HCL.HR

Recenzija

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

PJESMA LEDA I METALA

Petra Rukav

Od najranijih dana čovjek se pouzdao u vlastitu religiju kao izvor utjehe i vodstva, a svaki misterij o fenomenima koje nije mogao racionalno pojmiti razriješio bi stvaranjem ogromnog panteona bogova i božica. Svako božanstvo ispunjavalo je određenu ulogu kako bi popunilo praznine u čovjekovom poimanju prirodnog svijeta, barem dok jačanje znanstvene spoznaje nije otpisalo mnoštvo bogova i božica kao običan mit neprosvijećenog doba. Međutim, naš evoluirajući intelekt nije napustio sve bogove što nam dokazuje činjenica da se ljudi i dan danas čvrsto drže uvjerenja da neko nadnaravno biće dirigira svim događajima u čitavom univerzumu.

Prema viđenju Guerrilla Gamesa, tehnološki napredna vrsta s kojom dijelimo stoljeće, svoje vrijeme je provodila u spašavanju svijeta umjesto u molitvi upućenoj raznoraznim bogovima, a isti put slijedi i protagonistica Aloy tisuću godina poslije njih. S druge strane, ljude koje mlada heroina susreće na svojem putovanju i dalje muče primitivna vjerovanja zbog kojih svemu što ne razumiju dodijele neki oblik božanstvenoga. Doduše, ne možemo im previše zamjerati njihovu naivnost s obzirom na to da je lakše slijepo vjerovati nego tragati za istinom, no ipak, iz praznovjerja kojima hrane svoje duhovne potrebe nerijetko slijede destruktivne posljedice.

horizon-zero-dawn-frozen-wilds-dlc (2)

Poput Horizon Zero Dawna, Frozen Wilds ekspanzija poučava nas da je pojedinac spreman dati svoj život kako bi udovoljio svojim bogovima, ali i da Mark Twain nije pretjerivao kada je izjavio da je čovjek jedina okrutna životinja. Konkretno, pleme Banuk koje obitava u ledenim divljinama radije će osuditi vlastitog čovjeka na okrutnu smrti nego da istražiti je li isti doista kriv za zločin zbog kojeg ga proganjaju. Dakako, to znači da je Aloy, riđokosa djevojka naoružana lukom i strijelom te sitnom tehnološkom stvarčicom iz staroga svijeta, spremna iznova dočarati lovačke priče kojih smo se već ranije naslušali, a to uključuje i pripovijest o tome zašto u 31. stoljeću jašemo robotske životinje.

Možemo reći da Frozen Wilds predstavlja vjeran model Horizon Zero Dawna u smanjenom obliku.

Možemo reći da Frozen Wilds predstavlja vjeran model Horizon Zero Dawna u smanjenom obliku. Aloy ponovno spašava čovječanstvo od izumiranja, a pleme Banuk na koje nailazi u novoj pustolovini ima jednako čudne rituale i zastrašujuća pravila kao i ostale primitivne zajednice koje je susretala ranije. Određeni strojevi i dalje pate od virusa zbog kojeg su mnogo prgaviji i smrtonosniji, no isti se sada naziva demonskim, a zaražene će odati ružičasta boja.

horizon-zero-dawn-frozen-wilds-dlc (9)

Treba naglasiti kako su zone „oboljelih“ mašina ovdje mnogo bolje dizajnirane jer, prije svega, potrebno je iskorijeniti odnosno uništiti izvor demonskog virusa. Kontrolni tornjevi ne samo da šire zarazu nego izbacuju električne impulse koji liječe pokvarene robote te onesposobljavaju one koje smo „pripitomili“. Također, ne očekujte da će Shield-Weaver, vrlo rijedak i vrlo moćan komad oklopa koji apsorbira veliku većinu štete, u ovoj situaciji povećati izdržljivost glavne junakinje. Naime, sloj štita koji ovo odijelo čini toliko posebnim nestaje onog trenutka kada vas dotakne električni signal.

Zone sa zaraženim mašinama u ovom proširenju traže znatno više posla.

