HCL.HR

Recenzija

Splatoon 2

Ljetno osvježenje

Juraj Bevandić

Dolaskom Switcha koji se za ruke kupaca prilijepio poput hobotnice za plijen, nesretni Wii U počeo je padati u zaborav. Nama je uvijek žao kada neki toliko važan komad hardvera podbaci, a pogotovo u slučaju Nintendovih konzola, jer ako nas one ičime osvajaju bez razmišljanja, onda su to ekskluzive i first-party igre kakve nećete pronaći nigdje drugdje.

Prvi Splatoon je bila jedna takva opravdano vrlo uspješna i popularna igra koja je zaobišla sve druge platforme osim Wii U što je znatno ograničilo broj igrača s obzirom na slabu prodaju konzole. S obzirom da Switch ne pati od takvih problema, čini se da je Nintendu najisplativiji potez bio malo osvježiti formulu jedinice i izbaciti ju pred novu širu publiku, jer Splatoon 2 je odigran na apsolutni sigurnjak.

Malo je podebljan singeplayer sadržaj o kojem imam što reći, dodana su neka nova oružja i hrpetina nove dodatne opreme, malo dorađeni online modeovi, ali izuzev tih stvari koje bi se u današnje doba lako mogle proširiti DLC-om, igra je u principu ista. Naravno, dolaskom na snažniju novu konzolu je mnogo ljepša i pristupačnija za jednu cijelu dimenziju, ali Nintendo s ovim naslovom definitivno nije posegnuo za svojom poznatom kartom inovacije.

splatoon-2 (1)

Recimo, singleplayer sadržaj koji je ubačen to dobro pokazuje. Iako je reklamiran kao svojevrsni Story mode, rekao bih da je to natezanje definicije priče do krajnjih granica. U stvarnosti se radi o niti tridesetak misija koje u prosjeku traju oko desetak minuta i gotovo svaka služi kao tutorial za novo oružje ili mehaniku u igri. Leveli su namješteni pametno da igrača upoznaju s raznim situacijama u kojima bi se mogli zateći, ali onda se to zove tutorial, a ne Story mode.

Singleplayer kampanja ne može se nazvati Story mode jer je njezina funkcija isključivo ona kakvu ima tutorial.

Postoji neka priča koja objašnjava zašto vaš lik uopće rješava te levele u igri, ali imam potpuno povjerenje da bi svatko od vas čitatelja sam sebi mogao u glavi skrojiti dublju i zabavnije objašnjenje za prelaženje singleplayera. Postoje dva-tri levela pred kraj koji više nemaju novih mehanika za predstaviti, pa samo kombiniraju razne prijašnje i samim time su vrhunac zabave koju taj mod nudi. Ali šokantno repetitivni bossovi i ostatak levela koji su zaista samo tutoriali jasno daju do znanja da je singleplayer sadržaj samo ubačen da malo proširi ponudu igre koja je napravljena radi multiplayer komponente.

splatoon-2 (6)

Nakon što otključate sve tipove oružja i naučite sve mehanike u singleplayeru, spremni ste za glavno jelo u online multiplayeru. A njega pak označava blagi manjak krupnijeg sadržaja i gotovo višak sitnog sadržaja. Pod time mislim da nema baš puno niti modova niti mapa, ali vam se zato od raznih puškica, kaciga, odjeće i cipela lako zavrti u glavi.

Iako su dostupni modovi uglavnom klasični na koje smo već debelo navikli u online pucačinama poput timskih napucavanja i kontroliranja točaka na mapi, posebnosti Splatoona ih pretvaraju u nešto drugačije. Primjerice, pošto nemate klasična vatrena oružja već se sva svode na neku metodu špricanja boje, umjesto da samo stojite na ključnoj točci na mapi, cilj ju je obojati više od druge ekipe.

U multiplayeru nema mnogo modova ni mapa, ali vam se zato od raznih puškica i opreme lako zavrti u glavi.

