HCL.HR

Recenzija

The Last Guardian

Umoran sam prijatelju, umoran

Juraj Bevandić

Deset godina u gaming industriji je jako mnogo vremena. To je primjerice razlika između GTA 3 i Red Dead Redemptiona. Toliko je otprilike trajao rad na The Last Guardianu koji je prvotno trebao zaživjeti na tada još novome PlayStationu 3, ali je bio pretjerano ambiciozan pa smo ga dočekali na već tri godine starom PlayStationu 4. I dobro da smo ga čekali jer nema apsolutno nikakve šanse da bi PS3 izvukao neke posebne trenutke koje The Last Guardian krije. Nažalost, istovremeno se osjeti da je igra davno zamišljena, jer dobar dio sadržaja između tih posebnih trenutaka podsjeća na nešto iz ere PlayStationa 2.

Ako ste ikada igrali Ico i Shadow of the Colossus onda bi vam The Last Guardian automatski trebao biti prepoznatljiv. Djela su to istog dizajnera koji ima vrlo istančan i prepoznatljiv stil, ne samo vizualni već i mehanički, iako se sve tri igre u osnonvnim mehanikama znatno razlikuju. Mogu se doduše uočiti neki zajednički elementi poput blagog platformiranja, rješavanja prostornih zagonetki te opsesije golemim bićima i usamljenošću u nekom drevnom svijetu. To je The Last Guardian u nekoliko riječi. Ne neka neviđeno originalna pustolovina nego jedna poznata avantura u nepoznatom svijetu.

tlg hcl (2)

U središtu priče je odnos između dječaka kojim igrač upravlja i čudovišta koje ste sigurno vidjeli na naslovnicama, a koje nalikuje na mješanca štakora, mačke i ptice ili čega god već ne. To je Trico, zvjerka koja bi vas mogla i trebala u trenu pojesti, ali se dječak i on (op. au. točnije ono, jer mu ne znamo rod) pronađu u istoj nevolji i moraju surađivati. Ta međusobna suradnja je temelj i alat cijele priče, ali i osnovna gameplay mehanika na kojoj cijela ideja počiva. No, nije to samo poslovni odnos, jer svakom savladanom preprekom igrač u ulozi dječaka i AI u ulozi zvjeri postaju bliski znanci pri čemu je teško ne gajiti iskrene emocije prema Tricou ili osjećati da vam to nije uzvraćeno.

Svakom savladanom preprekom igrač i njegova zvjer postaju bliski znanci, pri čemu je teško ne osjetiti baš ništa u tom odnosu.

Dječak je prilično bespomoćan i osim što ima snagu Supermana kad se treba pentrati po zidovima i čudovištu ne može puno više od toga, pogotovo ne u neobičnom i golemom svijetu prikladnijem čudovištu s krilima nego ljudima. Ali Tricoa ne možete upravljati, već njega upravlja isključivo umjetna inteligencija, a vi se morate s njom dogovarati i to barem u početku izgleda vrlo impresivno. Čitava igra je prekrasno animirana i vizualima oduzima dah, a pernati Trico vas može samostalno iz daljine pratiti i nišaniti svojim svjetlećim očima pri čemu odaje dojam divljeg i živog bića koje bi svaki čas moglo puknuti i nasrnuti na vas. Dok vas ne upozna će primjerice pokazati svoj stav oko stvari poput diranja njegove hrane, pa će igrača silinom svog vriska oboriti na guzicu.

tlg hcl (4)

Barem je tako u početku, dok ga ne upoznate i dok mu se bojite prići, što je super stvar. Impresivno je da je lik u videoigri toliko uvjerljiv da mu se igrač boji prići i polako pokušava zadobiti njegovo povjerenje, pritom ne razmišljajući o pukim mehanikama iza svega, već gledajući lika kao štogod živuće i osjetljivo. Na sličan se način odnos razvija i do kraja igre rađa jednu čvrstu i duboku vezu. Ali, The Last Guardian je i prilično jednostavna igra s nekoliko osnovnih mehanika u raznim varijacijama. Kad smo već kod toga, tih varijacija u ovom slučaju i nema previše pa igra mehanički vrlo brzo postaje ustaljena i pomalo repetitivna. Začudo, to nije najveći problem.

