HCL.HR

Death Stranding dobio još čudniji i jeziviji trailer

Juraj Bevandić 02.12.2016.   •   44 komentara   •   Traileri


Guillermo del Toro i Mads Mikkelsen zvijezde su novog trailera za Kojimin tajanstveni i jezivi Death Stranding koji nas pomalo podsjeća na film Children of Men.

Death Stranding je od prvog predstavljanja s golim Normanom Reedusom koji na plaži grli bebu misteriozan i napet kako to legendarni Hideo Kojima i voli. Za The Game Awards pripremio je još jedan jednako tajanstven novi trailer koji nas podsjeća na film Children of Men, a Kojima je na Twitteru izjavio da je video pun stvarnih i lažnih tragova.

Možda time samo želi natjerati fanove da trailer pogledaju sto puta ako treba, ali neki od njih su već pronašli zanimljive sitnice i vjerujemo da bar neki večeras neće uopće spavati. Upada li vama nešto značajno u oči?

Komentari (44)

  • Alan Wake

    02.12.2016 - 17:38

    a što reć

  • Darcoolio

    02.12.2016 - 17:43

    Kako je Kojima izdoktorirao ovde, Mads Mikelsen je u najsitniju poru urađen, biće ovo GOTY, potpisujem.

    • funky0308

      @Darcoolio, 03.12.2016 - 11:36

      Ti znas da za ovu igru ni engine jos nije odabran? Proglasavas nesto GOTYem na temelju dva trailera, a igra vjerovatno uopce nece ni iz bliza biti ovakva. Sam Kojima uporno govori kako igra uopce ne mora biti ovakva kakvom je predstavlja u trailerima, kao to je fora, to je tajna…ma daj , Kojima, ne davi nas.

    • Darcoolio

      @funky0308, 03.12.2016 - 11:42

      Nemam nikakav problem da garantujem da će Kojima izdominirati odmah po izlasku igre, čovek svega što se dohvatio napravio je remek-delo.
      Živ bio pa video, ako treba vraćamo se na ovaj komentar kad izađe :)

    • funky0308

      @Darcoolio, 03.12.2016 - 11:51

      Hehe…OK, shvacam te, zapravo u potpunosti. Volis ovakve igre i Kojima pogadja ono sto u njima volis. Mislim da je ipak prerano pricati o igri jer ne znamo apsolutno nista ali dio u kojemu kazes da radi igre koje ljudi prihvate je , ocito , tocan

    • Darcoolio

      @funky0308, 03.12.2016 - 23:09

      Hideo Kojima has revealed the engine that Kojima Productions will be using for Death Stranding, with the new studio electing to partner with Guerrilla Games and using the Decima engine – as used in the forthcoming Horizon: Zero Dawn.

      Izvoli :)

    • funky0308

      @Darcoolio, 04.12.2016 - 16:54

      Posteno. Nisam znao da je dogovorio ipak sve. Rekao sam vec, sto se tice trailera – svaka cast, iako ne volim japanske ideje u igrama, kvo izgleda dobro. Ne dijelimo isti entuzijazam u vezi igre ali, ocito, nisam u pravu, puno toga je, izgleda, ipak vec pokrenuto.

  • delight353

    02.12.2016 - 17:50

    Ne volim nahypeavanje ovakvog tipa. Sve nešto tajnovito, misteriozno… Daj buraz ne seri puno i zini o čemu se radi. Zato nikada nisam niti bio prevelik fan Kojime. Uvijek nešto “japanski” uvrnuto. Jedini MGS koji sam igrao je bio Phantom pain u kojem me najviše smetao prečudni scenarij, tj. priča. Valjda ni sam Hideo ne zna više šta je šta u MGS. Znam da ga puno ljudi voli, ali meni je prenaporan. Umara me umjesto da me zabavi… Kako god, kao i svi, čekam (nakon još tko zna kolko ovakvih hype sranja) da se izjasni o čemu je riječ.

    • blacklist0907

      @delight353, 02.12.2016 - 17:53

      Istina…zadnji mgs je bio vrh u svemu osim u priči…ne sumnjam da ce igra bit vrh al nekako me ne privlace weird horror priče

    • trulex

      @delight353, 02.12.2016 - 19:54

      Nisi ti jarane skonto Kojimu, taj lik je umjetnik što se tiče gaminga. Igro sam sve mgs tako da znam mr. Kojimu ko brata. Ovo što on dalje radi “sam” jer ga konami odhebo, će se posrerati konamiju u usta sa ovim remek djelom. Ovaj čovjek ima smisla životnog pa prenosi u igru i scenarij. MGS 5 je remek djelo, valjda nisi skonto kraj al šta ću ti ja, skontaš kad odrasteš malo.

