HCL.HR

Recenzija

Sniper: Ghost Warrior 2

Vjeran Nagy

Nakon prilično neuspješnog Sniper Ghost Warriora iz 2011. godine, loše prihvaćenog od strane kritičara i razočaranih igrača; malo tko je očekivao da će razvojni tim City Interactive dobiti zeleno svjetlo za nastavak. No eto, čuda se događaju, a pred nama je Sniper: Ghost Warrior 2 – punokrvni nastavak koji je u gotovo svemu bolji od svojega prethodnika, ali ipak nedovoljno dobar da bi potukao konkurenciju i zadovoljio današnje kriterije. Riječ je o relativno niskobudžetnom naslovu izrađenom na pokretaču visoke kvalitete i širokih mogućnosti naziva CryEngine 3 (možda ste čuli za njega).

Iako je mehanika napucavanja solidno izvedena i dosta izazovna, u isto vrijeme je veoma ograničena nedostatkom slobode u gameplayu i predodređenim putanjama kojima se imperativno morate kretati. No ima ova igra i nešto što bi svima nama s Balkana moglo biti zanimljivo za vidjeti, koliko god je to loše izvedeno. Ciljamo naravno na misiju u Sarajevu, o kojoj ste zasigurno čuli već u raznim lokalnim medijima, a ako želite vidjeti kako neki dijelovi te misije izgledaju (bez nekih spoilera) obavezno pogledajte video recenziju.

Priča počinje na Filipinima, a stavljeni smo u ulogu kapetana Colea Andersona koji u pratnji specijalnog agenta Diaza odlazi na zadatak u srce egzotične džungle da uništi zastarjelu rusku radarsku postaju i spriječi trgovce oružjem prilikom prodaje razornog biološkog oružja opasnim ruskim plaćenicima. SGW2 ima plošnu, klišeiziranu i već viđenu priču s kojom se imamo prilike susresti u gotovo svakoj pucačini iz prvoga lica smještenoj u modernome dobu. Imamo našega ponosnoga Američkoga patriota-ratnika, drage prijatelje ruske teroriste, razorno oružje koje je ovoga puta biološko, nekakvoga tipičnoga negativca i izdajnika te najvažnije od svega – misiju da herojski spasimo cijeli svijet!

Naravno, iako smo se s tom tematikom susreli mnogo puta to ne znači da priča ne može biti dobro osmišljena i efektna, ali nažalost u SGW2 to nije slučaj. Prvi razlog za razočaranje je samo trajanje singleplayer kampanje koju ćete vjerojatno završiti u otprilike četiri sata. Sastoji se od tri akta, a svaki akt ima po tri misije. Priča je veoma siromašna događajima, likovima i prezentacijom; odvija se u jednoj monotnoj atmosferi koja vas prati kroz gotovo čitavu igru, a nekakva dinamičnost i eksplozivnost situacije uvedene su tek pri samome kraju, točnije u zadnje dvije misije trećega akta.

U trenutku kada stvari postanu zanimljive, igra iznenada završava i ostavlja vas u jednom nezadovoljnom stanju jer se to dogodi taman kada razvijete pravi interes za događaje koji vas prate. Likovi u igri nemaju prilike ili bolje rečeno vremena da razvijete nekakav dojam i mišljenje o njima, njihova prisutnost i normalna interakcija s Coleom je svedena na minimum. Zapravo, jedino o čemu pričaju s Coleom je zadatak na kojem se trenutno nalazite i to u obliku smjernica gdje trebate ići, što trebate raditi i tome slično.


Konačan pad određenih negativaca je nedovoljno teatralan i nekako prebrzo odigran, bez gotovo ikakve težine ili naznake da je riječ o važnoj osobi. Cole (kojega smo imali prilike kontrolirati i u prvome Sniper Ghost Warrioru) je misteriozan lik čiji su motivi i unutarnji demoni otkriveni unutar sna portretiranog jednom kratkom i plošnom animacijom koja djeluje kao da je izvan konteksta radnje i događaja koje ste proživjeli do tog dijela igre. Samih cutscena je mizerno malo, toliko malo da ih možete nabrojati na prst jedne ruke. Iskreno, ne sjećamo se kada smo ih zadnji puta vidjeli u toliko malome broju u ovakvome tipu igre. Možda mislite da je to dobro, ali vjerujte nam na riječ kada vam kažemo da u igri kojoj drastično fali sadržaja i to predstavlja nedostatak, ponajviše u području prezentacije.

SGW2 grafički izgleda solidno obzirom da se radi o niskobudžetnom naslovu. No iako su developeri koristili CryEngine 3, njegov potencijal nije dobro iskorišten. Zapravo, možemo sa sigurnošću reći da je ovo grafički najružnija igra ikada napravljena na tome pokretaču, a prisutno je i pokoje iskakanje i lomljenje tekstura, veoma loše izvedene animacije te dizajn ljudi općenito.

