HCL.HR

Odmah na početku ove recenzije ubit ću napetost i priznati vam da je Far Cry 3 veoma uspješan spoj pozitivnih točaka prva dva dijela. Ozračje je nešto sličnije prvoj igri, barem onom dijelu prije pojavljivanja misterioznih čudovišta, dok su priča, otvoren svijet i tehnikalije ipak sklonije dvojci. Upravo je taj balans ono što je serijalu očajnički trebalo i na što su ciljale obje igre, koje su, bez obzira na svoje manjkavosti, zapamćene kao značajni naslovi gaming industrije. No, nemojte tu izjavu shvatiti kao da je Ubisoft na stol stavio te dvije igre, rame do ramena i napravio od njih nekakvu salatu poboljšanu tek toliko da drži korak za današnjim standardima. Far Cry 3 je osjetno i vidno napredniji nastavak – projekt koji je shvaćen ozbiljno i na kojem je Ubisoft marljivo radio. Igra možda nije ispunila sve svoje početne ambicije, ali većinu svojih ciljeva pogodila je „u sridu“ i tako preporodila serijal.

Far Cry 3 ne započinje svoju radnju „in medias res“, ali iznimno brzo počinje ludilo i nalazite se u problemima do grla: sami, izgubljeni, nadjačani i s tisuću pirata za vašim petama. Naime, glavni lik Jason i nekolicina njegovih prijatelja tipični su američki sinovi i kćeri bogatih roditelja. Platili su si odmor na tropskom otočju, piju litre alkohola, konzumiraju elitne droge, upuštaju se u raznorazne zabavne, ali i opasne aktivnosti. Ta idila traje sve do trenutka kada ih otima Vaas Montenegro, skupa sa svojom grupicom modernih gusara te ih odvodi u jedan od svojih kampova. Dakle, već u samom početku igre upoznajete lik jednog od glavnih negativaca, Vaasa. On je najblaže rečeno potpuno luda i poremećena osoba koja uživa u izrabljivanju ljudi u svrhu postizanja bogatstva, a potom i ubijanja svojih zatočenika. Prva njegova cut-scena u igri zadivit će vas dobrom izvedbom, koliko vizualnom od izgleda i kretnji, toliko i auditivnom, tj. njegovom naracijom i tokom misli; pa Vaas vrlo brzo postaje jedan od najupečatljivijih likova koje ste vidjeli u videoigrama.


Zbog svojih već spomenutih kvaliteta poput razmaženosti i pretencioznosti, Jason i njegova ekipa mogli bi vam u početku biti naporni i činiti vas nervoznima te biste mogli imati negativno mišljenje o njima. No Ubisoft je na to i ciljao njihovim karakterom, jer ovo nije priča o nekolicini prijatelja koji se izbave iz ropstva uz pomoć anti-piratske armije i odu kući pjevajući ruku pod ruku. Ovo je priča o razvitku, o buđenju nečeg monstruoznog i nehumanog u glavnom liku. On je, naime, ovisnik o adrenalinu i što god da radi u životu ne može ga dovoljno dugo zabavljati. Kako biva primoran ubijati, krasti i činiti loša dijela, u njemu se budi ratnik Rakyata (ime tamošnjeg domorodačkog naroda). Ta primjetna preobrazba i istraživanje mračne strane jedne donedavno normalne mlade osobe je dobar temelj za priču, a ako to povežete s akcijom, napetošću i hrpom upečatljivih dobro osmišljenih i okarakteriziranih likova koji vas očekuju u igri dobivate kampanju koju je više nego zadovoljavajuće igrati u kasne noćne sate dok vam kontroler ne ispadne iz ruku, a brada klone na prsa.

Igru bi bilo mnogo lakše započeti s Grantom, Jasonovim bratom koji je vojnik i kojem nije ni najmanji problem otkinuti uzde kojima je vezan za kavez i praznih ruku prebiti nekolicinu naoružanih gusara. No Jasonovo neiskustvo, nedostatak snage, mačoizma i muževnosti koje smo navikli gledati u nama inače omiljenim gaming protagonistima su kamen temeljac gameplaya koji je vrlo dobro izveden. Naime, ubijanjem ljudi na razne načine, lovom životinja, obavljanjem misija, kako glavnih tako i sporednih, dobivate XP bodove kojima otključavate nove sposobnosti glavnog lika. Napredovanje je razgranato u tri dijela koji su logički odvojeni i svaki od njih nosi bonuse na određena područja igre poput zdravlja, vatrenog oružja, stealtha i slično. Level-upanje lika je prilično suptilno izvedeno jer vam gotovo nikada neće nedostajati neprijatelja koje trebate/možete ubijati, pa ćete se ponekad možda i zateći u situaciji da ste prešli dva levela i imate dva skill pointa za otključavanje mogućnosti, a da to niste ni primijetili. Ono što je u tom cijelom sistemu posebno dobro izvedeno su same vještine, što je ustvari i najvažnije. Njih nema mnogo ako igru usporedimo s nekim drugim naslovima, ali su zadovoljavajuće i unose svježinu u vaš način igranja. Putem njih igru možete potpuno podrediti svom stilu igranja i učiniti si zabavu još većom i sadržajnijom nego ste očekivali.


Osim u nedostatku iskustva, naš je mladi Amerikanac i u nedostatku opreme. No, za momčinu poput njega nema nikakvih prepreka, a pogotovo ne kada mu pomogne lik pod imenom Dennis utoliko što mu objasni koji će mu sastojci i resursi trebati kako bi sam sastavio određene stvari i opremu. To je vrlo zanimljiv koncept, koji funkcionira vrlo fluidno i ne ostavlja dodatan pritisak na igrača. Oprema koju možete sastaviti tako varira od raznih pretinaca i džepova za streljivo i ostala pomagala u borbi, pa do futrola za oružje, ruksaka za loot i novčanika koji su vam više nego potrebni. I dok sada možda mnogo vas misli da ćete u FC 3 golim šakama tući stabla pa raditi osnovne alate i kopati kamen, itd. – nećete. Crafting sustav je izveden potpuno drugačije i jednostavnije od tog popularnog sistema. Dovoljno je samo ubiti određene životinje u određenom broju i oderati ih kako biste nabavili njihovu kožu, ljuske i slično.

Lov na životinje je jednostavan, dobro implementiran i na kraju krajeva zabavan.

Na svu sreću, lov na te živine je iznenađujuće jednostavan, dobro implementiran i na kraju krajeva zabavan. Provjerene informacije odaju nam da u igri ima dvadeset i sedam različitih vrsta životinja, od kojih su neke naravno bezopasni i bojažljivi biljojedi poput srna i jelena, a neki su kopneni predatori poput Komodo zmajeva i egzotičnih mačaka tj. tigrova i leoparda ili pak vodenih nemani kao što su morski psi i krokodili. Susret sa svakom od tih životinja je neugodan i budi dozu opreza u vama kako životinja ne bi pobjegla ili napala vas. Dobra strategija kretnji u čoporima i dobro pogođena razina opasnosti od određenih životinja pogoduju igri jer vas životinje ponekad mogu neočekivano zaskočiti te natjerati na povlačenje. Iako smo znali da će životinje biti uključene u osnovne mehanike gameplaya, nismo očekivali da će to biti ovako dobro izvedeno.

No, nisu životinje sve u što se puca. Putanju vaših metaka češće će presjeći pirati i ostali neprijatelji koji vam se suprotstave. Neki će od njih lakše padati, a neki teže, no bitno je napomenuti da se neće svi ponašati jednako. Zlata vrijedan savjet je provjeriti svojim fotoaparatom iz daljine kakvu opremu nose pirati s kojima se suočavate. Naći ćete se u vrlo teškoj i nezahvalnoj situaciji ako se zaletite u neki kamp bez prvotne provjere jer biste ondje mogli neočekivano zateći oklopljene protivnike koji trpe puno štete, ali nanose još i više, a isto tako nikada ne znate kada ćete naići na protivnike koji će umjesto mudrog skrivanja iza zaklona jurišati na vas i naštetiti vam u borbi prsa o prsa. A kada ste već na poziciji s koje vidite cijeli kamp, nije loša ideja niti pregledati što se sve nalazi u njemu, jer na taj način možete pronaći alternative pristupe situaciji. Vrlo je pohvalno što apsolutno svaku borbu možete odigrati rekonstruirajući scene iz vama najdražeg nastavka Ramba, ili pak proći kampom u potpunoj tišini i ubiti svih bez da to itko drugi sazna. Igrina mapa vam je otvorena i stoji na raspolaganju da se njome krećete jednim od dvanaest ponuđenih vozila, a taj osjećaj slobode nadopunjava spomenuta mogućnost igranja po svom guštu.


Za kretanje po mapi koja je uistinu velika, zanimljiva, raznolika i bogata sadržajem, koristit ćete brojna vozila jedinstvena po svojim voznim karakteristikama i svojstvima. Vozni model je neočekivano ugodan pa je pravi užitak kretati se okolo brodicama, automobilima ili pak paragliderima. Nepoznata područja mape, ali isto tako i dodatne misije otključavate svojevrsnim hakiranjem radio tornjeva što ustvari nikada ne dosadi iz razloga što je svaki toranj drugačiji. Svi su u stanju rasula, ali na svakog ćete se morati popeti drugačijim putem. Cijeli taj koncept mrvicu podsjeća na tornjeve iz Assassin’s Creed serijala, no sama izvedba te ideje u prvom licu je napravljena bez mane i ne zaslužuje ni najmanje primjedbe.

