HCL.HR

Posljednji specijali

Doznali smo što sve donosi povratak u Morrowind

Zoran Žalac prije 5 dana   •   Najave, Najave multiplatform igara

Posjetili smo ZeniMaxovu prezentaciju u Londonu kako bismo doznali detalje o službenom povratku u Morrowind te vam izvijestili što sve stiže u novoj ekspanziji za The Elder Scrolls Online.

Jeste li ovisni o gamingu?

Krešimir Krolo 12.02.2017.   •   Kolumne

Nastavljamo s analizom našeg velikog znanstvenog istraživanja o navikama i ponašanju gamera u Hrvatskoj, a ovaj put čvrste podatke tumačimo kako bismo saznali koliko vas upada u kategoriju ovisnika o igrama i što to zapravo znači.

Gaming suvenirnica #02: Blesave šifre za igre

Zoran Žalac 12.02.2017.   •   Gaming suvenirnica

Varanje pomoću unošenja posebnih kodova u igre obično je služilo tome da igrač izvuče nekakvu korist. No, takozvane šifre ponekad su igrama davale i novu dimenziju zabave.

Gaming suvenirnica #01: Posteri na temu igara

Zoran Žalac 12.02.2017.   •   Gaming suvenirnica

Dobrodošli u novi serijal članaka na HCL portalu koji se bavi isključivo genijalnim stvarima iz kulture gaminga i svijeta videoigara.

Najzanimljivije nove igre – 02/2017

Zoran Žalac 02.02.2017.   •   Datumi izlaska igara

U drugom mjesecu stiže jedan novi IP iz Ubisofta, nastavak popularnog snajperskog serijala, a iz Early Accessa izlazi i jedna LEGO igra koja bi mogla biti veliki uspjeh. I to je samo dio priče – evo koje nove igre 2. mjeseca izdvajamo kao posebno zanimljive.

Nije li bolje kad igre izlaze ranije ako ih se najavi kasnije?

Zoran Žalac 26.01.2017.   •   Kolumne

U 2017. godinu ulazimo s nadom da će industrija igara prihvatiti slabašni trend izbacivanja igara unutar dvanaest mjeseci od njihove najave.

Igre u 2017. godini

Zoran Žalac 23.01.2017.   •   Najave

U zrelim smo godinama aktualne generacije konzola i na pragu novih načina igranja, a 2017. godina bi zbog toga mogla biti pravi dernek za igrače.

I najbolja igra 2016. godine je…

Igor Belan 22.01.2017.   •   Zlatni Dabar

Nakon višednevnog vijećanja, udaranja šakom po stolu i odlučivanja metodom kamen-škare-papir, redakcija HCL-a izabrala je kojem studiju šalje Zlatnog Dabra za najbolju igru 2016. godine! Pogledajte o kojoj igri se radi i jeste li što osvojili u nagradnoj igri Zlatnog Dabra.

Najbolje igre 2016. godine po izboru HCL korisnika (žanrovi)

Igor Belan 19.01.2017.   •   Zlatni Dabar

Od najbolje akcijske avanture do najbolje pucačine i sportske igre – pogledajte kojim igrama ste dali najviše glasova u žanrovskim kategorijama Zlatnog Dabra 2016.

Imate li uopće razloga igrati Nintendove igre izvan kuće?

Zoran Žalac 17.01.2017.   •   Kolumne

Nintendo si je sa Switch konzolom postavio ogroman izazov da igranje na prijenosnom uređaju učini podjednako zabavnim kao i na klasičnoj konzoli.