    • delight353

      @trulex, 02.12.2016 - 20:06

      Dovoljno sam star (3 banke). Jednom umjetnost – drugom WTF. To je stvar ukusa, a moj gore komentar je osobno videnje. Nazalost, MGS 5 nisam zavrsio, iako sam prilicno daleko stigao. Igra ima vrhunski gameplay, ali pre prazan “otvoreni svijet”. No, da ne idem predaleko u off topic smatram da je prerano za nazvati ovo remek djelom. Nastojim biti racionalan i ne letiti u nebo s prognozama.

    • closingtime

      @delight353, 02.12.2016 - 21:00

      Upravo to, sve si rekao. Nije uopće ni problem u tome ima li tu smisla ili ne, jer ne sviđa mi se način na koji on to prezentira u igrama (uvijek nešto suludo japansko, nekad čak i neozbiljno). Uz to mi se nikako ne sviđa ni gameplay u njegovim igrama, npr. u svim starijim MGS igrama ima toliko cutscena da se ozbiljno naruši gameplay, a MGSV je druga krajnost… dugo nisam igrao igru isprazniju od MGSV – i to u svakom aspektu: svijet, okoliš, gameplay, priča.

    • trulex

      @closingtime, 03.12.2016 - 03:01

      Majke mi ste mi čudni obojica. Pa ja sam igrao 300h MGS5, sve misije prešao na S rank, skupio sam sve achievemente, istražio sam svaki inč igre i mapa, mislim da bi moje mišljenje korektnije bilo naspram vaših par sati odigranih. Mapa gdje je prazna je zapravo bit ovog otvorenog svijeta, pa čovječe nije ovo gta, ovdje si na bojnom polju i dano ti je da radiš misije po bazama na mapi a tvoje je kojim putem i čime ćeš da se dovezeš, a spawn točki ima jako puno i blizu baza tako da je besmisleno što govorite da je previše praznog prostora, a kome to smeta Kojima je tu ubacio transport putem kartonskih kutija, nešto prelegendarno.

    • delight353

      @trulex, 03.12.2016 - 11:31

      Opet kažem; stvar ukusa. Mape u MGS V su ogromne, ali na njima se ništa ne događa. Bar da neki civil prođe, ili kakva živina – ništa! Spawn bilo gdje na mapi je besmislen, jer ti igra ne ponudi neki sadržaj. Uvijek moraš doć do baze koja je na sredini mape, u gornjem lijevom kutu, donjem desnom, etc… Imaš više sati u igri, ali mojih cca 30 mi je bilo sasvim dosta da shvatim kako se ništa ne mjenja, a cijela priča postaje jedna velika japanska sapunica koja pokušava biti ozbiljna, a zapravo je, kako je kolega gore napisao, komićna. Mislim da će i ovaj uradak biti takav. Ostaje za vidjeti. Kojima ima svoj stil. Poštujem to. Ali meni njegov stil ne paše. Apsolutno nikako…

    • delight353

      @delight353, 03.12.2016 - 11:33

      … Da ne spominjem ono presmješno extractanje recruita. Bože me sačuvaj – onim balonom.

    • funky0308

      @trulex, 03.12.2016 - 11:40

      Ti si isao po ovim kilometarskim pustinjskim podrucijima iako nema apsolutno nicega u blizini? Ajd nemoj molim te.. Ako ti se vidja MSG – odlicno, radi se kvalitetnoj igri, to nitko ne osporava ali i Kojima je upao u zamku otvorenog svijeta kao i svi drugi i to je vidljivo i malom djetetu. Nekome to smeta, nekome ne…I to je OK ali pricati da je super bauljati po pustinji u kojoj nema apsolutno nicega, niti na ista mozes naici, osim dva outpost do kojih si ionako mogao doci kracim putem je besmisleno

    • mili1985

      @trulex, 03.12.2016 - 13:12

      Veliki sam fan cijelog serijala i odigrao sam sve nastavke, ali mogu ti reći da me je TPP razočarao. Osim fenomenalnog gameplaya sve ostalo mi je nekako palo u vodu. Prosječna priča, čiji se cijeli taj plot twist oko glavnog junaka skuži iz uvodne scene, pa čak i iz trailera. Likovi nisu kvalitetni i karizmatični kao iz prošlih nastavaka a neki čak i pogrešno napravljeni (Revolver Ocelot). Mali milion side ops-a koji su sve na istu foru i Chapter 2 koji je na brzinu sklepan. U nekim trenucima sam imao osjećaj kao da ni ne igram MGS nego neku drugu stealth igru. Smatram da otvoreni svijet i MGS ne idu skupa. Online FOB je ok i to mi se svidjelo, ali sve ostalo..ne previše.

