HCL.HR

Recenzija

Sniper Ghost Warrior 3

DUH RATNIKA, LICE KUKAVICE

Petra Rukav

Rat je dio čovječanstva već tisućama godina. Ratovalo se još u doba starih Egipćana, Grka i Rimljana koji su, osim misteriozne povijesti, budućim generacijama ostavili snažnu želju za dominacijom i slavom. Arapsko osvajanje Egipta, peloponeski ratovi, normansko osvajanje Engleske, Napoleonova invazija na Rusiju, operacija Barbarossa, Domovinski rat… sve su to ratovi koje su izazvale određene nacije s namjerom da prošire svoj teritorij na štetu drugog naroda te na istom području uspostave svoju vlast.

Upravo se takav događaj odvija u Sniper Ghost Warrioru 3 na sjevernom dijelu Gruzije. Naime, ruski Separatisti nemilosrdnim akcijama izazivaju strah među gruzijskim stanovništvom. S vremenom se i običan puk zasićuje separatističkog ugnjetavanja pa on zajedno s vojskom gerilskim načinom ratovanja vodi oslobodilački pokret. Rotki Lionsima, kako se oni nazivaju, glavni će junak pomagati direktno kroz sporedne misije ili indirektno preko vlastitih operacija.

sniper-ghost-warrior-3-screenshots (5)

Protagonist ove priče je, zamisli čuda, Amerikanac imena Jonathan North koji je na područje Gruzije stigao s namjerom da pronađe svojeg mlađeg brata Roberta, kojeg je ukrao, zamisli još većeg čuda, jedan Rus. Bratu nema traga već dvije godine, no Jon ne namjerava odustati, a podršku dobiva i od bivše djevojke Lydije, brutalne crvenokose Raquel te, sa značajno manjim žarom, nadređenog Franka Simmsa. Naime, Frank smatra da se Jon treba okaniti duhova prošlosti te svoj fokus prebaciti na zadatak koji mi ju je dodijelila država.

Rusku okupaciju Gruzije, naravno, rješava Amerikanac. Ali za razliku svih američkih intervencija u svijetu, ova je posebna zato što su glavnom liku Rusi ukrali brata.

Kod Simmsa se osobito primjećuje loša i stereotipna karakterizacija likova koja nije zaobišla ni ostatak ekipe. Vaš tim tako čine hladan nacionalist i bivši član crnačke bande, izuzetna vojnikinja koju je cijeli život u vojsci određivao spol zbog kojeg je bila i zlostavljana; te nemilosrdna i nagla riđokosa koja u slobodno vrijeme vjerojatno jede duše nesretnika. Štoviše, ni sam Jon nije uspio pobjeći iz svoje jednodimenzionalnosti. Kad se ohrabrio izaći iz okvira lojalnog vojnika i brata te nam pokazati svoju ranjivu stranu, njegov pokušaj naprasito je prekinut i nikad više dovođen u pitanje. Iz tog razloga nikako se nisam mogla povezati s likom Jona, a još manje me bilo briga za njegov odnos s Robertom.

sniper-ghost-warrior-3-screenshots (4)

Povrh toga, priča Sniper Ghost Warriora 3 nije ništa revolucionarno; svaki njezin dio vidjeli smo u drugim i boljim igrama. Nedostaje joj i određene dubine koja bi privukla igrače da duže ostanu pred ekranom, a krivca za to možemo naći u prebrzom tijeku radnje. To pretjerivanje posebno se očituje kroz nemaštovite dijaloge i monologe. Svi redom su beskičmenjaci koji će u sekundi promijeniti mišljenje i pristati na baš sve ideje, čak i one koje im se inače ne sviđaju, a neprijatelj bi izdao i cijelu rodbinu ako ga samo malo ružnije pogledate. Također, loša obuka protivničkih vojnika najlakše se primijeti opažanjem njihova ponašanja u neprijateljskim situacijama. Uglavnom funkcioniraju tako da ili svi do jednog kao muhe bez glave trče prema mjestu s kojeg ste pucali ili su obične kukavice i čekaju da sami pojedete olovo.

Neprijatelji funkcioniraju isključivo na dva principa: kao kamikaze ili kao strašne kukavice.

No da se ne bi slučajno našli u neugodnoj situaciji City Interactive nudi vam širok raspon oružja i gadgeta. Osim drona i vjernog mu snajpera, Jon još može nositi primarno i sekundarno oružje, svakojake granate i ostale spravice poput alata za popravljanje prigušivača. Nemojte mi zamjeriti što se ne sjećam točnog broja, ali svaki dio opreme ima barem deset različitih stvari za ponuditi. Prilikom odabira oružja morate imati na umu koje ćete metke izabrati jer ne rade svi istu štetu. Jednostavnije rečeno, kada naiđete na oklopljenog neprijatelja njega obični metci neće samo tako srušiti na pod te će vrlo vjerojatno dići uzbunu, stoga je najmudrije da u svoj snajper stavite posebne metke koji bez problema prolaze kroz razne materijale. Samu opremu možete kupovati/mijenjati/nadograđivati/izrađivati u skrovištima gdje započinjete i nove misije.

sniper-ghost-warrior-3-screenshots (8)

Misije se u biti svode na infiltracijum ubijanje nekog određenog zlikovca ili spašavanje taoca. Jednoličnost ovih misija možete začiniti igrajući na dva različita načina – kao duh ili ratnik – i na tri različite postavke težine. Prva razina namijenjena je onima koji su se tek prijavili za obuku u pucačinama, a kao nagrada za hrabrost dozvoljena im je besplatna regeneracija zdravlja. Zatim se traže hrabri vojnici i nostalgičari koji priznaju samo med kitove, adrenalin ili tablete. Konačno, posljednje mjesto rezervirano je za veterane FPS-a koji se ne boje ući u bitku znajući da im jedan metak može biti presudan.

Hoćete li igrati kao snajperist ili kao duh ovisi samo o korištenju prigušivača – to su u suštini dva identična pristupa.

Ranije sam spomenula dva različita načina igranja – kao duh ili ratnik. Doduše, igra vam nudi iskustvene bodove i za vaše snajperske sposobnosti no hoćete li igrati kao lopov ili u Rambo stilu naposljetku ovisi samo o prigušivaču. Nadalje, neprijatelji su dovoljno raštrkani da većinu možete riješiti snajperom, a ostatak prorijediti izbliza ili se jednostavno prošuljati iza njihovih leđa. Namjeravate li igrati u Rambo stilu trebate paziti na metke jer Jon može nositi samo određenu količinu municije, a pune šaržere vam nitko neće baciti s neba. Također, ako se protivnici pokažu hrabrima i odluče vas napasti, dobro poznavanje terena nije na odmet.

sniper-ghost-warrior-3-screenshots (2)

Teren, odnosno mape su poprilično jednolične i nemaštovite. Nalazite se u brdovitom području okruženi šumama i zelenilom, ponekad i snijegom, što inače zvuči jako primamljivo, ali u Sniper Ghost Warrioru 3 nemate baš nešto korisno za raditi ili istraživati. Možete osvajati kampove kao, primjerice, u Far Cryu 3, otkriti što doista znači robotski osjećaj za vožnju, putem ubijati negativce, pronjuškati po određenim zgradama i kućama, izgubiti se u žbunju, sanjkati se po stijenama, i tako dalje. Ništa od toga, međutim, nije naročito zabavno.

