HCL.HR

Je li Zelda: Breath of The Wild zaista najbolja igra svih vremena?

Igor Belan 08.03.2017.   •   223 komentara


Velika Wii U i Switch ekskluziva dobiva suludo dobre ocjene, a u našem prvom video komentaru pokazujemo o kakvoj igri se radi i zašto mi mislimo da savršenu ocjenu ne zaslužuje.

Sad kad ste vidjeli što mislimo o svim tim savršenim ocjenam za novu Zeldu, pogledajte i drugi video komentar u kojemu pokazujemo samo neke od mnogih snaga ove igre koje ju čine prokleto fantastičnom i mnogo drugačijom od ostalih open-world igara.

Za više o Zeldi i Nintendo Switchu, pogledajte i naš unboxing Switch konzole u kojemu bacamo i prve komentare o hardveru, komentiramo ergonomiju kontrolera i pokazujemo koliko su malene kutije za Switch igre.

Za naše ostale video komentare iz Zelde: Breath of the Wild, provjerite povezane članke ispod.

Komentari (223)

  • baDarmageddoN

    08.03.2017 - 16:45

    Naravno da nije.

    • maremas

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 16:54

      GTA V i majnkraft su bolje 😛

    • TheLongDark

      @maremas, 08.03.2017 - 17:09

      Pa i nisi puno fulao haha :’)

    • pesek32

      @maremas, 08.03.2017 - 17:25

      Je se šališ ili si ozbiljan?

    • maremas

      @pesek32, 08.03.2017 - 18:05

      Da sam bio ozbiljan izostavio bi smajli :)

    • TeroXCro

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 17:10

      Half-Life 2.

    • L3gi0naR

      @TeroXCro, 11.03.2017 - 18:30

      Slažem se.Definitivno.

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 17:16

      Witcher 3, ES Skyrim, Bioshock, ME 2, Portal, GTA V, DS 3… Ma nema smisla niti nabrajati 😀

    • TeroXCro

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 17:36

      Skyrim,Half-Life serijal,Battlefield Bad Company 2(radi dijaloga),Mafia II,Assassins Creed,ima ih još puno,ali ove priče gameplay ili likovi su mi ostali u sječanju.

    • BoneDigger

      @TeroXCro, 09.03.2017 - 05:08

      A gdje nades Mafiu 2 i AC?

    • TeroXCro

      @BoneDigger, 09.03.2017 - 18:22

      Obe igre imaju izvrsnu priču,te vrhunski gameplay,neznam zašto nebi među gore navedenima.

    • FilipCalic

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 18:44

      Subjektivno najbolje su igre Uncharted 4, Witcher 3 i GTA SA (nostalgija jbg). Ali objektivno GTA V je najbolja sveukupno. Samo sto je GTA Online i djeca sa njihovim overhypom pokvarili ukupni dojam ove igre koja je remek djelo (preporucam da pogledate GTA V attention to detail videa, fascinantno koliko je Rockstar ulozio truda)

    • baDarmageddoN

      @FilipCalic, 08.03.2017 - 18:52

      Da. Sve stoji. Subjektivno ili objektivno, ima jako puno boljih igara od ove igre. Gta v klinci, kao i svugdje ruše zabavu i kvare unutarnji mir 😀

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 21:00

      Je se sjećam Gta V na ps3…konstantno pad fps-a a tek kad se sjetim bugova…

      Bez obzira na to dobra igra,a ne savršena…

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 08.03.2017 - 21:29

      Tko je rekao savršena? Samo nabrajamo neke igre bolje od ove Zelde 😀

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 11:18

      Joj da,zaboravio sam to su igre za vas odrasle,sorry…

    • tonchek

      @FilipCalic, 08.03.2017 - 19:20

      Ako misliš da je na GTA V uloženo više truda nego na ovu Zeldu onda vjerojatno nisi vidio ni 30% skrivenih i zanimljivih mehanika a što se tiče tehničke izvedbe gledao sam nekoliko verzija a čak ni one s wii U-a nisu imale ovolike framerate dropove kao Igorova stoji da grafika i voice acting nisu na razini za današnje igre ali je igra samim gameplayom i količinom sadržaja to po mom mišljenu nadoknadila te definitivno zaslužuje većinu ocjena koje dobiva a za najbolju igru svih vremena to je subjektivno mišljenje ali je sigurno u vrhu samo da igru ne tretirate kao witcher 3 kod ocjenjivanja hahaha

