HCL.HR

Borio sam se s krokodilima u Assassin’s Creed: Origins i evo kako je prošlo

Igor Belan 25.10.2017.   •   31 komentara


Znam da je na slici nilski konj, ali bilo je borbe i sa krokodilima u mom 4-satnom testiranju Assassin’s Creed: Originsa prije mjesec dana u Londonu. Tamo sam snimio i ove snimke pa pogledajte i poslušajte kako će izgledati ovaj aspekt novog Assassin’s Creeda.

Komentari (31)

  • Dragan[MKD]

    25.10.2017 - 20:31

    Dobro ciljas sa XO kontrolerom, zasad mi se jako svidja, nz kako ce se uporediti sa igre kao sto su HZD i Middle Earth, ali svakako ima potencijala za jednu od boljih igara godine.

    • Igor Belan

      @Dragan[MKD], 25.10.2017 - 22:58

      A nakon par sati igranja navikne se čovjek 🙂 Plus, XO kontroler je odličan.

  • darijoman

    25.10.2017 - 20:32

    O pa ovo izgleda fantastično. Čak i mehanika borbe je na sasvim solidnom nivou. Igram ovo sigurno tj. po prvi put ulazim u Assassin vode 😉

    • nikola65478

      @darijoman, 25.10.2017 - 20:40

      Ja ne uzimam dok ne rijesim Middle earth shadow of war ,ne zelim igru ostavit ne zavrsenu

    • darijoman

      @nikola65478, 25.10.2017 - 21:21

      Pa dobro, neću ni ja odmah kupiti i igrati, ali u svakom slučaju ću odigrati ovaj dio

  • Jokerhere

    25.10.2017 - 21:18

    Ovo je dobro izgledalo. I odlicna naracija 🙂

  • Drunkenstein

    25.10.2017 - 21:29

    Animacije, grafika ? Loot od zivotinja, mlatis se s lavovima i vodenkonjima ? Svjetlece damage brojke i ostali efekti, leveli i exp, 2d grafika na razini browser igre, nerealan damage. A ja mislio da je far cry serijal ocajan, nakon prvog dijela naravno. Smece na kvadrat, ne moze vode dodat AC2 i Brotherhoodu. Ovo je za danasnju omladinu.

    • Igor Belan

      @Drunkenstein, 25.10.2017 - 22:58

      Pojasniš… sve ovo malo pls? 🙂 Jer ništa te ne kužim.

    • Drunkenstein

      @Igor Belan, 25.10.2017 - 23:38

      Pa ovo sta san naveo je pojasnjenje. AC2 i Brotherhood san igra po izlasku na poprilicno losem hardveru i ostalo mi je u dojmu da su grafika i animacije bile bolje od ovoga, odnosno da su igre bolje izgledale.

      Upisa u Youtube AC Brotherhood pc combat, 2. video kojeg san kliknio i izgleda mi ko bolja i zabavnija igra, a 7 godina stara. Nista ne svitli, ne izgleda ko farmville, ne treba ti 20 strijela za ubit nekog lava kojeg 5 strijela i 10 poteza macetom niti ne uspori, nema levela. Potezi macem i kopljen su sporiji i jaci, izgledaju realnije i vise zadovoljavajuce: https://www.youtube.com/watch?v=1WNKvvxJbdo

    • Igor Belan

      @Drunkenstein, 26.10.2017 - 00:07

      Ma izgled je varljiv 🙂 Pogotovo ako nemaš baš iskustva s RPG-ima, a po ovome bi rekao da nemaš jer koliko vidim smetaju ti neke osnovne i svakako potrebne stvari da bi ovakva igra uopće funkcionirala. Te brojke, ti leveli, ti indikatori… to mora tu biti inače bi bilo loše. Ne bi bilo bolje da ih nema. Bar ne u ovako koncipiranoj igri. Jer u igri u kojoj je dovoljno stisnut 5 puta jednu tipku da ubiješ 5 ljudi bez ikakvog truda ne treba ti baš ni indikator koliko si HP-a nekome oduzeo (poput ovih starih AC-ova koje si naveo), ni koliko je on oduzeo tebi, ali u igri sa sustavom borbe u kojem je igrač zapravo duboko angažiran oko svakog pokreta, poput ovoga što AC:O ima, to je jako bitno. Zbog toga svega ovdje u AC:O postoje fine nijanse slabijih i jačih protivnika kojima onda treba i pristupiti opreznije, promišljenije, a ne samo jak i slab protivnik… i jedna tipka za napad, kao u dosadašnjim AC igrama. Taj stari sustav AC borbe je bio dobar za svoje vrijeme i za tip igre kakav su tada osmislili, ali razvili su ga koliko su mogli kroz AC nastavke posljednjeg desetljeća i bilo je i vrijeme da se zamijeni s nečim konkretnijim.