Problem je što se s igrom brzo upoznate, a kako je vaša suradnja s Tricom osnova svake zagonetke, vrlo brzo će nestati to početno čuđenje kad shvatite da vam je Trico prijatelj i možete ga potezati za uši i skakati mu po glavi koliko hoćete. E tu počinje prava suradnja, ali i prava muka, jer tada shvatite da je Trico glup k’o stup. Trebat će vam za skakanje preko provalija, za dizanje velikih predmeta, za razbijanje prepreka, za napetu borbu protiv prilično strašnih kamenih čuvara koji vas pokušavaju oteti. Ne možete bez njega, ali bome je teško i s njime. Da nisam ovo igrao u svrhe recenzije prestao bih igrati oko polovice, a pošto sam odigrao moram vam priznati da je na nekoliko trenutaka bila pogubna po moje živce.

Teško vam je išta postići bez Tricoa, a s njime još i teže.

Dopustite da vam dočaram… Trico će vam trebati na primjer da dosegne neki visoki recimo prozor kako biste se vi popeli preko njegovih leđa do tog prozora, ušli u zgradu i otvorili mu vrata iznutra da i on uđe. Zvuči kao najobičnija gaming prostorna zagonetka, ali Trico neće poslušati kada mu uperite rukom prema tom prozoru i date komandu da ide tamo. On će vas gledati, pa će gledati u taj prozor, pa će se vratiti vama, pa će njuškati po nekom žbunju sastrane, pa urlikati u nebo i onda se odjednom nakon par minuta smisliti i protegnuti do prozora. Problematično je što biste kao igrač očekivali da kada date komandu, igra će vas poslušati, a ako vas ne posluša, očito ste dali krivu komandu – znate ono, gurate kocku u okruglu rupu. I onda ćete probati pronaći stotinu drugih rješenja u tom malom prostoru u koji vas igra zaključa, a kada napokon odustanete od svega, Trico će odjednom sam od sebe pokazati da je ona vaša prva ideja bila ispravna, samo vas igra nije slušala.

tlg hcl (3)

Isprva sam to mogao čak pomalo opravdati, kao vidiš kako je on svojeglav i nepredvidljiv poput prave životinje. Ali onda kada se to događa od jednog do drugog tako zaključanog područja i tako kroz cijelu igru, koja je samo lanac zaključanih područja, rastopi se ta fasada živog bića i počnu izvirivati ružni problemi u kodu i umjetnoj inteligenciji. Unatoč tome što sam fan puzzle igara, nije me sram priznati da sam u nekoliko navrata posegnuo za prohodom, i pogađate li što se ispostavilo? Imao sam ispravnu ideju i viziju, ali igra jednostavno nije radila ono što ja želim. Jedna «zagonetka» mi se posebno urezala u pamćenje kada je rješenje bilo da stojim točno na jednom, ni po čemu posebnom mjestu i uporno pritišćem istu tipku dok igra jednostavno ne proradi, jer se na drugi način neće aktivirati sekvenca koja nastavlja radnju.

Komunikacija između igre i igrača je blago rečeno grozna.

Komunikacija između igre i igrača je blago rečeno grozna. Nema nikakvih naznaka kad je vaše rješenje točno, kada je krivo i koliko Tricou treba vremena da vas pošluša. Čak i kada je točno i Trico vas posluša iz prvog pokušaja, neće responzivno samo skoknuti gdje mu kažete, već će se meškoljiti i namještati, ogledavati i tek onda odjednom skočiti, pa čak i kada se zaredaju dionice da savršeno fukncionira, igra se sastoji od puno čekanja da AI pokrene nekakav niz animacija. Također, kroz igru postoji jedan jedini zacrtani put, nema alternativnih rješenja za zagonetke, nema tajnih područja, samo jedna pravocrtna putanja. To je okej, ali ne pomaže činjenica da postoje nekakvi sporedni putići koji su ili slijepe ulice što otkrijete čim uspijete doći do njih ili je potpuno nemoguće doći do njih, premda izgledaju kao logičan put naprijed.