Lokacije džungle na kojima se svaki CryEngine proslavio ovdje izgledaju nekako zastarjelo, ponekad uopće ne izgledaju kao da su napravljene u tom pokretaču, a i sam dizajn im je također veoma loš. Čak i misija u Bosni u kojoj se nalazimo u razrušenom gradu Sarajevu izgleda loše, a u Crysisu 2 smo već imali prilike vidjeti koliko dobro jedan grad može izgledati na istom engineu. Vrhunac grafičke prezentacije kao i ostali vrhunci ove igre se nalaze u zadnjem aktu, gdje je dobar dizajn koliko-toliko nadjačao neke tehničke nedostatke.

Kod zvučnih efekata nema ničega što bi se posebno istaknulo, a glazba je generičkog ratnog stila, a iako ćete imati osjećaj da ste istu skladbu čuli “sto puta”, stvar zapravo dobro pristaje tematici. Dizajn neprijatelja je standardan za ovakav tip igre, ali fali raznolikosti pogotovo u izgledu neprijatelja koji su fizički gotovo identični.

Mehanika napucavanja je zapravo najbolji dio Ghost Warriora 2 i vjerojatno neće razočarati ni najveće FPS fanatike. Na raspolaganju su vam dva oružja – snajper i pištolj s prigušivačem. Trebati će vam vremena da savladate gađanje sa snajperom zato što mnogo čimbenika djeluje protiv vas. Morat ćete tako paziti na smjer vjetra, udaljenost mete od vašega položaja, vidni i zvučni krug neprijatelja, klimanje nišana itd.

Najbitnije od svega, igra ima solidnu fiziku koja pravilno djeluje i predočava na koji način, koliko daleko i kojom jačinom vaš metak leti. U početku ćete često griješiti (pogotovo ako odaberete najtežu razinu) i trebat će vam nešto vremena da se uhodate, a kada usavršite svoje snajperske sposobnosti, svaki neprijatelj koji „padne“ pod vašim nišanom će vam pružiti finu dozu satisfakcije.


Na lakšim težinama igre kada ciljate neprijatelja, nakon nekog vremena vam se pojavi crveni kružić koji točno označava putanju metka te smanjuje vaše frustracije ukoliko često promašujete zato što možda ne želite previše razmišljati ili biti strpljivi. Uz to, možete i svakoga neprijatelja označiti uz pomoć vašega dalekozora što dodatno olakšava stvari, ali te funkcije nisu prisutne na težoj razini igre pa ukoliko želite pravi izazov i kvalitetniju zabavu, preporučamo vam da normalnu i laganu razinu preskočite. Naravno ne smijemo zaboraviti ni opciju zadržavanja daha koju svaki odgovorni, elitni snajperist treba koristiti zato što će mu ona usporiti vrijeme i umiriti ruku, a u istu svrhu nije na odmet ni čučanje odnosno ležanje.

Neprijatelji ponekad nisu baš najbolje svjesni svoje okoline i položaja ostalih suboraca, ali ako promašite jednoga i tako uzbunite ostale, teško ćete preživjeti ukoliko im dopustite da vam se približe. Za te bliske susrete s neprijateljem koristite svoje drugo oružje, odnosno prigušeni pištolj. On je pak poprilično neprecizan što vodi do nekih frustrirajućih situacija gdje trošite previše metaka da bi skinuli jednog neprijatelja.


Postoji i treći način rješavanja protivnika; ako se došuljate iza njihovih leđa igra vam daje do znanja da možete pritisnuti određenu tipku i smaknuti nesretnike nožem. Slična stvar je omogućena kada vas neprijatelj sruši na pod pa prije nego što vas liši života omogućen vam je kontra napad uz pomoć kojega lako izvučete živu glavu. Na raspolaganju su vam i naprave koje vam poboljšavaju vid u mraku i određivanje položaja neprijatelja preko topline njihovih tijela. Doduše, te naprave vjerojatno nećete nikada koristiti osim onda kada vam igra to nalaže.

Umjetna inteligencija neprijatelja je vrlo slična onoj iz Ghost Warriora – ima prevelike oscilacije. Nekada su neprijatelji dobro organizirani, precizni su, veoma agresivni, a onda naletite na novu grupu vojnika koji su glupi, gluhi, neprecizni, vire iz zaklona ili se čude kada ih promašite. Koliko je dobra ili loša umjetna inteligencija je doduše veoma neprimjetna stvar ako igrate onako kako trebate, a to je da pratite i činite apsolutno sve što vam vaši kompanjoni govore uživo ili preko radija.

Ograničenost je najveći problem gameplaya, a prisutna je u gotovo svakome momentu koji provedete unutar igre. Nikada ne možete pristupiti stvarima onako kako vi želite, a da za to budete nagrađeni. Imperativno se morate kretati i rješavati situaciju onako kako vam igra to nalaže. Sve je forsirano i skriptano pa čak i razgovori Colea i njegovih suboraca. Ukoliko primjerice odlučite ubiti nekoga neprijatelja prije nego što za to dobijete dozvolu od npr. Diaza, situacija se odvija na dva načina: Diaz prestaje momentalno pričati ili započinje novi razgovor koji teče u isto vrijeme s onim koji još nije završio (što vas ostavlja u konfuziji i bijesu zato što ne možete razumjeti što priča) ili zato što ste ubili neprijatelja prije dozvole, svi ostali neprijatelji se uzbune iako je ovaj izvan njihovog vizualnoga i zvučnog dosega.