    • brlja

      @baDarmageddoN, 08.03.2017 - 23:00

      Kazes naravno da nije,a ni ti ni 15 komentatora koji to tvrde nisu ni vidjeli switch ili wii u a kamoli zaigrali igru…al znas da je gta v i vičer bolji…

    • MHLBLSC

      @brlja, 08.03.2017 - 23:13

      Rekao je “naravno da nije” u najopćenitijem mogućem smislu jer nijedna igra nikad neće moći biti proglašena najboljom. To je nemoguće reći ponajprije jer se radi o milijunima različitih subjektivnih mišljenja i svakome je nešto drugo najbolje.
      A kad si već spomenuo GTA V i Witcher-a, mislim da se ova Zelda ne može mjeriti s tim igrama ni na kojoj razini. To je kao da usporediš trokolicu i Ferrari.

    • MyWishIsToEndThisWorld

      @MHLBLSC, 09.03.2017 - 16:15

      Djeco, daj mi objasnite koji vrag je po vama tak poseban u tom GTA 5? Osrednja priča? Osrednje misije? Grad je velik i pun detalja a opet ograničen, s manjkom interijera i interaktivnosti. Online neću ni komentirat. Mislim, zabavna je to igra, ne mogu reći da nisam uživao u tih 80ak+ sati koje sam utrošio u nju, ali ne vidim po čemu bi to bila najbolja igra ikad.

    • MHLBLSC

      @MyWishIsToEndThisWorld, 09.03.2017 - 16:45

      Tebi mogu reći jedino da ne razumijem zašto si odlučio odgovoriti na moj komentar.

    • baDarmageddoN

      @brlja, 08.03.2017 - 23:31

      Odakle ti info da nisam igrao ovu Zeldu ili da nisam imao Switch u rukama? lol Svašta mater rodi. Nema nikakvih argumenata osim “nisi vidio, nisi igrao… a hebote e 😛 Najjači si 😀

    • brlja

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 01:29

      Na temelju nikakvog infoa sa 100% sigurnoscu tvrdim da nisi igrao igru dovoljno da dosnosis bilo kakav zakljucak. Jbg Sherlock 😉 pusa

    • baDarmageddoN

      @brlja, 09.03.2017 - 11:09

      Ne znam kako ovo komentirati. Ti si vidoviti Milan e… Odigraj loto, vjerojatno ćeš zaraditi pare.

    • brlja

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 12:19

      Nisam Milan nego Sherlock..mozda sam te precijenio,mislio sam da ces skuzit foru….

    • baDarmageddoN

      @brlja, 09.03.2017 - 12:24

      Tek sam se probudio ali kako sve više čitam manje shvaćam gdje je tu fora 😀 Možda sam jednostavno glup a možda su u šumi…

    • baDarmageddoN

      @brlja, 09.03.2017 - 12:26

      Ali da… 40ak minuta sam igrao. Dovoljno da vidim da je igra odlična ali meni se ne uklapa u 2017. godinu nakon svih igara koje sam igrao tih zadnjih godina. GOTY? Jedan od favorita ali ne mogu iskreno reći najbolja ikad, šerloče 😛

    • Stajic51

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 15:25

      Igru koja može da traje i do 100 sati, sa ogromnim otvorenim svetom, gde svaki predeo igre ima svoju floru i faunu, gde imaš preko 1400 item-a itd. Si ti procenio za 40 minuta igranja?