Najčešći tipovi zadataka su tjeralice za određenom osobom ili životinjom i zadatci dostave određene pošiljke vozilom koji su više-manje vrlo slični pa ustvari vrlo brzo dosade. Ali, kako je između ostaloga jedan od ciljeva igre vratiti vlast na otoku u ruke domorodaca Rakyata, morat ćete infiltrirati već ranije spomenute kampove i baze zlih pirata. Svaki je od tih kampova u osnovnoj ideji jednak, ali su u svojim posebnostima bilo u vidu položaja ili rasporeda stvari unutar kampa jedinstveni i nose dobre i loše strane određenog pristupa. Zabavno je stoga sve ih oslobađati neprijateljskih trupa i ta vrsta aktivnosti u igri nikada ne dosadi, što uz istraživanje prekrasnih krajolika samo pogoduje replay valueu i dužini kampanje.

Multiplayer modovi su solidni, ali pozitivne kritike staju na tome.

Dužan sam spomenuti multiplayer mod(ove), iako to radije ne bih napravio. Naime, sam multiplayer u ovoj je igri izveden solidno, ali to nažalost je to – izveden u redu i ništa više od toga. Igra se kroz već svima poznate koncepte i modove čija je osnovna ideja borba dva tima od kojih se jedan brani, a drugi napada i pokušava ih taktički nadmudriti. Osim polu-praznih lobija, od mrežne igre će vas odbiti i činjenica da igra ne unosi neku značajnu inovativnosti niti u jedan od tih modova te da su ostali popularni FPS naslovi to već odradili mnogo bolje. Osim igre u timovima, možete zaigrati i kooperativno u ekipi do četiri igrača na nekolicini ponuđenih mapa koje infiltriraju valovi protivnika. No, kao i ostatak MP elementa Far Cry trojke, taj je mod zabavan prvih pola sata, a nakon toga ćete jedva čekati da se vratite singleplayeru i maknete se od skučenih i repetitivnih mapa. U svrhu popravljanja situacije s dosadnim mapama ubačen je map editor koji je prilično funkcionalan, ali mogućnost da ćete sastaviti igrivu mapu i da će (nepoznati) ljudi igrati s vama na njom gotovo da je ravna nuli, pa na tom polju sav vaš trud oko online zajednice pada u vodu.

Mi smo u HCL-u prilično dobro tehnički obdareni (govorimo o PC komponentama, naravno) i naravno da sve nove igre vidimo u punom sjaju, ali Far Cry 3 nas je unatoč tome nakratko ostavio bez riječi. Igra izgleda jako dobro, tako da smo na trenutke mislili da su neke cut-scene prethodno renderirane. Svemu je posvećeno mnogo pažnje i modeli su obrađeni do najsitnijih detalja. Vizualni efekti poput osvjetljenja, vatre, krvi i fizike su uvjerljivi, ali možda će zahtijevati nešto veći napor vaših računala kako bi sve to vrtjeli u glatkih 60 fps-a. Animacije životinja i ljudi su pune života, ali poseban je naglasak na kretnjama vašeg lika koji će se realistično osvrtati saginjati i klizati po pješčanim i blatnim površinama, a tijelo mu je prividno pod utjecajem svih sila fizike koje osjetimo i u pravom životu. Sve to izgleda vrlo atraktivno pa ćete povezivanjem nekoliko dobro tempiranih poteza imati osjećaj kao da gledate nekakav visokobudžetni akcijski film sniman u prvom licu.


Za izgledom tropskog otočja nimalo ne kaska niti zvučna podloga igre. Svako oružje i vozilo imaju svoj prepoznatljiv zvuk, eksplozije su filmske, a glasovi dobro sinkronizirani. Pogotovo nas se dojmila kvaliteta snimke glasova glavnih likova. Oni su vrlo uvjerljivi, a osim toga i glumci koji su im posudili svoje glasove dobro su pogođeni i bilo bi ih jako teško zamisliti da zvuče drugačije.

Far Cry 3 je definitivni pomak naspram prijašnja dva naslova koja smo voljeli, ali smo u oba pronalazili određene zamjerke koje su narušavale općeniti dojam. Daleko od toga da trojka nema mana i propusta, ali nema sumnje da je riječ o inteligentno dizajniranom naslovu vrhunske produkcijske kvalitete koji će se svidjeti većini igrača – od onih koji traže zanimljivu priču koja će ih vući kraju, pa do onih koji igraju igre samo radi blještavih eksplozija, destrukcije i akcije. Pronaći će se tu ponešto za svakoga, a to sve zapakirano je u vrhunski dizajnirano i vizualno izvedeno otočje koje nudi sate i sate zabave i istraživanja.

Jeste li već zaigrali Far Cry 3? Smatrate ga konkurentom za igru godine? Ne slažete se s većinom? Uvažavamo svakojaka mišljenja pa se slobodno javite s vašim komentarom ove igre i njezine recenzije.

Noževi, hrpe metaka, vozila, droge i eksplozije samo su neke od stvari koje osiguravaju Jasonovu egzistenciju na Rook Islandu. A što to održava Far Cry 3 visoko na prodajnim ljestvicama igara, pročitajte u našoj recenziji.

92 Naša ocjena
  • priča
  • gameplay
  • prezentacija
  • prosječan multiplayer
  • malo aktivnosti po završetku igre

Juraj Bevandić

Strastveni gamer od malih nogu, u HCL-u je ispunio dječački san pisanja gaming časopisa. Najviše voli rastavljati igre, analizirati mehanike i širiti dobru riječ o mediju videoigara. Povukao se iz aktivnog gaminga kako bi gonio znanstvenu karijeru, ali ćete ga još uvijek uhvatiti pred raznim ekranima.

Komentari (156)

  • skyy

    19.12.2012 - 19:39

    previsoka ocjena,mene igra nije nesto inpresionirala
    od mene 75

    • Lovac

      @skyy, 19.12.2012 - 20:54

      Previsoka, da. Al opet 75 je preniska…
      Imao sam dojam skroz da je open world prividan i nedovoljno iskorišten. Najviše od svega mi je diglo živac kad uzmem recimo quad side misiju i furam se, pa spazim nešto što me interesira. Prekineš side misiju i opa, eto loading i vraća te na početak. To mi je primjerice bilo nepremostivo, možda jednom opet instaliram i dovršim, možda. I da, izbornici nikako nisu prilagođeni PC-u, zapravo cijeli item UI bi trebalo preraditi da tako kažem, pogotovo na crafting mislim. 80/100 od mene.

    • Maximum

      @skyy, 19.12.2012 - 21:32

      I ako se slazem to za side misije to ipak nije lose jer ako mislis da neces uraditi na vreme tu misiju mozes lako restartovati misiju gde u Skryim ako bi nesto tako uradio mozda bi cak i ''pokvario'' quest i napravio neki Bug.
      Sve ima svoje.

    • Captain Crash

      @skyy, 19.12.2012 - 21:54

      nema sanse da je previsoka.Svako kaze da je jednostavno igra godine i mi tu nemozemo nista.Meni je igra zakon mada je nisam stigo dovrsit doduse.Ac3 i ovo su po meni igre godine skupa sa The Walking Dead

    • Lovac

      @skyy, 19.12.2012 - 22:38

      Eto, preći ću preko toga, sad sam reinstalirao. Molim vas samo recite ima li opcija da se retardirani tutorial ugasi, odnosno da mi ne baca stalno nove obavijesti, pa mi onda piše objašnjenje za svaku sitnicu i ubija atmosferu u igri.

    • SonnYYY

      @skyy, 20.12.2012 - 13:34

      Ti si LUD ako mislis da ova igraca dobila previsoku ocjenu….po tome koja druga igra zaslužuje vecu ocjenu od Far Cry-a

    • Ipe77

      @skyy, 20.12.2012 - 13:57

      GLEDAJ ČINJENICE GRAFIKU I GAMEPLAY TE USPOREDI S DRUGIM IGRAMA ISTOG ŽANRA I MOŽDA I SHVATIŠ DA OCIJENA I NIJE PREVISOKA NEGO JE TAMAN!!!!!!

    • dariomartic

      @skyy, 31.12.2012 - 19:14

      onda je nisi ni igro dovoljno da vidis pravu ljepotu igre.poz

    • vampire17171

      @skyy, 14.09.2014 - 05:11

      igra je super

  • Maxy100

    19.12.2012 - 19:47

    poslje resident evila 6 za mene igra godine

    • JaBitiTarzan

      @Maxy100, 20.12.2012 - 16:55

      Ja sam matori razmaženi PC igrač, i hejter svega novokomponovanog. Ali Far Cry 3 je jedna od najboljih igara ikad! Samo upoređivanje sa Resident Evil 6 nije na mjestu, molim te nemoj više.

    • ZomB

      @Maxy100, 20.12.2012 - 20:00

      hhahaha RE6 se natjece za najgoru igru godine tako da -1

    • JaBitiTarzan

      @Maxy100, 20.12.2012 - 21:10

      Ne kužim. Napisao sam samo to da je Far Cry 3 toliko dobar da se ne može uspoređivat sa RE6. Vjerujem da me nisi razumio ili nisi dobro pročitao moj post, ili si greškom kliknuo da odgovaraš meni.

    • Dishonored

      @Maxy100, 21.12.2012 - 12:09

      Konacno da se i ja jednom slozim s tobom!

  • Rogue

    19.12.2012 - 21:35

    Previsoka ocjena barem po meni. Igra nije nista posebno . Jednolicna je previse , u prva 2 sata igre vidis vecinu sadrzaja.

    • JaBitiTarzan

      @Rogue, 20.12.2012 - 21:12

      Naravno da nisi u pravu. Druga je stvar ako nisi ljubitel žanra ili serijala, onda ovakve recenzije i ne čitaš, ne pratiš dešavanja oko ovakvih igara. U protivnom, svi mogu naći nešto za sebe.

    • drazensi

      @Rogue, 20.12.2012 - 22:25

      u pravu je jer iznosi svoje misljenje :)..
      ne mora dijeliti tvoje misljenje da bi bio u pravu :)..
      ima dosta stvari koje brzo dosade u igri, prosao sam je 100 posto, i igra je posebna na svoj nacin i ima puno pozitivnih stvari, ali i negativnih..
      tako da super igra da, ali kako joj neki tepaju najbolja od najboljih definitivno ne..

