HCL.HR

Recenzije: Retro

The Last Express – izgubljeni dragulj igraće baštine

Roko Mičić 06.05.2012.

Dopustite da vas odvedemo na putovanje u prošlost i otkrijemo tajnu o jednoj od najboljih igara svoga žanra. The Last Express je retro dragulj koji morate probati.

Discworld Noir [PC, PS]

Zoran Žalac 25.09.2010.

Kažu da je svemir pun čestica inspiracije. Pa, jedna nas je opalila dok smo vršili rutinsko ponavljanje gradiva klasičnih PNC avantura uz Discworld Noir.

Need for Speed: Hot Pursuit 2 [PS2, PC, Xbox, GC]

Filip Dumančić 14.05.2010.

Need for Speed: Hot Pursuit 2, kao posljednji čistokrvni predstavnik originalnog serijala, izašao je na više platformi, no značajnije se istaknuo samo na jednoj. Kako i zašto, reći će vam ova retro recenzija.

MediEvil [PS]

Zoran Žalac 08.04.2010.

Znate onaj osjećaj kad se vratite onome što vam je definiralo djetinjstvo? E pa, slična nostalgija obuzela nas je pri ponovnom posjetu svijetu legendarne igre zvane MediEvil.

Planescape Torment

Marko Babić 19.12.2008.

Našeg Marka uhvatila je retromanija i poželio se odigrati odličnih starih, kultnih RPG-ova. Prvi na redu bio je Planscape Torment, kultni klasik iz 1999. godine.

Final Fantasy IV

Marko Babić 30.05.2008.

Četvrti nastavak popularnog Final Fantasy serijala ponovno smo odigrali po tko zna koji put. Pročitajte zašto mu se stalno vraćamo u ovoj recenziji.

Grim Fandango

Danijel Handžek 02.04.2008.

Prisjetili smo se kako je bilo putovati Zemljom mrtvih u ovoj izvrsnoj avanturi koja nam je došla iz Lucas Artsa još 1998. Propuhasmo prašinu sa CD-a i krenusmo po ko zna koji put ponovno stati u cipele Mannya Calavere…

Unreal Tournament [PC]

Danijel Handžek 04.10.2007.

Dok čekamo Unreal Tournament 3, pokušajmo se prisjetiti kako je sve počelo…

Final Fantasy VIII [PS1]

Terminus 09.01.2007.

Iako je izašla još u vrijeme Play Stationa 1 ova je igra i dalje predmet rasprava brojnih RPG fanova i uvjerljivo drži mjesto kralja igara. Pa što drugo reći nego – Long live the king!

Final Fantasy VII [PS1]

Terminus 09.01.2007.

Dopustite da vas povedem u svijet mačeva i magije, ratova, heroja , nade i straha… Svijet gdje pojedinac čini razliku, svijet gdje pojedinac može odlučiti o sudbini čovječanstva.

Metal Gear Solid [PS1]

Matej Majcenović 09.01.2007.

Uživat ćete u svakom ubijenom vojniku, žaliti za svakim bossom i poginulim prijateljem, zapljeskati fantastičnom raspletu te na koncu, zaplakati gledajući jedan od najtužnijih svršetaka u povjesti gaminga.

Mario Party [Nintendo 64]

Matej Majcenović 09.01.2007.

Mario Party je sinonim za zabavu, a svoju pravu stranu pokazati će tek u multiplayeru, po mogučnosti s 3 ili 4 igrača. Igra koja u ono vrijeme jednostavno na svome područiju nije imala konkurenciju, a i danas je redo igrana.

Legacy of Kain: Blood Omen [PS1]

Terminus 08.01.2007.

Rat bijesni između ljudi i vampira već tisućama godina, pobjednik se ne nazire, svaki dan je kaos. Uđite u kožu vampira Kaina i probajte okončati rat te saznajte kako je to biti vampir.

Starcraft : Brood War [PC]

Danijel Handžek 06.01.2007.

Odlična priča, gameplay, gotovo savršen multiplayer mod – ova igra ima sve. Jedna od najboljih i najpoznatijih strateških igara ikada još je bolja od izlaska Brood War ekspanzije.

Super Mario 64 [N64]

Matej Majcenović 03.01.2007.

Prije nešto više od 10 godina 3D igre bile su san koji bi se svakog trena trebao pretvoriti u stvarnost. Svi su čekali igru koja će prva prezentirati ovaj revolucionarni i po svemu sudeći za gaming industriju ključni pomak.