HCL.HR

Posljednji specijali

Provjerite najvruće filmove za ljeto 2017.

Osvrtnik prije 5 dana   •   Najave

Upeklo nešto ovih dana, je li? Kad ne pomaže ni led, možda nije loše rashladiti se u kinu uz neke od najvrućih ljetnih hitova ove sezone.

4K rezolucija je najdosadnija stvar koja se dogodila ovoj generaciji igara

Zoran Žalac prije 1 tjedan   •   Kolumne

Microsoftova nova konzola koristi svojih šest teraflopsa računalne snage za famoznu 4K rezoluciju, no imaju li igre ikakve konkretne koristi od toga?

Gameri okruglog stola #09: Intervju s Filipom Nedukom – hrvatskim boardgame dizajnerom

Erna Fučić 10.06.2017.   •   Intervjui, Table-top gaming

U ovom članku donosimo vam ekskluzivni intervju u kojemu ćete doznati mnoštvo informacija o procesu i izazovima dizajniranja jedne društvene igre.

Korisni programi za PC gaming

Zoran Žalac 05.06.2017.   •   Hardver i softver teme

U našem novom eksperimentalnom video formatu odlučili smo vam pomoći da ukrotite svoje Windowse i podredite ih gamingu uz set praktičnih aplikacija za koje ste možda čuli, ali ste uvijek plašili njihove instalacije!

Fidget Spinner je super popularan, no vrijedi li se s njim igrati na mobitelu?

Zoran Žalac 03.06.2017.   •   Game Special

Najpopularnija igračka ove godine osvojila je i svijet gaminga, barem što se mobilnog tržišta tiče. No, zašto su fidget spinneri zapravo toliko popularni?

Najzanimljivije nove igre 06/2017

Zoran Žalac 01.06.2017.   •   Datumi izlaska igara

Ljetna gaming suša je pred nama, ali prije nego stavimo noge u vodu i ručnik oko vrata, u šestom mjesecu ćemo osim nekoliko zabavnih igara ispratiti E3 sajam te tradicionalna sezonska sniženja na Steamu.

Igrali smo Gran Turismo Sport, proklizali na prvom zavoju

Zoran Žalac 29.05.2017.   •   Najave, Najave igara ekskluzivnih za konzole

Novo izdanje cijenjenog Gran Turismo serijala trenutno je u zatvorenom beta testiranju, a mi vam prenosimo svoje dojmove izravno iz kokpita.

INTERVJU: Pričali smo s ekipom koja svoj vojni rok služi u videoigri

Zoran Žalac 25.05.2017.   •   Intervjui

Razgovarali smo s domaćom udrugom Hrvatski vojnik koja spaja vojne situacije iz stvarnosti s virtualnim temeljem Arme 3 te kroz videoigru simulira kako je to služiti u vojsci.

GAMING ŠKOLA: Što je taj E3 sajam?

Zoran Žalac 24.05.2017.   •   Game Special

Stalno vas bombardiramo spominjanjem tog nekakvog “I TRI” sajma, a skoro smo smetnuli s uma da među današnjim generacijama gamera ima i onih koji se nisu ni rodili kad je E3 pokrenut prije 22 godine.

GAMING ŠKOLA: Remake, remaster, reboot – koja je razlika?

Zoran Žalac 20.05.2017.   •   Game Special

Nakon ove epizode HCL Gaming škole bit ćete eksperti za prepoznavanje remastera u hrpi remakeova, a naučit ćete i kakve su to igre kojima posred čela lijepimo izraz reboot.