    • funky0308

      @delight353, 03.12.2016 - 11:35

      Bravo, my man :) . Ne volim ga ni ja. Odigrao sam nekoliko MSGa, a na kraju mi najbolja “najava” za peticu 😀 (Gorund Zerose). Davi s ovim najavama sada, bas davi…a davi iz jednostavnog razloga – nema vise masinerije od nekoliko tisuca ljudi koja radi na PRu i marketingu i razumljivo je da ovo radi…ali lupeta vec godinu dana o igri za koju ni engine nema…kako i zasto onda ekipa ovdje (pogledajte komentare) ovo vec proglasava GOTYem?? Samo zato jer je to Kojima? Dajte se ljudi uozbiljite. Neka napravi i izda igru i prestane nas daviti, ako je dobra, svaka cast, neka dobije sve nagrade ovog svijeta.

    • trulex

      @funky0308, 03.12.2016 - 13:04

      Da igra nema extra ocijene ja bi reko da sam luđak, ali ove vaše nebuloze su pretjerane. ćutite, svaki reply vam je gori i gori.

    • funky0308

      @trulex, 04.12.2016 - 14:06

      De se skuliraj, visoke ocjene ne znace da svi volimo japanska sranja. Nitko ne kaze da je igra losa ali covjece igre jos nema?!?! Pricate svi o necemu sto ne postoji, uzdizete lika u nebesa, samo zato sto je sa Konamijem radio dobre igre. Da pricas o Last of Us ili Unchartedu, OK, ista ekipa, znamo sta ocekicati, odlicne igre izdane i OK ali ovo, ovo je nesto totalno drugacije. Trailer je odlican, svaka cast ali ajde da vidimo prvo sta uopce moze “sam” napraviti pa cemo vidjeti. Meni je otvoreni scijet bio fora u MSG V, fora i to je sve. Potpuno nepotrebna stvar koja je tu, eto, tek toliko da je tu. Koliko si puta nabasao na, makar kamion sa dva lika u toj pustinji? Niti jednom, kamion ide po cesti. Koliko puta si na bilo sto naletio u tim pustinjama? Niti jedan put jer je potpuno prazna. O tokme pricam, o tome i o cinjenici da Kojima sada ide sam i mi pojma nemamo sta cemo dobiti. Postujem ideju da se nadamo necemu dobrome jer covjek ima rezultate iza sebe ali nema vise tim s kojim je radio, vjeruj mi to je veliki hendikep, znam koliko tim moze faliti, bez obzira koliko si u necemu dobar. Ponavljam, razumijem fanove ali prihvatite i vi to da Kojima krece gotovo od nule i da hajpa nesro sto jos prakticki nije ni poceo radi. Sve to radi da ga ne zaboravimo. Previse smo puta izvarani i od poznatih studija tako da ne razumijem, zasto te cudi nasa opreznost?

    • trulex

      @funky0308, 04.12.2016 - 21:11

      nisam ti čito reply to te hebe vidim hejtaš po prijašnjim, haj ćao.

    • funky0308

      @trulex, 04.12.2016 - 21:38

      Ne kuzim…bas sam isao spustiti loptu na zemlju i prihvatiti dio tvoga misljenja. Samo kazem da treba biti oprezan jer je covjek ipak okruzen drugim timom i drugacija je situacija nego prije par god. Nista lose, nista s namjerom vrijedjanja

  • vlatko2003

    02.12.2016 - 17:55

    bolesni japanizeri,jebeno

  • Juventino

    02.12.2016 - 18:42

    Kad sam ja pisao, ništa bez Kojime

  • gamer 192837465

    02.12.2016 - 18:45

    Bebe, kontra ljudi kruz pupčane vrpce, rat, duga, avioni (WWII?)??????
    Bore se za opstanak stvarajući bebe u kapsulama????
    Što se ovdje događa?????

    • l)oolvl

      @gamer 192837465, 03.12.2016 - 03:15

      loš trip

  • Jokerhere

    02.12.2016 - 20:06

    Kojima je car najveci

  • HighCro

    02.12.2016 - 20:57

    Ovo je slicno kao children of men samo sto ovdje uopce nema zena pa su ljudi smisli nacin da muski mogu imat dicu ( ona kapsula sa diteton koju del torro ima)

  • IvanDado

    02.12.2016 - 21:32

    Njusim masterpiece.

  • Red Falcon 2

    02.12.2016 - 21:45

    Mads Mikkelsen – ’nuff said.