Primjera je mnogo, a najnapornija situacija s kojom smo se susreli je bila kada smo bježali od neprijatelja i kolapsa hodnicima i stepenicama nekakvoga orijentalnoga hrama u kojoj je Diaz bez prestanka instruirao – desno, lijevo, desno, lijevo, kao da sami ne bismo mogli zaključiti gdje trebamo skrenuti u prostoru koji je ograničen na samo te smjerove. Iz toga možete zaključiti da je i dizajn nivoa zbilja ograničen i nemate previše prostora za kretanje, a čim malo skrenete s puta dočeka vas urlik Coleovih nadređenih – get back on the field soldier! Što se samoga prostora tiče, zamislite nivoe Crysisa 2 (s kojima su mnogi bili nezadovoljni baš zbog tih ograničenja) i srežite ih prostorno na pola.

SGW2 ima multiplayer koji je kao i singleplayer siromašan sadržajem te se trenutno sastoji od samo dvije mape. Na jednoj ćete se boriti u džungli, a na drugoj u razrušenom gradu Sarajevu. Multiplayer sam po sebi nije ništa već neviđeno, ali je vraški zabavan jednom kada naučite sve pozicije jedne i druge mape. Maksimalan broj igrača po mapi je dvanaest, odnosno šest igrača u svakome timu, a modovi se dijele na timski ili svatko-za-sebe deathmatch.

U multiplayeru morate igrati oprezno i morate biti veoma strpljivi. Potrebno je pomno istraživati, polako mijenjati pozicije za bolji pregled određenih dijelova, tražiti odsjaje neprijateljskih ciljnika, bljesak cijevi njihovih snajpera ili pokušati uočiti njihovo kretanje po mapi. Ponekad ćete čekati i po petnaest minuta da uočite neprijatelja, a ako ga uspijete riješiti, osjećaj zadovoljstva je ogroman, pogotovo ako ga ubijete iz prve i to pogotkom u glavu.

Kao u singleplayeru i ovdje postoje neki sitniji problemi od kojih je najgori bug kada se oživite na nekoj točki, a igra misli da ste izvan dozvoljene zone kretanja pa vas dočeka dragi uzvik – get back on the field soldier!, koji vas ubije nakon par sekundi. No, Jedini pravi problem multiplayera koji će vjerojatno biti sve veći kako vrijeme prolazi, a ova igra biva zaboravljena, su prazni serveri i nedostatak igrača.

Iako je Sniper: Ghost Warrior 2 ponešto napredniji od svojega prethodnika, zapravo ne nudi mnogo osim dobre ideje, solidne mehanike pucanja i donekle zanimljivog multiplayera. Iako se radi o niskobudžetnom naslovu, to nije opravdanje za prekratku singleplayer kampanju i jednostavno loš dizajn. Ukoliko volite stealth igre i volite rješavati neprijatelje iz daleka, Sniper: Ghost Warrior 2 će vam se možda i svidjeti, ali i vama bi preporučili da pričekate neki popust.

oglas

VIDEO RECENZIJA – Hoće li Sniper Ghost Warrior 2 probuditi pravoga snajperista u vama ili će vas pak odbiti svojom monotonom atmosferom i ograničenjima? Jedna je stvar sigurna – ova igra nije za svakoga.

55 Naša ocjena
  • mehanika pucanja
  • solidan multiplayer
  • prezentacija
  • ograničenja
  • dizajn
  • prekratko

Komentari (118)

  • Werewolf

    10.04.2013 - 17:33

    Isplati se igrati samo zbog Sarajeva. Ali ja cu ipak ovo zaobici u sirem krugu, ah nisam ni ocekivao nesto bolje.

    • AnonDogi

      @Werewolf, 11.04.2013 - 07:31

      Ono nije Sarajevo… Ono je neka mapa koja ima samo tramvaj koji predstavlja Sarajevo, ostalno…

  • The one

    10.04.2013 - 18:10

    Ma igrati je samo zbog misije u sarajevu i ne isplati se radije skupljati lovu i kupiti Batmana novog koji izlazi ove godine, znao sam da ce zabrljati sa Sniper Ghost Warrior 2

    • AnonDogi

      @The one, 11.04.2013 - 07:32

      Ono nije Sarajevo…

  • maxim.x

    10.04.2013 - 18:11

    Ovo zaobilazim.

  • brunojekralj

    10.04.2013 - 18:13

    jako puno kasnite s ovom recu al svejedno preniska ocjena :)

  • woreda24

    10.04.2013 - 18:15

    ocjena je preniska ja bih stavio 65 a mocna je misija u sarajevu ja sam preso igru

  • maliGnjoj

    10.04.2013 - 18:15

    ja sam ga presao i mni je super igra

  • scarwin

    10.04.2013 - 18:16

    preniska ocjena definitivno. Igra je po meni puno više zaslužila

    • Adam Jensen

      @scarwin, 13.04.2013 - 08:40

      Slažem se. Nema smisla dati 55, pa takve ocjene dobiju igre koje ne valjaju ni qrcu. Ne može igra koja će se svidjeti velikom broju igrača dobiti samo 55. Meni je i prvi Ghost Warrior bio odličan i u ovome ću samo još više uživati.