    • baDarmageddoN

      @Stajic51, 09.03.2017 - 18:57

      Nisam imao više vremena. I nije potanje trajanja sve. Belot može trajati beskonačno a u dvije partije znaš sve. Naravno da bi htio još igrati i da bi toj igri dao 92/100 prema tome što sam vidio ali da je bilo zanrzavanja ekrana, štucanja piksela, da je draw distance mali- ako mi to nije dovoljno 40ak minuta onda sve neka ide kvragu! 😀

    • Stajic51

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 19:13

      Gta V je sa svim tim “problemima” bez problema odneo GOTY, a ti si ga svrstao u najbolje igre ikada.

    • Tony Ghost 1811

      @Stajic51, 09.03.2017 - 19:23

      Mislim da je gta itekako puno teze napravit.

    • baDarmageddoN

      @Stajic51, 09.03.2017 - 22:49

      Gta V se igra i kupuje i danas. 4 godine nakon izlaska. Ma ne treba niti komentirati GTV i Zeldu sto se tiče tehničkog dijela. Može nekome Zelda biti bolja igra ali usporedba tehničkog dijela Zelde i puno igara je nepravedna jer nema jedne stvari gledajuči tehnički dio u kojem je Zelda bolja. Toliko o tehničkom dijelu. Za tako golemu igru je sasvim shvatljivo da ima problema. Ne samo za GTA V nego za jako puno igara je to shvatljivo. Čak je tehničko čudo kada tako ogromne igre nemaju bugova. Zeldu ne mogu nikako usporediti sa takvim igrama ako gledam tehnički dio. Jednostavno nema usporedbe. A Zelda nema sreće da se radi na jako lošem hardveru. Makar mislim da su mogli još zericu neke stvari popraviti ali to će doći sa patchevima. Nema veze. Znači, najbolje igre ikada je meni vjerojatno desetak igara iz raznih žanrova. Možda sam se krivo izrazio u nekim dijelovima pa da budem jasan. ME serijal, GTA SA i V, Metro igre, Stalker igre, Diablo igre, Portal igre, HalfLife igre, Uncharted igre, TLOU, TW3, WoW, Warcraft 3 i još puno njih su meni osobno daleko bolje igre od Zelde. I ne mislim samo tehnički ali da, jednim dijelom i to. A GTA je bio najbolje što je mogao biti na x360 i ps3, to je sasvim jasno. Dolaskom na PC i next gen konzole i tehnički je narastao za dvije klase no i bez toga je (kao što je Zelda sada) bio jako dobra igra u koju sam u jednom dahu utukao sate. Ma Skyrim i još neki TES dijelovi, Ghotic, neke Fallout igre, neke Total War igre, čak i ModernWarfare tu moram staviti, SpecOps the line, Destiny i još puno igara i kao vrh je meni Devastation i SpellForce Order of Dawn jer su mi to prve prave igre na mojem prvom računalu ikada. Zelda ima po meni neke šanse biti GOTY 2017 odnosno po mišljenju većine ali HZD pa nadolazeća Andromeda pa GT Sport pa ako StarCitizen naprave kako spada ima šanse pa ti RDR2 dolazi a to je Rockstar pa Super Mario dolazi… Mene bi jako začudilo da do kraja godine ljudi i dalje daju šanse Zeldi kao GoTy igri. Razumijem ali bi me jako začudilo 😀

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 23:48
    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 10.03.2017 - 00:43

      Jadniju usporedbu nisam vidio nikad. Vegetacija, nešto malo vode i malo fizike? O majko moja mila 😀

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 10:16

      Tu se slažem s tobom,da tako grafički odlična igra,daje zapravo tako malo….

    • gundogan

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 02:56

      A ocarina of time, resident evil 4,mgs 1 i 3, ff7, mario 64, shadow of colossus, metroid prime. Ovo su objektivo najbolje igre ikad, a ti nisi niti jednu spomenio. Vidi se da nemas pojma.