Sniper Ghost Warrior 3 neuspješno kopira formulu koju je Far Cry usavršio još prije pet godina.

Obzirom da je igra rađena u CryEngineu, nije pretjerano reći da njezine teksture nisu bile previše lijepe, a bome ni cutscene nisu bile daleko impresivnije. Povrh toga, grafički dizajneri koristili su isti slow motion efekt kao u Sniper Eliteu, međutim, ne na tako upečatljiv način. Glasovna gluma je tek prosječna, a igra ima i puno tehničkih problema. Na primjer, uvodno učitavanje te učitavanja između određenih dijelova trajala bi na konzolama i do pet minuta.

sniper-ghost-warrior-3-screenshots (3)

Neprijatelja bih ubila s jedne strane zida da bi se njegov leš magično teleportirao na drugu stranu i najgore od svega imala sam problema sa zamrzavanjem što bi uvijek završilo ponovnim pokretanjem igre. Kao jedinu svijetlu točku ovdje bih istaknula razne animacije i detalje koje nam je Sniper Ghost Warrior 3 servirao. Primjerice, ulaženje i izlaženje iz auta, prilagođavanje optičkih pomagala na snajperu, animacija korištenja dronom, craftanja i biranja misija.

Zaključno, Sniper Ghost Warrior 3 definitivno ne preporučam onima koji namjeravaju zaigrati samo singleplayer kampanju jer za isti novac možete kupiti bolje igre koje donose ono što želi prenijeti treći nastavak ovog serijala. Što se multiplayera tiče, njega za cijenu od 60 eura ne dobivate u paketu – barem ne još jer je ta komponenta odgođena za drugi kraj 2017. Doista mi je žao što je ova igra tako neslavno završila, međutim, čini mi se da ništa drugo nismo trebali ni očekivati.

Označeno sa: , ,

Stara poslovica kaže „vuk dlaku mijenja, al' ćud nikada“. Njezina istina najbolje se očituje u serijalu Sniper Ghost Warriora koji je možda promijenio neke svoje mehanike u novom nastavku, ali je i dalje ostao samo isprdak za brzu zaradu.

57 Naša ocjena
  • raznovrsnost oružja
  • fine animacije
  • komične karikature od likova
  • izlizana i predvidiva priča
  • učitavanja (na konzolama) traju po pet minuta
  • bugovi i zamrzavanja igre

Petra Rukav

Sklona igrama s jedinstvenim pričama. Napose cijeni onu vrstu koja te tjera da testiraš granice vlastitog uma. Voli neočekivano mračne prevrate i developere koji stvaraju iluziju slobodne volje. Kada ne drži kontroler u ruci njene misli satima lutaju stranicama raznih knjiga. Ukratko, strastvena gamerica, entuzijastična štreberica i samozatajna introvertkinja.

Komentari (98)

  • bojanum

    08.05.2017 - 11:46

    Izasao nespreman i odmah razbijena Denuvo zastita, da nije smijesno bilo bi tuzno.

  • BeLLicus

    08.05.2017 - 11:49

    Ma koga briga za ovu igru :)

    • Dukindra

      @BeLLicus, 22.07.2017 - 16:42

      Mnoge.

  • baDarmageddoN

    08.05.2017 - 12:11

    Prvi dio koji zaslužuje niske ocjene.

  • invictum

    08.05.2017 - 12:25

    Realna ocjena, odigrao sam par misija i dosadilo…. Sniper Elite 4 je mnogo mnogo mnogo bolji

    • josipk

      @invictum, 08.05.2017 - 12:50

      pa naravno da je bolji

  • Duanador

    08.05.2017 - 12:26

    Uuuu…ostra recenzija ostra ocjena. Mislio sam kupiti igru. Cekao sam vasu recenziju. Hvala,zaobilazim ovo do daljnjeg. Mozda jednom naleti neka akcija pa uzmem. Do tada neka Sniper ceka.

    • Dukindra

      @Duanador, 22.07.2017 - 16:45

      Uzmi slobodno,neces zazaliti.

  • Dukindra

    08.05.2017 - 13:35

    “Ali je i dalje ostao samo isprdak za brzu zaradu.”

    Po vama je i prosli bio takav,niste to napisali za Sgw:2 ali je vama sve sto izbaci CI games lose….

    Znaci da je prosli nastavak onako slucajno prodat u nekoliko miliona primeraka?

    Zasto toliko mrzite Sniper ghost warrior igre ??? Ova igra uopste nije toliko losa da vi njoj date ocenu 57.

    REALNO je za ocenu oko 65-70.

    Komicne karikature od likova ??? Nisam bas razumeo iako sam procitao recenziju na sta tacno mislite,da li na to sto su “glupi” ili kako su uradjena lica ? Face izgeldaju ok i ne znam zasto ste to stavili kao minus ovde,a u Mass Effect ste na to “zaboravili”.

    Ne zelim vise ni da citam recenzije kod vas,jer nikada nisu realne.Pozdrav!

    • Zoran Žalac

      @Dukindra, 08.05.2017 - 16:44

      Drugi dio dobio je 55. A to da nam je loše sve što izbaci CI Games… pa Lords of the Fallen je dobio 80.

    • Dukindra

      @Zoran Žalac, 08.05.2017 - 17:41

      Znaci po vama su i drugi i treci skoro pa isti ???

    • Igor Belan

      @Dukindra, 08.05.2017 - 17:48

      SGW 2 je četiri godine starija igra, koja je tada imala i četiri godine stariju konkurenciju na tržištu. Ova je naravno naprednija u odnosu na tu 4 godine stariju igru, ali je i izašla u drugačijem okruženju konkurencije na tržištu. Nadam se da razumiješ kako to funkcionira. Usput, nije uvijek tako, ali naša ocjena u ovom slučaju je iznimno blizu praktički SVIH drugih ocjena recenzenata – jako malo recenzenata misli da ova igra zaslužuje išta višu ocjenu, tako da zaista ne znam zašto inzistiraš da smo je baš mi neobično jako pokudili :) I da, što se ovoga za “komične karikature likova” tiče, ne misli se na fizički izgled već na karakterizaciju, odnosno osobnost likova – imaš više o tome pri početku recenzije gdje je kritika likova pa samo to prouči opet da ti bude jasnije.