S obzirom na to da su zvijeri koje vrebaju ledenim divljinama područja zvanog The Cut kudikamo opakije od svih ostalih koje smo do sada susreli, važno je uvijek biti dobro opremljen. Frozen Wilds predstavlja nam tri nove mašine: Scorcher, Fireclaw te Frostclaw. Prva od njih je otprilike velika kao i Sawtooth, a druge dvije dosežu veličinu Thunderjawa što ih čini jednim od najvećih, a ujedno i najstrašnijih strojeva koje smo susreli u ovom post-apokaliptičnom svijetu.

horizon-zero-dawn-frozen-wilds-dlc (3)

Da nam život bude lakši dobivamo više-manje koristan stormslinger iliti pušku koja puca elektricitet, a trgovci rado prodaju oružje i drugu vrstu opreme specifične za pleme Banuk. Međutim, iste možemo kupiti samo određenom vrstom valute koju stječemo ispunjavanjem raznih zadataka ili istražujući predivan bijeli svijet. Uz sve to, bitno je još spomenuti da je Aloy odlučila proširiti spektar svojih vještina, pa nova grana koja se naziva Traveler donosi mogućnosti koje su mnogo korisnije nego što zvuči. Recimo, rastavljanje nekih predmeta na dijelove može dobro doći ako pod hitno trebamo isprazniti mjesta u inventaru ili nam trebaju metalne krhotine. Zatim, jednostavnije je utrošiti određenu količinu materijala da popravimo svojeg prijatelja robota umjesto da istu vrstu tražimo po karti. Isto tako, ugodnije je kada ne moramo svaki puta silaziti s našeg prijevoznog sredstva da bi pokupili nekoliko resursa.

U novom segmentu napretka zvanom Traveler, Aloy dobiva nekoliko vrlo korisnih vještina.

U jednu od zanimljivijih, ali opet nekako dosadnih misija ubrojila bi snježnu pustolovinu koja se tiče Tallnecka. Naime, interesantno je što je ovaj za razliku od ostalih pripadnika iste vrste zarobljen pod ledom i snijegom, a jedini način da doživimo zapanjujuće lijepi pogled, odnosno ponovno oživimo najvišeg i najmiroljubivijeg stvora Horizon Zero Dawna, jest da se obračunamo s kradljivcima dijelova. Upravo taj obračun s lopovima je onaj naporan dio budući da istu stvar treba ponavljati tri puta, bez obzira što svaka donosi novog neprijatelja.

horizon-zero-dawn-frozen-wilds-dlc (6)

Ono po čemu Frozen Wilds ekspanzija najviše odudara od onoga što smo dosad vidjeli u Horizon Zero Dawnu jest priroda. Kao što i sam naslov sugerira, prvo i jedino proširenje odvelo nas je u predjele gdje nema mjesta Sunčevoj toplini. Međutim, to previše ne zamara zajednicu Banuk čiji pripadnici nerijetko nose kratke rukave. Aloy se često žali na gorku hladnoću mada tu i tamo uz vaše dopuštenje zaboravi na sve i postane dijete koje pravi snježne anđele.

Nije pretjerano reći da je teritorij plemena Banuk jedan od najljepših krajeva Horizon Zero Dawna. Planinski predjeli prekriveni snježnim bijelim plaštem fino odgovaraju tempu priče i izazovnosti gameplaya. Slaba vidljivost tijekom velikih mećava te naporno probijanje kroz pola metra snijega čari su koje značajno produbljuju iskustvo igranja. Dijalozi i likovi i dalje se drže svoje maštovitosti, a pohvalan je i otmjeniji rad na animacijama NPC-jeva.

Sve u svemu, Frozen Wilds je veoma dobar izgovor da se vratite u post-apokaliptičan svijet Horizon Zero Dawna koji nas potiče na ideju da ponekad vrijedi izaći iz vlastite zone komfora kako bi otkrili što se nalazi iza ograde koju smo tako silovito postavili.

Frozen Wilds je tek bijela maketa Horizon Zero Dawna. Iako malena, u sebi sadrži čitav svemir viđenoga, no uz predivan dodatak snježnih pahulja.

85 Naša ocjena
  • predivno dočarani zimski predjeli
  • nove i veoma snažne mašine pristojan su izazov za igrače višeg levela
  • dovoljno sadržaja naspram veličine mape
  • dorađene i uljepšane animacije neigrivih likova
  • sama priča ne otkriva ništa novo
  • nepredvidivost nije nepoznanica

Petra Rukav

Sklona igrama s jedinstvenim pričama. Napose cijeni onu vrstu koja te tjera da testiraš granice vlastitog uma. Voli neočekivano mračne prevrate i developere koji stvaraju iluziju slobodne volje. Kada ne drži kontroler u ruci njene misli satima lutaju stranicama raznih knjiga. Ukratko, strastvena gamerica, entuzijastična štreberica i samozatajna introvertkinja.