    • Drunkenstein

      @Igor Belan, 26.10.2017 - 02:53

      Nemogu se slozit. Razumin o cemu govoris, otisli su u pravcu standardnog Rpga, no ja smatran da tome nema mjesta u ACu koji bi prije svega treba bit realan i atmosferican, a klasicni Rpg pristup to nije. I da, realno je da nekoga ubodes skrivenom ostricom jednom u vrat ili ga dekapitiras macetom ili pak u 20 poteza sredis 5 neprijatelja, no to se isto ne moze rec za lava kojeg moras gadat dinamitom ili osobu koju 15 puta moras pogodit strijelom. Ti to zoves napretkom, a ja apsurdom jer AC nije World of Warcraft. Serijal je najpoznatiji po prvih par nastavaka te upotpunosti zivi na njihovoj slavi, a tu se pokazalo da nema potrebe za takvim combatom, niti za bljestavim efektima i brojevima. Igra zahtjeva maksimalnu realnost u svakom aspektu.

      Takoder, kod AC2 i Brotherhood neki protivnici su zahtjevali malo duzu borbu jer su bili dobro oklopljeni i vjesti, a ovaj Rpg pristup nije konkretniji od icega vec je dosadan i nerealan. Prijasnji spomenuti nastavci su bili vrlo lagani te im je nedostajala samo tezina, sve ostalo je bilo savrseno dobro.

      Animacije i grafika mi se takoder cine losijima, neki ubrzani pokreti koje su ocito isto pokupili iz mmorpga, udarci nemaju tezinu i ne izgledaju zadovoljavajuce. Realnije mi Shadow Warrior izgleda od ovoga.

    • Igor Belan

      @Drunkenstein, 26.10.2017 - 08:55

      Hmm, mda, imamo dva totalno različita pogleda na igre 🙂 Ovaj moj pogled je jedan koji obično prevladava malo dublje u gaming communityju, gdje ekipa obično ne voli quick time evente i slične primitivne i pogljupljene “mehanike” u igrama, jer više cijene gameplay od prezentacije znajući da je grafika prolazna, a dobar gameplay uvijek zabavan. Upravo takve mehanike su “za danasnju omladinu.”, kako ti kažeš iz moje perspektive. Ovo što su učinili u Originsu po pitanju borbe i općenito koncepta svijeta, čini igru dubljom dajući direktniju kontrolu igraču. I to rezultira lošijom prezentacijom u momentima kada je sam igrač loš – jer ako se ovdje ne znaš boriti TO može izgledati glupo animirano. Igra ovisi o igraču da bi izgledala fino animirano u tim trenucima. U prošlim AC naslovima kakve spominješ, nisi se morao znati boriti da bi borba IZGLEDALA okej animirano, jer je igra radila sve za tebe ionako…. ti samo stišćeš tipkicu u pravo vrijeme 🙂

    • Drunkenstein

      @Igor Belan, 26.10.2017 - 15:49

      Primitivne i poglupljene mehanike kazes ? Pa zasto onda iman dojam da ovo ne moze bit primitivnije i glupavije nego sta je ? Kao sta rekoh, ovo sasvim sigurno nije konkretniji pristup od prijasnjeg iz starih nastavaka. Ovo je ka mmorpg di tamanis zivotinje i grindas loot da mozes kraftat, potpuna besmislica. Vise lici na diablo 3 nego na dobre dane ACa. A to sta kazes da se u starim nastavcima nisi mora znat borit i da je samo trebalo stiskat tipkicu, vec san reka da su igre bile vrlo lagane i to je uzrok, nema nikakve veze s vrstom borbe. Trebali su ako ista implementirat 4-5 razina tezine di bi zadnja bila izazovna i zanimljiva pa bi i borba izmedu ostalog bila vrhunska. A i nije da se stiskala 1 tipka jer je bilo dosta mogucih kombinacija i vise oruzja. U redu, neka takva filozofija prevladava kod vecine igraca, no to ne znaci nuzno i da je kvalitetna.

    • Igor Belan

      @Drunkenstein, 27.10.2017 - 09:53

      Mislim da nisi baš istražio u potpunosti kakav je zapravo sustav borbe u Originsu jer da jesi sigurno bi shvatio što govorim i ne bi pisao sve ovo. Nije stvar samo u levelima i XP-u. Potpuno drugačije napadaš, braniš se i izbjegavaš ovdje. Imaš barem pet više elemenata za imati na umu nego u prijašnjim igrama… gdje je sve bilo pojednistavljeno ili poglupljeno da izgleda bolje i da se širi raspon publike može uživjeti u igru.

