HCL.HR

E3 2008 – Sonyeva press konferencija

Grga Petrović 19.07.2008.   •   2 komentara


I Sony se standardno pojavio na ovogodišnjem E3 sajmu te predstavio nešto novih igara, svojih budućih planova i sadašnjih uspjeha. Pročitajte što se dešavalo na ovoj konferenciji.

Sonyeva konferencija nije donjela nekih velikih iznenađenja, no ne možemo nikako reći da je bila loša upravo zbog velikog broja prikazanih igara koje izgledaju jako kvalitetno.

Prva na radu bila je…

Resistance 2

Resistance je prvo bio predstavljen u zanimljivom teaser traileru, koji je prikazivao razrušeni Chicago i svemirske brodove koji su se nadvili nad njega. Atmosfera je očito promijenjena jer sve izgleda vedrije i punije bojama. Nakon toga prikazan je i gameplay video gdje vidimo da se igra nije puno promijenila. Također je i prikazan multiplayer gdje će se na jednoj mapi moći boriti 64 ljudi odjednom.


Datum izlaska: 4.10.2008.
Ostale platforme: ništa

Little Big Planet

Prikazan je video ove zanimljive PS3 ekskluzive. Igrači će sami stvarati svoje levele i customizirati likove i tako dalje. Prikazani trailer izgleda genijalno, od jednostavnog sučelja do fizike i cijele ideje. Mogućnosti doista izgledaju neograničeno, i ovo je igra koja će zadovoljiti sve sa ukusom za inovativno.


Datum izlaska: listopad 2008.
Ostale platforme: ništa

Ratchet & Clank: Quest for Booty

Novi Ratchet & Clank ide malo drugačijim putem od svojih prethodnika: to će biti jeftinija, kraća igra koju će biti moguće downloadati sa PS-storea. No unatoč tome novi nastavak serijala imat će sve karakterstike koje su ga krasile do sada. Ratchet ima neke nove vještine, a prema viđenom igra izgleda sasvim solidno.


Datum izlaska: kraj 2008.
Ostale platforme: ništa

DC Universe Online

Za sve obožavatelje DC junaka poput Batmana i Supermana ovaj MMORPG bit će pun pogodak. Trailer izgleda prilično dobro, igra ima cartoonish izgled i sve zajedno ne izgleda loše. Jedino se animacijama može zamjeriti da izgledaju pomalo drveno. No moguće da će se to ispraviti dok igra ne izađe. U svakom slučaju jedva čekamo, iako datum izlaska još nije objavljen.


Datum izlaska: TBA 2008
Ostale platforme: PC

Final Fantasy XIII

Željno iščekivani novi nastavak jedne od najpoznatijih RPG franšiza najavljen je i za Xbox 360, a dolazi usporedno s dolaskom na PS3. O datumu izlaska nije bilo ni riječi, a zanimljivo je da je igra u Japanu i dalje PS3 ekskluziva. Nije da nama puno znači, no zasigurno se našao poneki razočarani Japanac. Prikazan je i CG trailer (no gameplaya nije bilo), koji je zapravo kompilacija
svih dosadašnjih FFXIII trailera uz nekoliko novih scena.


Datum izlaska: nepoznat
Ostale platforme: XBOX360

Killzone 2

Predstavljeno je i nekoliko novih KZ2 videa, igre koja se s nestrpljenjem očekuje od onog trailera iz 2006. Sama se igra, kolko je vidljivo, nije previše odmaknula od originala. Atmosfera je opet slična, sve jedarkerski i u kaosu. Prikazana je mogućnost vožnje tenkova te multiplayer gameplay video. Iako su prvi traileri dali naslutiti da se grafika ozbiljno pogoršala od zadnjih najava, multiplayer video ipak je to demantirao i dao nam na znanje da nas KZ2 po tom pitanju neće razočarati.


Datum izlaska: veljača 2009.
Ostale platforme:ništa

Resident Evil 5

Jun Takeuchi predstavlja prvi live demo novog Resija. Ukoliko ste ga vidjeli, vjerojatno ste primijetili da podsjeća na Resident Evil 4, ovaj put s još više protivnika žednih vaše krvi, a zanimljivo je da su ovaj put protivnici pripadnici raznih rasa. Najveća objava je
kooperativno igranje, gdje će drugi igrač preuzeti kontrolu nad Shevom (sva sreća da nije sugestivno), što će na trenutke izgledati kao Army of Two. Mi se nadamo i puno bolje, a ako je suditi po gameplay filmiću, nema brige.