    • Dukindra

      @Igor Belan, 08.05.2017 - 17:57

      Razumem ja sve to,ali kako je moguce da ta ista igra (sgw2) ima uglavnom pozitivne ocene na steamu,ali samo vi recenzenti trazite dlaku na jajetu i smanjujete ocenu igri zbog nekih stvari koje se desavaju i u ostalim igrama,ali na to ne obracate paznju.

      Npr. vec sam spomenuo za Mass Effect da tu niste uopste koliko se secam smanjili ocenu zbog lica,dok takodje niste smanjili ocenu GTA 5 zbog takodje dugog loading-a.
      Naravno da cete sada reci : “Gta je open world,gta je veci,gta ovo gta ono”,ali da li igraca briga da li je mapa veca ako samo hoce da udje i da igra ? Niko ne zeli da ceka toliko pa cak i da je mapa ogromna.Meni treba 5 min da bih usao u online.Nadam se da shvatate sta hocu da kazem :)

      I spomenuo si da je vasa ocena slicna kao kod ostalih recenzenata? Pa niste mogli da se izdvojite od ostalih,kao kad je bila u pitanja Mafia 3 ? To sto se prikljucujete ostalima ne znaci da se vas neke kompanije vise postovati jer se uvlacite drugima i dajete iste ocene kao oni.Nadam se da taj slucaj nije bio ovde.Takodje ne vidim dovoljno argumenata da date igri 57 ocenu na osnovu onoga sto ste napisali.

    • Dukindra

      @Dukindra, 08.05.2017 - 18:10

      I + kako vas nije sramota da napisete isprdak za brzu zaradu ?

    • Zoran Žalac

      @Dukindra, 08.05.2017 - 18:26

      Jednako kako izdavača nije sram naplatiti 60 eura za igru sada, a multiplayer komponentu dostaviti kasnije.

    • Dukindra

      @Zoran Žalac, 08.05.2017 - 18:28

      Zato je instant gaming majka 😉

    • Zoran Žalac

      @Dukindra, 08.05.2017 - 18:40

      Govoriš isključivo iz perspektive PC igrača. Igra je izašla i na druge dvije platforme, na kojima igrači nemaju nikakvog “instant gaminga”.

    • Dukindra

      @Zoran Žalac, 08.05.2017 - 18:53

      Pa bas zbog toga je PC najbolji :)

    • IvanHR

      @Zoran Žalac, 08.05.2017 - 18:31

      Zorane,svaka ti je mjestu! :)

    • Igor Belan

      @Dukindra, 08.05.2017 - 18:44

      Da ponovim, napisao sam ovako: “Usput, nije uvijek tako, ali naša ocjena u ovom slučaju je iznimno blizu praktički SVIH drugih ocjena recenzenata.”

    • Darcoolio

      @Dukindra, 08.05.2017 - 21:16

      Apsolutno se slažem, nerealna ocena.
      Tu bih dao oko 45 jer je smor na kub i istina je da je igra isprdak za mlaćenje para, ništa drugo.
      I činjenica je da su i prva dva dela isto tako do 50-55.

    • Dukindra

      @Darcoolio, 08.05.2017 - 22:31

      Ko je tebe pitao ?

    • Darcoolio

      @Dukindra, 09.05.2017 - 00:23

      Ovo je javna stranica i dao sam ti svoje mišljenje.
      Igra je loša od prvog dela i ne rade ništa da to promene.
      Trebala je da bude kao neki pandan Sniper Elite, ali jok.

    • Dukindra

      @Darcoolio, 09.05.2017 - 07:05

      Zasto svi ovu igru mesaju i uporedjuju sa ******* Sniper elitom kad igre nemaju veze jedna sa drugom,osim sto imas snajper u obe ????

      Koliko si ogranicen.

    • Valmorph

      @Dukindra, 09.05.2017 - 22:46

      Kralju ti si ovdje po svemu sudeći došao da bi nešto rekao i da ti mi svi samo potvrdno klimamo glavom i vičemo “je, tako je, u pravu si”. Ja sam na prvu također mislio da su bili previše rigorozni u davanju ocjene, ali danas odigrah nekih 2-3 sata kod prijatelja i sad bih joj ja dao još i manju od ove njihove. Tako da ako hoćeš čuti realno mišljenje onda poslušaj dr. Miroljuba Petrovića i prebaci um iz alfa u beta režim i budi sposoban čuti i primiti tuđa mišljenja, a ne tako napadački skakati po drugima kao da su svi oko tebe urotnici.

    • Dukindra

      @Valmorph, 10.05.2017 - 11:27

      Iznosim svoje argumente i moja misljenja,izgleda da to ne mozes da shvatis.

    • mrrena

      @Dukindra, 07.08.2017 - 19:43

      igra nije sam vrh ali nije ni toliko losa koliko svi govore

  • mavacrs

    08.05.2017 - 14:06

    Gaming industrija definitivno napreduje, čak se ponekad zna desiti da izadje neka igra ratne tematike u kojoj Rusi ili Srbi nisu glavni negativci, što nije slučaj i sa ovom. Možda se jednog dana i američka okupaciona politika prenese na monitore, il’ ipak previše očekujem? :/ Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam se upravo registrovao samo da bih ovo napisao, ali mi je stvarno puna kapa ovoga. Nikad nisam bio za “daleku budućnost” u igrama, ali kad malo bolje razmislim, i nisu toliko loše, pošto nijedan narod ne izvršava nekakve “invazije na drugi”, nego su negativci nepoznata vanzemaljska bića, lol. Nadam se da nisam nikoga povrijedio ovim komentarom, na kraju krajeva radi se o komentarisanju video igre, hvala. Uglavnom, hvala za rezenciju HCL, čekamo Igorov video-komentar. :)

    • Dgl.koki

      @mavacrs, 08.05.2017 - 23:25

      Da ajde Igore video komentar pa da nam i ti jos malo objasnis sve o ovoj igri i neko tvoje misljenje.

    • Igor Belan

      @Dgl.koki, 09.05.2017 - 09:45

      Imamo samo jedan primjerak igre u ovom slučaju, koji je otišao Petri za recenziju – da je važnija igra kupio bih je sam za sebe da mogu i video kakav napravit, ali za ovakvu igru se ne neću truditi :) Pogotovo kada ima toliko drugih igara za video komentirati ovih dana. Plus, video komentar sam zapravo već objavio, iz beta verzije: http://www.hcl.hr/video/igramo-sniper-ghost-warrior-3-beta-tri-igre-u-jednoj-102853/

  • KornjacaNS

    08.05.2017 - 14:39

    Sve sve za recenziju ali usrali ste motku sa pominjanjem vaseg domovinskog rata. Ostavite to sranje neka pociva u proslosti a samim time mislim da to nema sta da trazi u uporedjivanju sa istoriskim ratovanjem i ovim koji se dogodio i drugo ovo je igra a ne politicka rasprava oko domomovinskog rata.