    • JaBitiTarzan

      @Rogue, 21.12.2012 - 07:59

      Uz tako teške riječi ipak trebamo postaviti pitanje: "Zašto". Naravno da ima nedostataka, ali koja ih igra nema. Ako u jednoj igri imamo sve, od kompleksnog gameplaya, do odlične grafike super priče, šta to igri još može nedostajati da bude dobra igra.

    • Zael

      @Rogue, 01.02.2013 - 00:55

      @rogue otprilike to.

  • Black_Pirate

    19.12.2012 - 21:40

    92% . Sasvim korektna ocjena, odgovarajuca za ovu razgranatu hrpu zabave. Jedino sto mi jebe zivce jesu ove medikritetske uloge glupih mladih amerikanaca i njihovi retardirani dijalozi. Prsto me frustrira kada vidim kako MOGU da stvore lika kao sto je Vaas, toliko zamrsenog, nepredvidivog, originalnog, a u isto vrijeme duhovitog… kao da ga je Tarantino izmislio.. a sa druge strane ponude gomilu besmislenih klise mozgova i praznih dijaloga, pederskih glasica.

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 20.12.2012 - 16:57

      Ali ima smisla, priznaj. Ipak je riječ o transformaciji iz metrosexualca u domorodačkog ratnika. Ne samo fizički, nego i psihički. Buđenje ubijenog poriva u individualcu odraslom na asvaltu.

    • Black_Pirate

      @Black_Pirate, 20.12.2012 - 18:52

      Ne znam. Kod mene se jos nije psihicki transformisao u ratnika.. i dalje je sav pekmezav.. Jedva podnosim sopstvenog sebe! Tu sam negdje na 30% kompletiranog. Valjda mu mutira glas do kraja igre :)

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 20.12.2012 - 21:18

      Skužićeš kasnije, možda i pronađeš sličnost između sebe i jednog od te djece na otoku. Možda postoji sitna mogućnost da počneš cijeniti stvari ili događaje na koje nisi ni obraćao pažnju. Priča u igri je kompleksija nego što se na prvu čini. Priču upijaš uz mnogo razmišljanja, znaš, nije ti servirana gotova, samo pročitaj/saslušaj šta drugi pričaju, završi igru i to je to. Obično igrice imaju ili žestoku akciju, ili dobru priču. Ali dobiti odličnu akcionu avanturu sa super pričom u kojoj se nalaze osobe složene psihe kao negativci, rijetkost. Obično je to lik s kojim ti igraš, glavni protagonista priče.

    • drazensi

      @Black_Pirate, 20.12.2012 - 22:31

      e sad, igra bas nije tako duboka kako god svi htjeli da bude..
      jer prava karakterizacija se radi samo s vaas-om, ostalo je lose, a i kraj vaas-a je los..
      likovi zapravo premalo pricaju ako ista, pogotovo drustvo koje spasavas, a ostali su samo tu da popune i da te odvedu do sljedeceg zadatka..
      tako da nisam u ovoj igri vidio nikakve duboke poruke od vec puno puta videnog u raznim igrama i filmovima..a pronaci slicnost izmedu sebe i nekog na otoku, jako tesko, sumnjam da je ekstra bogat (ispricavam se ako je :) ) i da da radi gluposti, ali da ce ga probuditi da zapocne zivot shvacati ozbiljno tako da ga netko otme :)
      ne znam stvarno zasto svi hvale tolko tu pricu koja je milijun puta vec prezvakana..

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 21.12.2012 - 08:28

      Joj ne kontaš nikako ili me troluješ. Nema veze, Nemam baš puno želje da branim igru, nemam nikakve koristi od toga a samo ću početi opet neku svađu koju će administratori opet svaliti na mene tako mi je bolje da ne pišem mnogo, tako da više od jednog posta neću se ubjeđivati s tobom. Nisam napisao da kroz priču možeš da pronađeš sličnost između sebe s nekim od te djece na otoku, ti iz moga komentara izvlačiš negativan kontekst, ja nisam mislio da neko treba da traži lika da je potpuno isti kao neko od pomenute djece, već samo sličnost. Da je razvojni tim tražio inspiraciju u svojoj priči kroz neke druge igre ili filmove to da. Ali da je baš prežvakana, i to više puta, to definitivno nije. A bitna je razlika, i to ćeš skužiti ako sam pokušaš da napišeš scenario za neki film ili igru. I da to sa nekim smislom ubaciš na tropsko otočje.

    • drazensi

      @Black_Pirate, 21.12.2012 - 11:33

      ne kontam :)..itekako je prezvakana, ako si filmofil, ko ja, onda si je vec 100 puta vidio i dozivio..tropski otok ili ne, setting je nebitan, mada bilo je i toga…jer ako vec smislis pricu mozes je staviti u bilo koji setting uz male preinake..
      zasto bi se uopce svadali, ja sam kazem svoje misljenje, ako je to povod za neku svadu onda stvarno ne znam u cemu je problem..eto bas idem pisati scenarij za neku igru pa da skuzim kako je to, kad si ih ti vec toliko napisao pa zato kuzis :)
      a i eto napisao si da nisi mislio da kroz pricu mozes naci potpuno istog, al nisam ni ja, nisi ti ni moj sarkastican komentar skuzio..
      jer sumnjam da ce neko u ovoj igri naci neku slicnost s likovima, bilo kojim u ovoj igri, osim ako je naravno sadist pa se moze pronaci u vaas-u :)..a dublje poruke, kao mozda i neka metaforicnost u samoj prici, da se treba izboriti kao za svoj zivot svim silama kako god je ruzno, to ovdje ne postoji, a i da je, opet prezvakano..
      tako da igra ima puno toga novog, ali prica definitivno nije jedna od njih..
      ne velim da je losa, ali da je nesto novo i nevideno, definitivno nije..

    • JaBitiTarzan

      @Black_Pirate, 21.12.2012 - 11:49

      citat: tako da igra ima puno toga novog, ali prica definitivno nije jedna od njih.. ne velim da je losa, ali da je nesto novo i nevideno, definitivno nije..

      U tome se apsolutno slažem s tobom, svi mi ovdje govorimo da je priča sasvim u redu, nije oskarovska to da. Čak ni gameplay nije nešto neviđeno, ali je kombinacija nekoliko igara što je fantastično urađeno. Grafika također nije neviđena, dalo bi se to uspoređivati sa prvim Crysisom, ima boljih stvari u Crysisu (grafičkih) ali ima i u FC3. Ali eto u FC3 ima svačega nečega, malo pokratko iskustvo (uprkos činjenici da sam ga gnječio oko 60 sati na nightmare, i uopšte nije toliko teško da se može nazvati nightmare) što se sasvim lijepo može navesti jednom od najboljih igara ikada. Moram ti priznati da tom osjećaju pridonosi i činjenica da nisam očekivao ovako dobar FC3, očekivao sam smeće, pa me je igra pozitivno iznenadila.

    • hoffa

      @Black_Pirate, 21.12.2012 - 22:52

      Ja sam isto mrzio lika čitavo vrijeme dok sam igrao 😀 I isto sam dojma da je Vaas zapravo jedini lik u kojeg se može povjerovati da je to to, on živi na tom otoku, otima ljude, lud je ko šiba i zaboli ga. Buck i Sam su mi isto bili ok, ali prekratko su bili dio priče. I činjenica da su na tom otoku svi ludi me živcirala. Vaas je luđak, Sam je luđak, Buck je perverzni, bolesni luđak, Dennis isto popizdi, dr. Earnhardt je valjda najočitiji i najdoslovniji luđak, Willis je luđak, Citra isto baš nije normalna… to nisam nikako mogao prožvakati, samo sam čekao da još i Jason popizdi do kraja. I da, ovi klinci su me svi iritirali isto – Riley je plačipička, Liza trabunja o svojoj glupavoj karijeri dok joj frendovi umiru, Oliver pači dok mu frendovi umiru, onaj Keith mi samom svojom pojavom izaziva žaljenje što ga Buck nije uspio zadržati za sebe, a Daisy mi djeluje ko razularena lezba, prije nego cura jedinog školovanog vojnika u toj grupici – koji naravno, jedini umre. Zapravo, odlično su pogodili sve te cmizdrave, razmažene klince, ali ni u jednoj igri još nisam tolko mrzio pozitivne, a volio negativne likove 😀

    • Black_Pirate

      @Black_Pirate, 22.12.2012 - 22:27

      Tacno ih i jesu pogodili. To su tipicni predstavnici medikriteti danasnjice. Od takvih i bjezim u svijet fantazije… pa popizdim kad ih i ovdje zateknem.. a ne mogu da ih pobijem 😀

  • Mayhem

    19.12.2012 - 21:44

    Zanimljiva igra koja je uvela neke novosti (crafting sustav), al opet nakon sat-dva nekako dosadi. Glavna priča je u najmanju ruku generična (nemoćni i slabi tip postaje glavni baja). Grafički je igra na vrhunskoj razini, a Vaas mi je nakon Geralta od Rivije najjači lik u igrama. Od mene ocjena 85 i unatoč primjedbama, kandidat za igru godine.

    • Rogue

      @Mayhem, 19.12.2012 - 22:35

      Kako crafting može biti novost ? Skoro svaka igra danas ima craftanje.

    • Mayhem

      @Mayhem, 20.12.2012 - 11:18

      Crafting sustav da moraš skupljat dijelove životinja da bi napravio neki remen, ruksak i slično. Nisam se dobro izrazio prvi put.

    • Ipe77

      @Mayhem, 20.12.2012 - 13:59

      di si ti to vidio u nekom codu,medalu i igrama ovog žanra osim u FC3??