    • baDarmageddoN

      @gundogan, 10.03.2017 - 12:20

      Hahaha. Kaj da sada pišem 100 najboljih igara? Pa 200 je premalo 😀

    • gundogan

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 12:47

      Stvar je u tome da ih nisi odigrao. Jer da jesi, sigurno bi ih nabrojao.

    • baDarmageddoN

      @gundogan, 10.03.2017 - 12:56

      Pa nisam odigrao sve igre ikada. Naporan si mi polako više. A Super Marija sam odigrao i igrao više od tebe. Daj me sada pusti na miru malo.

    • gundogan

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 20:10

      Naporan sam ti jer sam ti napisao doslovno 2 komentara koja su upucena tebi u kojima sam ti samo pokazao da nisi bas mjerodavan kritizirati nintendo i zeldu jer ti ukus nije bas neki. To je to od mene.

    • Stajic51

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 03:20

      Zašto misliš da je GTA igru mnogo teže napraviti od ovakve Zelde? Ispratio sam mnogo toga oko ove Zelde, verovatno više of bilo koga na ovom portalu i još uvek se oduševim koliko sitnih detalja ima koji te oduševe i kad pomisliš da si sve već video, svaki kamen u igri je stavljen iz nekog razloga, na igri je radilo 6 godina preko 300 developera, ima ogroman otvoren svet, gde možeš svaki centimetar da istražiš, preko 1400 itema za pokupiti, inteligentan NFC, fizika, dosta mehanika gameplay-a, 120 mini dungeona, 80 side questova, 4 velika dungeona, svaki puzzle može da se reši na više načina, jer ne zahteva podeban item kao u prethodnim Zelda igrama. Što se Horizona tiče, nema on apsolutno nikakve šanse za GOTY, ME i RDR2 itekako imaju. Trejler za novi Mario izgleda stvarno odlično i mislim da će biti najbolja Mario igra posle Maria 64, ali u poređenju sa ovakvom Zeldom nema šanse ni ha najbolju Nintendovu igru godine.

    • Stajic51

      @Stajic51, 10.03.2017 - 05:15

      NPC*
      Da dodam još par stvari, kad sam već morao da se ispravljam. Ovo poređenje između Horizona i Zelde nije uopšte jadno, kako si ti napisao, po ovome se vidi da Zelda ima mnogo veću dubinu i mmogo više pažnje je posvećeno detaljima, uHorizonu je većina stvari tu da vizuelno lepo izgleda, u Zeldi možeš da interact-uješ sa svakim vlasom trave i da to pretvoriš u novi gameplay mehaniku, na primer vetar utiče na koju stranu će vatra goreti, vatra stvara topli vazduh koji možeš da iskoristiš i uz paraglider se popneš malo u visinu i iskoristiš to ili da pobegneš od jačeg neprijatelja ili ga napadneš strelom iz visine (dok ciljaš u vazduhu imaš slow motion dok traje stamina). Vreme takođe utiče na gameplay, kada pada kiša recimo, NPC-evi će zatražiti sklonište i skloniti se od kiše, penjanje postaje dosta teže jer je klizavo, ukoliko nosiš nešto metalno na sebi, može grom da te pogodi, ili tvog neprijatelja. Svako drvo u igri možeš da posečeš, svaki kamen da pomeriš, svaku vlas trave da posečeš. Protivnici su inteligentni, ukoliko ostanu bez oružja, iskoristiće bilo šta što im se nađe u blizini, na primer manjeg peotivnika od sebe će uzeti i gađsti te njime, ili će uzeti drvo koje si ti prethodno isekao, ili mali kamen sa zemlje. Gameplay ima veliku dubinu da bi ga komentarisali ljudi koji su odgledali par videa vezanih za igru, ili možda ni to. Igra je tehnički dosta kompleksnija od GTA serijala.

    • baDarmageddoN

      @Stajic51, 10.03.2017 - 11:43

      Hahaha Pa bok te i s dubinom… Kakva dubina? Tehnički je to neusporedivo.