    • darijoman

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 14:50

      Daj čovječe smiri se. Šta ti je ! Ako je se spomenu kratki osvrt gorke povijesti ratova koji su imali isti pojam ne vidim gdje se tu ulazi u političke vode

    • KornjacaNS

      @darijoman, 08.05.2017 - 17:48

      Jel moralo da se pomene bas domovinski rat? Koliko sam skontao vas mentalitet vi i gde treba i gde ne treba ce te ga pomenete samo da bi ga istakli i prikazali kako ste vi pravi i necete ga niakda zaboraviti. Bas zbog toga i treba da to ostavite u zapecak jer ako ga non stop budete pominjali i vracali se u proslost zato ce te iamti naduvane klince koji se kurce po YouTube kako mrze Srbe i sve ostale a nemaju pojma ni zasto je rat poceo ni zasto se ratovalo ali bitno je da je cuo od tate kako su Srbi ovaki i onaki i onda se stvara problem i rasprava. Zato kazem da se treba ne u podpunosti zaboraviti jer se to ne zaboravlja ali ipak majku mu staru pa ovo je gejming portal ne mora i tu da se podesecamo sta je bilo, ovde smo da komentarisemo igre i o njima da pricamo i da se zbog njih svadjamo kome se svidja i zbog cega i kome se ne svidja i zbog cega. E to treba da bude nasa rasprava ovde a ne pominjanje rata, ne samo ovog nego bilo kojeg.

    • croBilly394

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 19:39

      Recenzentica je nasumično nabrojala nekoliko ratova koji su se iz određenih razloga zbili kroz ljudsku povijest, i u nabrojanom nizu se našao i Domovinski rat, a pošto je to isto bio povijesni oružani sukob između dvije nacije kao i prethodno nabrojani ratovi, zbilja ne vidim što je sporno. A isto tako mi nije jasno otkuda tebi pravo prozivati nekoga za spominjanje Domovinskog rata i umanjivati važnost prisjećanja na taj nemili događaj u kojem je, od strane Velikosrpskog agresora, obranjena naša domovina Republika Hrvatska? A osim toga pogledaj malo balkan danas, politička previranja i napetosti u BiH i Makedoniji, pa ćeš vidjeti da se itekako treba prisjećati da se takvo sranje ne ponovi, jer su ljudi očito pomalo senilni.

    • darijoman

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 21:06

      Domovinski rat je stvar prošlosti i kao takav odlazi u povijest i ne znam šta tu nije jasno. Tko je tu svirao o politici ? Sam tvrdiš da trebamo raspravljati o igri šta tu valja a šta ne, a prvi si počeo skretati u desete vode. Hajde vrati se temi i počni nešto konstruktivno pisati

    • Sentiel FH-016

      @darijoman, 09.05.2017 - 07:19

      Ajme advokata na ovom portalu, tebe doslovno vidim svagdje, tebe i onog sa slikom dazdevnjaka ili neke zabe pitaj isusa sta je to, na svakom postu!

    • darijoman

      @Sentiel FH-016, 09.05.2017 - 08:38

      😀

    • Zoran Žalac

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 16:41

      U istoj rečenici kažeš da to treba počivati u prošlosti te da to nema veze sa “istoriskim” ratovanjem. Hm.

    • Duanador

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 16:52

      Od tolikog texta recenzije tebi bas tih par rijeci zapelo za oko. Mislim da to nije navedeno da nas uci povijesti nego ( Svaki rat je iz istog razloga pa tako i ovaj u SGW3 )

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 17:40

      Kako te nije sram doći na strani portal i reći ljudima da im je domovinski rat sranje? Čista provokacija.

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 17:57

      Zato sto je svaki rat sranje! I stojim iz svojih reci, jer koji god da je bio razlog a mi ga sigurno ne znamo jer je svakoj strani receno zbog cega se bori ali veruj mi niko nije znao pravi razlog a drugo zbog svih ti ljudi koji su poginuli i zbog onih porodica koji su ostali iza njih. A drugo cu te pitam koliko imas godina i jel si uopste bio rodjen kada je bio rat? I trece nema tu provokacije, jedina zamerka u celoj recenziji jer nije morao biti dodat taj teks domovinski rat jer time se uporedjujete sa istoriskim ratovima koji su se vodili u proslom i predproslom veku.

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 18:08

      Šta pričaš ti čovječe? Cura je samo spomenula domovinski rat, a tebi je odmah izbila pjena na usta. Nemoj nam tu dolaziti pametovati i srati o domovinskom ratu, vjerujem da za to imate neke druge forume i portale. Imam 33 godine pa računaj da li sam bio rođen.

    • Petra Rukav

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 18:54

      Po ovim tvojim komentarima vidi se koliko si nezreo. Vidiš ono što želiš vidjeti, a ne čitaš ono što piše. Domovinski rat spomenut je u istom kontekstu kao i ostali gore nabrojeni ratovi. Njegovim spominjanjem ne izražava se nikakva mržnja prema Srbima. Osim toga zašto ga ne bi spomenula? I sam si rekao da je to prošlost pa zašto je onda ne prihvatiš kao takvu i kreneš dalje?

    • Oblakoder

      @Petra Rukav, 08.05.2017 - 20:22

      Pa dobro slobodno ga pominji ako hoces da se umesto o igri vodi rasprava o domovinskom ratu :)

    • Texas Flood

      @Oblakoder, 08.05.2017 - 20:59

      Jeste vi imbecili ili što? Zašto ga ne bi spominjala? Baš vas to jako vrijeđa? Nitko nije imao u planu opet ubacivati politiku u raspravu dok tvoj pajdo nije počeo. Inače, domovinski rat je temelj naše države i ako misliš da bi ga se trebali sramiti i ne spominjati gadno se varaš.

    • Oblakoder

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 21:29

      Ma nemam nista protiv ,cak sta vise evo jos malo ce novi COD I Battlefield pa ga tu obavezno treba pomenuti i eto nama velike rasprave na tu temu :)

    • Texas Flood

      @Oblakoder, 08.05.2017 - 21:31

      I treba, a ti ne moraš čitati ako ti smeta.

    • Oblakoder

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 21:35

      Nigde ja nisam napisao da mi smeta :)

    • Texas Flood

      @Oblakoder, 08.05.2017 - 21:40

      Nisi, ali da ti ne smeta me bi pomalo prcao.