Na primjer, nekoliko ćete puta zagonetku riješiti tako da kada naletite na blokirani prolaz siđete s Tricoa, pronađete pješke neki put za provući se iza ili oko zida i otvorite prolaz. Ali onda će se samo jednom dogoditi da ćete naletjeti na blokirani prolaz i rješenje uopće neće biti takvo da se penjete uokolo i provlačite, što će sve voditi do slijepih ulica, već odjednom Trico može skočiti cca pedeset metara u zrak. To je nekonzistentno i to nije u redu prema igraču.

tlg hcl (6)

Ako Trico može skakati pedeset metara u zrak i letjeti, zašto onda većinu igre nismo jednostavno preletjeli nego nekad jednostavno ne može skočiti toliko? Ili nekad jednostavno ne možemo proći kroz vrata i moramo pronaći polugu da ih otvorimo, pa to očekujete od ostatka igre, ali onda ćete kasnije naletjeti na vrata i nećete znati kako ih otvoriti, a Trico ih odjednom može jednostavno razbiti. Ili ga je ponekad potrebno nahraniti da bi napredovali, a ponekad je hranjenje potpuno opcionalno i ne mijenja apsolutno ništa.

Kontrole su pritom prilično nespretne, a s obzirom na to koliko su jednostavne, grozno su i objašnjene.

Kontrole su pritom prilično nespretne, a s obzirom na to koliko su jednostavne, grozno su i objašnjene. Kroz cijelu će vam igru pisati koju tipku pritisnuti za skok, svaki puta kada ste blizu ruba za koji se možete uhvatiti, ali vam zato nikada nije objašnjeno da Tricou možete davati i posebne komande za skakanje, penjanje, udaranje, a ne samo hodanje. Nije da on sluša ijednu od tih komandi i u svakom slučaju morate dugo čekati dok ne napravi nešto, ali barem bih se bolje osjećao da sam to znao od početka. Kao i da poprave kameru koja na trenutke pogodi savršen kadar koji će u vama probuditi dječačku radost ili iskrenu emociju, ali će većinu igre zapinjati za zidove, zaklanjati ekran Tricovom masivnom guzicom i ograničavati pogled tako da ne vidite izlaz.

tlg hcl (5)

U jednoj od svjetlijih točaka, The Last Guardian je pun prekrasnih i pamtljivih trenutaka i tehnički vi upravljate tim trenutcima, jer je rijetko da će vam igra oduzeti kontrolu kroz cutscene. No, to su većinom trenutci u kojima vam je jedina opcija pustiti kontroler u krilu i gledati animaciju, jer bi svaka akcija završila s time da sletite s Tricovih leđa u bezdan preko kojeg skače. Sve između tih animacija je puno loše dizajniranih zagonetki ili pak dobro zamišljenih, ali nejasno komuniciranih zagonetki. Teško je stoga oteti se dojmu da ste većinu vrijednih dijelova igre mogli gotovo jednako dobro doživjeti i kroz video na YouTubeu, a takav bi vas format poštedio frustracija oko kontrola i čekanja na AI.

Unatoč tome, The Last Guardian nije potpuno loša igra, stoga i svi ti problemi koje sam naveo samo naglašavaju koliko je ostatak dobar kada sam spreman reći takvo što nakon što sam kritizirao neke prilično osnovne stvari. The Last Guardian je jedna izluđujuće spora i nespretna, ponekad nejasna, ali posebna priča koja je sjajno zaokružena te puna iskrenih emocija i zaista svježih pristupa. Do kraja sam ostao pri svojem prvotnom «vau» dojmu kada sam mislio da je ovo nešto što bi svaki igrač trebao doživjeti i isprobati. U svojih dvanaestak sati, što je lako moglo biti gotovo upola manje da me igra cijelo vrijeme slušala, shvatio sam da bi The Last Guardian svako trebao probati samo da doživi Tricoa, ali sigurno ne bi trebao inzistirati na prelaženju u cijelosti.