Komentari (53)

  • JADRO

    24.11.2017 - 12:42

    Pa takvu ocjenu i zaslužuje.

  • Stribor88

    24.11.2017 - 12:53

    mašine, roboti sve u isti koš… mješanje jezika i semantike…
    kakv je to “otmjeniji” rad na animacijama?
    uglavnom zbog količine pridjeva i epiteta te početnih nepotrebih metafizičkih razmatranja (koja vrijede i za orginal) kao da sam čitao recenziju neke knjige, a ne igre, koja je tehnički sustav s ponekim artističkim elementima koji samo maskiraju mataigru … plus recenzija završava sa stereotipnim life coaching citatom… facepalm

    • Igor Belan

      @Stribor88, 24.11.2017 - 13:27

      Ako sam dobro shvatio, riječi “mašina” i “robot” ne možeš shvatiti kao istoznačnice u prikladnom kontekstu? Plus, ne gledamo ti mi ovdje na igre na najnižoj razini kako si opisao. Ne znam zašto bi to uopće očekivao.

    • Stribor88

      @Igor Belan, 24.11.2017 - 14:54

      ako cemo uciti o tehnici iz hollywooda nečemo daleko stiči (koje se bavi tehnikom po “zvučnost” i kečij frazama… nije ni wikipedia nešto ali u ovom slučaju je ok…pa…

      -A ROBOT is a machine—especially one programmable by a computer— capable of carrying out a complex series of actions automatically.
      -A MACHINE uses power to apply forces and control movement to perform an intended action. Machines can be driven by animals and people… also can include computers and sensors that monitor performance and plan movement, often called mechanical systems.

      tj. svi roboti su strojevi (iako se to proširilo i na softverske robote danas), ali svi strojevi nisu roboti. Da to nije toliko bitno termin robot ne bi niti postojao.Sumanjam da su se traktori kombajni auti i motorne pile pobunile protiv ljudi ili terminatori koji su…roboti… tako da treba biti što točniji kad se več piše recenzija.

      Što se tiče recenzije, pa mora se shvatiti da je igra bila i ostala … program, tehnički sustav… i ne može se samo gledati i ocjenjivati krema kojom je to sve obliveno, tako da recenzent, ako već nikad nije bio dijelom izrade igre (ili barem alfa tester), barem trebao vladiti nekim osnovnim tehničkim terminima, opisu animacija ne bih uopce komentirao. nazalost recenzent danas, kao i fitness trener moze biti svatko… moras to samo “voljeti” i imati “filing” za gaming pa što god to značilo… zaključio bih da je ovo više bio retrospekrivni esej nego ozbiljno propitivanje tehničkog, dizajnerskog, gamplaya i sličnih stvari u odnosu na prethodnika.
      Evo ja bi volio da recenzent na ovakav način recenzira recimo… Doom? hahaha

    • darijoman

      @Stribor88, 24.11.2017 - 15:21

      Može biti svatko samo je pitanje kakav će to netko biti recenzent ili fitness trener tako da nema potrebe za podcjenjivanje nečijeg posla. Kad si već toliko rječit imaš priliku na forumu okušati se u pisanju recenzije sa dodjelom nagrade pa ajde napiši pa da mi svi možemo pročitati i vidjeti kako si velemajstor

    • Stribor88

      @darijoman, 24.11.2017 - 16:28

      jeli ti znas za kojeg lošeg recenzeta? ja ne… kao ni za fitness trenra… svi su super ;D očito zanimanja u kojemu ne možeš fulati, oni imaju svoje mišljenje i tačka, oni su sami sebi super i jedino sebi odgovaraju skoro ko političari … sila za sebe i zbog sebe hehe;) samo nemoj dati battleforntu vise od 60 posto, malo pratiš trendove da ne odudaras i to je to… nažalost ne natječem se na takvim političko-lobističkim subjektivnim natjecanjima bez kičme u mišljenju i znanja, gdje nema numerickog rezultata i strogo definiranih kriterija, nema smisla…

    • moordrak

      @Stribor88, 25.11.2017 - 03:06

      aj majstore ne seri nego se uhvati pisanja i pokaži nam tu tvoju kičmu i znanje. očigledno igru nisi igrao jer nebi ovako kenjao

    • funky0308

      @darijoman, 24.11.2017 - 22:21

      Ali o cemu mi to uopce pricamo, odnosno vi ili oni ako cemo bas precizirati.. haha.. Petta pise odlicne tekstove. Tko ovo ne kuzi propusta super zekstove i pizdi na nebitne stvari

    • gundogan

      @Stribor88, 25.11.2017 - 02:51

      Tocno to sto si napisao, slazem se u svemu. Recenzije im izgledaju kao eseji. Odlican portal, ali recenzije, ocjene i sam sustav ocjenjivanja katastrofa.