    • haha.xd

      @Mayhem, 20.12.2012 - 14:45

      i to nje već bilo…:DDD

    • haha.xd

      @Mayhem, 20.12.2012 - 14:45

      ne tebi ovom gore za crafing

    • JaBitiTarzan

      @Mayhem, 20.12.2012 - 17:00

      Ne mogu da vjerujem da vam ovakva igra dosadi. Možeš kombinirat stilove, od prikradanja sa takdownovima, ulijetanje u Rambo stilu sa PKM, ili rješavanje snajperčinom iz daljine. Paziš da ubijaš po redu da to onaj drugi ne primjeti. Glup je samo pokazatelj da su te skužili.

    • Ja Sam

      @Mayhem, 21.12.2012 - 09:51

      Pa nakon što prijeđeš priču dosadna je jer nemaš što raditi, ali za to vrijeme je ludo zabavna…

  • SuperWarrior

    19.12.2012 - 21:44

    Tiskarska greška; zadnja rečenica slobodno*

  • Zael

    19.12.2012 - 22:51

    za razliku od dvice (koja ima svojih problema), far cry 3 nema nimalo karaktera…

  • mokrEE

    19.12.2012 - 23:26

    Ja bih se osvrnuo na neke detalje koji su me pomalo razocarali u igri neovisno o tome sto je sveukupni dojam i vise nego zadovoljavajuc. U sljedecem dijelu nazalost cu morati spoilati igru pa molim one koji je jos nisu prosli da ne citaju dalje kako si ne bi pokvarili gust.

    ***SPOILERI******ONI KOJI JOS NISU PROSLI IGRU NEKA NE CITAJU DALJE***

    Dakle, ukupnog sam misljenja da je prica sam vrh ponude, cak bih se usudio reci da je intrigantnija od mnogo visokobudzetnih hollywoodskih filmova koje sam pogledao.
    Nacin na koji sam je dozivio isao bi otprilike ovako:
    Grupa pomalo extremnih klinaca, zaljubljenika u adrenalinsku zabavu, skydiving, basejumping itd., potpomognuti financijskom injekcijom roditelja onog frajera u zutoj majci (mislim da se Oliver zove) odluci potraziti zabavu u dalekom Bangkoku. Kako to vec po prilici ide, par casica vise, koja crta na stolu …. bezvezno naguravane ispred wc-a… u citavoj toj razularenoj zabavi upoznaju dj-a i par njegovih prijatelja koji im preporuce obliznji otok kao vrh zabave na tim prostorima. U nastavku price oni naravno odluce iskusati preporuku ulitmate partyjanja i kao tragican zavrsetak bivaju zatoceni od toliko spominjanog 'ludog Vaasa' koji rasipne klince prvotno zatociti, a kasnije nastoji'prodati' kao roblje ili iznuditi odstetu od bogatih roditelja. Dakle, dalnjim igranjem stavljeni smo u ulogu Jasona koji se uspije izmigoljiti iz logora uz, nazalost, svjedocenje smrti brata i tu upoznaje Denisa koji ga uzme pod svoje 'okrilje' nudeci mu bezuvjetnu pomoc itd. itd. Ono sto me zbilja razocaralo u ovoj vrhunskoj prici je sljedece:
    odnos jasona i spasenih prijatelja- nekoliko kapljica suza njegove cupi, oliverova scena kada ga jason pita za 'dim' jointa i odgovor u stilu 'ne cu ti dati da to pusis jer trebas ostati ciste glave i zavrsiti ono sto si zapoceo na ovom otoku' je sve sto mi se urezalo u pamcenje. dakle apsolutno nikakva drama, svima je najednom sve jasno, nikakva 'vracanja u proslost', zajednicki pokusaj da se razjasni sto se dogodilo u onom klubu gdje su ih 'poslali' na ovaj otok. nitko se nista ne pita, likovi gotovo uopce ne razgovaraju, imas dojam da je svima skoro pa i svejedno sto si im spasio guzice.
    druga stvar koja me duboko razocarala je krajni obracun sa dvojicom negativaca -vaasom i hoytom. dakle dobar dio igre ganjas tog genijalnog vaasa da bi na kraju vas okrsaj zavrsio, pazi sada, u nekakvom action-eventu u polu-snu gdje nakraju nisam niti skuzio da sam ga roknuo nego sam mislio da je to nekakav 'skriptirani dio' i da cu se nakraju probuditi sa spoznajom da sam tesko ranjen i da je vaas pobjega (posto te iznenadi i probode). borba sa hoytom je jos gora- frajer te preduhitri tj skuzi tvoj pokusaj atentata na 'svom otoku' sa nekoliko stotina, mozda i tisuca vojnika, placenika, gusara ,zapovjednih jedinica, helija, tenkova, oklopnih vozila i svega cime raspolaze i jedan od najbrutalnijih krijumcara na svijetu, i umjesto da te maltretira, objesi, zapali, razdere kozu…nakraju krajeva zatoci i kazni za sav kaos koji si napravio na njegovom otoku i sve sto si mu unistio, on izabere borbu nozem 1 na 1 PONOVNO u nekakvom polu-snu! ma WTF? Nakraju, nakon samoga kraja i posljednje animacije zbilja nisam vise imao motivacije osloboditi jos tih par outpostova i odraditi pokoji quest do kraja jer me jednostavno i sam kraj malo razocarao. Nekako imam dojam da su prve 3/4 igre briljantno odradjene, a onda je sve nekako zbrzano i nabrzinu zgotivljeno radi rokova u kojima je igra trebala biti isporucena. Misljenja sam da je igra mogla biti pravo remek-djelo da se prica razvukla na jos kojih 10-tak sati, da su jos bolje pojasnjenje neke stvari. Mozda je tu moglo biti jos pokoja misija sa ludim doktorom, mogla je tu biti nekakva 'izdaja' sa njegove strane ili barem nekakvo experimentiranje sa tabletama pa jos nesto oko toga. hoytov otok mi je isto malo bezlican, nekako mi je u glavi spasavanje brata, par explozija iz helica i kraj.
    Da nebude zabune, igra me naposljetku odusevila jer je ne gledam kao spoj prvih dvaju nastavaka i usporedbu sa istima, vec kao zaseban naslov kome je, prema mojem misljenju, trebalo jako jako malo dorade da bude bas sam vrh gaming industrije.

    • drazensi

      @mokrEE, 20.12.2012 - 12:54

      slazem se sa svime, definitivno sve sto je dobro u igri je pokvareno tim ubojstvima u polu-snu, polu-nadrogiranom stanju, sto vec, gluposcu…ima puno toga dobrog, ali ovo je najvece razocaranje godine, jer sam ocekivao puno vise, pogotovo za vaas-a jer je lik stvarno dojmljiv….
      hoyt me se nikako bas nije dojmio kao lik, a i njegovo ubojstvo je takoder bilo banana..
      isto ne znam kako im se moze svidati otrkivanje teritorija pomocu tornjeva jer to mi je isto tako bio jedan od najglupljih dijelova igre..
      dosadi veoma brzo skakanje po tim tornjevima i jednostavno je bezveze kopirano iz ac serijala..
      umjesto toga mogli su bolje odraditi preuzimanje neprijateljskih kampova i napraviti svaki razliciti pa da prilikom preuzimanje tih kampova otkrijes novi teritorij..
      ima dakako dobrih likova u igri, vaas dugo nece bit zaboravljen, ali imam dojam da je ostatak samo "means to an end"..
      hoyt koji bi trebao biti jos jaca figura od vaas-a se preslabo prikazuje tijekom cijele igre, likovi koji ti pomazu isto tako po nicemu ne odskacu niti previse pridonose prici i igri jer nisu dovoljno karakterizirani, pa tako i po meni ni sama prica nije nesto novo ni odlicno..
      a ulazenje lika u "nadrogirani" svijet – max payne anyone?
      ali sve u svemu igra je velikih mapa, lijepe grafike i mozes u nju utuci puno vremena dok sve ne obavis..
      i tako sad na kraju godine ostaje mi da razmislim koja mi je bila najbolja igra, ac3, mass ili fc3…i moram reci mass effect unatoc svim manama, svejedno je zadrzato pricu, koju dobrim dijelom jos drzi prvi dio, al s trojkom je zavrsena, uglavnom nevideno dobrom pricu i povezanoscu..uz witchera najbolja..

    • HrBomb

      @mokrEE, 20.12.2012 - 17:15

      slažem se potpuno……………………… idetnićno stajalište imamo osim što je meni još malo izgled otoka malo jednolićan mogli su malo više promjena krajoliku bar boje i sl malo više močvara i tako to pa i pečina +1

  • dado01

    20.12.2012 - 06:20

    Od mene 99. Igra je vrh. Ove godine nisam igrao ništa bolje a imam osjećaj da će tako biti i u sljedećoj godini. Grafika, atmosfera, oružije, pucnjava, zvuk…. sve je taman kako treba. Ovi što kukaju na debilne Amerikance pa nije igra kriva što su Ameri takvi :-) Nadam se nekom brzom dlc-u jer sam večinu prešao. Recenzija je extra i ocjena je realna. Moja ocjena je pomalo navijačka :-) ali zaboli me ono :-)

  • smigl

    20.12.2012 - 11:01

    Ipak malo mozda visa ocjena od ocekivane, mislim tih par novih stvari jako brzo postanu monotone i ponavljajuce. na najtezoj tezini igra je i dalje prelagana, mislio da sam umro jednom i to kada sam greskom pao niz liticu ^^ rijesavao sam sve zivo na sto sam naisao i istrazivao i skupljao blaga i dosao do pola igre, tesko da cu se prisiliti uopce je igrati dalje. starim… :)

  • UltimateXioni

    20.12.2012 - 11:05

    Ukratko: Bolja je od predhodnika zato sto nema one bolesti koja mi je toliko isla na zivce. Dosta stvari za istraziti, dobro razradjena prica i originalan Far Cry gameplay. Pri kraju postaje monotono i dosadno. Sve u svemu, moja ocjena je 85/100 :)

  • armin221186

    20.12.2012 - 11:06

    igra je pravljena bas za konzole,jest da je grafika dobra na PC,al vise ce je igrati ljudi koji imaju konzole…

  • MaliMicek

    20.12.2012 - 11:13

    Lov na životinje je jednostavan osim tigra kojeg moraš izrešetat sa 50 metaka :(

  • Filter

    20.12.2012 - 11:19

    Po meni igra godine definitivno, od muzičke podloge, grafike, priče, Citre, Rakyata, preko lova na ajkule do eksplozija naftnih derivata.. Moram priznati da me je ending melodija, ujedno i main theme, oduševila. Vaas – najjači lik u igri, jedan od najboljih likova ikad kreiranih u gamingu, prosto mi je bilo žao da ga ubijem :)
    Did i ever tell you the definition of insanity?