Označeno sa: ,

Nespretan dizajn The Last Guardiana mogao bi vas natjerati do granica ludila, ali iza njih čeka ugodna terapeutska avantura vrijedna strpljenja i tolerancije.

74 Naša ocjena
  • pristup naraciji i kvalitetna priča
  • grafika, svijet i atmosfera
  • jako upečatljivo
  • nespretne kontrole
  • loše zagonetke
  • zbunjeni AI
  • performanse na običnom PS4

Juraj Bevandić

Strastveni gamer od malih nogu, u HCL-u je ispunio dječački san pisanja gaming časopisa. Najviše voli rastavljati igre, analizirati mehanike i širiti dobru riječ o mediju videoigara. Povukao se iz aktivnog gaminga kako bi gonio znanstvenu karijeru, ali ćete ga još uvijek uhvatiti pred raznim ekranima.

Komentari (45)

  • don5pro

    21.12.2016 - 21:17

    Stvarno 74 ja ocekivo nesto kao 90 il tak nešto dobro ste me iznenadili :)

  • blacklist0907

    21.12.2016 - 21:42

    Aj da se i mi nekad složimo:)

    • Juraj Bevandić

      @blacklist0907, 22.12.2016 - 01:41

      Mislim da smo se mi i za Steep više-manje složili 😉

    • blacklist0907

      @Juraj Bevandić, 22.12.2016 - 02:31

      Skoro zaboravio na steep:)

  • mnkf mnkf

    21.12.2016 - 22:05

    Slažem se. :)

  • Chris_LiRiOuS

    21.12.2016 - 22:43

    dao sam desetku samo zato jer su developeri od colossusa igro kod frenda i žao mi je potrošenog vremena a njemu bogami potrošenog novca citiram ga: pi+ku mate+++u bolje da sam izgubil novce nek na ovo sr+nje dal novce :(

    • Tony Ghost 1811

      @Chris_LiRiOuS, 22.12.2016 - 11:23

      Kako sam te skuzio dao si 10 jer si razocaran njihovom drugom igrom ili sa ovom? U svakom slucaju ne mozes je ocijenit sa 10, pa tu ocijenu ne zasluzuje cak ni NMS. Ni hcl ne dopusta ocijenu ispod 50.

    • Chris_LiRiOuS

      @Tony Ghost 1811, 23.12.2016 - 15:37

      sa ovom ali ajde da mogu promjenit dao bi bar 40 skužio sam da je to preludo ali stvarno niti malo nisam zadovoljan ovom igrom sorry ak ti smeta :/

    • Tony Ghost 1811

      @Chris_LiRiOuS, 23.12.2016 - 17:54

      Ma ne smeta. Briga me. Nisam je ni igrao niti cu 😉

    • Sackboy

      @Tony Ghost 1811, 23.12.2016 - 18:20

      Zašto onda uopće postoje ocjene od 0-50?

    • Tony Ghost 1811

      @Sackboy, 24.12.2016 - 14:05

      Receno je od strane hcl da se ne moze ocjenjivat ispod, zasto postoje to pitaj njih a ne mene. Gameri su trolari tako da su namjerno ocjenivali sa ispod 50 jer vole neku drugu igru. Cist primjer pes vs fifa.

  • chupacabra1

    22.12.2016 - 01:15

    Prava šteta, mirisalo je na nešto veliko. Inace svemu što mi se sviđa dam šansu sam, bez obzira na recenzije, ali ovo što je navedeno spada među moje najgore noćne more u izvedbi igara. Mislim na one dijelove u kojima radiš pravu stvar, a igra ti nekom svojom logikom ne da naprijed. Ne vidim svrhu takvog pristupa, iako mislim da razumijem namjeru, ovo je divlja životinja (valjda) i kao takvu nemoguce ju je potpuno kontrolirati ili davati joj složene naredbe. Ali brate mili… Pa imajte na umu (developeri) koliko to guši gameplay. Šteta