To je faktor koji Splatoon kao serijal čini posebnim i svježim, a koji se niti ne treba revolucionarizirati svakim nastavkom i koji uvelike može opravdati razne ostale nedostatke. Poanta je u tome da zamislite da ste lignja, mislim i čovjek isto, ali i lignja… Umjesto samo trčanja uokolo možete plivati kroz boju kako biste se brže kretali i bili slabije uočljivi, a osim toga plivajući punite svoj kanistar s bojom. No, naravno ne možete plivati kroz protivničku boju jer djeluje kao ljepilo koje usporava kretanje, a ne možete niti pucati dok plivate već morate izviriti van.

splatoon-2 (3)

Dakle ne radi se samo o pukom pucanju u protivnike, već je dodan i element bojanja okoliša čak i ako se ne natječete u tome tko će više obojati mapu. Obojite li zid, vaš tim će se moći njime popeti, što pametnije i više terena obojite to ćete na više mjesta moći puniti municiju i bolje se kretati mapom, a iste ćete stvari uskratiti svojim protivnicima. Ili recimo ponekad možete protivnika koji ima oružje nadmudriti tako da umjesto njega obojite pod oko njega, pa vam ne može prići.

Ponekad protivnika koji ima oružje možete nadmudriti tako da umjesto njega obojite pod oko njega, pa vam ne može prići.

Raznovrsnost oružja je pritom ključna i srećom postojana u Splatoonu 2 kroz nekoliko novih pljuci i kistova. Zanimljivo je kako Nintendo ima zadatak tradicionalna oružja poput bacača raketa, sačmarica ili mitraljeza prilagoditi da umjesto razne municije koriste samo boju, ali pritom uspijevaju stvoriti više različitih i zabavnih verzija tih klasičnih pucaljki. Recimo veliki roleri i kante boje koji funkcioniraju kao sačmarice su oboje zabavni i korisni na svojstven način i teško je izabrati favorita, pa sam uglavnom uživao koristiti baš svako od ponuđenih oružja.

splatoon-2 (5)

Nešto mi je duže trebalo da se snađem u oblačenju svog lika u multiplayeru, jer razna obleka nije samo pitanje stila već donosi i razne posebne efekte u igri. Uglavnom se to svodi da s određenom kapom radite više štete, s nekom jaknom brže plivate, a nekim tenisicama više skačete i slične stvari, ali na kraju čista vještina može nadjačati sve te efekte. Stvar je u tome što unatoč tome što se dovoljno brzo levelira i skuplja novac, komada opreme ima na hrpe, preko 250 različitih itema već po izlasku. Kolekcionari i ekipa koja voli takve stvari bi trebala uživati.

Unatoč tome što se dovoljno brzo levelira i skuplja novac, komada opreme ima na hrpe, preko 250 različitih itema već po izlasku igre.

Volio bih doduše vidjeti kreativnije kostime i opremu, jer se većina svodi na jakne i majice sa sitnim printom ili dva-tri para različito obojanih tenisica. Simpatični su i daju neku dušu igri, ali u akciji se to uvelike gubi jer su partije uglavnom prilično brze i napete. Ekipa poput komentatorica Pearl i Marine te prodavača u dućanima i ostalih likova su bolje dizajnirani i vidim da su već osvojili srca ogromnom broju igrača iako meni i nisu pretjerano simpatični. Fore su im zabavne i lagane, ali pošto su lignje glasovi su im tako zamaskirani da bi vam mogli biti vrlo simpatični ili izrazito iritantni.

splatoon-2 (4)

No, oni su potpuno zanemariv element u igri koja je sama po sebi šarena, simpatična i definitivno ima pečat Nintendovog dizajna. Klasični zvučni trikovi poput stišanih efekata kada plivate tintom i zadovoljavajućeg brzog pucketanja oružja pale bez greške. Malo sam razočaran pozadinskom glazbom jer ima svega nekoliko pjesama koje se već u par sati igranja ponove po tko zna koji puta, ali sveukupna prezentacija je ipak sposobna osvojiti i zadržati igrače.

