HCL.HR

Recenzija

Sleeping Dogs

Zoran Žalac

Nekadašnji True Crime: Hong Kong u startu nije izgledao kao naslov koji zna što želi postići. Igra je po svemu djelovala prosječno, baš kao i sam serijal koji nikada nije uspio nametnuti svoju prisutnost u žanru sandbox igara. Kada je stigla vijest o njezinom otkazivanju vjerovao sam da je to bilo očekivano, ali ne i naročito tragično jer smo izgubili igru koja ionako ne bi ostavila traga u svom žanru. Ipak, nekoliko mjeseci poslije True Crime se vratio iz mrtvih kao Sleeping Dogs da bi pokazao kako su moje predrasude bile neutemeljene.

Pogledajte video recenziju za sve o tome, a ako ste više tekstualni tip samo nastavite scrollati – video je ovaj put vrlo dugačak, ali tekst ide u još više detalja.

Wei Shen je policajac koji se potajno infiltrira u mafijašku organizaciju Sun On Yee kako bi raskrinkao lanac prostitucije, reketarenja, krađe automobila, ubojstava po narudžbi i svih ostalih nestašluka kineskog podzemlja. Tako bi se jednom rečenicom mogao opisati zaplet ove igre, no on je ipak nešto sadržajniji. Naime, Wei ima vlastite motive za rušenje mafije u Hong Kongu, ali se istovremeno mora boriti sa samim sobom kako njegova prikrivena misija ne bi prerasla u osvetnički pohod. Štoviše, Wei se neočekivano veže uz mafijaše koje susreće i tako upada u ono što oni zovu obiteljskim odnosom. Stvari postaju komplicirane kada okolnosti od njega počnu tražiti da prijeđe granicu između policajca i odmetnika, a ta je psihološka borba dostojno prezentirana u napetoj priči.

Wei stvara neke čvrste odnose s likovima u igri, ali isto se ne može reći i za samog igrača.

Doduše, rasplet te priče nije toliko zanimljiv koliko njezin razvoj. Bilo je tu potencijala za više drame, a definitivno je bilo prostora za zanimljivije likove. Premda Wei kao protagonist stvara neke čvrste odnose sa svojim poslodavcima, isto se ne može reći i za igrača jer nijedan lik u igri nije izrazito specifičan kao primjerice likovi u GTA igrama. Stoga se može reći da je ovo zanimljiva priča, ali da je isto tako mogla biti i nešto više od toga.

Element u kojemu Sleeping Dogs uspijeva iznenaditi jest gameplay, ili bolje rečeno način na koji je taj gameplay posložen u cjelinu. S obzirom da je ovo sandbox igra, ima tu stvarno svega, ali ovom prilikom spomenut ću samo neke glavne segmente.


Borba je najzastupljeniji dio igre, i to borba „prsa o prsa“. Sustav je doslovno precrtan iz Batman igara (u zadnje vrijeme to je sve češći slučaj s akcijskim avanturama), što znači da imate različite poteze na raspolaganju, a morate pravilno tempirati protunapade. Razlika ipak ima pa borba primjerice nije ni približno brza i fluidna kao u Arkham Cityu, što pak ne znači da je loša. Dapače, borba je zanimljiva, a posebnu joj draž daje interaktivnost s okolinom. Neprijatelje tako možete zgrabiti i dokrajčiti koristeći vrata automobila, razne mašine i sl., a te interakcije katkad znaju izgledati dosta brutalno. Dakako, u igri se nećete boriti samo šakama i nogama, već ćete na korištenje nerijetko dobivati i vatreno oružje. Srećom, i taj je segment odrađen sasvim solidno. Sustav zaklona radi iznimno dobro, a napucavanje djeluje dovoljno realno (za razliku od one smijurije u Saints Rowu). Sve je na svome mjestu – reklo bi se.

Vožnja, doduše, vjerojatno neće dobro prisjesti mnogim igračima. Radi se tu o izričito arkadnom voznom modelu, zbog čega neke stvari izgledaju pomalo komično. Primjerice, imate tipku za zalijetanje u vozilo sa strane, što je korisna stvarčica, ali jedna s kojom je bijeg od policije jednostavna rutina. U bilo kojem slučaju, zanimljivi dodaci vožnji su mogućnost napucavanja koje je interesantno riješeno uvođenjem slow motiona pri ciljanju; te mogućnost brzog mijenjanja vozila skakanjem s jednog na drugo.