  • carl

    10.04.2013 - 18:32

    ne mogu igrati
    tj mogu ali mi steka preslaba mi konfa

  • shakesfeaR

    10.04.2013 - 18:38

    Ovakvoj igri vi dajete ocjenu 55?! HCL, neka vas bude sramota!!! Mislio sam da ste objektivni recezenti…

    • brunojekralj

      @shakesfeaR, 10.04.2013 - 18:42

      agree

    • Shazaam

      @shakesfeaR, 10.04.2013 - 18:59

      Nadam se da si pročitao napisanu recenziju, iz nje možeš izvuči informacije i možda shvatiti zašto je ocjena takva kakva je. Bili smo veoma objektivni.

    • ScaR

      @shakesfeaR, 10.04.2013 - 21:21

      wow. Kakav argument :)

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 09:39

      Oprosti, Shazaam. Normalno da sam pročitao, čak više puta da nađem razlog niske ocjene! Ali, pokušaj me shvatiti! Igre u kojima MORAŠ biti snajper su tako rijetke da ih jedva čekam pa su mi se malo digli živci kada sam vidio 55. E, da su dvije nategnute petice još bi razumio ali 55/100?! Nadam se da si ti recenzirao i ocijenio ovu igru da te pitam zašto?! Zašto samo 55?! (Pitanje je bilo retoričko, znam odgovor: pročitaj recenziju). Neću više komentirati o ovoj igri, nema smisla. Dok je ja prolazim po treći put (da, malo je kraća- što je još novoga u svijetu FPSova?!?!) i uživam u njoj, lijepi pozdravi.

    • Ementaler

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 09:56

      Koliko si ju platio?

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 10:06

      Ja i frend smo dali po 150 kn za XBOX + dostava do mene. Hoćeš i kopiju računa od dostavljača? Koliko si ju ti platio?! Ja možda nemam puno pa kupujem malo, ali kupim ono što ću odigrati a ne reći da sam kupio sranje. Da li ti možeš reći isto?!

    • Ementaler

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 10:15

      Nisam ju ja ni igrao uopće. Šta pišeš odmah te upitnike i uskličnike kao da si ludo nabrijan na nešto sad :). Pitao sam te jer obično je stvar u tome da ljudi jednostavno skinu piratsku igru, i ne dobiju tako ni približno cijelu sliku o njenoj vrijednosti i onda ju ili više cijene nego je po nekim kriterijima realno cijeniti ju… ili ju pak znatno manje cijene nego je isto realno. Budući da si ju i platio i kupio, još mi je čudnije da ju braniš toliko. Ali ajde, svatko ima svoj mišljenje. Uostalom, ja ju nisam ni igrao. Samo sam se ubacio u raspravu da vidim jesi ju kupio pa imaš takav stav ili si ju skinuo pa imaš takav stav; bitna je razlika u pitanju.

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 10:28

      Upitnici i uskličnici su moj normalan oblik komunikacije, kada nešto želim istaknuti pa ponekad pretjeram,to znam, ali što ću sada… Jbg, takav sam (no hard filingz :P) Samu ocjenu ove igre, kao što sam rekao više neću komentirati… Uzalud je.

    • brunojekralj

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:02

      jedinu razliku koju JA znam od piratske pa do original verzije je sto skoro nikad ne radi mp eto tak da sp nema puno razlika :)

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:11

      hm… to je istina. Kad smo kod toga, zar nisu pirati ljudi?! Zar njih ne boli kada ih udariš?! Zar oni mogu disti u vodi kada ih utopiš?! Ne, i oni su igrači i dio naše zajednice. Da li oni smrde zato jer nemaju novaca pa si ne mogu kupiti dobru igru?! Zar pirat ne može realno igru ocijenit?! Zar sam ja bolji od takvog igrača?! Da li moje mišljenje o igri vrijedi više jer sam ga platio?! ok, sranje na stranu… Ja jedini manjak u ovoj igri vidim u trajanju, ali to nije ništa novo. U današnje vrijeme tko želi dugu igru mora ju odigrati više puta! I sory, Ementaler, Shazaam i svi ostali ali ja tako veliku manu u ovoj igri ne vidim. Nekoliko manjih manica da, to svakako.

    • Zael

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:44

      "…zar nisu pirati ljudi?! Zar njih ne boli kada ih udariš?! Zar oni mogu disti u vodi kada ih utopiš?! Ne, i oni su igrači i dio naše zajednice." suzu sam pustija majkemi

    • xPh4rIm

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:58

      Po prvi put cujem da imaju kriteriji kod ocjenjivanja igre jer ju nisi kupio, platio / skinuo piratsku. Koliko znam cijene se igre po kvaliteti, ulozenom trudu, a ocjenjivanje kao subjektivno prema tvojim ocekivanjima / onome sto si dobio od igre. Kupujem Vecinom preko Steam-a, I ne vidim razlike I kad se desi da nekad skinem piratsku ver, ali eto .. *(osim MP, ponekad exc. sadrzaja uz preord ili slicno nema vise nikakvih razlika bukvalno -.-). Cijenit igru samo zato sto si za nju dao novac niti je realno, uostalom niti ikoga briga sto si dao novac za nju, kad se prica o gameplay-u / igri ne o novcu, cijeni …