    • Stajic51

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 11:51

      Ma ne vredi s tobom, napišem dva ogromna posta, navodeći primere, on se nasmeje i pita kakva dubina. Ukratko, u ovoj igri vetar, kiša, voda, vatra, hladnoća, toplota, sve ima uticaja na igru, u drugim igrama je u većini slučajeva to sve tu zbog vizuelnog izgleda.

    • baDarmageddoN

      @Stajic51, 10.03.2017 - 12:18

      Stari…napisao sam već i previše da se ponavljam. Nitko nije rekao da je Zelda losa igra. Zelda je odlična igra. Ali hardverski je ograničena. Barem ti to mora biti jasno. Da, znam kako je dobra fizika u zeldi ali ako si igrao Uncharted 4 na primjer onda bi trebao znati da je to mala beba u usporedbi. Da ne govorim za fiziku automobila i još mnogih stvari u igrama poput GTA V koji je arkadna igra kao Zelda ali ima impresivnu fiziku za takvu igru. Ako ti sada smeta što GTA V nema stalno najrealniju fiziku onda ima igara poput Project Cars i još nekih koje imaju fenomenalnu fiziku ali zato nisu goty igre (makar ProC ima goty ediciju). Ja nikad nisam rekao da Zelda nije jako dobra igra ali majke mi drage ako napišem još jedan komentar ovdje. Prazna mapa, ograničena vidljivost, zamrzavanje ekrana, loša rezolucija- sve je to tehnički dio igre. Tko je rekao da fizika nije realna? Ali ništa da je neviđeno. Samo što je tu fizika jedna od stvari na koje se obraća više nego negdje drugdje jer je ta fizika sama srž igre i osnovna mehanika treba da ima dobru fiziku. Jedan Red faction je u tom dijelu još uvijek u vrhu. Ma rekao sam da neću i neću govoriti igre koje su me fascinirale sa fizikom. Zelda je odlična ali meni ima boljih igara i gotovo. Dosta. Ne mogu više komentirati jer se već sam sebi činim ko hejter a Zelda mi je dobra i pokusavam biti realan.

    • MyWishIsToEndThisWorld

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 14:59

      Majke mi, ti si retardiran.

    • Tony Ghost 1811

      @MyWishIsToEndThisWorld, 10.03.2017 - 15:16

      Sa ovim komentarom si jedini ti ispao retardiran.

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 15:35

      Mapa je sve samo ne prazna…

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 10.03.2017 - 17:46

      Pa…neka ti bude. Popunjenija nije mogla biti zbog hardvera.

    • Dragon3

      @brlja, 09.03.2017 - 09:43

      Stvarno VIČER :)

    • Smoolex

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 00:55

      Najbolja igra ikada je Dibalo I. Igra iz 96, sa naprednim stvarima mislim da je 8-9 godina bila al pari svim drugima. (2000 je izisao diablo 2, sa jos dodatnih stvari i malo usminkanijom “grafikom”)

    • baDarmageddoN

      @Smoolex, 09.03.2017 - 11:09

      Na njega sam skroz Zaboravio ali da i on mi je bolji 😀

    • ShadowZer4o

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 11:36

      Lol, dosta toga je tebi najbolje

    • baDarmageddoN

      @ShadowZer4o, 09.03.2017 - 12:07

      Previše. Možda od svih igara koje sam igrao mi je srcu najbolja SpellForce Order of Dawn… I da, puno mi je najboljih igara 😀

    • Valmorph

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 21:28

      @badarmageddon Čitam tvoje komentare dugo vremena i stvarno cijenim i uvažavam tvoje mišljenje, ali evo, najiskrenije te molim objasni mi gdje si ti u GTA V utukao sate igranja osim ako ne misliš na multiplayer? Storyline prođeš za par sati igranja i meni osobno koliko god mi GTA bio draga igra bio je dosadan. Šteta je da me jedna tako kvalitetna igra nije mogla u singleplayeru zadržati duže od sat vremena nakon prelaska. Misije su već milijardu puta viđene i repetitivne a zapravo jedino što je zanimljivo su heistovi i zbog kojih je, vjerujem velikim dijelom, multiplayer tako dobro prošao i igra se i dalje tako dobro prodaje. Ali stvarno, više sam se zadržao u free roamu na Vice Cityju, SA ili GTA IV koji su bili tehnički milijardu puta koncizniji. NHF, uistinu mi nije jasno to i volio bih da me prosvjetliš…