Iz priloženog se da zaključiti kako je Wei Shen prilično agilan momak, a potvrdu za to ne treba tražiti dalje od parkour elementa igre koji se veže uz potjere. Taj je segment igre dosta jednostavan te od vas traži samo da pratite neprijatelja do određene lokacije pritom izbjegavajući prepreke i pazeći da na vrijeme pritisnete tipku za skakanje/penjanje. Iako je to automatiziran proces (po uzoru na Assassin’s Creed), potjere svejedno doprinose raznovrsnosti gameplaya pa ih ne treba posebno kritizirati.

Za razliku od nekih drugih sandbox naslova, Sleeping Dogs ima i sustav otključavanja vještina i bonusa. Svakom misijom tako dobivate iskustvo za mafijaške i policijske vještine. U mafijaškim obično unaprjeđujete borbu šakama, a u policijskim napucavanje. Postoji i treća vrsta iskustva koje dobivate ispunjavajući razne usluge po gradu. To su obično kraće misije koje nemaju veze s glavnom pričom, a kroz koje obavljate razne aktivnosti od iznuđivanja novca do namamljivanja policije prema kriminalcima. Tim se iskustvom otključavaju dodatni bonusi poput boljih buffova uzimanjem hrane ili pak sluge koji vam na poziv mobitelom dovozi automobil. Također, to iskustvo omogućuje vam da kupujete bolja vozila i atraktivniju odjeću. Paralelno s ovim sustavom napredovanja postoji još i skupljanje kipića kojim otključavate specijalne poteze u borbi, kao i aktiviranje stupova za povećanje energije.


Otvorenom svijetu Sleeping Dogsa ne fali sadržaja. Osim već spomenutih misija i aktivnosti možete još sudjelovati u utrkama, upustiti se u ilegalne borbe, hvatati dilere droge, krasti posebne automobile, izlaziti s curama, pjevati karaoke i kladiti se u borbama pijetlova. Kroz dio tih zanimacija susrest ćete se i s raznim mini igrama hakiranja, otključavanja, otkrivanja lokacije skeniranjem signala mobitela i sl. Sve u svemu, u ovoj igri nikad vam nije dosadno, a na svakom uglu nalazi se nešto što će zaokupiti vašu pažnju i nagraditi vas za istraživanje. Ne može se to reći za svaki sandbox naslov, pa Sleeping Dogsima dajemo pohvalu za to postignuće, tim više što se njemu nismo ni nadali.

Uz sve komplimente koje smo ovoj igri udijelili, dodat ćemo i to da je njezin prezentacijski dio odrađen gotovo besprijekorno. Primijeti se tu i tamo ukočenost lica kod likova te nepodudaranje pomicanja usta i izgovorenog, ali s druge strane je očaravajuće koliko je Hong Kong lijepo dizajniran. Nema tu nikakve reciklaže, svaka ulica izgleda specifično, a lokacije su bogate detaljima. Igra u PC verziji izvodi se dosta glatko i pritom izgleda prelijepo – teksture su oštre, a efekti među boljima u zadnje vrijeme – pod uvjetom da igrate na maksimalnim grafičkim postavkama. Verzija za konzole nije toliko ušminkana, ali nipošto nije ni odbojno ružna.

Hong Kong je očaravajuće lijepo dizajniran.

Zvuk je također zaslužio pohvalu. Dobar dio dijaloga odvija se na kantonskom jeziku što uvelike pridonosi atmosferi igre, a i onaj domaći engleski dio odrađen je jako dobro uz nekoliko poznatih hollywoodskih glasova. S glazbom se isto tako išlo „korak dalje“ pa nas na radiju prati istočnjačka glazba kojoj jedino fali malo Gangam Stylea. Simpatično je i postaja s klasičnom glazbom uz koju vožnja gradom zna biti urnebesna.

Sleeping Dogs uspješna je mješavina svega i svačega. Vidjeli smo takve primjere i ranije, no rijetko se kada događalo da je gameplay takvih igara jedna snažna cjelina koja funkcionira na način da vam nudi raznoliku i trajnu zabavu bez većih kompromisa. Drugim riječima, svi segmenti ove igre tvore jedno interesantno iskustvo. Virtualni Hong Kong definitivno se isplati posjetiti jer se ondje krije mnoštvo sitnih detalja koji će vas ugodno iznenaditi, ali i niz izazova s kojima ćete se dobro zabaviti.