  • doky89vk

    20.12.2012 - 11:22

    Igra je preeedobra!!! FPS godine definitivno, barem sto se tice single kampanje! Prekrasna grafika i napucavanje i naravno sise :) mislim da ce ovoj igri donjeti titulu igre godine.

  • MaliMicek

    20.12.2012 - 11:43

    E moj HCL mogli ste uredno video recu napravit da ljudi malo pasu oči.

  • Rapsod

    20.12.2012 - 11:44

    pitam se dal postoji savršena igra ovih dana uvek neko kenja po necemu jbg zato svako ima svoj ukus ….. tak po mom ukusu dao bi joj neku ocjenu izmedju 80 i 90 mp nevalja naravno ali singeplayer je definitivno odlican u ovih par godina nisam igrao igru koja bi me toliko zainteresirala činjenica je da ni nema više ovako dobirh igara tak da i ovo malo moramo cjenit a ne srat na sitnice…anyways……igra definitivno zasluzuje bit u top 3 fpsa godine

  • sina1994

    20.12.2012 - 11:55

    Igra godine definitivno.

  • adycro

    20.12.2012 - 11:58

    Kao prvo tehnicka strana igre je odlicno odradjena i vecina PC korisnika ce je moci igrati sto na min sto na max postavkama. Open World s dosta boljom izvedbom price je vise nego dovoljan..MP kao MP nikad jos dosad nsiam vidio da igra ima pree i jedno i drugo uvjek jedno pati…jer ako se posvetis isto vremeno i SP i Mp dobijes prosjek igre..ako jednom dobijes ili dobru kampanju ili odlican MP. Ali ovdje je i MP solidno odradjen uz Coop mod tako da sve stoji. Definitivno igra godine….vise sam fan AC3 ali uza sve nedostatke i bug ove i ne optimiziranost nije bilo dvoumljenja. Kompletna igra koja je kao takva i izasla na trziste s vrhunskom zabavom !! Ocjena 90/100

  • Shazaam

    20.12.2012 - 12:06

    95/100, tehnički vrhunac ove generacije.

  • movie

    20.12.2012 - 12:49

    praznik za oči …

  • kiko01

    20.12.2012 - 13:03

    Odlicna igra….da je barem jos takvih…od mene ocjena 95

  • neven1990

    20.12.2012 - 13:28

    FAR CRY 3 JE REALNO GLEDANO NAJBOLJA IGRA IKAD NAPRAVLJENA…Pa stoga jednostavno je jasno da igra zalužuje čistu 100 /100 ocjenu…Ako je jedan half-Life 2 mogo dobit 96/100 a nije ni blizu tao zanimljiv i opširan kao far cry 3 onda se nema više što rasprvljati….

    Far cry 3 igra stoljeća!!!!!!!!!!!!!!

    • Ipe77

      @neven1990, 20.12.2012 - 13:55

      SLAŽEM SE DA JE DOBRO NAPRAVLJENA I DOBRA OCJENA JE I ODREĐENA I U SVAKOM SLUČAJU JE BOLJA OD HALF-LIFE 2…..ALI ISTO TAKO JEDNAKO JE DALEKO DA SE ZA NJU KAŽE DA JE "NAJBOLJA IGRA IKAD"

    • haha.xd

      @neven1990, 20.12.2012 - 14:54

      hahah da ali kad je bio hl2 a kad far cry 3 uspoređuješ igre u razmku od oko 5-10 god da hl2 izlazi danas možda bi bio 2 put bolji od frcrya 3 a nezz bas kakve to velike novine imaju danasnje igre al nisma igrao fc3 pa nezz….:DDDD

    • skyy

      @neven1990, 20.12.2012 - 16:18

      jel to tebi prva igra koju igras

  • Ipe77

    20.12.2012 - 13:53

    ocjena usklađena s igrom….pogledaj te ostale pucačine (kao CoD Black ops,Medal i slično) pa usporedite s FC3 i svatit će te da je u ovom žanru igra skroz dobra a vi ste 0 od gejmera ako ne gledate činjenice nego ukuse,a o ukusima se ne raspravlja!!!!!!!!!

  • Adrian Sutil

    20.12.2012 - 14:19

    Volim FPS ali igra mi je prelosa, stalno nekakvo pritiskanje ESC neko napredovanje ma gluposti jucer sam je stvarno obrisao,,, Svaka cast onoma koji je igraju ali mene nije impresionirala nimalo,,, Jednostavno nemam strplenja za toliko glup AL prilazis cuvaru i koljes ga nozem a pas koji je 6 m od mene ne kuzi me dobro mozda su ostali cuvari pijani pa me ne kuze ali pas je ipak inteligentna zivotinja ma pre lose!!!! odem u lov i u svinju pucam 3 metka kao da ima spancirku,,, U REDU RAZUMJEM VAS NAPRAVILI SU SUPER GRAFIKU I SAD SVI MORAMO PASTI NA KOLJENA I DATI 100 OCIJENU MENI JE GRAFIKA OCIJENA 100 A IGRIVOST I AL 60

    • maxim.x

      @Adrian Sutil, 20.12.2012 - 16:37

      Ok, svatko ima svoje misljenje. A sada nam objasni sto je to AL?

    • JaBitiTarzan

      @Adrian Sutil, 20.12.2012 - 18:37

      Možda AI (artifical inteligence), bitno je da se razumijemo, ali ne razumijem zašto si stavio težinu na najmanju moguću pa kudiš AI (ne AL, i ne govorim tebi maxim.x nego adrianu). Ja sam stavio najveću moguću težinu i kad priđem psu na 100m skuži me. Ocjena je 100, za gameplay, grafika je morala biti bolja, nemojte me krivo shvatiti, no unapređeni Dunia Engine je samo donio kvalitetnije sjenke i osvjetljenje, ali je donio i POP UP. Da se tome malo više posvetilo pažnje moglo je biti bolje jer današnje grafičke kartice i procesori mogu biti bolje iskorišteni. Da napomenem, priča i gameplay vladaju. Gameplay je uistinu raznovrstan, a priča dobro osmišljena, mada ima rupa, ali se mogu prevazići. Igra je predobra. Žalim mediokritete koji odmah namjeste najmanju moguću težinu. Nemojte igarti igre, gledajte Sulejmana Veličanstvenog, to je na easy, noge na stol i navijaš da dobri pobjede :)

  • Smokey

    20.12.2012 - 14:27

    Pff. previsoka ocjena. iskreno, ocekivao sam puno, puno vise od igre. 70/100

    • JaBitiTarzan

      @Smokey, 20.12.2012 - 21:19

      Što si još očekivao? Što ti se nije dopalo? Da li si uopće igrao?

  • MAX3d

    20.12.2012 - 14:50

    Far Cry 3 dobra igra,dobra grafika ali ima nedostatke.Praznik za oči nije cjela mapa je ista (nije velika raznolikost Flore i Faune),igra se ponavlja dolazi do zasićenja tokom igranja,nedostaje akcije,napetosti u igri,smara čestim Esc .U nekim trenucima kao da ne igram Far Cry nego Tomb Raider. Dovoljno se vratiti u 2007 godinu i reći The Elder Scrolls IV to je praznik za oči.Ocjena 89.

  • haha.xd

    20.12.2012 - 14:58

    Ja samo ne kužim vas koji pisete da ste ocekivali vise pa koja igra danas ima neke promjene gotovo nijedna nije u pitanju da igrač uživa u igri nego da se pobere cim vise para primjer cod koji se prodaje samo zbog imena a igra vec 3-4 godina isto izgleda sa par manjih promjena koje vrijed 50 kn a ne 400kn …:DDDD

  • BsTyLer

    20.12.2012 - 15:28

    Ljudi koji su dali manje od 90 nisu je igrali ni do pola,nisu je igrali na PC – iju ultra settings,te neznaju štaje pravi FPS definitvno.i njima uopče nije misto da komentiraju jer kvare ljudima igru koji je nisu ni načeli..Ako ode iko meni može reči za 40 eura da ču danas dobit bolju FPS igru od ove odma je kupujen,ne to ne postoji! igra dobiva od mene 95Igram 15 godina igre i dosada šta se tiče FPS žanra top pc FPS igre su Stalker serijal,Metro 2033,Crysis prvi i FAR CRY 3!

    • SonnYYY

      @BsTyLer, 20.12.2012 - 15:37

      +1

    • JaBitiTarzan

      @BsTyLer, 20.12.2012 - 18:39

      +1

    • drazensi

      @BsTyLer, 20.12.2012 - 22:37

      zasto uvijek kad neko veli za neku igru da mu se ne svida, a ostatak kaze drugacije, odmah on nije prosao igru, nisu je igrali kako treba, ne znaju igrati itd…
      glupo razmisljanje totalno i pomalo me podsjeca na apple-ove odgovore korisnicima – uredaj je super, ali grebe se i ostecuje zato jer vi ne znate njime rukovati :)..
      i zato svi za igru uvijek prvo spomenu grafiku koja bi po vaznosti trebala biti zadnja, barem meni kojemu je igrivost puno znacajnija i prica (al ocito je postalo bitno da se ovdje ljudi hvale kako imaju dovoljno dobro racunalo da mogu igru pokrenuti na ultra detaljima kao da je to bitno)….igras je isto kao sto je igra i neko na konzoli s slabijom grafikom..i kako to neko kvari nekome igru iskazivanjem svojeg misljenja? pa nismo ovce, nek je ljudi isprobaju pa neka sami sude..
      sam sam dao igri 90, prvenstveno radi raznovrsnosti i jer trenutno u ovom trenutku je najbolji fps na trzistu, niko to ni ne kaze, ali daleko od savrsenstva..