    • Zael

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 15:42

      kad skineš pirat onda te ne briga bacit je ako ti se nije svidila nakon sat vrimena. al to nikad nećeš napravit s igrom za koju si da 400kn. ok, ako si je toliko platio onda si vjerojatno istražio i pročitao par recenzija i kupio provjereno – sve to stoji, ali ipak se dogodi da kupiš nešto i razočaraš se. recimo moje wii igre su sve originali i u svaku sam spiska 30-40 sati minimum i mišljenja sam da tek onda igru mogu u potpunosti objektivno/realno ocijeniti.

    • Zael

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 15:43

      (nastavak) ..a da sam ih skidao sa piratebaya pola nebi niti prešao a kamoli prešao 100%. (stvarno treba opcija za edit komentara 😛 )

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 18:22

      edit i delete…

    • Adam Jensen

      @shakesfeaR, 13.04.2013 - 08:58

      O tome ja i pričam, kako igra koja je nekoga toliko oduševila da je prelazi po 3-ći put može dobiti samo 55. Samo 1 riječ: Subjektivnost. Ne znam razlog, možda recenzent ne voli stealth igre, možda ne voli sniping…ili ocjene mjeri po metacriticu. Zar Ghost Warrior 2 nije mnogo bolji od MoH Warfightera koji je dobio 67. GW2 ako ništa nije kopija nikoga i igre ovakvog tipa su deficitarne na tržištu i to treba uzeti u razmatranje. Dati ocjenu 55 znači da je bolje da igra nije ni napravljena, a meni je drago što je napravljena a vjerujem da se mnogi slažu sa mnom.

    • maxim.x

      @shakesfeaR, 13.04.2013 - 09:03

      Ali sto je najsmjesnije mislim da bi netko igru objektivnije ocjenio da ju je skinio sa torrenta ili npr. dobio besplatno jer cim ti nesto kupis znaci da imas odredena ocekivanja od igre i kao sto je Zael rekao na silu ce prijeci samo zato sto je dao svoj zaradeni novac za nju. To moze utjecati i na ocjenu jer ako si dao novce a igra je razocarala dati ces slabiju ocjenu nego sto igra zapravo zasluzuje a isto tako moze ici i na drugu stranu, da das vecu cjenu nego sto zasluzuje jer se jednostavno podsvjesno tjeras da ti se igra svidi :)

    • Shazaam

      @shakesfeaR, 13.04.2013 - 10:09

      Nije istina, volim sve žanrove, a to što netko može prelaziti nešto 30000 puta ne znači da je igra dobra.

    • Adam Jensen

      @shakesfeaR, 13.04.2013 - 15:02

      Isto tako ako se tebi igra nije svidjela ne znači da je igra loša. Npr. istina je da su CoD-ovi objektivno daleko bolji od oba Ghost Warriora, ali meni lično je obrnuto. Sniperi su mi daleko bolje igre od CoD-ova. U toliko osporavanom prvom GW sam neopisivo uživao, tako nešto mi CoD nikada nije ponudio. Ali ja nikada neću CoD-u dati nisku ocjenu zato što objektivno sagledavam stvari. 55 je definitivno prenisko. Vi mi recenzenti nikako niste jasni, igre sa nižim budžetom tretirate strožije nego AAA igre npr. I Am Alive ste dali 58, što niste uzeli u obzir da je to download only igra, niske cijene itd. Sa GW2 slična priča. Sad bi čovjek na osnovu recenzija pomislio da je GW2 isto sranje kao i MoH Warfighter. Od vas sa HCL-a mogu sa sigurnošću reći da bi Cole dao najrealniju ocjenu za ovu igru.

    • maxim.x

      @shakesfeaR, 13.04.2013 - 18:49

      Vec si trebao primjetiti da Shazaam daje daleko najslabije ocjene igrama :)

  • Shicko

    10.04.2013 - 18:46

    Ima li koji prepoznatljivi dio Sarajevo( Baščaršija, Latinska čuprija…)?

    • Shazaam

      @Shicko, 10.04.2013 - 18:53

      Ne… samo tramvaj 😀 Nema čak ni stojke ili fićeka negdje. :(

    • Shicko

      @Shicko, 10.04.2013 - 19:19

      Kad bi se vidila buregdžinica Bosna to bi bila najbolja igra ikad.

    • Shazaam

      @Shicko, 10.04.2013 - 19:29

      Hahah slažem se, rokanje kod Želje, doslovno 😀 Šta će ti medpack kad imaš ćevap, ne?

    • AnonDogi

      @Shicko, 11.04.2013 - 07:33

      Nope. Ono nije čak ni Sarajevo…

  • kmarkecGamer

    10.04.2013 - 19:10

    dvojka bolja od originala a dali ste joj goru ocjenu ;P jedino bi igro radi sarajeva inace zaobilazim

  • B1gfooT

    10.04.2013 - 19:57

    ova igra je uvreda inteligenciji :)

  • BsTyLer

    10.04.2013 - 20:27

    Definitivno najgora igra uz ACM ove godine .