Ako ste poput mene imali predrasude o ovoj igri, ovom recenzijom pozivam vas da ih odbacite i preporučam da barem isprobate demo verziju kako biste vidjeli što nudi „spavajući“ hit ove gamerske godine.

Psi koji laju obično ne grizu. A što je s onima koji spavaju? Sleeping Dogs nema nikakve veze sa svojim naslovom pa u našoj recenziji nećete naći taj odgovor, ali dobiti ćete jasan uvid u jedan od skrivenih hitova ove godine.

90 Naša ocjena
  • gameplay
  • atmosfera igre
  • prezentacija
  • neispunjen potencijal priče
  • arkadna vožnja

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Komentari (77)

  • The one

    21.09.2012 - 16:38

    Napokon 😀 dobra reca HCL… dobra je i igra od mene 97/100

    • Black_Pirate

      @The one, 21.09.2012 - 16:57

      Slazem se. Napokon dobra recenzija i odgovarajuca ocjena. Ja bih joj ipak dao 85 do 88%, cisto zbog loseg shootinga. Ostalo je na visikom nivou koeficijanta zabave.

  • Rogue

    21.09.2012 - 16:47

    Najbolja igra ove godine trenutno bez ikakve konkurencije.

    • Narco

      @Rogue, 21.09.2012 - 17:11

      Mass Effect 3? Max Payne 3? ne?

    • Mayhem

      @Rogue, 21.09.2012 - 17:24

      Ima još hitova do kraja godine, di ti se žuri?

    • Rogue

      @Rogue, 21.09.2012 - 17:31

      Mass Effect 3 solidan , Max Payne 3 odlican ali po meni Sleeping Dogs uz Borderlands 2 trenutno najbolja ove godine .

    • Adam Jensen

      @Rogue, 21.09.2012 - 18:03

      Dobre su to igre i mogući kandidati za igru dodine (osim Borderlands 2 koja je meni precijenjena) tu bih još dodao i Darksiders 2 (ne znam zašto toliko potcjenjuju ovu odličnu igru) ali igru godine treba tražiti u: AC3, Dishonored, Hitman Absolution i možda Far Cry 3.

    • -Aragorn-

      @Rogue, 21.09.2012 - 18:19

      po meni Max Payne sigurno igra godine bez obzira na to što će dalje izać

    • Black op

      @Rogue, 21.09.2012 - 18:45

      Borderlands 2 precijenjena?Ajde ti igraj cod :) Hitman absolution, Borderlands 2 i Sleeping dogs su jedini kandidati za igru godine, Max payne 3 mi nije bas nesto ali kraj borderlandsa nema sanse da bude goty.

    • Ipe77

      @Rogue, 21.09.2012 - 18:53

      slažem se ipak je max payne bolji puno puno od ovog ali nije loše :) moje ocjena je bila 85 za za max payne je bila 100 jer igra ima mana kao i svaka ali totalnbo su zanemarive igra je zakon

    • Ipe77

      @Rogue, 21.09.2012 - 18:56

      ako puhne u THQ i Relicu ove godine pa izbace CoH2 teško će im ti svi naslovi skupa moći donijeti vode…..ima još godine ništa se nezna mislim da je još rano zaključivat od igri godine :)

    • armin221186

      @Rogue, 21.09.2012 - 19:13

      SD najbolja igra do sada kakav Max,kakav ME,kakav Diablo,ova igra je bila da se zamalo odkaze a gledaj sad vazi za najbolju igru godine aplauz za THQ :)

    • armin221186

      @Rogue, 21.09.2012 - 19:14

      cuj THQ :S squer enix ;D

    • Adam Jensen

      @Rogue, 21.09.2012 - 20:02

      Čuj da igram CoD, pa ja ti nisam odigrao niti jedan CoD još od CoD2, i samo sam 2 FPS-a odigrao u zadnjih 4-5 godina (CoJ 2 i Ghost Warrior). De mi reci šta to Borderlands 2 ima pa da bude Game of the year osim zabavnog napucavanja i milion oružja. A ti zapamti što sam gore napisao ko će osvojiti titulu igra godine pa se čujemo na kraju godine.