    • JaBitiTarzan

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 08:33

      Ja sam dosta dugo razmišljao čemu postoje igre sa manama, zašto neko ne napravi igru bez mana. Stvarno su bezobrazni ti ljudi koji prave igru, pa nam ne mogu dati ni jednu jedinu igru bez nekih mana. Sramota. I još nam zacijene 400KN igru. A ima mana i daleko su od savršenstva.

    • drazensi

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 11:38

      drago mi je da si razmisljao, barem nesto :)…i ocito opet nisi skuzio moj komentar kolko god si razmisljao..komentar se ticao toga da je dobro kad se neko slaze s tvojim misljenjem, ali odmah kad je protiv njega treba ga popljuvati i reci da ne zna igrati kako treba ili da nije igrao..igra je u ovom slucaju nebitna…

    • JaBitiTarzan

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 11:58

      Pa za tvoj prvi komentar da te nešto upitam: sad da se pojavi neka igra u Teletubbies ili Barbie fori, da li bi to komentirao kao lošu igru? Ja je ne bih uopće komentirao, jer je ne bih ni igrao. Loše igre me ne zanimaju i ne igram ih. Svi znamo što je to Far Cry 3. To je akciona avantura/fps, i u okviru tog žanra ne možeš tražiti bolju igru. Ja vjerujem da postoje igre koje su po nečem bolje od FC3 (stalker soc ima bolju priču i atmosferu, BF3 ima bolji MP, Borderlands 2 ima bolji coop) ali da postoji neka igra koja je po svemu bolja od FC3, ili bolja kad se sagledaju sve prednosti i nedostaci, takva igra ne postoji. Kužim da igra dosadi nakon prvog prelaska, ali planiram je odigrati još 10 puta minimalno.

    • JaBitiTarzan

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 12:01

      I da se nadovežem na zadnji komentar, kao što napisah FC3 je igra za koju znamo kojeg je žanra, i ako neko nije ljubitelj žanra nema potrebe da ovdje ostavlja komentare. A ako igra CoD ili BF, i daje tim igrama dobre ocjene a pljuje po FC3, e onda je to slučaj za optužbu da nije odigrao FC3 ili iz nekih predrasuda i ne želi igrati. Moraš priznati da ima dosta ljudi koji komentiraju igru na osnovu pogledanih snimaka sa Youtubea.

    • Zael

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 14:54

      ummmm bioshock? borderlands? half life? portal? bitno da si ti fps bog.

    • BsTyLer

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 16:07

      a zašto onda postoji ta opcija ultra?igram je isto kao o ljudi na konzoli?ne igram je mišem i tipkovnicom na superiorinijem uređaju ,a pa nema baš svako 40 eura da baci u vitar ako mu se igra ne sviđa,zato ljudi i dođu pročitat recenziju,komentare i mišljenja da odluče kupnja ili ne,ako vidin večinu negativnih komentara neču je kupit to je sigurno……

    • JaBitiTarzan

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 17:22

      Bioshock je u redu po pitanju atmosfere, međutim gameplay je bitno raznovrsniji u FC3 i FC3 je bolja igra. Borderlands je OK igra, ali ni grafički ni gameplayom ne može baš da se mjeri sa FC3. I na prvu se vidi koliko je u koju igru truda uloženo. HL ima u redu priču, ali FC3 je po drugim aspektima bitno bolja igra. To je evolucija iz FPS u sandbox FPS. Jednostavno sagledaš koliko je truda uloženo u igru i vidiš sam kraj. Portal nije ovog žanra, bitno drugačija igra. Nije isto, ne može se uspoređivat. Mada meni je FC3 bolji ali to je subjektivna ocjena. Dosta truda je uloženo i u portal.

    • Zael

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 18:16

      čovjek govori o fpsu, ne o sandbox fpsu sa elemntima rpga. zato sam mu nabrojao par serijala boljih far cry serijala. 3 puta san priša fc2, to je igra koja ima karakter, sa nešto inovativnosti, igra zanimljive tematike i atmosfere (ali sa par velikih, velikih mana)… far cry 3 nema ništa od toga. fc2 je ozbiljan, fc3 se ruga. fc2 prikazuje patnju i nered, fc3 te ne čini da se zamisliš o ičemu. likovi su bezvezni(osim vaasa koji je barem malo opipljiv i koji je jedina stvar kojoj se vidno dalo pažnje i gotovo pa jedina stvar kojom se reklamira igra. nažalost umre u pola priče jer ga ubije cutscene. i to nakon šta mi zabije ogromnu nožinu u drob a prođem bez ozljede), bezvezni svi, naročito glavni lik i prijatelji koji su nekakava razmažena bogata gamad. side questovi su toliko repetitivni i besmisleni (uglavnom fetch, ili ubij tog lika ALI NOŽEM!!! ili još gore ubij 3 morska ali LUKOM I STRIJELOM jer tako svi love morske pase… ma preretardirano), inventory system je preloš (pola divlje svinje uzima jednako mjesta ko i kutija šibica), novac je beskoristan jer iz nekog glupog razloga (tornji???) sva oružja postanu ubrzo besplatna. a pare posvuda brate!! na svakoj klupici i na svakom većem kamenu. ali prvo proširi svoj novčanik!! jesam spomenuo smeće koje skupljaš po cijelom svijetu, sa kojim nemoš ništa jer je upravo to – smeće, i moš ga samo prodat. i cijela priča je neki voodoo psihodelični šit šta mi ide na živce.
      a reć da je far cry bolji od bioshocka, half lifea itd je debilno.

    • BsTyLer

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 18:21

      dobro ovo su tebi ja sam naveo svoj favorite ali portal ma daj čovječe

    • Zael

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 19:33

      ma sinko moj portal je klasik i veća igra nego šta će far cry ikad bit, sviđao se tebi portal ili ne.

    • BsTyLer

      @BsTyLer, 21.12.2012 - 19:54

      sinko te napravija žvalje žvaljavi da portal na lječenje hitno

    • Zael

      @BsTyLer, 23.12.2012 - 01:03

      ako sam ima ikakve sumnje da si debil, sad si ih sve uklonija.

    • Ementaler

      @BsTyLer, 23.12.2012 - 09:34

      Dečki opomene ćete dobit obojica ako se nastavi vrijeđanje, nema potrebe za time. Fino i pristojno si diskutirajte.

  • manijakak47

    20.12.2012 - 15:50

    igra je odlicna, svakako je preporucam da ju odigrate, ja sam je odigrao i nisam se odvajao od nje . cista 5

  • Lord of Destruction

    20.12.2012 - 15:56

    far cry 3 me odusevio i sigurno je najbolji fps ove godine i jedna od top 3 igre godine, ali odusevio me jer sam od njega ocekivao nista, a najbolji fps i/ili igra je zbog toga jer su ostale tesko sranje ili obican prosjek, osim max paynea koliko god ljudi pljuvali po njemu bez razloga. svejedno, previsoka ocjena za fc3. moze se primjetiti da je gameplay vrlo slican assassins creedu-od penjanja po tornjevima pa do retardiranih sporednih zadataka/misija koji nicemu ne sluze, nego eto, prividan sadrzaj. outpostovi su lijepi dodatak i to mi se najvise svidja, ali kad se oslobode, nema nista vise. uostalom, sve je to repetitivno. i meni se takodjer svidjela prica i ovo je jedina recenzija u kojoj se netko slaze u tome samnom, sve ostale recenzije isticu pricu kao nesto vrlo lose. lov na zivotinje je dosadan i obicno grindanje, a nema ni logike da za mali novcanik moram zaklat 2 vepra, za 4 oruzja 2 tapira, a za veliki novcanik 3 leoparda, uglavnom, nesto u tom stilu. obicno grindanje na koje sam bezveze potrosio hrpu vremena da bi mogao igrati s normalnom kolicinom naoruzanja i metaka. inace, u igri mi se najvise svidjelo pucanje i oruzja, djeluju mocno i zadovoljavajuca su

    • Lord of Destruction

      @Lord of Destruction, 20.12.2012 - 15:57

      e da, tehnicka strana igre je stvarno iznenadjujuce dobra, pogotovo specificne pc opcije, pohvale u tom pogledu

    • Lord of Destruction

      @Lord of Destruction, 20.12.2012 - 16:01

      i da, stealth je prelagan i prenaivan, mislio sam da je najniza razina na koju stealth moze pasti ona u dishonoredu, ali ne. mozes pretrcati ispred oci neprijatelju i ako nisi dovoljno dugo ispred njega, nece te skuzit. uostalom vide valjda 10 metara ispred sebe mogu stajati nasred ceste ispred outposta na maloj udaljenosti nicim sakriven i ne vide me ALI kad te skuze jednom, onda lik te pogadja i zna di si u grmlju na kilometarskoj udaljenosti. smisao.

  • HrBomb

    20.12.2012 - 16:17

    meni je igra zakon i igra sam je na warrior težini (mislim da se tako zvala ona zadnja ) igra je super prešao sam je prvo na medium pa tek onda hard………….. i jedino mi je prića pre kratka i monotonost nakon što oslobodiš sve kampove i sve tornjeve……….. u mapa je ogromna i super ali su mogli malo više promjena na njoj napravit kao što u farcry 2 ima gdje se jungla mijenja i oni kanjoni i sl stvari :)))) to su jedine zamjerke meni zaslužuje oko 92-93 ali sam dao 96 radi prosjeka :)))

  • floksicro

    20.12.2012 - 16:26

    Je igra zaslužuje 92 mada ni meni nije njbolji fps koji sam igrao jer ima dosta mana
    ali najbolje šta sam odigro ove godine.