    • Juraj Bevandić

      @chupacabra1, 22.12.2016 - 01:40

      Ja sam također jako osjetljiv na kontrole i upravljivost igara, pa te u potpunosti razumijem. Ne mogu tvrditi da poznajem namjere developera ili kod igre, ali čini mi se da je stvarno problem pretjerano ambiciozna i kompleksna AI. Jer na stranu što su neke zagonetke nejasne ili neke mehanike nekonzistentne, situacije kada točno znaš što i kako treba, ali igra to ne radi po nekoliko minuta te moraju izluditi :-(

    • chupacabra1

      @Juraj Bevandić, 24.12.2016 - 13:43

      Sveto trojstvo osnovnih stvari koje meni mogu uništiti bilo koju igru su kontrole, kamera i AI, a bonus je ovo o čemu pričamo. Inace jednostavno ne mogu i ne želim tražiti pomoć u prohodima, do te mjere da sam jednom proveo sate i dane ispred jednih vrata u Silent Hillu 2, našao rješenje u koje sam bio siguran, probao ga na milijun načina i bio sam siguran da je to to (trebalo je na brojcaniku napisati slovo T). Onda sam provjerio prohod da vidim da nije možda neka greška u samoj igri (tad nije bilo updatea i zakrpi na playu) i sta vidim? Milijun i prvi način da se upisu brojke u obliku slova T. Ok, to je izdvojena situacija, iznimka, ali ako imam fantastičnu igru u kojoj me to cijelo vrijeme prati, onda mi igranje kao takvo gubi smisao. Nekoliko minuta se vrtis dok igra ne odluči da si dovoljno sazrio i da te pusti dalje? Svašta. Nisam to očekivao ni u današnje vrijeme ni od ovog naslova

    • Penda93

      @chupacabra1, 06.10.2017 - 13:59

      Šteta što imaš takvo mišljenje..
      Tek nakon što završiš igru shvatiš da to tako i treba funkcionirati,iako je fustrirajuce sto trico ne izvrsi naredbu iz prve, to tak mora biti..
      Igrica je fenomenalna i zaljubio sam se u Trica.
      Na kraju mi se ispremješalo toliko emocija da sljedecih tjedan dana nisam mogao doći sebi, naravno nije savršena,ali je drukčija od drugih i zato i je posebna.

  • RedEy3

    22.12.2016 - 07:11

    Ja igram na ps pro pa je možda s tim razlogom moja ocjena 98. Uglavnom, bio sam ogroman fan SotC, odigrao ga nekoliko puta, i ova igra mi djelom vratila tu nostalgiju pa vjerojatno nisam objektivan.

  • DINEK

    22.12.2016 - 08:12

    Što reći nakon toliko godina ćekanja… Jako frustrirajuče a opet prekrasno, inovativno i emocionalno. Bilo bi dobro da su u interakciju s Tricom ubacili pokoju psovku te uz maženje
    dodali i koj udarac po guzici. Pored svih velikih problema u gameplayu i dalje podržavam ideju i tematiku te ostajem ICO, SotC i TLG fan! Od mene 85!

  • baDarmageddoN

    22.12.2016 - 09:27

    Šteta što se performanse na nekoj pkatformi navedu pod minuse. To je glupost. Dovoljno je navesti u tekstu i to je to. Ovako mi je teško raspoznati dal je taj dio utjecao na konačnu ocjenu ili ne. Btw…neočekivano niska ocjena. Još nisam igrao pa ne znam dal je pravedna ali ono, očekivao sam mnogo više.

    • Igor Belan

      @baDarmageddoN, 22.12.2016 - 10:05

      Ovo je ekskluziva za PS4.