    • Maximum

      @Rogue, 21.09.2012 - 20:11

      I ja sam stvarno uzivao u Maxu
      Samo ne mogu da verujem da je to bilo ove godine osecam se kao da sam ga prosle godine presao 😀

    • Ivsica

      @Rogue, 21.09.2012 - 21:02

      Borderlands 2 će teško bit igra godine, al to samo zato što je po mom mišljenju duboko podcjenjena, igra nudi odličan gameplay, leveling koji bi posramio većinu RPG-a, te po mom mišljenju najbolji CO-OP ikad, e sad, nekom to nije fora, ali reć da je Borderlands precjenjen, je jednako svađama FIFA vs PES!?
      Osim toga po meni su za igru godine zasad ističe samo Hitman i DIshonored, jer ipak dovode najviše novosti, no ima tu još kandidata, rano je sad pričat o igri godine kad izlazii još ohoho dobrih igri ove godine!?

    • Black op

      @Rogue, 22.09.2012 - 07:29

      Borderlands 2 je odlican, pogledaj steam stats, otkad je izasao vec je na 10 najigranijih, cak je i prestigao dotu koja je uvijek bila najigranija.Max payne 3 nazalost po meni ne moze biti goty, hitman absolution se jos mora pokazati ali za to vrijeme je tu sleeping dogs.

    • Adam Jensen

      @Rogue, 22.09.2012 - 09:35

      Pa i Black Ops 2 će biti među 5 naigranijih i najprodavanijih igara kada izađe a jel to znači da će biti i blizu kandidata za igru godine. Da bi neka igra dobila nagradu Game of the Year nije dovoljno da bude prezabavna, nego mora imati i neke druge karakteristike. Npr. karakteristike koje se cijene su: nelinearnost, ogromnan svijet, dugotrajnost, velik replay value. Zato Max i Borderlands 2 ne mogu biti Goty (znam 100% da neće biti, a možda čak neće biti ni kandidati). Ja nikada nisma rekao da Borderlands 2 nije odličan, rekao sam da je precijenjen samo zato što ga mnogi povezuju sa Game of the year, ako on može biti igra godine što ne bi mogao biti i Darksiders 2 (koji ima sve ono što sam naveo da treba imati goty igra) e to ti je podcijenjena igra a ne borderlands 2 (koji ima 90 ocjenu na metacriticu)

    • Black op

      @Rogue, 22.09.2012 - 10:13

      Nisam ni rekao da su najigranije igre uvijek goty.Borderlands 2 nije linearan i repetitivan kao prvi, black ops 2 nece biti igra godine iz ocitih razloga :)

    • wyzard

      @Rogue, 22.09.2012 - 10:24

      Ajde molim vas ostavite rasprave o igri godine za forum, ovdje se komentira Sleeping Dogs.

  • Mayhem

    21.09.2012 - 17:04

    Dok nije izašao patch 1.5, igri bih dao ocjenu 80, al nakon njega laganih 90.

  • Narco

    21.09.2012 - 17:11

    Jeste to igrali sa controllerom na PC-u ili ste nabavili capture karticu?

    • wyzard

      @Narco, 22.09.2012 - 10:25

      oboje :)

  • Cole™

    21.09.2012 - 17:14

    Prešao sam igru za nekakvih 17 sati i još mi je dosta toga ostalo za obavljat. Oduševila me atmosfera i općeniti setting igre. Jako zadovoljan krajem koji je fantastičan. Priča mi je generalno odlična i fino zaokružena. Apsolutno osvježenje u sandbox žanru. Jedini nedostatak igri je taj vozni model, koji je ispao relativno traljav, sve ostalo je pun pogodak. Očekujem najavu nastavka jer Wei Shen rula križeve.

    85

  • rakisha98

    21.09.2012 - 17:22

    jel moze na windows xp?

  • megatr0n98

    21.09.2012 - 18:16

    ja nemogu igrat igru zbog voznje i pustosi u gradu, to mi najvise smeta, ostalo je ok, steta sto nisu sve napravili kako spada

    • Tommy Vercetty

      @megatr0n98, 31.10.2012 - 11:51

      Ma koja pustos covjece? Si ti prevozao cijeli grad ili drkas po North Pointu?