Igra je sama po sebi šarena, simpatična i definitivno nosi pečat Nintendovog dizajna.

Igrao sam samo Switch verziju i to gotovo svo vrijeme prijenosno, pa čak dobar dio vremena u gradu na trgu i to je dio iskustva koji se ne može zanemariti jer jednostavno funkcionira kako treba i vrlo je ugodno. Malo me zabrinjava što početni lobi ima opasnih problema s framerateom i očekujem da se to popravi nekakvom zakrpom po izlasku, ali nikada nisam doživio nikakva trzanja tijekom online partija niti singleplayer misija, a taj se lobi lako zaobiđe koristeći izbornik koji je sam po sebi brži.

splatoon-2-4

Ne bojte se da bi to ili pomalo zbunjujući online izbornici mogli otjerati igrače. Ja sam isprva mislio da kontrole i mehanike traže previše privikavanja od novih igrača, ali igra vas jako brzo uvuče i naviknete se na sve sitnice kroz zabavno otkrivanje svačega što u drugim igrama nije moguće izvesti ili nije jednako zanimljivo zapakirano. I dalje držim da se postavke kontrola mogu doraditi i proširiti kao, a online izbornici pojednostaviti, ali unatoč takvim sitnicama Splatoon je jedinstvena igra s hrpom fanova koji su ju zavoljeli na Wii U i dobrim priljevom nove publike, pa nema straha da će se serveri isprazniti.

Stvar je u tome što Splatoon 2 ne inovira gdje nema potrebe i koliko god je to lako primijetiti, ne može se zamjeriti. Primjerice, bilo bi vrlo zanimljivo u Splatoonu vidjeti singleplayer mode strukturiran kao klasični Super Mario platformer s hrpom zabavnih levela koji kombiniraju razne poznate mehanike i ne vuku baš potpuno igrača za ruku, ali Splatoon nije singleplayer platformer. Kao pucačina usredotočena na multiplayer trenutno je najbolje što aktualne Nintendove konzole nude, ali ne samo zato što je jedina, već svojim šarmom i kreativnim dizajnom koji se lako prevodi u jedinstveni gameplay, ozbiljno proširuje ponudu kvalitetnih naslova za Switch.

Zamislite da ste lignja koja brutalno igra paintball, ima zabrinjavajući modni izričaj i voli se družiti s drugim sličnim lignjama. Ako vas išta od toga opisuje, dugujete si baciti oko na osvježeni Splatoon.

82 Naša ocjena
  • kreativne i jedinstvene mehanike
  • šarmantno i puno duha
  • glatke performanse u partijama
  • vrlo plitak singleplayer sadržaj
  • upitno kratka lista modeova i mapa
  • nekolicina uskraćenih postavki i sitnica

Juraj Bevandić

Strastveni gamer od malih nogu, u HCL-u je ispunio dječački san pisanja gaming časopisa. Najviše voli rastavljati igre, analizirati mehanike i širiti dobru riječ o mediju videoigara. Povukao se iz aktivnog gaminga kako bi gonio znanstvenu karijeru, ali ćete ga još uvijek uhvatiti pred raznim ekranima.

Komentari (42)

  • baDarmageddoN

    20.07.2017 - 18:25

    Ovo izgleda kao jedna odlična igra koju se igra sa frendovima. Sviđa mi se sam koncept, baš fora.

    • Juraj Bevandić

      @baDarmageddoN, 20.07.2017 - 20:27

      Ima wi-fi mode za nekoliko konzola u blizini, pa ako netko ima ekipu punu Switcheva to bi moglo biti prilično zabavno.

