HCL.HR

Recenzije: Filmovi i TV serije

Spider-Man: Homecoming

Zoran Žalac 10.07.2017.

Spider-Man je ponovno dopuzao u kino, mlađi no ikada. Je li zapetljao u mrežu iz koje ne zna izaći ili mu je ovaj povratak kući treća sreća?

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales

Zoran Žalac 26.05.2017.

Najpoznatiji piratski serijal vratio se nakon pet godina pauze i na trenutke izgleda izgubljeno u vremenu i prostoru, kao proizvod koji je davno izašao iz mode.

Alien: Covenant

Zoran Žalac 22.05.2017.

Znamo odakle Xenomorphi dolaze, kako se razmnožavaju i od čega su nastali. Jedino preostalo pitanje jest – kako su se razvili? Odgovor na to daje nam Alien: Covenant.

Guardians of the Galaxy 2

Zoran Žalac 10.05.2017.

Jesu li Marvelovi Čuvari galaksije u nastavku uspjeli očuvati kvalitetan humor kojim su iznenadili publiku prije tri godine?

Ghost in the Shell

Zoran Žalac 06.04.2017.

Aktualni Ghost in the Shell podigao je dosta prašine amerikanizacijom japanskog uratka, no na kraju je ispao dosta vjeran materijal u usporedbi sa svojim predloškom.

Assassin’s Creed

Zoran Žalac 02.01.2017.

Ako ste od Assassin’s Creed filma očekivali da prekine dugogodišnju tradiciju loših i osrednjih filmova rađenih po predlošku videoigara, ostat ćete u iščekivanju do daljnjega.

Westworld (1. sezona) II. dio

Petra Rukav 18.12.2016.

Nakon prve dvije spektakularne epizode u ostatak prve sezone Westworlda zaronili smo s velikim očekivanjima. Naša recenzija otkrit će vam je li nas ovaj znanstveno fantastičan vestern na kraju očarao ili razočarao.

Rogue One: A Star Wars Story

Zoran Žalac 18.12.2016.

Novi Star Wars film je u kinima, no treba li od njega očekivati isto što i od glavnog serijala ako se on sam želi odmaknuti od njega drugačijim stilom?

The Walking Dead S07E01 – The Day Will Come When You Won’t Be

Zoran Žalac 26.10.2016.

Tko je dobio palicu? U našoj spoiler-free recenziji nećemo vam to otkriti, ali ćemo vješto prokomentirati uspijeva li The Walking Dead zadržati napetost na početku sedme sezone.

Mechanic: Resurrection

Petra Rukav 11.09.2016.

Jason Statham ponovno postaje profesionalni ubojica specifičnog modusa operandija, a u ovoj Mechanic: Resurrection recenziji pričamo je li njegov povratak doista bio potreban.

Suicide Squad

Zoran Žalac 05.08.2016.

Najiščekivaniji anti-herojski film ove godine napokon je stigao. Zločesta ekipa Suicide Squada ispucala je svoje fore, a mi smo ispisali svoje dojmove o njima.

Star Trek: Beyond

Zoran Žalac 23.07.2016.

J. J. Abrams ostavio se redateljske palice uskrsnulog Star Treka i predao ju Justinu Linu. Je li ova svemirska opera time postala brža i žešća?

Warcraft (film)

Zoran Žalac 10.06.2016.

Filmski Azeroth konačno je otvorio portal do novog Warcraft iskustva. Je li ono prožeto zelenom magijom koja će Blizzardu dovući novi val potencijalnih ovisnika?

X-Men: Apocalypse

Zoran Žalac 20.05.2016.

U trećem X-Men filmu novije generacije mutanti odu u kino pogledati jednu poznatu trilogiju i poslije se slože oko toga da su treći filmovi u serijalima obično najlošiji. Je li riječ o autoironiji?

Ratchet & Clank (film)

Zoran Žalac 02.05.2016.

Nakon igranja odlične Ratchet & Clank igre za PS4 odgledali smo njezinu filmsku adaptaciju. Nadopunjuju li se igra i film na pravi način ili je bolje držati se samo jednog od to dvoje?