  • -Aragorn-

    21.09.2012 - 18:21

    ovakvi potezi iz filmova Jet Lia i Jackie Chana ne mogu se nigdje drugdje vidjet:)

    • Tommy Vercetty

      @-Aragorn-, 31.10.2012 - 11:29

      Momak, Bruce Lee je najveca inspiracija ove igre. Najvise poteza je njegovih!

    • Tommy Vercetty

      @-Aragorn-, 31.10.2012 - 13:11

      Jos nesto, Jet Li je fake, radi na žicama i izdrkava. Lijepo ti u igri Dragon Kick sve kaze, pa i yellow jumpsuit i Shen Zen – be the dragon. Kad ti je Face meter full i kad srusis nekog na pod pocinje najjaci Bruce Lee mod u igri kad ga rokas šakama do besvjesti.

      Od ova dva fejkera su uzeli par poteza, ali cijeli kombat se vrti najvise oko Bruce Lee-a.

    • RedEy3

      @-Aragorn-, 31.10.2012 - 13:32

      Jet li fake? http://www.youtube.com/watch?v=0qSsMmRD3jM – dok je maleni bio osvajao je zlatne medalje i nitko mu nije bio ni do kurca.

    • Tommy Vercetty

      @-Aragorn-, 31.10.2012 - 17:04

      Hej, evo pogledao sam to i ovako:

      krasan baletan, umjetnik svaka cast.

      Evo moj odgovor:

      http://www.youtube.com/watch?v=XHKb0kuTiGw

      A evo i poslastica to pogledaj na kraju (ja sam tvoje pogledao):

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0EygqL–RW4#

      Izgleda da je ovdje sraz generacija. Ne znam dali si odrastao uz Bruce Lee-a ali majstore Bruce Lee je nesto drugo. I u sleeping dogs se jasno vidi da je to 80% Bruce Lee i Jeet Kune Do! Fact!

    • Tommy Vercetty

      @-Aragorn-, 31.10.2012 - 19:16

      Ono sto bi ti zelio naglasiti je da vi previse gledate artisticku pricu oko Jackie Chan-a i Jet Li-a. Oni su vrhunski koreografi i umjetnici na bazi gimnastike. Tu nema spora. Ali cinjenica je da je samo jedan the Dragon. rodjen u danu i satu Zmaja u kineskom horoskopu. Lik koji je utemeljio martial arts na nivou zapadne kulture i kome je Jackie Chan bio nista drugo nego vreca za nabijanje. Bio mu je stuntman u Jing Wu Men (fists of fury) i u Enter the Dragon. Bruce Lee je legenda i pionir martial arts-a. Bez njega tko zna kako bi zavrsilo. Stoga nije ni cudo sto se ekipa iz UFG-a odlucila upravo za njega u konacnici da vodi combat system.

  • Ipe77

    21.09.2012 - 18:40

    osobno sam odigrao Sleeping Dogs i sve u svemu nije loše ali ima tu nedostataka baš ovo što je navedeno u videu a to su jako loša vožnja automobila i smeta mi to šta su u tučnjavi protivnici po mom mišljenju dosta žilavi ali inače što se tiče raznovrsnosti udaraca to je zakon….

    • Tommy Vercetty

      @Ipe77, 31.10.2012 - 11:30

      Loša vožnja? Ajde ti ubaci ponovo GTA 4 pa ces vidjet sta je loša vožnja. Vožnja je do jaja kao u Vice City-u!

  • Ja Sam

    21.09.2012 - 18:46

    mmhm. Zašteka mi na loadingu, taj problem ima puno ljudi ali izgleda da ih square enix ignorira…

    • Ipe77

      @Ja Sam, 21.09.2012 - 18:59

      kolko sam ja shvatio ovu tvoju poruku ovdje tebi sleeping dogs zašteka na loadingu na pc-u?

    • Ja Sam

      @Ja Sam, 21.09.2012 - 19:10

      Da. Imaš topic na njihovom forumu negdje o tome(ima ih više zapravo)

    • Ipe77

      @Ja Sam, 22.09.2012 - 12:11

      naznam meni radi bez problema

  • PavleC

    21.09.2012 - 23:26

    Stigao do pola i prestao da igram, igra nije nista posebno i mislim da ne zasluzuje ovako visoku ocenu.