    • baDarmageddoN

      @Juraj Bevandić, 20.07.2017 - 20:46

      It gets better and better

  • crolink07

    20.07.2017 - 18:50

    Odlična recenzija,naručio prije par dana,jedva čekam zaigrati

  • Reponja123

    20.07.2017 - 18:52

    Da bar ima nešto ovako na PC-u. Imali?

  • GhostMan

    20.07.2017 - 19:26

    Ovo je odlicna igra

  • Wolfboy

    20.07.2017 - 19:49

    Oće izać i trojka u budućnosti?

    • Ne Znam

      @Wolfboy, 20.07.2017 - 20:10

      To još ni sam Nintendo ne zna.

    • Juraj Bevandić

      @Ne Znam, 20.07.2017 - 20:25

      S takvim imenom si mogao komotno i prazan komentar pustit, ja bih podržao. :))

    • Ne Znam

      @Juraj Bevandić, 20.07.2017 - 22:21

      Jel to trebala biti uvreda ili? Sorry ali zbunjen sam… :/

    • baDarmageddoN

      @Ne Znam, 20.07.2017 - 22:34

      Vrlo očito- šala. Mislim, sam si rekao da Nintendo “Ne zna” a to je tvoj nick.

    • Ne Znam

      @baDarmageddoN, 20.07.2017 - 22:36

      Da, znam.

    • Ne Znam

      @Juraj Bevandić, 20.07.2017 - 22:28

      Previše puta sam ovdje bio izvrijeđan zbog imena, to je još jedan razlog zašto sam odlučio otići sa ovog accounta, a drugi razlog zna Igor, ako je pročitao poruku. Ne vidim koji je problem sa mojim prethodnim komentarima, samo sam čovjeku odgovorio. Ali dobro, nećemo se valjda sad svađat, nisam takav tip osobe i ne želim da ispadne da se “lako uvrijedim”, ali da mi je žao, žao mi je.

    • zeljo024

      @Ne Znam, 21.07.2017 - 01:50

      Pa ti se brani onom narodnom “ko zna u….. mu dva” 😉

    • Ne Znam

      @Juraj Bevandić, 20.07.2017 - 22:35

      Onaj komentar ranije se i nije odnosio na tebe, skužio sam što si htio reć i sve pet, al općenito govorim, za ostalu ekipu, ne volim predrasude, pogrešna mišljenja i sl. čega ovdje na HCL-u ima i previše. Sorry na mojim reakcijama.

    • Ne Znam

      @Wolfboy, 20.07.2017 - 20:10

      Ali ako se dvojka odlično proda, vjerojatno hoće.

  • Ne Znam

    20.07.2017 - 20:11

    Treba li uopće jednoj ovakvoj igri singleplayer? Ovo bi trebala biti čista MP igra.

    • Mali Rico

      @Ne Znam, 11.08.2017 - 16:03

      Svakako se slazem

  • ShadowZer4o

    20.07.2017 - 21:11

    Što se tiče “lobija” u njemu je framerate lockan na 30fps-ova(1080p) te ima AA i kvalitetnije teksture etc.
    Ostatak igre je u 60 fps ali je rezolucija dinamicka (860p~1080p)

    • Juraj Bevandić

      @ShadowZer4o, 20.07.2017 - 21:31

      Meni je bome taj lobi debelo ispod 30fps-a, ma toliko trza da se jedva krećem. Naučio sam se odmah otvorit menu i tako manevrirati.