    • baDarmageddoN

      @Valmorph, 10.03.2017 - 22:13

      SP 40ak sati jer sam prošao ful igru a MP nešto više. Pa ja i Uncharted 4, koji je obična kampanja imam prijeđenog dva puta. Vjerojatno bi i Zeldu dulje igrao odnosno sigurno ću je igrati kada emulator bude emulirao cijelu igru. Znam da rijetki to igraju ali igre poput EuroTruckSa i Farming Sa kada ne mogu spavati (posto radim i noćne smjene i to se dogodi) igram da se opustim. GTA sam odigrao na x360 sto mi je frend posudio pa pirstizirao i odigrao na PCu da uživam u 4k grafici (ali samo glavne misije) pa onda na PS4 samo MP. Mislim, trajanje igre ne znači uvijek dobru igru ali ja sam takav da kada mi je nešto dobro igram dugo. Može to nekome biti čudno ali ne mogu se promijeniti. Tako je i sa filmovima i serijama. Kada nemam što raditi a imam viška vremena odigram ono u čemu gustam. Kažem… Zeldu ću svakako odigrati na PCu jer nemam love za Switch odnosno imam ali ću ju upotrijebiti pametnije, van gaminga. Hvala za komentar i pitanje, draže mi je tako nego kao ovaj genijalac iznad tebe što odmah govori da sam retardiran a ne zna da je to mentalna bolest koja ljude ne čini glupima, jednostavno su bolesni. A to da sam ja milju puta rekao da je SA i VC bolji nastavak od petice i da sam uživao u svakom trenutku (vjerojatno i zato jer sam bio mlađi) i free roama i znam svaku mapu i vozio sva vozila koja su tamo postojala i isprobavao sve cheatse i isprobavao i kasina i sve redom i SAMP na neslužbenom serveru i da sam (nevezano za to) na onim običnim video konzolama igrao Super Mario još kao klinjo dok nisam dosao do razine da prijeđem cijelu igru bez izgubljenog života. Nije sada da nisam učio ili nešto ali gaming je više od hobija. Kao i bavljenje sportom to mi je strast. Sportom se ne mogu baviti jer imam jednu ozlijedu (samo teretana) ali kada imam vremena uživam u igrama. Po meni, bolje je igrwti igre nego gledati loše serije ako baš imam slobodnog vremena. A da GTA V može biti dosadan, naravno da može. Različitim ljudima su razlicite stvari dosadne. Ja sam siguran da većina tu ne bi igrala Jedan Devastation ili spellForce ili Elite Dangerous toliko kao sto sam ja igrao/igram ali eto. Da se razumijemo, bije da se samo igram, možda tri sata u dva dana od kada radim u psorjeku ali zna se desiti kada je godišnji ili sada dok je zima da se prosjek poveća. Ja ti GTA mogu igrati i u free roamu par sati ali isto tako i kao što sam rekao Farming simulator, ili zbog zabave ili opuštanja.

    • Valmorph

      @baDarmageddoN, 11.03.2017 - 01:07

      Thx na odgovoru. Što se tiče Zelde, vrlo male su šanse da ću izdvojiti tolike silne novce za konzolu radi jedne igre. Znam, “nije to jedna igra jer dobiješ i konzolu i doći će ih još”… argument mi ne stoji jer zasad je to samo Zelda i nitko mi ne može garantirati da će nešto jednako dobro ili bolje doći. A omjer uloženog novca i onoga što se dobije jednostavno ne dopušta da se odvažim i kupim Switch. Da postoje još 3-4 ekskluzive koje su Zeldinog ranga možda bih ga i kupio, ovako će morati pričekati neka financijski bolja vremena ili pristupačniju cijenu.