  • manjamax

    22.09.2012 - 04:14

    100/100 skidam upravo max payne ima 30 gb sa kinuti a za platit je 600 kn

  • manjamax

    22.09.2012 - 04:15

    gasim max payne 3 skidam ovo hahahahah

    • -Aragorn-

      @manjamax, 22.09.2012 - 19:46

      neznaš šta propuštaš ….

  • Mr Newization

    22.09.2012 - 08:43

    Meni je igrica zakon. Ne kažem ja, dobar je i Max Payne 3, zapravo odličan, ali šteta što nije sandbox (iako bi na taj način originalnost Max Payne serijala nestala). Ne znam, obje igre su odlične i ne mogu reći koja je bolja ili lošija. BTW odlična reca. 😀

  • goldfinger

    22.09.2012 - 14:14

    Slažem se s ocjenom i igra je full pozitivno iznenađenje…Priča & šora su odlične-jedino je vožnja malo u banani.Definitivno preporuka svima koji još nisu odigrali.;)

  • FicO182

    23.09.2012 - 19:13

    jel zna neko zasto mi se nakon 15-20min igranja sleeping dogsa i nekih drugih igara cjeli pc zamrzne?

  • hitman_4

    30.09.2012 - 10:51

    odlična igra.više od 20 sati uživancije

    90/100

  • ManchesterUnited

    09.10.2012 - 09:43

    Odlična igra!!

  • acadzambas

    09.10.2012 - 13:36

    Neverovatno dobra igra. Optimizacija je odlicna! Mogu da pokrenem igru u 30fps na mom starom laptopu!

  • Christiyan

    11.10.2012 - 17:01

    evo nakon cca 15 sati igranja igra je rijeđena. zakljucak ? pa definitivno jedan od boljih naslova ove godine. prica odlicna, na pocetku malo vožnja spetljana ali se navikne nakon nekog vremena. a samo naucavanje? meni odlicno nije relagano nego ono taman. uglavnom jedan od naslova koji treba ponovo preci :)

  • Mc Nane Uvijek u fazonu

    11.10.2012 - 18:48

    Pa ja sam tek sad shvatio da je ova igra dobila vecu ocjenu od max paynea. Pa kako vas nije stid samo mi recite. Max payne 3 je najbolja 3rd person pucacina u zadnjih nekoliko godina doslovno se ne sjecam zadnje dobre 3rd person pucacine ali bas dobre.Igra je imala sve i sp fenomenalan i dobra mp i vi date ovoj igri vecu ocjenu? PA OVO JE CISTA 8 DOK JE MAX 9 A MOZDA I 9.5 pa jel moguce. I nemojte govorit uncharted , red dead ovo ono to su bolje 3ps pucacine posto to one nisu. MISLIM HCL NE MOGU VJEROVAT

    • Me666

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 18:53

      Sleeping Dogs je prije svega sandbox što je mnogo opširniji pojam. Čak i ako nije najbolji shooter na svijetu svejedno ima druge elemente koji ga mogu izbaviti i dati mu veću ocjenu, dok Max koji se upropastio silnim cutscenama to nema. Nemoj me krivo shvatiti, Max Payne 3 je odlična igra, ali ogroman broj parametara odlučuje o krajnjoj ocjeni pa je najbolje pročitati ili barem pogledati recenziju. Osim toga, da li je razlika od jednog boda uopće toliko bitna?

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 19:07

      ne kazem ja da je igra losa , ali stvarno nju ces odigrat i sigurno zaboravit dok se maxa zapamtit i htjeti ponovo odigrat , sleeping dogs je dobra sandbox igra i ja to ne poricem ali stvarno pretjerali ste pa makar to bio jedan jedini bod ne moze biti bolja , priza nije iskoriscena do kraja i kroz citavu igru se glavni lik muci izmedju trijade i policije , pada u neku depresiju zasto onda nisu iskoristili taj potencijal , pa npr stavili da izaberemo stranu na kraju , voznja je grozna , napucavanje isto tako je po meni veoma lose , atmosfera je dobra ali borba prsa vs prsa uopce nije fluidna i meni nekako ne zabavna , jedino finisheri u okolini su dobri , ima sleeping dogs pricu ali nije bolji od maxa kada se sve pogleda realno naveo sam vam dosta razloga MAX IMA I ZVUK I PRICU I PREZENTACIJU I GAMEPLAY I DOBROG LIKA I DOBAR MP dok je sleeping dogs sve to nabacao a nije usavrsio pa pogledaj samo to pucanje iz puske ili voznju i to obecavanje napetok kraja kroz citavu pricu a onda veliki bleeh na kraju pa msm JEDINO MOGU BITI I USTOM RANGU ALI NIKAKO SLEEP NIJE BOLJI bez obzira sto je sandbox to ne odredjuje jednu igru