    • Toma_HR

      @Stribor88, 25.11.2017 - 08:24

      Potpuno si pokvario ovu recenziju. Koga boli k… za definiciju mašine i robota. Mene zanima da li je igra lijepa i zabavna a to Petra super opisuje.

    • pleto

      @Stribor88, 24.11.2017 - 14:31

      Meni je reca na mjestu, mislim da si prestrog prema autoru. Receno je sve sto se ima za reci, kolko sam ja skuzio to je samo produzetak price sa samo 3 nove mašine, malo većom težinom i nekoliko sitnih promjena u gameplayu

    • Stribor88

      @pleto, 24.11.2017 - 15:30

      upravo zbog te površnosti sitne raje, imamo fascinaciju, skinovima, pokojom mapom (samo presloženi elementi), pa se netko sjetio to masno naplaćivati u mikrotrasakcijama, dlc-ovima i slično (malo posla, puno para)… a core part . engine koji je najskuplji ostajo isit, čak što štoviše nitko o njemu ne priča, već o cijeni skina majice bez rukava… to to je problem površnosti i neznanja

    • Igor Belan

      @Stribor88, 24.11.2017 - 17:09

      Čekaj, čekaj, sad si zagazio u neke totalno nove teorije s ovim zadnjim komentarom… fokusirajmo molim te malo raspravu jer ovo mi je sad jako smiješno :))) Idemo polako i sabrano nazad na problematiku toga da si ti kao netko tko se ovakvim komentarima predstavlja kao poznavatelj recenzentskog posla uvjeren da je veliki problem pisati “robot” i “mašina” izmjenično za isti entitet u kontekstu ovakve igre. Pa daj da te pitam, kako točno ti misliš da si citiranjem definicija robota i mašina s Wikipedije objasnio tu svoju kritiku naše recenzije? Jer doslovno si citirao nešto što tvojoj kritici ne ide u prilog. Svi roboti su mašine iliti strojevi – tu se očito slažemo – jer to si napisao. Ali naravno – nisu svi strojevi roboti. Tu se također slažemo jer nemamo pet godina i sve je jasno. Samo ostaje pitanje – zašto si ti onda napisao ovakav komentar… tj. zašto misliš da je neka mjera kvalitete recenzije upravo u tome da se u ovakvim situacijama koristi isključivo riječ “robot”, ali ne i mašina? Jer riječ mašina se ovdje koristi u kontekstu robota, pa je sve jasno. Btw, slobodno možemo nastaviti ovu raspravu i ispod recenzije novog Need for Speeda jer je tamo recenzent koristio termin “vozilo” ponekad za automobile. Zašto se tamo nisi javio? Na kraju krajeva – svi auti su vozila, ali nisu sva vozila auti.

    • gundogan

      @Igor Belan, 25.11.2017 - 02:47

      A je ga izfilozofiras u svojim odgovorima uvijek. Bas kao politicar, puno price nista konkretno. Sve sto je stribor napisao stoji htjeli vi to s hcla priznati ili ne. Niste savrseni, ana svaku kritiku tako se postavljate.

    • Igor Belan

      @gundogan, 25.11.2017 - 06:09

      Je je, Stribor je totalno u pravu i ti uopće nisi poznat kao bezglavi hejter koji se voli priključiti u bilo kakvu negativnu raspravu :))) Mort ćete prestat bit seronje momci.

    • gundogan

      @Igor Belan, 25.11.2017 - 11:58

      Ok, nema smisla da vise pisem bilo kakve kritike jer i da budem u pravu, naravno da necete priznati niti mijenjati stvari koje vam dosad super funkcioniraju.

    • Darcoolio

      @Stribor88, 24.11.2017 - 21:27

      Ozbiljan si smarač glupostima.