    • Oblakoder

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 21:50

      Preterujes.Covek samo sam rekao da je to osetna tema i da se njeno pominjanje uvek zavrsi ovako i sad ti meni reci da nisam u pravu.Licno meni to ne smeta cak mi je simpaticno da citam takve komentare.Toliko o tome stvarno nema potrebe da se ja i ti ovde prepiremo.

    • Texas Flood

      @Oblakoder, 08.05.2017 - 22:36

      Ti i dalje ne razumiješ. Petra je samo spomenula domovinski rat, a vi ste se počeli propinjati na zadnje noge. Ti sada nama kažeš da to ne bi trebali niti spominjati?

    • Oblakoder

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 22:48

      Ne znam koliko si pratio komentare ,a ocito da ne pratis nego si se sad zalepio za mene i pokusavas da me optuzis da sam ja zapeo da se raspravljam.Zanima me opis ove igre i usao sam da ga procitam,a posle u komentarima vdim da se povela rasprava o domovinskom ratu umesto o ovoj igri.Petra u komentaru kaze da ne vidi problem zasto ne bi pominjala taj rat ,a ja joj odgovaram da ce se svaki put to pretvoriti u ovakve glupe rasprave.Nadam se da si sad skontao :)

    • Texas Flood

      @Oblakoder, 08.05.2017 - 23:22

      Probaj čitati sporo i sa razumijevanjem, možda shvatiš. Kada oni koji su isprovocirali tu glupavu raspravu (zna se tko je to bio) to više ne bi radili, do takvih glupavih rasprava ne bi niti dolazilo.

    • mavacrs

      @Texas Flood, 09.05.2017 - 00:07

      Ne znam na koga ciljaš kad kažeš da su isprovocirali raspravu, ali nebitno je, ne znam zašto se kolega našao uvrijedjenim. Nemojte spamat više, ni ti a ni on nemate ništa od toga, besmisleno je. Pozdrav iz Banjaluke.

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 08.05.2017 - 23:55

      Ti bi mogo da se naucis dva grama osnovne kulture, kao prvo niko te nije vredjao pa nemoj ni ti nikoga da vredjas ovde, drugo ako ne mozes da vodis konstruktivnu raspravu sa argumentima onda nemoj da se upustas u istu. I za kraj cu da kazem ovo, CEGA SE PAMETAN STIDI TIME SE BUDALA DICI, i ne ovo nije bila uvreda na tvoj racun nego se tako kaze. Jer ako imalo razumes poslovicu onda je fora da se time sto ste ratovali ne treba diciti nego ga treba sakriti i pokazati mladjim narastajima da postoji i druga tema za raspravu. Jos jednom kazem samo otidjite svi na youtube i pogledajte nase ili vase pesme i uvek ce se naci u komentaru neka budala koja ce zapoceti raspravu na nacionalnoj osnovi da li ce to biti srbin ili hrvat nije bitno ali uvek se nadje neka budala. Over and out!

    • mavacrs

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 00:04

      Daj čovječe prestani spamat sa porukama, kao da je bitno da li te iko uvrijedio il’ nije, šta on ima od toga, ili ti..

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 00:08

      Ti si nas uvrijedio govoreći da je domovinski rat sranje, toliko o kulturi. I nemaš nikakvo pravo govoriti čime bi se mi trebali dičiti a čega bi se trebali stidjeti. I nema youtube nikakve veze sa ovime, malo si skrenuo sa teme.

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 09.05.2017 - 00:36

      u mnogo si mi ti nesto uvredljiv, ti mu dodjes ko durljiva pelka! o itekako imam pravo govoriti jer moje misljenje moje pravo da kazem sta mislim, i nisam sam oreko da je taj rat sranje nego da je svaki rat sranje a da ne bih pisao ponovo procitaj post sa pocetka zasto mislim da je svaki rat sranje. a sto se tice youtube pogledaj malo pesme pa ces videti da se i drugde kurcite o ratu i to ne tvoja ili moja starija generacija nego je to upravo generacija ljudi koji su moje godiste i imaju decu koja su sada u dobu od 16-18 godina i ne znaju sta je pravi razlog ali je cuo od tate da mrzi srbe pa i oni pise uvredljive poruke na racun srba a samim time samo rasplamsavaju ionako skakljive teme.

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 07:51

      Opet tupiš o hrvatima, srbima, pjesmama na youtubeu i našem kurčrnju o ratu i nastavljaš provocirati. Nitko se ovdje nije kurčio nego ti samo pokušavamo reći da to što ti radiš nije u redu. Evo naprimjer, ja nisam došao na neki srpski portal gdje je netko u nekom nevažnom kontekstu spomenuo kosovo polje ili tako nešto, i rekao da prestanu pisati o tom sranju. To ne bi bilo kulturno od mene. Možeš reći da to tebi ne bi zasmetalo ali uvjeren sam da velikoj većini ljudi bi. Kada bih to učinio ne bih bio ništa drugo nego provokator.

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 09.05.2017 - 09:14

      Dzaba tebi pisati i pricati ti ne vidis dalje od svog nosa i mislis da si bogom dan i da ce te odlikovati sada na trgu jer si branio domovinski rat od jednog srbina. Moja zamerka u celoj prici je ta sto je ona ubacila domovinski rat u istu recenziju o igrama a tu mu mesta nema i to je cela istina a to sto ti i ostali ne mozete da prihvatite istinu to je vas problem. Drugi problem je sto ne shvatas sta ja pisem ili neces da svatis to je vec tvoj problem ali da pokusam jos jedared da ti objasnim zasto pominjem youtube, kazem ti jos jedared otidji pa pogledaj neke pesme i videces uvek raspravu na nacionalnoj osnovi da li poceli mi srbi ili vi hrvati ali na mesto gde je muzika uvek se nadje neka budala koja je rodjena posle rata ali je cuo od tate i mame da su srbi ovakvi i onakvi i sada taj isti klinac dolazi na YT da se kurci i da brani vas a da ne zna sta je problem cele price a isto tako klinci srba dolae na taj isti yt i kurce se pa napadaju hrvate zbog svog uverenje i to ce da traje jos ko zna koliko vremena dogod mi stariji ne zaboravimo sta se dogodilo. Zato kazem da ne treba da se pominje to sranje jer svaki rat je sranje jer su u njemu izgubljeni dragi ljudi, vreme, novac i mnoge druge vredne kulturne bastine koje su nam prosle generacije ostavile u nasledje a to niko vise ne vrati. I da smo ratovali zbog svojih uverenja nego smo ratovali jer su se premijeri i precednici svadjali iz fotelja a mi smo isli da ginemo zbog njih i njihove rasprave. Ako ti je to toliko tesko da svatis onda nemoj da se upustas u raspravu jer kazem ti niko ne zna pravu istinu zbog cega je rat zapoceo i koji su bili pravi motivi, nasi srbi ce da pricu svoju pricu, hrvati ce da pricaju svoju pricu i obe strane ce da budu u pravu ali ni slobodan milosevic ni franjo tudjman nisu vise zivi da bi rekli e ratovalo se zbog toga i toga i to je prava istina. I zato zajebi vise domovinski rat pa domovinski rat, bio je prosao poginulo je puno ljudi sa jedne i sa druge strane, strahote su ostale posle svakog rata koje se nece zaboraviti ali ne stvaraj te mrznju izmedju nas jer mi nismo neprijatelji nego smo mi ipak svi bili jedared jedna drzava.