    • Ja Sam

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 19:47

      A tko si ti da određuješ kvalitetu igre? Kako me razjebu ovakvi debilni komentari.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 19:55

      ja kazem iskreno , nego si ti zaslijepljen svojim ocima i ne gledas makar malo objektivno ja kao jedno ljudsko bice imam pravo na svoje misljenje i ja sam realno rekao da je max payne bolja igra ali neki to ne vide , evo npr posto sam ja debilan , a ti pametan de mi reci da li je tebi bolji god of war 3 koja je isto take veoma linearna igra na sto se mnogi zale i kod max paynea ili prototype 2? pa halo ako je sandbox igra ne moze je izvuc

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:13

      Mc Nane u potpunosti se slažem s tobom.Max Payne je puno kvalitetnija igra,igra koja se pamti i koja ima sve elemente da bude GOTY. Uza sve to vjerojatno i najbolja 3rd person pucačina svih vremena-sigurno je trebo dobit bar 9 ak ne i više.Iako ovo nije totalno ista kategorija smatram da je Max bolji i da se Sleeping dogsu progledava kroz prste samo zato jer je sandbox.

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:16

      Cutscene kod Maxa su opravdane i zanimljive ako pratiš priču.Problem nastaje jedino kod ponovnog prelaska.A što se tiče ocjene naravno da je bitna razlika jer detalji djele dobre igre od najboljih pa tako u ovoj situaciji ispada da je Max ipak niži rang jer nije uspio probiti tu "psihološku granicu" od 90 u koju ulaze samo najveći hitovi.

    • armin221186

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:17

      mc nane u Sleeping dogsu ima Emma Stone …kako onda da igra ne bude bolja od Max paynea 😀

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:22

      max je imao vecu grudi nego emmin lik u igri eto vidis kako 😀

    • Me666

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:37

      Dobro je dečki, *zijev*, kasno je, a već ste prešli na Maxovo poprsje. Mislim da je vrijeme da zaključim raspravu. Dakle, nitko nije rekao da je igra automatski bolja ako je sandbox. Štoviše, ja osobno rijetko kad igram nešto, a da spada u sandbox žanr budući da primarno volim dobru priču, a tek onda neke sporedne aktivnosti. Ocjene su takve kakve su, a sve su detaljno objašnjene u recenziji s tim da vam bod gore-dolje zapravo i ne znači puno. Je da, psihološki radi neku razliku, ali uvjeren sam da wyzard nije išo gledat Maxovu ocjenu, i pošto mu se igra nije svidjela, rekao: "Ehe bašču sad dati Slipin Dogzima bod gore he he baš sam zloban." Ocjene, plusevi i minusi su uvijek najsubjektivniji dio recenzije pa bi ja primjerice volio da je Alpha Protocol dobio minimalno 75, a dobio je 67 dok Mafia 2 nosi 79 ,a ja bih joj dao minimalno 90. Naravno, nakon što sam pročitao argumente i vidio fokus recenzije tek sam tad shvatio zašto recenzent stavlja 67 odnosno 79 jer mi ove ocjene ne bubamo onako iz glave već ih važemo od minute jedan kad upalimo igru do zadnje minute kada stavimo zadnju točku na recenziju. Eto nadam se da se razumijemo i da, stari Maxo ima bolje poprsje od Emme ;D

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 20:45

      slazem se i hajmo svi na spavanje :)

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 11.10.2012 - 21:00

      laku noć!