  • manijakak47

    10.04.2013 - 20:43

    odigras i zabaravis na nju. nebih joj dao najnizu ocjenu jer ima mnogo gorih igra . ali za CryEngine 3 to je trebalo graficki bit bomba .ocjena prolazna

  • Chaos777

    10.04.2013 - 20:51

    Verujem da je ovo jos jedna igra gde su Srbi zli (ali ono naj) a muslimani dobrocudni cvetici i glineni golubovi?! Shame on you City Interactive!

    • Calypso

      @Chaos777, 10.04.2013 - 22:09

      +1

    • Shazaam

      @Chaos777, 10.04.2013 - 23:29

      Dajte ljudi, to je samo igra, a osim toga nije baš autentična.

    • Adam Jensen

      @Chaos777, 13.04.2013 - 18:32

      Jest da nema smisla odgovarat na ovakve provokacije (koje još i nemaju veze sa gamingom), ali ipak ne mogu a da ne odgovorim. Šta vi imate protiv muslimana, oni su se samo branili u svojoj zemlji. Nisu prešli Drinu i napali vas u Beogradu. Takvi kao ti muslimane koji žive u BiH nazivaju Turčini. Niđe veze
      P.S. Prijedlog administratorima je da se uklone svi ovi komentari koji pored toga što nemaju veze sa viješću potiču međurasnu mržnju, i ovaj moj i ovi iznad

  • Mr.black

    10.04.2013 - 22:47

    da i mene je iznenadila niska ocjena, igra je prva liga :))

  • Jure

    10.04.2013 - 23:16

    70, zbog prevelike ograničenosti i osjećaja da je tok misije isklesan u kamenu..

  • gamerman

    11.04.2013 - 08:13

    Previsoka ocjena!!!! igra ne zasluzuje da postoji :)

    • brunojekralj

      @gamerman, 11.04.2013 - 08:40

      gamerman di samo pljujes po igrama de malo suti!

    • gamerman

      @gamerman, 11.04.2013 - 09:04

      Ne pljujem,pogledaj malo recenzije,igra je nula
      http://www.destructoid.com/review-sniper-ghost-warrior-2-249170.phtml
      Ovo je recenzija magazina destructoid,pogledaj sta su mu dali…..

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 09:45

      Ma, vidiš da neki imaju svoje mišljenje tek nakon što pročitaju tuđe… uh, taj gamerman me svaki dan nasmije 😀

    • brunojekralj

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:03

      me 2 brooo shakesfear !

    • gamerman

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:04

      Ne ja odigram pa tek onda sudim :),a sniper nisam ni odigrao jer nisam mogao iz razloga sto je prelosa,a vidim citav svet se slaze sa tim,hahah
      Ukucas fino metacritics i vidis ocjenu igre,sreca pa sam je skinuo sa torenta :),da sam dao pare za nju ubio bi se

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:13

      Odigraš pa sudiš a nisi odigrao igru jer je preloša?! E, zato me nasmijavaš 😀

    • gamerman

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:24

      Vidim da nisi dobar,na svaki moguc komentar si odgovorio,aj ti fino nadji psihica :)

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:29

      Aj se ti nauči razmisliti pa napisati a ne napisati pa napisati još da nešto napišeš…

    • xPh4rIm

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:29

      Govori lik koji okolo ide po vijestima igara I pljuje a nijednu od njih nije, niti misli odigrati, niti uopce ima ikakve pojma o njima. Sta reci vise, volim ovaj portal, ove mocne likove +5

    • gamerman

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:32

      Ja ne igram samo konzolaske ofirne igre,jer su to ciste smecarije,gameplay los,grafika losa,njen hardwer los itd

    • gamerman

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:32

      Bjezi snajperu jedan,hahahahahah

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 12:23

      konzolaške igre?! pa iste igre se igraju, bila to konzola ili PC…

  • Black op

    11.04.2013 - 08:46

    Jel se to meni cini ili je samo 1 osoba davala glas svim Srbima?Zasto uvijek zvuci kao 17-ogodisnjak?

  • maxim.x

    11.04.2013 - 09:46

    Nije mi jasna samo jedna stvar. Kazete da je igra bolja od jedinica i onda dajete ocjenu 55, dok je jedinica dobila 68 ?!

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 09:49

      Ma, vidiš da je recesija pa shodno tome niti visina ocjena nije što je nekad bila, hhh

    • Ementaler

      @maxim.x, 11.04.2013 - 09:57

      Drugačije vrijeme, drugi recenzent itd.

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:09

      Imam ideju. A da svakom vašem recenzentu date da igra igru kakvu ne voli?! Možda bi sve igre imale ocjene oko 55?!

    • xPh4rIm

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:28

      +1 HAHAHA pwn gg

    • Ementaler

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:33

      Imam i ja ideju. A da ti prestaneš bit tako negativan? :(

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:41

      Dobra ti je ideja. Samo, trebao bi malo poraditi na njoj, nekako mi baš ne drži vodu… ne znam zašto :O

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:42

      A i kako da budem manje negativan od ocjene 55?! Pa, možda 54?!