    • darijoman

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 11:13

      Na žalost, sve to što navodiš u neku ruku stoji i istina je da još uvijek ne možemo nikako iz 45-e iz doba ustaša, četnika i partizana i da dosta stvari bilo sport, glazba itd. gledamo kroz politiku, ali pustimo te stvari sa strane. SGW 3 je ratna igra i kao uvod u recenziju napravljen je kratki osvrt na neke ratove a među njima i domovinski koji također kao i svi ostali nosi istu značku RAT, pa prema tome nema neke potrebe da se uzrujavaš oko toga jer nitko nikoga nije prozvao zbog nečega, a ujedno to su i zabranjene stvari na ovom portalu. Ne znam šta si ti umislio kad si vidio da piše domovinski rat ? Ginulo je se na žalost na našim prostorima kao i u mnogim drugim ratovima i nitko nije manje ni više vrijedan naspram drugih na ovom svijetu

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 11:23

      Marko II., stvarno si pukao kao kokica…

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 09.05.2017 - 11:55

      Ima jedna uzrecica kod nas u Srbiji, a glasi ovako ja ga krstim a on prdi tako i ti. Ja ti ukazujem na neke realne cinjenice a ti se glupiras i mislis kako si ti sada odbrano hrvatsku od napada srba. Ok ako ti je to zelja eto pobedio si a sada ajde dva kruga oko hrvatske da svi vide tvoju pobedu.

    • Duanador

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 12:23

      Nisi ti nikakve realne cinjenice naveo. Samo si zapoceo raspravu bezpotrebno. Od toliko nas na HCL-u samo je tebe zignilo to dok su svi ostali to procitali i nastavili citati dalje. Jednostavno te toliko pogodilo to da nisi shvatio bit zasto su navedeni svi ti ratovi. Procitaj recenziju,napisi svoju i komentiraj igru. Da si tako uradio nebi bilo ove rasprave.

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 12:33

      Prepuni su nam portali tvojih istomišljenika provokatora(neću vas nikako nazvati da ne dobijem automatski ban), samo što si ti još i vuk u janjećoj koži. Pod krinkom gejminga vrijeđaš i izazivaš bijesne reakcije čitatelja. Pročitaj ostale komentare a ne samo moje i sve će ti biti jasno. Skrećeš sa teme i nepotrebno odlaziš predaleko u povijest, napadaju te ustaške zmije i ovdje i na youtubeu i svugdje gdje se pojaviš. Iznosiš činjenice koje su i maloj djeci jasne, samo što one nemaju nikakve veze sa onim zbog čega je ova rasprava nastala. Hvala, sada idem napraviti 4 kruga oko Hrvatske.

    • KornjacaNS

      @Petra Rukav, 08.05.2017 - 20:55

      Da pocnem ovako:

      Croatian War of Independence – 1991 – 1995

      Operation Barbarossa – Jun 22, 1941 – Dec 5, 1941

      French invasion of Russia – Jul 24, 1812 – Dec 12, 1812

      Peloponnesian War – April 25, 431 BC – 404 BC

      I ja neozbiljan a ti si ta koja poredi vas rat koji se dogodio pre 26 godina, kazem za period pocetka rata i dalje datume koje sam nasao i znao da se poredite sa periodom ratova koji su manje vise obradjeni kroz vekove gejming igara na ovaj ili onaj nacin.

      Moje pitanje je samo sto si pominjala vas rat kada nije obradjen kroz igru pa da kazes eto to je bilo neke zvezda vodilja da se pomene domovinski rat.

      Jeste proslost ali ne tako daleka proslost da bi ga trebala pominjati a drugo ovo je ipak gejming sajt i portal gde nema mesta takvim temam. Ako imas potrebu da pises o domovinskom ratu samo napred ali ne ovde nego na mesto gde je toj temi mesto ovde joj nije mesto i ti kao urednik ili vec sta si bi to trebala da znas.

    • croBilly394

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 21:05

      To što u tvojoj glavi postoji klasifikacija prošlosti na daleku prošlost, i onu bližu prošlost, ali previše blizu da bi se spominjala dok ne postane ona dalja, legit prošlost, baš prošla prošlost, je isključivo tvoj problem. I HCL zbilja nije mjesto za takve teme, ali moraš shvatiti da si ti taj koji je započeo tu temu, i od muhe napravio slona.

    • darijoman

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 21:26

      Eto ti si sad izvukao podatke sa wikipedie i onda ovdje donosiš neku pravdu. Ako si pročitao neku kolumnu ili članak o nečemu znao bih da su neke stvari metaforički prikazane na neki način i da nemaju direktne veze sa samom radnjom ili temom, tako isto i domovinski rat sa igrom. Te stvari služe kao kratki osvrt ili uvod u samu recenziju a ne da bi se ticale same srži. Ti si zabrijao skroz

    • Gamer051

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 00:25

      alo bratko, ovo je hr kanal. Domovinski rat ce se spominjati kad i koliko god hoce. Legitiman obrambeni rat,

    • KornjacaNS

      @Gamer051, 09.05.2017 - 00:30

      ne ovo je hcl forum za gejming a ne istorija o domovinskom ratu!

    • Sentiel FH-016

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 23:10

      Cijenjeni gospodine,vidim da ste iz Novog Sada, s moje strane vrlo cijenjen grad jer je moj omiljeni ylutuber sa Fskpz kanala odatle, da se vratim na stvar,dakle: Nemojte praviti ovdje svinjariju od portala,nemojte ovdje praviti ksenofobsko nacionalisticki skup! U cemu je problem sa domovinskim ratom,jer problem sto je on bio u povijesti ,jer je problem u tome sto se Hrvati sa mukom prisjecaju svojih najtezih dana kad su neprijatelji pokusali nepravedno zauzeti hrvatski teritorij samo zato sto je Hrvatska htjela biti samostalna suvdrena drzava,dajte molim vas, o cemu pricamo, ne pricam sad o tome tko je sto zapoceo, samo me zanima cemu ovoliko bljuvanje vatre,snizite strasti, u cemu je problem,sto vas neko nije napao, pa bi i vi imali materijala za pisati,potpuno je irelevantno spominjati nacionalizam na ovakvoj vrsti portala,opustite se i uzivajte, nemojte raditi probleme i sprdacinu od ove teme,ovdje smo da diskutiramo o gore navedenom, a ne o vasim nacionalisticko ksenofobskim ispadima o, pazite sad, NASEM domovinskom ratu! Hvala lijepo!