  • dado01

    11.10.2012 - 19:41

    Šta sve frajer napisa… Kako ti ne bi mrsko ovo sve napisat? Stvarno svašta…

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @dado01, 11.10.2012 - 19:48

      ljut sam kume , to je ko da kazes da je gta 4 bolja igra od mgs 4 posto je izvlaci sandbox i slicno …

    • -Aragorn-

      @dado01, 11.10.2012 - 20:08

      slažem se drug.Danas se događa to da čim je igra sandbox odma pobere dobre ocjene i prije nego što ju ubace u dvd čitač…

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @dado01, 11.10.2012 - 20:19

      pa tako je brate , puno vise ljudi voli osrednje sandbox igre nego jednu linearnu ali kvalitetnu igru

    • Tommy Vercetty

      @dado01, 31.10.2012 - 11:35

      E molim te, igrao sam Max payne-a od prvog dijela. Presao sam Max Payne 3 na najjacem modu i igra je dobra ali se nikako ne moze mjerit sa Sleeping Dogs. Jednostavno Sleeping Dogs je stravicna igra. To mozes voljeti ili mrziti. To je znak prave igre.

  • Tommy Vercetty

    31.10.2012 - 11:24

    Super, konacno da je igra dobila ono sto zaslužuje. Jedini prigovor je da vi non stop spominjete Batmana kao po cemu je combat sastavljen ali ne. U UFG-u su ljudi iz Rockstara koji su radili combat system za The Warriors i za Bully. I to je njihov originalni combat system. Tako to je jedino sto ste u krivu tu su se zaprepastili i oni sami iz UFG-a da nitko to nije skuzio. Ja sam odma skuzio da je to Rockstarov fighting combat system improvani. Svaka cast, volio sam Rockstar do GTA 4 ali onda sam procitao da je puno starih developera otislo iz Rockstara i to se i vidjelo. Sad znam i gdje su otisli, u UFG. I boga mi decki kidaju.

  • mickolopi

    02.11.2012 - 16:16

    Igra godine za mene… a drago mi je sto me je igra tako dobro iznenadila, nego kao npr sto sam MaxPayne3 ocekivao da ce biti nesto van serijski i ispalo nesto prosjeno samo sto ima dobru grafiku, a prvi put sam npr odigrao MaxPayne1 20dana pre MaxPayne3 i grafika mi nije toliko bitna, i mogu eci da mi je MP1 epic a MP3 meh… Nego previse odog off, Sleeping ima odlican sistem borbe, pricu zanimljivu za sandbox igru, trke autima su odlicne, i iskakanje iz auta da se prikacite drugom vozilu dobra dosjetka, dakle ima sve sto treba da ima jedna sandbox igra, samo bih volio da je duza, to je moj minus…

  • Tommy Vercetty

    07.11.2012 - 11:51

    "Sustav je doslovno precrtan iz Batman igara (u zadnje vrijeme to je sve češći slučaj s akcijskim avanturama), što znači da imate različite poteze na raspolaganju, a morate pravilno tempirati protunapade. "
    Neda mi vrag mira, molim vas odigrajte ponovno The Warriors i Bully prije ovakvih komentara u recenzijama. Samo me zanima di je bio Batman 2005-e? Sorry sto sad tu pametujem ali ne mogu ovo provariti. To je njihov system stvaran godinama a ne precrt Batmana nikakvog.
    Igram sad ponovno Warriorse nakon 7 godina i combat je identican samo je ovdje jos unaprijedjen.

  • jancec

    11.01.2013 - 15:43

    Jedna od boljih igara ove godine, bilo bi bi dobro da naprave nastavake dalje,dobra priča,ponekad možda malo reviše tučnjave i i lockpickinga ,al sve u svemu sviđa mi se igra,ideja….

  • manjamax

    01.05.2013 - 15:51

    Igra rula

  • DeratizatoR

    16.06.2013 - 17:47

    Igra nije loša, priča dobra, grafa odlična, Hong Kong je baš baš izdetaljisan. Šoranje nije loše, dobri potezi. Sve kad se sabere vrijedi odigrati 😀

  • karlo558

    23.01.2014 - 20:14

    Jel postoje sifre za sleeping dogs oružja nemogu nigdje nači te sifre

  • Furki

    27.06.2014 - 19:28

    Igrica je zakon…samo me zanima kod multiplayera sta trebam napraviti? 😀

  • -Aragorn-

    @trd011, 23.09.2012 - 19:19

    slaba konfiguracija?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!