  • apach

    20.12.2012 - 16:49

    Pa majku mu ako neki vec pronadju toliko ili par mana igri zasto je uopste igrate,ja kad igri nadjem tri mane ne pada mi na pamet da je igram da je ne znam sta.
    Sto igrate po 20 sati u cugu pa vam dosadi sve to,mapa,tornjevi i ostalo,
    malo odmorite radite nesto drugo,igrajte nesto drugo pa se vratite i ponovo uzivajte u
    igri koja zaista izgleda odlicno i ima zarazan gameplay ,ukratko za svakog po nesto ,
    i sto je veoma bitno bagovi su svedeni na minimum,ja ih licno nisam ni zamijetio,za razliku od 90% danasnjih igara koje su ne igrive pogotov na pc-u,ja licno igram na xbox-u, i sad se hvatati nekih tupavih sitnica oko price,dosadnih tornjeva itd .
    U ostalom igra ti daje izbor hoces ili neces to sve otkrivati,moja jedina zamjerka je sto
    su mogli ubaciti i nesto tezi nacin od warriora ili da su njega napravili jos tezim i izazovnijim,al daleko od toga da je igra lagana pogotovo ako ides stealh pristupom
    a ne kao terminator a ujedno je i zanimljivija kad se igra tako,mojaa ocjena je 95.
    Pustite se sitnica i uzivajte u igri jer se vidi da je u nju ulozeno dosta truda sto je danas rijetkost :))

  • JaBitiTarzan

    20.12.2012 - 17:03

    Izražavam poštovanje ekipi iz HCL, ja sam se uživio u igru i ostao bih bez daha samo kad bih pokušao opisat igru. Od mene čista desetka, u ovom slučaju – stotka.

  • GAMER123

    20.12.2012 - 19:27

    99, možda previsoko ali mene je igra toliko impresionirala, uživam u njoj i njezinim stealth elementima, po meni igra desetljeća a ne godine

  • afterlife

    20.12.2012 - 20:40

    skoro pa najbolja pucacina,a najvise me odusevio Vaas koji je legenda

  • Hazzard

    20.12.2012 - 20:45

    goty…period.

  • Eraser95

    20.12.2012 - 21:13

    Ma Far Cry 3 je super igra,jedna od boljih igara ove godine,po meni je kampanja super,ima također side questova,kao što su otključavanje outposta,radio tornjeva,lovljenje životinja i tako dalje…žao mi je što sam ga brzo prešao,za jedno 14 sati,mislio sam da će bit puno više misija..Ali to po meni opet ne umanje ocjenu ove odlične igre.
    Od mene ocjena 87/100.

    • JaBitiTarzan

      @Eraser95, 20.12.2012 - 21:24

      Opet napominjem, stavite veću težinu. Ne znam čega se bojite, to je samo igra. Kad netko bira težinu igre na taj način sam sebi pokazuje što misli o sebi. Ono što radi većina je glupost. Prvo pređe na easy pa onda digne težinu. To je spoilanje i radije radite obratno. Kad otključate sve skillove bit ćete prejaki za protivnike i na nightmare, a kamoli na najlakšoj težini.

    • BsTyLer

      @Eraser95, 20.12.2012 - 21:41

      Slažem se uvik hard prvi prelaz igre i tako svaku igru ali to ti je od čovika do čovika,npr.neko trči za glavnom pričom igre a neko igra kolektora sve okolo priče/priču za kraj ,eto još jedan + za FC3 sta te ne drži za ruku neg šibaš okolo i radš šta volja …

    • JaBitiTarzan

      @Eraser95, 20.12.2012 - 22:01

      Možda su mogli staviti takvu težinu koja ti neće stavljati do znanja kad te pirati otkriju, nego sam procjenjuješ. To me je smetalo i u prvom dijelu. Ali dobro je bilo što u kampovima uvijek ostane neki ukampovani neprijatelj, pa kad pomisliš da su svi gotovi, odjednom te neko ubije s leđa.

    • Eraser95

      @Eraser95, 21.12.2012 - 09:03

      Ja sam je prešao na normal,a dobro ste rekli,možda je bolje da odmah igraš na hard i gotovo 😀

    • JaBitiTarzan

      @Eraser95, 21.12.2012 - 12:02

      Bezze si sebi spoilao igru, ako držiš do sebe odmah biraš najteži mogući mod.

  • krolesi

    20.12.2012 - 22:36

    Zadovoljan sam igrom!

  • Vindigo

    21.12.2012 - 00:46

    čista 100tka, od igre nisam očekivao ništa, nakon prekrasnog ali dosadnog i čudnog Far Crya 2, no ovo je remek djelo na svakom koraku, definitvno iznenađenje i GOTY.. svaka čast developerima, pogodili su ono što su morali, evo kako mora danas izgledati jedan pravi FPS, i to na svim platformama.. revolucija na svakom koraku, ne zbog inovacija, nego zbog pažnje na detalje i na zaraznost, toliko toga ima za radit da vam igra ne može dosadit, ovom remek dijelu se treba divit i uživat u svakoj sekundi igranja

  • Garrus

    21.12.2012 - 09:08

    Meni je bolji Far Cry 2

    • adycro

      @Garrus, 21.12.2012 - 09:53

      Ok svatko ima svoj izbor..ali mi navedi razlog zasto ti je bolji FC2 ?? Meni osobno ako nista otok je sareniji i ugodniji za igrati da nema nikakve druge razlike.

    • JaBitiTarzan

      @Garrus, 21.12.2012 - 12:05

      Da ne spominjem totalno nezanimljivu priču, monotone misije, i najdosadniji segment: respawn neprijatelja u svakoj bazi čim se odmakneš 100m od nje. I glavni likovi koji su zanimljivi do bola.

    • -Aragorn-

      @Garrus, 21.12.2012 - 13:50

      prrrrrrr….haha

    • mokrEE

      @Garrus, 21.12.2012 - 17:17

      fc2 je smece kakvog nema. citava igra radjena je u 3 boje- maslinastozelena, smedja i siva. kako je korisnik 'JaBitiTarzan' rekao, neprijatelji se konstano spawnaju a niti se pravo ne udaljis od ''osvojenog'' outpost-a, citavo okruzenje izgleda jadno i dosadno, misije su svaka na isti kalup, napredovanje u igri je nikakvo – samo nekakvo skupljanje onih dijamanata preko onog preretardirano uredjaja koji blinka … uglavnom igra je katastrofa u svakom pogledu, a da ne govorim o ''realnosti'' kada se tvoji ''partneri'' onako random stvore iza prvog stabla gdje si ranjen … ja ne kuzim kako je igra dobila tako visoku ocjenu na HCL-u.. aha cekaj, pa na HCL-u je i MW3 dobio 'realnu' ocjenu..

  • Black op

    21.12.2012 - 10:38

    Dobra je grafika i sve ostalo ali je optimizacija najgora sto se tice PC porta.

    • Toka123

      @Black op, 29.06.2016 - 15:00

      what odlicna je na solidnom kompu

  • hitman92

    21.12.2012 - 11:24

    koliko igra traje ?

  • virus int

    21.12.2012 - 11:28

    Fenomenalna igra, svakako jedna od boljih u zadnjih godinu dvije. Osim priče, izvedbe i grafike, za svaku pohvalu je i dužina same igre (prekratko trajanje večina novih polu igra)!!

  • penzionman

    21.12.2012 - 15:37

    Počeo sam igrati FarCray i zaglavio sam na farmi.Kuda god da krenem zaustavljen sam.Učemu je problem-molim za pomoć.

    • JaBitiTarzan

      @penzionman, 21.12.2012 - 17:25

      Ima nekoliko farmi brate. Kji ti je cilj… ma traži na youtube pomoć.

    • max payne 3

      @penzionman, 09.01.2013 - 17:05

      ako je to ona misija prva nakon bijega iz zatocenistva kad lovis svinje znaci ovak

      -otvoris mapu
      -i jednostavno 2puta kliknes na onu ikonucu fast travel (>>) ovako izglmida cini mi se i to je to on te odvede u kucu odakle si i krenuo.

  • goldfinger

    21.12.2012 - 19:27

    Reca dobra,visoka ocjena & s tim dolaze i velika očekivanja…Koja su se opravdala već s samim početkom igranja.Najozbiljniji kandidat za GOTY…

  • Threeslex

    22.12.2012 - 18:15

    Jel ima tko od vas problema sa kamerom i bacanjem kamenja
    Ugl. neakav bug mi se pojavio i nemogu uzeti kameru ni bacati kamenje,a kamera mi treba za prelazak igre…gledo sam na forumu dosta ljudi ima problema s tim..

  • Marko565

    22.12.2012 - 19:06

    Ovo je najbolji Far cry ikad,normalno igra godine.Sjajna grafika,zvuk oružja i zabavan gameplay dao sam ocjenu 89 XD

  • ZgodanElegantanŠarmantan

    22.12.2012 - 22:13

    Ova igra je od mene dobila ocijenu koju je zaslužila, a to je 99/100 😀

  • LordHezi

    26.12.2012 - 17:09

    Ja ga igram na
    Intel pentium 4 3.2GHz
    2gb Ram
    512mb HD3650

    instaliro sam patch od svoga druga što mi je napravio 😀

  • ComanderWolf

    27.12.2012 - 11:01

    Optimizacija losa za max…

  • PugynhoAlmeira

    27.12.2012 - 16:43

    AJDE VI DECKI NEKA MENI NETKO PRODA TAJ FAR CRY 3 ZA PS3 NUDIM 250KN!!!!! 0915109833 JOS VECERAS!!!