    • Oblakoder

      @Juraj Bevandić, 20.07.2017 - 21:56

      Bas cudno, ja na Splatfestu nisam imao takvih problema,sve je radilo kao podmazano. Planiram da nabavim igru za koji dan pa se nadam da me nece docekati takve zajebancije. Alergican sam na probleme sa fps-om :)

  • chrizash

    20.07.2017 - 21:20

    na wiiu izguba san dane u njoj,jednostavna i inovativna ovo bi bila igra radi koje bi uzea switch

  • Oblakoder

    20.07.2017 - 21:47

    Malo sam razocaran ocenom, a malo vise recenzijom :). U moru copy-paste igara gde ogroman broj ljudi cezne za necim novim, Nintendo napravi fantasticnu igru, krv i puske pretvori u nesto revolucionarno, a bojnom polju da sasvim novu dimenziju..Ja sam igrao 4 sata Splatfesta i igra me prosto oduvala koliko je zabavna, zarazna, inovativna i genijalna, a moje licno misljenje je da ce svako ko ovo zaigra provesti u njoj minimum 100+ sati sto je sasvim dovoljno da opravda ulozene novce. U recenziji nema ni reci o horde modu pa moram da pitam da li je toliko los kad nije vredan pomena? Ovo je klasicna multiplayer igra tako da ne treba puno paznje obracati na kampanju i mislim da je Nintendo pogresio sto je u marketingu igre forsirao singleplayer, pa sad imamo situaciju da mnogi recezenti smanje ocenu upravo zbog tog dela igre. Sto se tice nedostatka sadrzaja ovaj nastavak je duplo bogatiji nego prvi deo koji je po izlasku imao samo jedan mod i 5 mapa, a Splatoon 2 ima 10 mapa i par modova i plus treba ocekivati jos poprilican broj besplatnih mapa kao sto je to bio slucaj i sa prvim delom :)

    • crolink07

      @Oblakoder, 20.07.2017 - 22:34

      Pa lijepo je Juraj o sebi napisao da je odan Microsoftovim konzolama i kad netko takav da ovakvu ocjenu za Switchev Splatoon to je super,ma vidi se po recenziji da mu se igra sviđa unatoč nekim zamjerkama a kako će tek nama pristranima

    • Oblakoder

      @crolink07, 20.07.2017 - 23:29

      Ne znam kako mi se iskrade ta greska ali umesto da ti odgovorim ovde poslao sam poseban komentar ispod :)

    • Juraj Bevandić

      @crolink07, 21.07.2017 - 08:47

      Ma joj taj opis je outdatean već godinama , a ni kada je prvi puta napisan nije značio to što mi se čini da ti misliš da znači. To je samo bila šala jer sam jedini u redakciji imao sve Microsoftove konzole i najčešće sam ja pokrivao njihove ekskluzive zbog toga, ali niti ih preferiram, niti ih posjedujem već jako dugo vremena, a i uvijek sam gejmao na više platforma istovremeno :)

    • Juraj Bevandić

      @Oblakoder, 21.07.2017 - 09:00

      Horde Mode ilitiga Salmon Run sam spomenuo samo kao “novi mode”, a nisam osjećao potrebu ulaziti dublje i posvećivati vrijeme tome, jer iako je nov za Splatoon nije ništa novo i neviđeno za igrače.

      Al ne brini, kuže recenzenti koje su igre čisto multiplayer igre, a kojima je bitna singleplayer kampanja. Barem mi u HCL-u, a mislim da sam jasno dao do znanja kroz tekst da je Splatoon 2 definitivno mp igra. Nezgodno je malo što je Nintendo reklamirao story mode koji nije dostavio, ali to nije značajno utjecalo na ocjenu jer je totalno nebitan dio igre.

  • Oblakoder

    20.07.2017 - 23:27

    Znas kako cenim ja Jurajovo misljenje ali ovaj put se ne slazem :D. Tesko je ostati ravnodusan na ovako genijalnu ideju, koja nije bezvezno eksperimentisanje nego nesto sto je fantasticno preneseno na igru, na gameplay i daje potpuno novu dimenziju igranja. Nema blejanja nego stalno mora nesto da se radi, kretanje po boji donosi neophodnu dozu taktike, a sam osecaj napucavanja je vrhunski. Ne znam koliko pratis i igras ovakve igre pa cu ti reci da je trenutno aktuelna pljacka igraca gde se izbaci igra sa nekoliko mapa, a onda slede skupi dlc dodaci i uskoro skontas da te igra kosta 100 umesto 50 eura :) .Nintendo je to sa prvim delom odradio smekerski i sav dodatni sadrzaj podelio besplatno sto ja ocekujem da urade opet, a i ako ne urade 10 mada je za danasnje vreme vise nego korektan sadrzaj :)