    • baDarmageddoN

      @Igor Belan, 22.12.2016 - 11:11

      Da, znam to Igore. Pratim zbivanja “na sceni”. Ali opet mi je čudno vidjeti to u minusu, oprosti. Znam da utječe na samu igru i shvaćam zašto je tako napisano ali opet, ne stavlja se nikad pod plus kada igra radi bez problema. Ali samo vi nastavite tako dalje, znaš da ja imam neke svoje vinske mušice a ne pijem alkohol 😛

    • Juraj Bevandić

      @baDarmageddoN, 22.12.2016 - 10:16

      S obzirom da se radi o PS4 ekskluzivi koja se ugodno vrti samo na još uvijek novome PS4 Pro ne mogu to samo zanemariti. Loše performanse definitivno narušavaju iskustvo igranja. Nisam uzeo kao preveliki minus, pa ne moraš brinuti da je pretjerano utjecalo na ocjenu, ali osjećam se dužno spomenuti ljudima da je to nešto što mogu očekivati, pa neka sami prosude koliko im je to važno.

    • baDarmageddoN

      @Juraj Bevandić, 22.12.2016 - 11:13

      Ok. Primljeno na znanje. Ja sam mislio da su baš neke velike poteškoce. Možda tri igre od svega što sam day one odigrao na PS4 nisu imale vidljiv pad frejmova pa mi je to vise kao normalno, na zalost. Jbg… kako bi rekao Microsoft za XO…nabavite si x360 😛 Ili ovdje Pro

    • RapthorPechina

      @Juraj Bevandić, 22.12.2016 - 11:18

      Na prou u “4k modu ” se vrti podjednako loše kao na ps4 . Jedino u 1080p modu na ps4 pro je donekle stabilno

    • Juraj Bevandić

      @RapthorPechina, 22.12.2016 - 13:29

      Istina istina, ali Pro sasvim prihvatljivu 1080p koju sam igrao i pohvalio njen izgled vrti glatko, a PS4 ne. Pro konzola barem nudi izbor glatke ili neugodne verzije, a vlasnici običnog PS4 nemaju izbora i igra će im neugodno zastajkivati. Vjerujem da je red da u to budu upućeni, ništa strašno. :-)

    • RapthorPechina

      @Juraj Bevandić, 22.12.2016 - 13:31

      Yep. Istina

    • gundogan

      @Juraj Bevandić, 22.12.2016 - 11:37

      Aj iskreno jesi ivrao Ico i SotC

    • Juraj Bevandić

      @gundogan, 23.12.2016 - 00:56

      SotC jesam, ICO nisam.

    • Gregor Stojev

      @baDarmageddoN, 22.12.2016 - 10:26

      E kad bi svi procitali tekst umjesto da samo bace pogled na ocjenu, pluseve i minuse… Enivej, bitno je takvo sto jasno istaknuti da se toga bude svjestan pri nabavi, a konacna ocjena nije nuzno vaganje pluseva i minusa. Neki utjecu vise a drugi manje, ostali su pak tamo reda radi.

    • baDarmageddoN

      @Gregor Stojev, 22.12.2016 - 11:08

      Ne, ne kažem ja ništa… Nisam puno pročitao jer si ne želim pokvariti moguća iznenađenja. Obično pročitam recenziju onoga što sam odigrao. Naravno da je sve što su rekao točno. A baš zato što nisam odigrao nisam davao ocjenu, a komentirao sam samo da sam očekivao više. 😀

  • c0bra123

    22.12.2016 - 11:12

    A, izašla recenzija? Ček da unuku pokažem. :)

  • gundogan

    22.12.2016 - 11:32

    Loša recenzija. Ljudi bi mogli pomisliti da je igra loša što nije istina. Igra je remek djelo, ima te probleme nepojmljive za današnje vrijeme ali što ima veze jer ostalo je toliko dobro da se može preći preko toga. Imali su i Ico i SotC slične probleme.

  • MoGaming

    22.12.2016 - 12:41

    Svaka čast na ocjeni,ja sam mislio bit će 100 kako je hvaljena radi sitnica

  • funky0308

    22.12.2016 - 14:21

    Bas mi se ucinilo, u prvih nekoliko videa, koliko ih je vec bilo, da ce ovo biti jedno jako dobro i ugodno iznenadjenje…kad ono 74. Moram procitati recenziju i vidjeti sto je tocno poslo po zlu ali ako su kontrole i kamera zbrkane, onda vas u potpunosti razumijem… neoprostivo za igru koja se toliko dugo radila i za koju se imalo vremena dovrsiti igru i napraviti dobar posao.