    • funky0308

      @Stribor88, 24.11.2017 - 22:19

      Ti si neki zestoki vjernik pa te sabila sa uvodom ili? Inace Petra super tekst. Thumb up

    • Stribor88

      @Stribor88, 25.11.2017 - 11:28

      ocito osoba koja nema blage veze s tehnikom to ne moze skopcati i tu bi stao sto se tice strojeva vozila robota i slično, nema smisla više…. jer generaliziranje tehničkih pojmova je očiti znak da s tim netko nema veze… samo pišite dalje o iskustvu padanja snjega obleki matafizičkim promišljanjima i slično očito je to plafon …Kao citatelj imam pravo komentirati negativno nesto sto mi se ne sviđa i ocito pokazuje neznanje necije i nekompetentnost u poslu koji nema nikakve odgovornosti prema nikome… uglavno čudim se da vec nisam banan a komentari izbrisani…demokratično… dok s druge strane količina šovinizma u komentarima je nečuvan bez ikakve sankcije, tako da mislim da su moji “negativni” komentari na koje smo očito izrazito alergični i osjetljivi očito najveći problem

    • Darcoolio

      @Stribor88, 25.11.2017 - 19:54

      Proliv.

    • Igor Belan

      @Stribor88, 27.11.2017 - 09:39

      Stari, ispao si vrlo blesav ovdje sa svojim komentarima – kao da se trudiš bilo što negativno napisat… pa makar to nema smisla..-.i nije ti baš prvi put. Nemoj više pokušavat bit negativan na silu i sve pet. Nastavi ovako pristupat komentarima – i da, dobit ćeš ban kakav si očito već očekivao, jer smetaš normalnim raspravama.

  • Zoran Žalac

    24.11.2017 - 13:06

    Nisam fan naknadnih avantura, ali ovo bih volio odigrati.

    • Petra Rukav

      @Zoran Žalac, 24.11.2017 - 19:07

      Znaš gdje ju možeš pronaći. :)

    • mokrEE

      @Petra Rukav, 25.11.2017 - 03:04

      kod petre r. doma nakon pol noci ;))

  • Czar

    24.11.2017 - 14:10

    Odlična recka.👍

  • Tony Ghost 1811

    24.11.2017 - 14:22

    Jedino mi je zao sto ne mozes jahat sve robote, dok ponajvise zalim za onim zmajem, pticom, sta god da je. Nadao sam se letenju na tom cudu. Ali ipak nista…

  • Dragan[MKD]

    24.11.2017 - 14:45

    Petra, jel je popraveno to lock on target, jer u glavnu igru nije bilo, pa tako bilo je jako konfuzno kad mi dodju na primjer 3 neprijatelja za ubiti, a ja kutri noob sa DS4, navikao na tipkovnici i mouse :( .

    • Petra Rukav

      @Dragan[MKD], 24.11.2017 - 19:08

      Koliko je meni poznato lock on sustava nema ni u ovoj ekspanziji. Samo dodge i bit ćeš ti okay :)

  • crolink07

    24.11.2017 - 14:58

    ne igram DLC-ove,jedini izuzetak je bio Witcher3 a sada i HZD,moja ocjena 90\100

  • bartul_9

    24.11.2017 - 15:01

    Off topic.. Volio bi upoznat ovu Petru Rukav.

    • Petra Rukav

      @bartul_9, 24.11.2017 - 19:44

      Ma poznam ti ja tu djevojku iz viđenja. Antipatična neka ženska. 😉

    • bartul_9

      @Petra Rukav, 24.11.2017 - 20:16

      Bas moj tip.

    • baDarmageddoN

      @bartul_9, 25.11.2017 - 17:43

      Hahaha Dobra

  • bakyos

    24.11.2017 - 16:10

    Ne znam je li to samo osjećaj, naravno svaki novi biser ljepote HZD uvijek je dobrodošao, no DLC mi je nekako puno laganiji od core igre i nije nikakav izazov. To mi malo kvari doživljaj. Ne znam, možda samo moj feeling….

  • zux909

    24.11.2017 - 16:31

    Da ne ulazim u neke prevelike dubioze ali izrazito mi je leglo kada su najavili DlC za Horizon.Graficki ostavlja bez daha ,al zvuk je fantastican/ jer doista unosi igraca u atmosferu predstavljenog vremena samoga naslova.Pa eto nakon oko 50 sati rovarenja ( jos mi ostao jedan manji segment ) cekam rado ovaj Dlc. Da vidim kolika je satnica skrivena u nevedenom DLC-u. ;-).

  • Toma_HR

    24.11.2017 - 17:14

    Super recenzija !