    • KornjacaNS

      @Sentiel FH-016, 10.05.2017 - 10:15

      Druze nije to nikakva svinjarija nego jednostavno drugi svetski rat i ratovi koji su se vodili pre 200 godina i pre nove ere urednica nadje da poredi vas rat. Ispada toliko smesno da ti ne mogu opisati. Rat ko rat idalje ponavljam je sranje ne vas nego bilo koji a to sto su se draga gospoda hrvati nasli prozvanim sto sam vam pomenuo rat to je vas problem kada ne gledamo istim ocima na to. Koliko vidim vi ste ponosni na taj rat sto ste uopste ratovali ali ponos vas je sve odveo u pogresnom smeru jer deca su vam nekulturna i pokusavaju na sve nacine da nadju nacin da povedu raspravu na nacionalnoj osnovi a to nikak nije dobro jer se stvara mrznja izmednju dva naroda a ne treba da je bude. Ja ni jednog trenutka ovde nisam reko a vi hrvati ovakvi i onakvi, cak sta vise postujem vas iako smo dve drzave sa drugacijim razmisljanjem ali ono sto je meni zasmetalo je to sto urednica poredi vas rat sa ratovima iz proslosti. Vas rat nije toliko u proslosti a nije ni kroz igru prosao pa da kazete e uzet je u ime igre koja je izasla pa eto zato se nasao u recenziji. Svi ostali ratovi koji su se u proslosti vodili su nekako ili na neki nacin bili obradjeni kroz igrice i time smatram da nije bilo povoda da se u isti kos svrstava i vas domovinski rat. Verovatno da bi jos neko napisao isto a video sam da je jos jedan u drugom delu napisao da spomenuti domovinski rat a ne spomenuti drugi svetski rat je cista propaganda ali ocigledno da je to mnogima promaklo jer su se usmerili na mene i moj post. Koliko vidim ne samo ovde a imao sam prilike u raznim multiplayer igrama da razgovaram sa hrvatima i vam je to izgleda u krvi da morate da ga pominjete i da se time hvalite, to nije nesto cime se hvali i cime se ponosi pogotovo ici naokolo i pricati kako si bio u ratu. I da stavim vise tacku na ovo, postujte vi vas rat ali ga postujte u srcu i dusi ali nemojte sa njime paradirati ulicama jer nije za ponos i za hvaljenje. Zna se mesto i vreme gde se to obelezava i kada ali jednostavno ovde mu nije mesto da se pominje.

    • Sentiel FH-016

      @KornjacaNS, 10.05.2017 - 12:40

      Gospodine Kornjaca, kakve veze sto je neko spomenu drugi svjetski rat sa domovinskim ratom, pa zar nije rat i rat isto, svi ratovi su jednaki osim u zrtvama, naoruzanju i stranama,vi hocete reci da se Hrvatska ne bi trebala hvaliti sa fantasticnom obranom svojih ljudi u vrijeme kad je to trebalo,pa tko jos ima ovakvu vojsku kakvu ima Republika Hrvatska, oruzanje i nije nesto, ali vojska, ljudi koji u njoj sudjeluju, koji se bez pogovora bore za svoju domovinu,gdje bi mi danas bili da Hrvati nisu zaoustavili prodor neprijatelja na prostor danasnje Hrvatske,daas bi dijelovi bili nazvani Rebublikom Srbijom, zajedno sa SAO Krajinom i Republikom Srpskom, vasa logika je zauzeti sve dijelove svijeta, gdje god ima i jedan Srbin,pa cekaj malo, to bi znacilo da bi u to vrijeme i Hrvati trebali uci na vas teritorij i zauzeti dijelove Vojvodine jer su tamo vecina Hrvatskih manjina,hocete reci da je ispravno sto je agresor htio imati more, htio imati polja koja pripadaju drugome, odnosno, ukrasti to nesto,to je ono sto se trebate zapitati, ne kazem svi, ali pojedinci, kakac smo narod da svoje volimo, a tudje ne postivamo,gdje vam je logika! Osim toga, vidim da se i ne razumijete bas u povijest,kakve veze operacija Barbarossa ima sa Hrvatima,hocete reci da su Hrvati nacisti,dajte molim vas,saberite se, koliko znam, sto srpski Kurir pise o Hrvatima i kakve nekad bedastoce znaju izletiti,ne bi ovdje dosli i zbog jedne rijeci pravili halabuku! Hvala lijepo!

    • KornjacaNS

      @Sentiel FH-016, 10.05.2017 - 19:15

      Evo kopija posta:

      zeljo024
      08.05.2017 – 17:07
      Spomenuti Domovinski rat a ne spomenuti drugi svetski rat na ovim prostorima je propaganda teskog kalibra kao sto je i sama ova igra!

      A operacija Barbarossa je isto pomenuta u recenziji a to nisam ja reko nego urednica koja ocigledno da ni sam ne zna sta je pisala kada je poredila vas rat i ostale ratove.

      Ne razumete vi sta ja vama pricam, postoji mesto i vreme za sve a to nije gejming portal i multiplayer igre da neko ide i da se hvali kako je ucestvovao u ratu. Zamisli na cega bi to licilo kada bi svaki hrvat isao i neko ko ga pita i ko ga ne pita da on prica o domovinskom ratu. Zato kazem da ne treba da se njime hvalite na sva usta. Svaka cas vama u to vreme na odbrani ali morate da naucite gde je mesto i vreme da se o njemu prica. Jel sada malo jasnije?

      Kakve veze ja imam sa Kurirom? A kao drugo zar do sada niste naculi da ce novinari i reporteri svasta reci samo da bi podigli prodaju tiraza i gledanost televizije. Kao da to vasi novinari i reporteri ne rade? Rade to svi pa vidim jos uvek niko nije zaratio zbog reci koje su izale u novinama.