  • Zoran Žalac

    25.10.2017 - 21:42

    Prvo što ću napravit u igri – isključit 90% HUD-a. Što je previše, previše je.

  • IloveCRO

    26.10.2017 - 00:09

    Ovako: otkad se AC serijal počeo gubiti (po mom mišljenju AC III je bio zadnji u serijalu pravog AC-a) iz nastavka u nastavak dokazuju da gube taj kompas sve više i više.
    Sada je pred nama novi nastavak AC-a: Origins, koji bi navodno trebao vratiti povjerenje svih fanova ove igre izgubljenih u magli prošlih nastavaka…
    Međutim gledajući Igorove video komentare i mali milijun trailera (još im samo reklama fali na pastama za zube tipa: Zasljepljujući osmjeh kao sunce boga Ra) došao sam do nekoliko zakljućaka:
    1. Igra će vrijediti svake lipe za onoga tko voli open world jer stvarno pruža bezbroj mogućnosti na toliko ogromnoj mapi
    2. Egipat kao tema je bingo: Malo koja civilizacija je fascinantna kao Egipatska
    3. Stil borbe je promijenjen po mom mišljenju na bolje
    4. Igra toliko dobro izgleda da je negdje morala napraviti kiks a ja mislim da će to biti priča 🙁
    Sad se vraćam na početak gdje sam rekao da gube kompas jer čini mi se da su u fokus stavili što veću mapu, promjenu stila borbe, lvl i xp ali fali onaj ključ: Priča o ratu između templara i assassina, animusu te zaustavljanju modernih templara u osvajanju svijeta.
    Dali će ova igra biti hit? Bez sumnje sa svim onim što ona nudi: HOĆE, samo što neće vratiti povjerenje svojih starih fanova, već će ju igrati novi igrači, igrači koji vole ovakav tip igre a imamo već jedan primjer gore u komentarima @darijoman koji kaže: “po prvi put ulazim u Assassin vode” te ako će na osnovu Origins-a skupiti nove igraće, ekipi iz Ubisofta iskreno čestitam, jer kad već nemogu biti dosljedni starom serijalu, bolje da su napravili novi serijal za nove igraće i nadam se da će bar njemu biti dosljedni.
    Vidim da sam se previše raspisao, uglavnom možda griješim, možda ne, vrijeme će pokazati…

    • Igor Belan

      @IloveCRO, 26.10.2017 - 09:06

      Priča i meni djeluje kao mjesto za eventualni kiks. Vidjet ćemo, ali već prvi put kad sam imao priliku probat igru vidjelo se da je prezentacija priče manjkava, uz loše animacije lica i slab performans glumaca, a i ne baš impresivnu grafiku po pitanju samih 3D modela. Ali sve to bi bilo probavljivo dijalozi nisu napisani… pa, neljudski. Nitko ne priča tako kako su oni pričali – baš čudan writing. Doduše, baziram to na svega 3-4 cutscene, a igra ih ima valjda milijun… pa ajde – vidjet ćemo što recenzije kažu 🙂

    • IloveCRO

      @Igor Belan, 26.10.2017 - 16:54

      Eto ja sad čekam da vidim Petrinu recenziju po pitanju priče a svi znamo da će joj Egipt biti vrh 😀
      pa cu onda znati jesam li bio u pravu ili ne

  • siblyx

    26.10.2017 - 00:11

    Kakve ovo veze ima s AC serijalom, a i gameplayom, ne kužim. Izgleda kao klasičan hack and slash rpg.

    • Drunkenstein

      @siblyx, 26.10.2017 - 02:57

      Napokon neko svojeglav. Slazen se, nije ovo AC.

    • Igor Belan

      @Drunkenstein, 26.10.2017 - 09:02

      Zašto si napisao da je on svojeglav? Misliš da ekipa koja ima drugačije mišljenje od tvoga je automatski lakovjerna i povodljiva?

    • Drunkenstein

      @Igor Belan, 26.10.2017 - 15:54

      Ne, nego je ponekad upravo tako. Kad bi tvoje pitanje bilo tocno, tada se nikad za nikoga nebi moglo rec da je svojeglava osoba. Niko nebi ima drugacije misljenje i donio drugaciji zakljucak, svi bi mislili jednako. Tako da to nije nikakva zlonamjerna primjedba vec nesto sta je prisutno, a nije uobicajeno.

  • L3gi0naR

    26.10.2017 - 06:03

    Već nas 10 god. maltertiraju sa tim AC igrama.