  • baDarmageddoN

    24.11.2017 - 18:09

    Ovo će se igrati. Nemam nimalo sumnje! Hvala na recenziji 😀

  • Bazinga

    24.11.2017 - 19:10

    Nadam se da ce ju bacit na neki popust za bozic da to kupim pa odigram prije nego prodam HZD.

    • Sackboy

      @Bazinga, 24.11.2017 - 23:34

      Sad je bio popust za PS+ pretplatnike, ja sam je uzeo. Ako nisi PS+ pretplatnik jbg :)

  • IloveCRO

    24.11.2017 - 20:28

    Neznam zasto se ne mogu naterat da ovu igru odigram a vjerujem prema svemu sudeci da je vrh ali ima nesto zbog cega gubim volju kad ju vidim i bojim se da ako ju nabavim da ce hlapiti…

    • Sackboy

      @IloveCRO, 24.11.2017 - 23:36

      Priča u igri je fenomenalna, volio bih vidjeti neki visokobudđetni film o ovoj igri. Prije HZD sam prešao zeldu i mogu reći da je po meni HZD priča 100 puta bolja od zelde.

    • Goran1234

      @Sackboy, 25.11.2017 - 13:33

      Kod The Legend of Zelda serijala(i Nintendo igri općenito) priča je uvijek u drugom planu.

  • invictum

    24.11.2017 - 21:08

    Eh, sto ne izadje to za PC. Ocito cu morati kupiti konzolu za ovo i RDR2 :)

    • bakyos

      @invictum, 25.11.2017 - 00:39

      Doista vrijedi….

  • GTI

    25.11.2017 - 12:56

    Jedna od graficki najdetaljnijih igara koje sam ikad vidio. Bolestan level detalja, hodas kroz snijeg, a na mjestima gdje si gazio nogama u ugazenom snijegu proviri trava ispod snijega.

  • spajk

    25.11.2017 - 14:14

    Pozdrav,vrijedi li uzeti Complete Edition?Mislim ga uzeti kada izade ali nisam siguran jer mi brzo stize Bloodborne pa ne znam ocu li je uspjet prec do HZD….

    • funky0308

      @spajk, 25.11.2017 - 18:56

      Isplati se, dileme nema ali nemoj uzimati dok nisi spreman igrati. Ja je kupio, odigrao 70ak posto i presao na Origins. Sad mi zao sto nisam dovrsio jer se ne sjecam pola price i ocito cu morati iz pocetka, a bas mi se nesto i ne da… Kada uhvatis dovoljno vremena kreni i nemoj stajati. Malo je sporija igra u pocetku, nekima se nije svidio taj pocetak pa nemoj da te odbije. Meni je odlicna cijela i moram je ponovno odigrati.

    • spajk

      @funky0308, 26.11.2017 - 22:23

      Hvala na odgovoru,posto sam presao Origins 100 %,i dobio Platinum trophy na plejki,mislim da necu imati taj problem..Cini mi se kao fora igrica,pogotovo po ovim zimskim danima,i bilo bi je dobro odigrati dok sam na godisnjem,sve u svemu,preorder cu Complete edition pa da odigram i Main igru i DLC.

    • funky0308

      @spajk, 27.11.2017 - 07:47

      Vec si presao Origins? Ja se trudim ali nikako vremena uhvatiti da se sve to pozavrsava 😉 . Dobra do kraja?

  • HCM2A

    26.11.2017 - 12:49

    po uvodu rekao bih da je petra atheist…petra jel mozemo na kavu…ti atheist,ja military atheist,ti gamerica ja gamer….di bi nam bio kraj

    petra kad gledas pale blue dot(youtube)..jel krene suza u oku…meni da

  • leon991

    27.11.2017 - 20:22

    Slazem se sa konacnom cifrom, ali, je li ovo anti-rekigijski tekst maskiran kao objektivno glediste, ili gaming recenzija? Uvod je totalni fail, i tuzno je sto to iskusniji recezenti ne vide, u gaming recenzijama nema mjesta osobnim religijskim ili politickim gledistima, barem ne na portalu koji se dozivljava profesionalnim. Toliko,

    • Sackboy

      @leon991, 29.11.2017 - 18:05

      Uvod je najbolji dio teksta. Treba shvatiti da je SVE subjektivno, riječ objektivno je oksimoron. Zato nađeš recenzenta koji ti paše i sa kojime dijeliš sličan ukus i to je to.

  • cro8991

    07.12.2017 - 18:17

    ako sam ja sad kupio normalno izdanje, ocu li moc ovo igrat?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!