  • darijoman

    22.12.2016 - 14:51

    Šteta što su uprskali ovako dugo očekivanu igru

  • Mixa

    23.12.2016 - 16:40

    Procitao sam recenziju i odgledao video komentare, ali je nisam igrao. Ipak, ja bih joj dao ocenu 80… I dao sam joj ocenu. :)

  • Sackboy

    23.12.2016 - 18:24

    Nakon pročitane recenzije dobio sam dojam da su tricoa napravili neposlušnog kao magarca samo da bi produljili trajanje igre…

  • Dksaro

    26.12.2016 - 00:22

    Od mene ima sve pohvale ko ima ljubimce kuci ova mu igra mora se dopast! Igra pokazuje da trico( zivotinja) nemoze se nikada posjedovat nego mozes samo naredit a on ce te poslusat ako su uspjeo izgradit jako priljatejstvo sa njim ja sam primjerice uspjeo trebalo je vremena al me kasnije bolje slusao nego vlastiti pas na svaku komandu je odgovarao. Inace moje sve pohvala umjetna inteligencija mi je u last guardian vrh grafika isto na mjestu jedino losa kamera u nekim kutovima igre i tesko penjanje ponekad po tricu!

  • Dksaro

    26.12.2016 - 00:29

    I jos nesto da dodam car igre i je da ti treba duze vremena da te zivotinja poslusa posto posto u stvarnosti zivozinja neslusa isto na prvo neko moras biti uporan a ne ko nekim igrama samo trebas zvižnut i stvori se pred tobom

  • Lepoglava

    26.12.2016 - 22:06

    igram igru i negdi sam prošao sredinu po mojim nekim izračunima. Po meni igra zasluzuje između 85 i 90 zasad. Izrazito cijenim HCL i on je jedini domaci portal koji čitam Ne slažem se s recenzijom, napisana je površno i krivo pogotovo u dijelu gdi se kao spominje Tricoovo moguće prelijetanje cijele igre, no nije bas tak. otprilike se vidi gdi se kaj može a gdi ne. Igra je super, u stvari se radi o umjetničkom djelu uzivam u svakom momentu. Tak je to kad se fan Microsoftovih konzola upusti u recenziju Sonyeve ekskluzive.

  • gunnerst

    28.12.2016 - 20:05

    evo bia san uzbuđen sta izlazi i igram je trenutno, i odigrat cu do kraja ALI više san uziva gledajuc prvi gameplay video hcl-a nego igrajuć. velikii san ico i sotc fan ali kamera je toliko katastrofalna da je to strašno, kontrole više manje cak mi je drago da su ovakve jer računan ; upravljan nekin klinjon šlampavin pa su i kontrole takve. trico i njegovo ponasanje mi takoder nisu toliki problem ali to je jer iman haskija pa san navika da me hebe ali zbog kamere je neke stvari ne moguće skuzit isprve (uocit)

  • lu7ka

    30.12.2016 - 14:16

    Da je igra ranije izasla i da nije sto puta odlagana po mom misljenju mozda bi prosla i bolje ovako nije no men’s sky ali je razocarenje XD

  • spidispid1

    09.01.2017 - 17:53

    the last guardian me podseca na brathers a tell of two sons ali se ne kontrolise ono cudoviste

  • moordrak

    23.02.2017 - 14:00

    Vota mistejka tu mejka. Valjda mi nikad ta japanska bajkovita sr+nja neće leć koliko god šansi im dam. Nabjem ih na umjetničkog… Premda sam se već opekao na dobar PR, svejedno sam ispljunuo 550kn. Bravo Sony. Dobro ste me iz*ebali. Opet. Btw, zaslužena ocjena.

  • Penda93

    12.08.2017 - 06:16

    Jednostavno se ne mozes ne zaljubit u Tricoa.
    Odlicna igra, preporucam svima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!