    • crolink07

      @Oblakoder, 21.07.2017 - 02:09

      Ne pratim baš,nisam više kao nekad multiplayer igrač,izuzetak su nekoliko Nintendo igara kao Mario Kart i uskoro Splatoon2 jer znam da je zabava zagarantirana a što se tiče pljačke ima ljudi koji vole da ih se pljačka i vara, još se glasnogovornici kompanija otvoreno sprdaju s njima a onda te opljačkane i prevarene ovce na forumu napadaju mene i blejeći me uvjeravaju da su zadovoljne što su prevarene

    • Zoran Žalac

      @Oblakoder, 21.07.2017 - 11:59

      Kontradiktorni su ti ti stavovi da je Nintendo jedini koji nešto inovira u čitavoj industriji, a kad naprave malo mapa u mp igri onda ti je argument – to svi tako rade.

    • Oblakoder

      @Zoran Žalac, 21.07.2017 - 13:00

      A gde sam ja to rekao da su oni jedini? Hoces da me isprovociras da ti ovde nabrojim gomilu aa igara koje su po izlasku imale manje mapa od Splatoona 2? Evo jedan svez primer koji dobro pamtim, a tice se vase recenzije gde se za Titanfall 2 koji ima 9 mapa kaze da je to vise nego dovoljno sadrzaja, a ovde je 10 mapa malo :) .Evo Zalac reci ti koja je po tebi u zadnjih 5 godina inovativnija fps-tps igra od Splatoona 2 :)

    • Zoran Žalac

      @Oblakoder, 21.07.2017 - 13:19

      Hrpa ih je zapravo, svaka inovativna na svoj način. Superhot, Overwatch, PUBG, čak i Evolve, iako nije zaživio zbog sasvim druge stvari. Primijeti da nijedna od tih igara ne nosi broj 2. Za prvi dio ću priznati da je bio inovativan. No, što je točno inovativno u dvojci? Inače, broj mapa nikad nije samo broj mapa. Sto vrlo sličnih mapa je u kontekstu količine za mp igru manje nego deset vrlo raznolikih mapa. Ne kažem da Splatoon 2 ima jednolične mape, ali opet – gleda se i količina ukupnog sadržaja. Titanfall 2 je imao dužu SP kampanju kojoj je pridodana veća produkcijska vrijednost nego onoj u Splatoonu 2. Ako je već tako, čovjek bi valjda očekivao da će fokus na MP dio u Splatoonu 2 rezultirati nešto većom količinom sadržaja nego u usporedbi s igrom koja ima robusan i SP i MP.

    • Oblakoder

      @Zoran Žalac, 21.07.2017 - 13:45

      Mogu samo da ti kazem da se ne slazem da su te igre inovativnije od Splatoona bez obzira sto nosi broj 2. Naravno odlicne su to igre da me shvatis pogresno ali slicnih fora ima u drugim igrama, dok je gameplay u Splatony jedinstven i ni jedna igra nema tako nesto. Dobro sad posto je ocigledno da je to neki prosecan broj mapa i modova ti ces to opravdati tako sto ces reci da su sve iste, a ja cu se samo slatko osmehnuti na to :) .Splaton 2 ce svakako dobiti nove mape, ja se nadam besplatno i videces da to nece biti mana ove igre :)

    • Zoran Žalac

      @Oblakoder, 21.07.2017 - 14:10

      Kao što rekoh, svaka je inovativna na svoj način, mislim da to nije kategorija za usporedbe. Sad baš da nijedna igra nema koncept tag multiplayera, daleko od toga. Mislim, daj si pogledaj de Blob iz 2008. Okej, nije pucačina, ali ima kompetitivni multiplayer i cilj je gameplaya identičan kao ovdje – obojiti što više mape. Tako da, definitivno postoje igre koje imaju tako nešto.