    • Ementaler

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:45

      Okej, sad samo spamaš s dva uzastopna komentara, prouči pravila malo pls. – http://www.hcl.hr/forum/popis-pravila

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:47

      Evo moje recenzije pravila: 55/100

    • Ementaler

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:52

      Nisi stavio uskličnik :) Okej, dosta sad stvarno – previše je ovakvih nevezanih komentara ovdje. Probaj ne trollati više, jer će ići i opomene ako nastaviš dalje s takvim komentarima.

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 10:57

      Primljeno na znanje! Makar, moram reći da ja u tim komentarima vidim neku poveznicu… Možda sam čak i vidovit postao zbog čitanja ove recenzije više puta, hm… Evo, obećajem da je ovo zadnja glupost koju danas pišem. Ajde, barem sam zbog neke loše igre opomenut, ne bi imalo smisla da sam zbog neke dobre, stvarno!

    • brunojekralj

      @maxim.x, 11.04.2013 - 11:05

      bilo bi fora da svaki recezent ima svoj
      zanr ili tako nesto

    • shakesfeaR

      @maxim.x, 11.04.2013 - 11:26

      Ma, HCL u pravilu ima dobre video priloge i opsežne tekstualne recenzije. Mislim da je na kraju krajeva najbitnije isplati li se igru kupiti ili ne. Ako se isplati, kome i zašto a ako ne opet zašto. Ocjenjivanje je teško jer nemaju svi isto mišljenje, i uvije će biti onih poput mene koji su totalno nezadovoljni ocjenom ali šta ćeš. 100 ljudi, 100 čudi, dalje znate…

  • apach

    11.04.2013 - 10:38

    Trebali bi bar pogledati ocijene prije recenziranih igara-nastavaka pa shodno tome ako je novi nastavak losiji ili bolji davati i neku ocijnu, ovako je fakat malo tupavo dati boljem
    nastavku manju ocijenu od losijeg prethodnika, nema logike uopste.
    Igru nisam igrao niti me zanima pa ni to sto ima i kao Sarajevo fol a iz Sarajeva sam i ja
    sto neko napisa jedino je tramvaj prepoznatljiv, veze sa vezom nema.
    Ja licno ovakve igre smatram ubiranjem love na guzove pa ako prodje prodje, puna saka brade.

    • Ementaler

      @apach, 11.04.2013 - 10:43

      Ne. Svaka igra se recenzira i ocjenjuje u kontekstu vremena kada je izašla. Ocjena prethodnika dana u njegovo vrijeme ne može imati previše relevantan utjecaj na ocjenu za nastavak danu godinu, dvije ili više vremena kasnije. Određeni utjecaj može postojati naravno (na samo definiranje visine ocjene), ali ne neki previše relevantan, da tako kažem.

    • shakesfeaR

      @apach, 11.04.2013 - 10:45

      Da, i ja tu i tamo izmislim jako dobre, nadasve uvjerljive izlike kada nemam ništa pametnije za reći 😀

    • brunojekralj

      @apach, 11.04.2013 - 11:07

      ma dajte pustite ljude sta ima veze ako je prethodink gori i ima bolju ocjenu ,pa zaboga ovo je 2013 godina drukciji su kriteriji drukciji recezenti i drugaciji zahtjevi !!

    • shakesfeaR

      @apach, 11.04.2013 - 11:26

      ma, znam… Tu sam već malo išao živcirati 😛

  • shakesfeaR

    11.04.2013 - 10:39

    Da, imam osjećaj da će se to teško dogoditi!!!

    • Zealot

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:07

      *ShakesfeaR* covjek koji ima odgovor na sve….a svidja mu se Sniper GW2,stvarno te zalim

    • gamerman

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:25

      +1

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:27

      Nemoj, stari… Vidiš da se crvenim od tvoje ljubavi?!

    • Maximum

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:35

      Jel si ti igro Sniper Elite ?

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 11:40

      Jesam, V2 (osim zombija). V1 sam kratko igrao kod frenda na kompu. Moram priznati, jako dobra igra, pa i bolja od SGW ali koliko si ti sličnih igara ove godine odigrao? hm, da… nijednu jer je samo ova izašla!

  • xPh4rIm

    11.04.2013 - 11:31

    shakesfeaR cini DDoS nad potalom xD 😉

    • shakesfeaR

      @xPh4rIm, 11.04.2013 - 11:32

      nego kako 😀

    • gamerman

      @xPh4rIm, 11.04.2013 - 11:35

      xPh4rlm i shakesfear ili je jedan te isti lik,ili su 2 razlicaita debila

    • xPh4rIm

      @xPh4rIm, 11.04.2013 - 11:37

      HAHAHAHA EPIC :facepalm, zar vec nisam rekao da je ovaj lik "mocan" s epic komentarima, hmmm

  • shakesfeaR

    11.04.2013 - 11:42

    ma, da nema njega bilo bi mi dosadno… i molim te. nije shakesfear nego shakesfeaR!!! Ako već pišeš moj nick, napiši ga ispravno gamerman koji ocjenjuje igre po tome što mu drugi kažu 😛

    • Mile_Ronhill

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 12:46

      Smaraš, ne bitan si.