Datum izlaska: 15. 3. 2009.
Ostale platforme: XBOX 360

Infamous

Ova PS3 ekskluziva prvi put najavljena je na E3-u prošle godine. Novi tralier pokazao je neke detalje priče i razne efekte i zanimljive stvari koje možete raditi. Vaš izbor je dali ćete te moći koristiti za
dobro, ili za zlo. Igra je nelinearna i za istraživanje/uništavanje ćemo imati cijeli grad. Željno iščekujemo daljnje informacije, a trailer izgleda odlično.


Datum izlaska: proljeće 2009.
Ostale platforme: ništa

Massive Action Game

Posljednje najavljena igra je ambiciozni MMO projekt. Igra bi trebala sadržavati ogromne bitke od po 256 igrača odjednom. Igrači će biti podijeljeni u grupe od po 8 ljudi, kojima će upravljati zapovijednici,
tj igrači sa najviše iskustva. Kako će to funkcionirati ne znamo, ali držimo fige da i ovo bude igrivo, zarazno i zabavno. Prikazani trailer nije sadržavao gameplay, no prikazao je tenkove, avione, i ogromne terene na kojima bi se trebala voditi bitka.


Datum izlaska: TBA
Ostale platforme: ništa

God of War III

Sony je svoju konferenciju završio kvazi-spektakularno, teaser trailerom za God of War 3. Da nema ovog “teaser” ovo bi bilo i nešto spektakularniej jer ovako su nas samo iziritirali. Naime prikazan je trailer u trajanju od manje od minute koji ne pokazuje ništa osim par scena kaotične antičke Grčke i zumirane Kratosove face dok ovaj govori: “In the end, there will only be Chaos.”. Spomenuti Teaser pogledajte ispod.


Datum izlaska: TBA
Ostale platforme: ništa

Ostalo s eventa

Osim standardnog predstavaljanja novih informacija o igrama, Sony je imao nekoliko novosti o PS3 i PSP-u. Pa tako bi sadašnji PS3 model od 40GB trebao zamjeniti model sa 80GB prostora te DualShock3 kontrolerom. Po istoj cijeni, naravno. Što se tiče prodaje Sonyevih sistema ove godine, PS3 prodan je u 1,8 milijuna primjeraka, PSP oko 1,6 a PS2 oko 1,5, što sveukupno daje brojku od oko 5 milijuna jedinica.

Napokon je i objavljen Playstation Video store, koji bi trebao potvrditi PS3 kao medijski centar. Pomoću njega korisnici će imati mogućnost posuđivati te kupovati razne video sadržaje ( filmove, serije itd.), koji će biti dostupni u standardnoj i HD rezoluciji. Na svojem launchu PS video trebao bi imati oko 300 filmova i 1200 TV sadržaja za download. Usto, videi će se moći prenjeti na PSP. Od ostalih novosti objavljeno je samo da će beta verzija PS Home-a izaći do kraja godine.

Ugodno nas je iznenadilo: PS video store, Little big planet, 2 najavljena MMO-a za PS3.

Očekivali smo, a nismo dobili: Možda nešto zanimljiviju i atraktivniju konferenciju te kakvu veću najavu.

Naši dojmovi: Sony je rutinski obavio svoju konferenciju. Nije bilo nikakvih velikih objava, osim PS video storea kojim se Sony sve više pokušava uhvatiti u koštac sa Liveom. Nažalost, Home neće još tako brzo.

Većinu predstavljenih igara vidjeli smo i prije, te silno očekujemo novi Resident Evil, Little big planet i Killzone 2.. Sveukupno zasad Sony ide dobrim putem, ali nedostaju im neka veća iznenađenja da bi konferencija bila pravi uspjeh.

>> Nazad na centralni dio E3 Reporta >> Tema za raspravu na forumu

Komentari (2)

  • Seengeer

    19.07.2008 - 13:05

    Jako dobro Grgure. BTW; oće bit i Nitendova press konferencija?

  • Ementaler

    19.07.2008 - 13:24

    Radi se i na Nintendovoj, dont worry 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?