09.2015 - 21:33

    Iako nisam inače fan FPS žanra,ova igra me držala prikucanim za stolicom.

    Ocjena 90.

  • Jokerhere

    13.10.2016 - 11:58

    Ponovo je igram, toliko je lijepa igra da sam hvatao shotove svako malo. Kad upalim Mafia 3 posle zbunim se od dosadnog dizajna i monotonije. Mada i nisu za upoređivanje

  • Zael

    @Leodani, 08.04.2013 - 16:09

    to ti je sve ken levine zaslužan, čovjek bi uspio led eskimu prodat. samo o coveru igre može pričat jedno 30 minuti. novinari ga vole i svaku igru koju napravi će ishajpat do boli. shigeru miyamoto, hideo kojima, ken levine… da naprave remake pacmana novinari bi to proglasili igrom godine. ali zbilja igre su jako dobre, u prijašnjem komentaru sam napisao kako je jedinica i meni najbolja i igra stvarno zaslužuje 9/10 makar me nije šokirala nekim novitetima :) :p

  • BsTyLer

    @Leodani, 08.04.2013 - 17:58

    Da čovjeće ovoliku hajpu za igru ne pamtim još od HL2,gdje god okrenem stranicu neku vezi gaminga ili tehnologije Infinte se spominje svaka njima čast ali brate zasitno..ma jedince su uvjek najbolje od svakog serijala bar meni…

  • hitman92

    @Leodani, 11.04.2013 - 15:02

    izgleda da nisi igrao igru jer jedinica se ne može mjeriti s ovim remek djelom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!