  • Maki

    31.12.2012 - 11:35

    Odlična igra! Sve na svome mjestu: Gameplay, grafika, zvuk itd. Preporuka svima koji žele odigrati kvalitetan Sandbox! Igre će vas oduševiti! 94/100

  • dariomartic

    31.12.2012 - 19:18

    igra je predobra,normalno da ima mana kao i svaka igrica na planeti.ali zasto svi gledaju samo na mane smeta mu ovo smeta mu ono.pa nemoj gledat sta ti smeta,pocni gleda sta ti se svidja u igri.igra ima sve pozitivno sto nam treba za zabavu.ako je ona sugava igra prepuna bugova gw2 dobila 94 ocj,ova zasluzuje 194.poz

  • TroubleMakeR

    05.01.2013 - 15:29

    Meni se igra sviđa.Lijepo izgleda,raznovrsnost oružja na mjestu,zabavan gameplay itd.Al' meni je najbolji Vaas.Njegov lik je jednostavno fenomenalan i zbog njega sam zapravo i igrao igru.Užasno je uvjerljiv i meni svakako IP godine 2012.

  • nnnnn99

    05.01.2013 - 17:46

    Igru sam započela jučer i baš me zalijepila za komp.I priča i gameplay i grafika su odlični.Sve je na svom mjestu.Vaas je stvarno fenomenalan lik,puno me puta nasmijao.Ostali likovi su također dobro odrađeni.Sve u svemu,igra je odlična i od mene ocjena 90.

  • zolee

    08.01.2013 - 12:44

    igra je bila dobra dok nisam do onog čudovišta došao i Alt+F4 i uninstall

    • maxim.x

      @zolee, 16.01.2013 - 00:02

      Cudovista?

    • gazda

      @zolee, 31.01.2013 - 23:46

      ista stvar samo koju minutu kasnije kad naleti oni 100 vaasova.katastrofu su napravili sa tin halucinacijama.uru vrimena za ubit neko čudovište.nevidin svrhu toga.ili kad pri vrhu tornja falin dasku i fiiiiiiju….na pod.pa brate mili nisan tarzan…..neizdrživo.

  • max payne 3

    09.01.2013 - 16:39

    nije mi jasno kako se nekom ne svidja igra, igra je super iskustvo na nivou presao sam je jednom ali sam je poceo igrati ponovo igta je super i svi oni koji nisu igrali obavezno da zaigraju. A ocjena je mozda i niska.

  • LordGamer

    12.01.2013 - 01:03

    Žao mi je Assasin's Creed i The Walking Dead al ova igra rastura!!!! 90/100

  • maxim.x

    16.01.2013 - 00:04

    Stvarno ne shvacam neke negativne komentare ovdje, igra je vrh i zasluzila je i vecu ocjenu od ove. A vidim da neki nisu bas shvatili ni temu igre, odnosno pricu.

  • Adam Jensen

    24.01.2013 - 22:36

    Nakon Skyrima prošle godine nisam vjerovao da će me ijedna igra toliko oduševiti, ali to je sada učinio FC3. Nevjerovatno je koliko je dobra igra, obično svaka igra ima neki segment loše urađen (npr. u Skyrimu je borba bila loše urađena) ali u FC3 je sve na vrhunskom nivou (gameplay, priča, prezentacija, dugotrajnost). Meni je inače FPS žanr tek na 4-tom mjestu (poslije stealth akcije i akcijske avanture, RPG-a, i Survival Horrora) ali FC3 mi je druga najbolja igra koju sam ikad igrao (poslije Skyrima naravno) i to dovoljno govori. Kao stealth igraču mi se veoma svidjelo što imaš mnogo različitih mogućnosti za likvidaciju neprijatelja, stealth je odličan i omogućava kreativna rješenja. Sviđaju mi se implementirani RPG elementi, pravo je zadovoljstvo kad otključaš neki atraktivan tekedown i iskoristiš ga na neprijatelju. Svijet je nevjerovatno velik, prelijep i pun sadržaja i različitih aktivnosti. Ne mogu vjerovati da nekome ovo nevalja, a pogotovo ne mogu vjerovati kad neki FPS fan kaže da ne valja, pa šta onda valja. Ako je 92 previsoka ocjena za ovo remek djelo onda se normalan čovjek zapita koliku ocjenu zaslužuje CoD. U reci je kao minus naveden nedostatak aktivnosti poslije završetka, ali da bi završio igru sa side questovima treba ti preko 60 sati a u tih 60 h imaš bezbroj aktivnosti, a FC3 je pucačina i nije RPG ko Skyrim i glupo mi je očekivati da je trebaš igrati neograničeno dugo. Nakon igre poput Far Cry 3 mi dođe da jedno godinu dana ne igram nikakve druge igre osim fudbalskih simulacija jer mi sve druge igre nakon FC3 (i prošle godine nakon Skyrima) izgledaju jadno. Ocjena 99 od mene, ovo je najviše što trenutni gamin može ponudit.

    • maxim.x

      @Adam Jensen, 28.01.2013 - 10:09

      +++

  • pugar1803

    09.02.2013 - 16:46

    igrom sam i više nego zadovoljan. jednostavno je odlična, idealna i genijalna. prije igranja nisam ni mogao zamišljati da ću se osjećati preporođeno. ova igra zaslužila je i više od igre godine. zamjerka mi je samo jedna: naporna misija probijanja kroz spilju da bi došao do uniforme
    sve u svemu, radujem se novom nastavku (ako je točno da far cry 4 možemo očekivati 2015.)

  • sebo

    18.02.2013 - 23:09

    To je najbolja igra u povijesti od mene ocjena 94

  • Flissie

    09.04.2013 - 13:02

    Najbolja igrica svih vremena!!! 92 je premalo za tako dobru igru 95.

  • iFullyPro

    16.04.2013 - 11:42

    igra izgleda sjajno 😀

  • OMEGAgames555

    19.05.2013 - 10:16

    MENI SU MULTIPLAYER COOP I SINGLEPLAYER ODLICNI
    JA DAJEM OCJENU 100

  • aki88

    03.08.2013 - 02:09

    prica 95/100,grafika 99/100,gameplay95/100 i zahtevnost je uredu takoda negde da se nadjemo na 97-98 poena za igru

  • Dovah

    28.09.2013 - 13:50

    Od mene 100. Tropsko ludilo što se kaže, držalo me je do samog kraja, međutim, igrao sam je kada je tek izašla, pa ću verovatno morati da je obrnem još jednom. Možete pričati šta god hoćete igra je sjajna, i spada u sam vrh igračke industrije. Stoji, sve ima svojih mana, ali kada pogledamo kakvih krševa danas ima… Svaka čast. Biće teško da Far Cry 4 nadmaši ovaj deo, tj trojku.

  • marksman222

    09.01.2014 - 03:08

    igram far cry 3,mogu reci da je dosta dobra igrica,ali ima i nedostataka npr.fizika vegetacije nije kao u far cry 2 koji je dotjeran do kraja,takodjer i real time detalji,svatko ima svoje msljenje,pa eto meni je far cry 2 bolji,svakako nije za ocijenu 92,ali nije ni za ispod 80 :)))

  • matejd48

    28.06.2014 - 12:21

    Po meni je igra za 2012-tu godinu vrhunska,grafika,gameplay i priča su odlični.Najbolja u 2012 bez neke velike konkurencije..

  • jack66

    28.07.2015 - 12:43

    Igrica je vrhunska,grafika je merak ,najrealnijnaa igrica svih vremena, GTA v nije ni do kolena ocena 100 max bodova ,da se usporedi sa GTA V nema pojma farcry 3 je daleko bolji

  • marko.mestrovic

    27.12.2015 - 00:20

    Odlična i zabavna, možda i psihodelična igra, pogotovo u cutscenama.
    Sustav craftinga i sporednih misija je odlično napravljen. Nisam imao zamjerke na framerate i detalji su odlični.

  • Jokerhere

    18.01.2017 - 10:04

    Juče je obrnuh ponovo, super je !

  • virus int

    @rodjakov1, 21.12.2012 - 11:30

    Igram je tjedan dana po tri,četri sata na 27% trenutno. Znači poprilično je duga, što je dana pravo osvježenje.

  • JaBitiTarzan

    @rodjakov1, 21.12.2012 - 12:07

    Napisao sam komentar, glavna priča + zauzimanje svih outpostova + otkrivanje cijele mape preko tornjeva + par izleta u lov na najvećoj težini nekih 60 sati.

  • -Aragorn-

    @rodjakov1, 21.12.2012 - 13:51

    60 sati ,a FPS!!!!????-UNBELIVABLE

  • Zael

    @rodjakov1, 21.12.2012 - 14:57

    aragorn, borderlands. borderlands, aragorn.

  • hitman92

    @rodjakov1, 21.12.2012 - 16:53

    a to je stvarno fantasticno,onaj far cray 2 je teško sranje.koliko god sma ga puta pokušao igrati nije išlo,a ovaj novi nastavak me je oduševio a nisam ga još ni poceo igrati

  • -Aragorn-

    @rodjakov1, 26.12.2012 - 17:18

    haha +1

  • haha.xd

    @Dovla Van Pit, 20.12.2012 - 14:46

    hha da a ne ovo neda mi se citat nezz zasto ste kupili one strojeve za snimanje …DDDDDDD xd

  • JaBitiTarzan

    @Dovla Van Pit, 20.12.2012 - 18:29

    Video recenzija, kao i gledanje trailera je spoilanje. Vjerujem da je bolje ovako. U protivnom ljudima se ne svidi igra jer su već sve to vidjeli i nema oduševljenja kao npr kod mene. Možda čak ne bi trebali uopće radit video recenzije.

  • -Aragorn-

    @Dovla Van Pit, 21.12.2012 - 13:47

    ja nisam dosad vidio ni jedan spoiler u njihovim video recenzijama tako da -1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!