    • Texas Flood

      @KornjacaNS, 10.05.2017 - 20:05

      ” Domovinski rat… sve su to ratovi koje su izazvale određene nacije s namjerom da prošire svoj teritorij na štetu drugog naroda te na istom području uspostave svoju vlast.” – Očito je ovo bio okidač u tvojoj maloj glavi, i teško ti se pomiriti s tim da je to jednostavno tako, ali morat ćeš kad-tad. Radi se o tome da ćemo ga spominjati gdje god hoćemo i u kojem god kontekstu hoćemo jer ga se ne trebamo sramiti, za razliku od vas, a samo njegovo spominjanje ne vrijeđa nikoga osim možda ljude sa tankom pameću poput tebe. I još jednom, ti dolaziš na strani portal, prepireš se sa deset osoba i govoriš im da ga ne smiju niti spominjati? Nikome nije smetalo dok se nisi pojavio ti i počeo recenzentici i nama govoriti da moramo učiti gdje što smijemo pisati a što ne smijemo. Samo se pitam da li administracija čita ove komentare i sve ne mogu vjerovati kolika im je gornja granica tolerancije na tvoje budalaštine…

    • KornjacaNS

      @Texas Flood, 10.05.2017 - 22:30

      Pa za razliku od tebe nekulturnog gradjanina hr, ja jos nisam nikoga vredjao i samim time nisam prekrsio nikakva pravila za razliku od tebe koji vec vise puta vredjas i pokusavas da me izvuces iz takta da ti kazem ono sto ne treba pa ce ispasti eto srbin vredja hrvate ali to zadovoljstvo ti necu pruziti a ti samo nastavi da pokazujes svoje kucno vaspitanje.

    • darijoman

      @Texas Flood, 10.05.2017 - 22:33

      Dođoh onako iz znati želje ponovo kad ono, gle lik i nakon prospavanih noći ne prestaje trolati

    • Texas Flood

      @darijoman, 10.05.2017 - 22:53

      Strašno stari, koja lajava jezičina…

    • Sentiel FH-016

      @KornjacaNS, 10.05.2017 - 21:02

      Opet vas gospodine Kornjaco nisam nista shvatio, sto ste zeljeli ovim argumentom meni reci! Stvarno vas ne razumijem, sto zelite dokazati? Hvala lijepo!

    • Zoran Žalac

      @KornjacaNS, 09.05.2017 - 09:26

      Frende, fulao si fudbal. Nitko ne uspoređuje ratove ovdje. Pročitaj taj paragraf još jednom, ovoga puta s razumijevanjem. Imam dojam da ti se zacrvenilo pred očima čim si vidio taj “Domovinski rat” pa da si odlučio zanemariti čitav kontekst. Jel se pucalo – je. Jesu ljudi ginuli – jesu. Jel bio rat – je. Nije sigurno bio seoski dernek pa su se ljudi potukli. Zna se da je bio rat, u tekstu nije diskutirano tko ga je počeo, je li imao veći ili manji broj žrtava od Napoleonovih pohoda i slično. Dakle, što je tu točno sporno – zamisli, spominjanje primjera rata u recenziji ratne videoigre… Nečuveno.

    • mavacrs

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 20:03

      Ej, čovječe, ni meni nije jasno zašto si se uvrijedio. Pripadnik sam iste nacije kao i ti, ali ne vidim razlog zašto bi se uvrijedio kada bi neko spomenuo taj rat. Imaš pravo mislit’ o tom ratu šta god hoćeš, mislim da ti niko nije zabranio. To što neko tebe mrzi zato što si ovo, ili ono..njegova stvar, njegov problem. Petra je takodje mogla spomenut neki od dva svjetska rata (a nije da nema razloga), u istom kontekstu kao i ove ostale, ali nije, njena stvar.

    • darijoman

      @mavacrs, 08.05.2017 - 21:08

      Lik je bez potrebno od muhe napravio medvjeda

    • Texas Flood

      @darijoman, 08.05.2017 - 21:21

      Da, izgleda da imamo još jednog Marka na portalu…

    • Petra Rukav

      @mavacrs, 08.05.2017 - 23:10

      Operacija Barbarossa? Drugi svjetski rat…

    • mavacrs

      @Petra Rukav, 09.05.2017 - 00:01

      Mislio sam na naš prostor, al’ nema veze, ima vremena. 😉 Nemojte više spamat sa postovima, neki ljudi su se našli uvrijedjenim bez razloga, i to je to. Pozdrav.

    • mavacrs

      @KornjacaNS, 08.05.2017 - 20:41

      Uostalom, to što je spomenula Domovinski rat, ne mora značiti da odma vrijedja nas Srbe. Pripadnici njenog naroda su izvršili agresiju na BiH (sa namjerom da prošire svoj teritorij na štetu drugog naroda te na istom području uspostave svoju vlast), možda je mislila na taj dio Domovinskog rata.

    • Texas Flood

      @mavacrs, 08.05.2017 - 21:27

      Halo? U postu iznad smiruješ Kornjaču, a u ovom opet raspiruješ vatru. Stanite malo na loptu, hej…

    • Sentiel FH-016

      @mavacrs, 09.05.2017 - 07:28

      Govorit cu diplomatski: Stvarno je irelevantno razgovarati o domovinskom ratu ovdje, to sto se svaki drugi covjek srpske nacionalnosti uvrijedi kad e spomene domovinski rat, to me ne zanima, ako je takav mentalitet srba sto ja tu mogu uciniti, samo cu reci da domovinski rat ne smije biti nikad zaboravljen, ali srpski politicari, bez uvred, svaki put, gdje god mogu izvrcu i bacaju ljagu na hrvate, kao da smo mi sami izazvali svoj rat, glupost, osim toga ne samo to,blazeni Stepinac, pa sta njemu rade, njemu ne daju pocivati u grobu kako bog zapovijeda zbog njihovih zlih namjera i optuzivanja te prikazivanja njega kao zlocinca, morate jos puno uciti, ovo je trivijalna diskusija kakve sam znao imati, hvala lijepo!

    • darijoman

      @Sentiel FH-016, 09.05.2017 - 09:01

      Ma općenito nacionalizam na ovom portalu trebao bi biti nepoznanica i ne bi trebalo nikoga to zanimati tko je i šta je. Tu smo da se svi zajedno družimo i razmjenjujemo mišljenja o svijetu gejminga :)

  • PppPP

    08.05.2017 - 15:12

    ocjena je glupost

  • boris 34

    08.05.2017 - 16:38

    dosta se ocekuje dok je bila u pripremi sad sranje jbga tako neke igre zavrsavaju

  • zeljo024

    08.05.2017 - 17:07

    Spomenuti Domovinski rat a ne spomenuti drugi svetski rat na ovim prostorima je propaganda teskog kalibra kao sto je i sama ova igra!

  • Tony Ghost 1811

    08.05.2017 - 17:16

    Zamisli ti, opet rusi krivi. Ovo smece ne bi igrao ni da mi besplatno daju. Jeli dosta vise te propagande da su rusi najveci krivci za sve. Od novina, serija, filmova, “informativnih propagandnih emisija”pa i igri.

  • Gamer051

    09.05.2017 - 00:23

    Petra ima obozavatelja.
    Lijepa profilna, ovaj recenzija :)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!