  • DogGaming

    02.12.2016 - 22:03

    Gledam ovaj trailer i sve nekako očekujem da se osjećam zapanjeno, uzbuđujuće ali ovo mi je toliko blah nekako čak i osjećam neko gađenje! Neznam valjda mi je jednostavno dosta ovakvih apokaliptičnih igra i settinga. No vidjet ču s vremenom kakva će igra biti!

  • lucho-CRO

    02.12.2016 - 22:10

    Impresivno izgleda, preostaje nam cekati malkice vise detalja pa onda usporedivati da li ce biti bolje ili losije od mgs..po meni bi ovo trebalo ispasti puno bolje jer njegov “kraj” je zapravo njegov pocetak i mislim da se buducnost u bilo kakvom poslu temelji od samog pocetka, tako da smatram kako nece dozvoliti promasaj i razocarati svoje fanove..moje misljenje a postujem i vase jer mozda se i sam razocaram 😀

  • TeroXCro

    02.12.2016 - 22:16

    Od trailera sam se naježio,gotovo sve je nekako atmosferično,steampunk WWII,grad istočno europskog stila (sličan HL 2).uvijek mračan i tmuran.priča o nekakvom preživljavanju cjele rase.Kojima može bit dobar kolko oće,al imam osječaj,da će ova igra sama po sebi biti vrhunska.

  • chupacabra1

    02.12.2016 - 23:57

    Očito se radi o alternativnoj prošlosti u kojoj su nacisti uspjeli naći način da zauzdaju okultno, što nije nešto neviđeno u igrama, ali svakako mi se sviđa ovo što vidim. Strah me samo da ne nagne prema interaktivnom filmu jer Kojima je toliko posvećen pričanju priče na svoj način da to nekad malo škodi samoj igri. Bude li balansa, moglo bi ovo biti nešto za pamćenje.

    • closingtime

      @chupacabra1, 03.12.2016 - 01:52

      Teško da će bit balansa, on ne zna za balans.

  • Skyprotokol

    02.12.2016 - 23:59

    Dobro izgleda stvarno dobro

  • SemirTheChosen

    03.12.2016 - 00:34

    Kladim se da cemo igrati bebu koja ce ujedno biti i jedino zivo bice na planeti mrtvih bica.

  • Narco

    03.12.2016 - 05:13

    Nagrada za najbolji trailer ikad. Odlicno, savrseno. Valjd nece usrat.

  • alen1990

    03.12.2016 - 10:41

    Ajde da i to vidimo kad izađe.

  • funky0308

    03.12.2016 - 11:49

    Iako ne volim nesto posebno njegove igre, recimo MSG V, da je ostao cijeli u stilu Ground Zeroesa -meni bi bio puno bolji ali OK, ocito ljudi vole ovakve igre. Ja sam se malo umorio od ovakvih tema, zapravo nikada ih nisam ni volio. Ne smeta mi ubijanje, paljenje i klanje u igrama ali Kojima ga bas pretjera i jbga, ne stima mi to. A za ovo…vidjeti cemo, mislim da cu je preskociti ali tko zna, mozda I nas koji ne volimo mracnu stranu Kojime, Kojima ipak iznenadi. Cini mi se da je lik ukrao bebu iz tvornice i pokusava negdje pobjeci, kako ce to uspjeti…stvarno ne znam, ne cini se da ima previse sanse. Ode sada igrati Civilizaciju 6 I ocistiti memoriju od ovoga 😀

  • Niksol

    03.12.2016 - 11:57

    Vojnik na kraju malo podseća na glumca Madsa Mikkelsena.

  • RedEy3

    03.12.2016 - 12:55

    Ovi koji kažu da je bezveze, vjerojatno misle da su i filmska remek djela također bezveze

  • LiLDue

    03.12.2016 - 12:55

    Dakle to je svijet daleke buducnosti zahvacen genetskom modifikacijom i mentalnim upravljanjem. Doslo je do apokalipse i neki ljudi su prezivjeli, a doticni gospodin znanstvenik je provodio eksperimente na mrtvim ljudima i uspio ih je ozivjeti. Neki od prezivjelih su iskoristili mentalno upravljanje (to su oni kablovi koji vire iz aviona, tenka…) Bioloska stvorenja su ukomplemetirali u mehaniku i doslo je do vladavine vojnika. Oni ljudi u tunelu su vojnici koji se bore protiv njih. Sve je upitno i interesantno.

  • Zoran Žalac

    04.12.2016 - 13:07

    Btw. sad se sjetio nečega. Prvo sam mislio da Kojima koristi poneke ideje iz propalog Silent Hillsa, ali tko se sjeća Del Torove propale igre InSane?
    https://www.youtube.com/watch?v=sqtJpcYjk3s
    Nije li ton nekako vrlo sličan? Previše sličan s obzirom da se Del Toro pojavljuje u igri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!