    • Igor Belan

      @L3gi0naR, 26.10.2017 - 08:57

      Jel se ti to hvališ skillom brojanja ili komentar ima neku poantu?

    • L3gi0naR

      @Igor Belan, 26.10.2017 - 16:38

      Poanta je u tom štancanju AC igara i nikakvim novostima.Do kraja Eziove avanture još kako tako,AC 3 je bio dosadan, AC 4 je malo unio dašak bolje AC igre,a onda započinje užas od Unity,onih kronika,sindikata.Sad ćemo se penjat na piramide umjesto tornjeva.Salam alejkum !

    • Igor Belan

      @L3gi0naR, 26.10.2017 - 17:22

      Pa da si malo proučio vidio bi da je Origins zapravo kraj te ere štancanja AC igara. Em su uzeli pauzu od štancanja, em su bitnije izmijenili igru – ovakve promjene nismo vidjeli još u serijalu.

  • Shadowman

    26.10.2017 - 09:22

    Svi znamo da je nemoguće ugoditi svakome, ali neki komentari baš nemaju veze s ničim (da budem blag).
    Svi koje znam da igraju AC, bilo povremeno, bilo redovito, slažu se da je ovo veeliki iskorak naprijed. Poglavito iz dva razloga.
    Prvi je što su se fokusirali na SP i nisu trošili dragocijeno vrijeme ni resurse na sklepani MP, nego nam nastoje dati odlično SP iskustvo, a takvih je (nažalost) igara danas jako malo.
    Drugi iskorak je definitivno sustav borbe i levela protivnika, a siguran sam da su dio pouke izvukli iz Divisiona. Takav sustav te jednostavno tjera da napreduješ i trudiš se IGRATI IGRU, a ne stiskati tipke ko “nespašen” i gledati animacije. Ili, kako je Igor rekao – čekati da igra odradi sve za tebe.
    Dio igrača možda neće prihvatiti ovakav stil igranja, ali siguran sam da velika većina hoće pa čak i neki koji do sada nisu bili upoznati sa AC svijetom.
    Znam samo da je “klincima” preorderan za PS4, a meni za PC. 🙂
    Unatoč tome što će vjerojatno biti crackana u narednih par dana, ko god može treba istu kupiti, jer time moramo dati do znanja developerima i izdavačima u kom smjeru želimo da gaming industrija ide.

    • Sonny Anderson

      @Shadowman, 26.10.2017 - 13:29

      Tko može neka kupi, naravno. Ali zašto bi itko “prednaručivao” igru? Pogotovo danas kada to očito samo ohrabruje velike izdavačke kuće da izbacuju nedovršene proizvode.

      Eto baš Ubisoft je takav primjer, zatim Bethesda itd.

  • Fr3dY

    26.10.2017 - 13:50

    Dobar video igra manje vise ali ajde

  • Goran1234

    27.10.2017 - 10:26

    A dobro Ubisoft je shvatio da serijal treba promjene ako hoće održati serijal i to je svakako pohvalno.Grafika je ok kao i svaka “realistična” grafika s vremenom ostari,u nekim igrama i prebrzo.Zele napraviti Rpg igru…a rpg igru načine samo XP pointsi i brojke više glave,nego dobar combat system(izgleda ok) a možda najbitnije dobra priča i sam odnos između karaktera u igri,jer ipak je ovo Role play game,a zasad nisam vidio neku dubinu,ali treba pričekati recenzije…

  • moordrak

    28.10.2017 - 00:46

    Upravo je igram i nakon 6 sati gameplaya, mogu reći sviđa mi se. Skoro sam krepao od smijeha kada sam vidio jedan od questova, Bayeks promise, koji su doslovno klonirali prema inquisition receptu – traženje zvijezda i sazviježđa. Osim krasne okoline, raskošnih oprava i cijele hrpe maštovitih oružja, zéru su pretjerali sa craftingom. I da, mikrotransakcija ima posvuda. Jedna od boljih mi je korištenje u-play bodova za kupovinu dodataka. Napokon ti u bodovi imaju neku svrhu :). Origins me za sada po nekim elementima prilično podsjeća na prve dvije igre i to mi se jako sviđa. Uglavnom, jako RPG-asto iskustvo. Ostati ću suzdržan pa neću komentirati priču. Događaji se još zapliću i čini mi se da će biti dosta zanimljivo. Još jedan detalj, ružnijeg glavnog protagonista u životu vidio nisam. I da, dragi ubisoftovci, jel bi vam se ruke isušile da ste uprogramirali j*beno skakanje!?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?