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 12:48

      oprosti, ne znam što to znači smaraš…

    • Mile_Ronhill

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 12:55

      malo je rijet da si glup hahahahaha

    • shakesfeaR

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 13:07

      bolje biti glup nego balavac od 14 godina u zabludi kao ti…

    • Mile_Ronhill

      @shakesfeaR, 11.04.2013 - 13:14

      Pametniji popusta

  • gamerman

    11.04.2013 - 11:47

    A ha,shakreteN,ok sorry

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 11:48

      poradi na mašti… ovo je jadno vrijeđanje, stvarno… sve me je sram 😛

    • xPh4rIm

      @gamerman, 11.04.2013 - 12:05

      Vjerujem da mašte vec ima, prilicno dovoljno -.-, ipak on ocjenjuje, poznaje sve igre, iako nijednu od njih ne odigra niti ista, ali kreativnost pljuvanja je uvijek na nivou, to se mora priznati, a vrijedjanje to je samo odraz iskompleksiranosti i jada …

    • shakesfeaR

      @gamerman, 11.04.2013 - 12:28

      nešto kao gamerman Nostradamus?! hhh

  • Mile_Ronhill

    11.04.2013 - 12:10

    Po modernom hrvatskom se kaže "nakladnik", a ne izdavač.

  • Whiplash

    11.04.2013 - 13:00

    Oj igre, Allahu dragi. Ocjena je previsoka. Realno 25-35 bodova. Mislim da se Igor cak trudio da iskoristi sve fine rijeci svog vokabulara da ne popljuje ovo ko coek. Pa, jbt, cime su pravili ovaj voice acting – izgleda preko google translate-a (opcija: listen).

    • Zealot

      @Whiplash, 11.04.2013 - 13:21

      +1000 :)

    • Zealot

      @Whiplash, 11.04.2013 - 13:23

      Voice acting preko google translate-e,hahahahaha,100% si u pravu

  • hellcome

    11.04.2013 - 17:23

    @ Za ljude "Ovo nije Sarajevo". Kako ti znas da je ono Bagdad u CoD-u? Napravi mapu, stavi ime Mars Water Pump, samo neka izgleda slicno, omg. Smijesno. Evo nasem Sarajevu gamera turista 😛 Fino su pokusali kupiti publiku Sarajevom. Eh da su barem stavili koji cevap, puno bi vise dobili. Dajte, iskreno, ne iskoristenog materijala imaju ogromnu "hrpu". Fina ideja, al' ne bas dobro ostvareno. Svaka cast na trud, sve najbolje im zelim. Sarajevo [3 (prepozn'o sam Fatu na drugom spratu :* )

  • dado01

    12.04.2013 - 09:09

    Joj glupe igre mati mila. Neznam ni koju ocjenu da joj dam. Uopće nije za ocjene. Bože sačuvaj.

  • Zealot

    13.04.2013 - 10:22

    OMG,ovoliko komentara,a igra cisto sra**,sta vam je ljudi,ohladite malo

  • xPh4rIm

    13.04.2013 - 10:40

    Osobno, nisam igrao, ali od svih koje sam pitao za misljenje o igri, I revievova sto sam pogledao I sve, nisam cuo, vidjeo niti jedno pozitivno misljenje, 1 dio sam igrao necu uopce komentirati, jednostavno neznam zasto / kako ovaj serijal jos postoji, tako da ovdje dana ocjena nije daleko od istine koliko mi se cini …

  • goldfinger

    13.04.2013 - 14:06

    Prvi SGW sam odigrao,ali ovo sam počeo i deinstalirao nakon 10 min.Ni prvi dio nije bio nešto,ali dvojka mi je jednostavno u startu bila preloša…

  • gamelaker

    13.04.2013 - 18:56

    Igra uopće nije loša,voice acting ovih Srba isto nije loš,bolje oni prićaju Srpski nego Niko Belić! xD

    • IaMarmageddoN

      @gamelaker, 15.04.2013 - 15:40

      slažem se ali da su mrvicu više ponudili, samo malo novoga ja bi bio sretniji

  • IaMarmageddoN

    15.04.2013 - 15:38

    U odnosu na prvi dio GW2 je definitivno bolji. Možda sam očekivao malo više od njega, možda bolji multiplayer ali problem je što je ovo snajperska igra pa MP niti ne može biti snažna karika ako se ne izmisle novi modovi. Sve u svemu, ja sam dosta zadovoljan. Istina, moglo je biti malo više snajpera ali šta sad.

  • EraCk

    08.06.2013 - 18:42

    Igrao,bolji je od jedinice

  • Zeljko83

    22.07.2013 - 14:20

    Igram ju na xboxu i ok je igra
    Mislim da niste bas realni u ocijeni

  • kidalica

    26.12.2013 - 18:42

    Igrao sam igricu i presao i skroz je losa sem fizike i jos par stvari ,tako da slaba ocena :(

  • don5pro

    12.04.2016 - 20:15

    Meni se igra sviđa nije najbolja ikad ali je ok:)Nemogu vjerovat da je dobila 55?Pa to nije niti jedna igra zaslužila

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!