    • Oblakoder

      @Zoran Žalac, 21.07.2017 - 14:49

      Ja sam zato rekao tps-fps, a ti si sad nasao igru koja nema veze sa tim zanrom :). Svakako da se u dugoj istoriji gaming indistriju moze naci nesto sto lici, jer ovo definitivno nije indenticno kao sto ti kazes. Ok cilj igre jeste ofarbati sto vise ali gameplay je daleko siri pojam od toga…Mislim da je Splaton uneo u ovaj zanr nesto potpuno novo i inovativno koliko god se ti trudio da iz budzaka izvadis nesto sto nema veze za tps igrom :)

  • JADRO

    21.07.2017 - 07:40

    Velika je šteta što nema Splatoon 2 na ostalim platformama. Težak je život…

    • Goran1234

      @JADRO, 21.07.2017 - 12:54

      Ali zato ima Jadro keks s kokosom.

    • JADRO

      @Goran1234, 22.07.2017 - 10:14

      THUG LIFE !

  • m4r1ju4n

    23.07.2017 - 12:47

    hvala juri na dobroj recenziji mada nije toliko uzbudljiva kao igra. vjerojatno jer nisam igrao jedinicu ali dvojka je toliko blesava da ne mogu opisati. singleplayer mod nije toliko loš, ipak se moraš namučiti za rezultat ali je mp fantazija. žive boje, jednostavna krivulja učenja, hrpa opreme i oružja, istraživanje koja kombinacija daje bolje benefite me vraća u doba dok sam prašio Brink. suigrači začudo nisu gomila izgubljenih gorila u magli jedino što se ponekad u lobiju malo predugo čeka. znam da će sad princeza Zelda pričekati još koji mjesec na oslobađanje (ako je čekala 100 godina može o još koji mjesec) jer je Splatoon ipak predobar za ostavljanje po strani. malo teorije zavjere za kraj, izgleda da su rooster dobro planirali za ljeto, samo da im voice servis nije toliko loš.

  • Oblakoder

    08.08.2017 - 17:20

    Posle odigrane kampanje i oko 25 sati provedenih u multiplayeru ocena 88, a mislio sam da je ocenim sa 90 :). Da sam ocenjivao samo singleplayer ocena bi bila 70, a posto ce svi oni koji kupe igru u tom treningu provesti maksimalno 10 sati nisam hteo previse da spustam ocenu, ipak je ovo online igra. Mozda se nekom ova kampanja svidi, dok sam se ja jedva naterao da je zavrsim, totalno mi je bzv i jedina njena svrha je uvodjenje igraca u mehanike igre i koriscenje oruzja. E sad multiplayer je totalno druga prica. Tvrdim i dalje da je ovaj serijal najinovativniji na trzistu barem sto se tice tps-fps igara, jednostavno ne postoji nista slicno i svi koji vole online napucavanje ceka ih mnogo sati zabave, jedinstven gameplay, slatko ali brutalno oruzje i mnostvo kojekakvih dodataka. Ovaj nedostatak modava ne bi trebalo nikog da brine jer su svi glavni modovi tu plus jako dobar horde mod, tako da tu nema zime, a sto se tice mapa vec se pojavila jedna i to besplatna :)

  • Mali Rico

    11.08.2017 - 16:02

    Svidja mi se igra pa sam je odlucio kupiti

  • Mali Rico

    14.08.2017 - 17:24

    ja na zlost ne poznajem nikoga ko ima Nitendo switch tako da nemam nisakim da igram igru punu sarenila i svakakvih cool stvari, ali nadam se da ce neko od mojih drugara nabaviti uskoro switch pa cu se moci zabavljati do besvesti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!