    • baDarmageddoN

      @Valmorph, 11.03.2017 - 10:24

      Upravo to.

    • ShadowZer4o

      @baDarmageddoN, 09.03.2017 - 11:37

      *najbolji

    • AaboOs

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 16:37

      Ja ne kužim kako i jedna igra može biti “najbolja svih vremena”??? Kako se mogu uspoređivati 2 totalno različita žanra igara? Kruške i jabuke people…

    • baDarmageddoN

      @AaboOs, 10.03.2017 - 22:16

      Tehnički dio se po meni može usporediti ako su igre približno iste odnosno ako imaju slične žanrove ili dijelove u kojima se na nekim stvarima podudaraju. Zelda je jedan RPG i nije fer da se uspoređuje baš direktno sa GTA serijalom ali što ću onda? Witcher? ElderScrolls? Ne znam sa čime bi Zeldu najbolje usporedio ali takve igre su nekako najbliže l.

    • AaboOs

      @baDarmageddoN, 10.03.2017 - 22:40

      Sve se igre mogu uspoređivati ali po meni ne može biti jedna najbolja. Može biti najprodavanija. Isto ko što za muziku nemoš reč ko je najbolji pjevač na svijetu ili najbolji sportaš. Al to je moje mišljenje i normalno da se ne mora nitko slagati sa tim 😉

    • baDarmageddoN

      @AaboOs, 10.03.2017 - 23:00

      Slažem se. Ja sam rekao gore negdje da imam 200 najboljih igri 😀 A što se nogometaša tiče ista stvar. Prodaja isto ne znači ništa. Kao i metacritic ocjene. Kao i rotten tomato ocjene. To je samo da je nešto interesantno većini ili da se sviđa većini. No, većina izabere Trumpa, većini je Clintonica drugi najbolji kandidat, većina kod Hrvata stalno bira SDP/HDZ a onda se žale… Niti su mikrotransakcije najbolji dio igre ali opet kod dobrog dijela igara na njih igrači najviše troše. Respekt Zeldi kojoj to ne treba i koja je sama prodala toliki broj konzola. Da budem iskren, u ovoj generaciji niti PS niti xO nisu imali tako zvučni naslov iz svojega kraja.

  • IvanDado

    08.03.2017 - 17:16

    Naravno da nije, to je totalno subjektivno.

    • pesek32

      @IvanDado, 08.03.2017 - 17:26

      Pa onda nijedna nije.

    • IvanDado

      @pesek32, 08.03.2017 - 18:33

      Pa i nije.

    • Igor Belan

      @IvanDado, 09.03.2017 - 12:54

      Istina, svako ima svoje viđenje koja je njemu/njoj najbolja igra ikada, ali evo ipak postoji ta Metacritic lista koje se ljudi drže kada pričaju o recenzijama kritičara i najbolje ocjenjenim igrama svih vremena, pa ovdje raspravljamo više u tom kontekstu. U smislu, je li pošteno i realno da ova igra bude tako visoko na toj listi, na kojoj sve ove godine (a bilo je izvrsnih igara) nije bilo izmjene u prvih četiri igara na toj listi… i sada je došla Zelda :)

    • tonchek

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 13:08

      metacritic kao i oscari i slične stvari ima čudan način izbora ali svejedno ste malo pretjerali kad se u naslovu govori o “najboljoj igri ikada”. Gotovo nigdje nije spomenuto da je baš ova igra najbolja ikada nego da je jedna od najboljih ikada a to je jako velika razlika (pogotovo na ovom portalu hahaha). Što se mene tiče igra je vrhunska i subjektivno bi se složio s ocjenom 100 ali objektivno mi više ide na nekih 95

    • IvanDado

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 16:29

      Pogledao sam dosta videa o igri, jel vjerorajtno nazalost necu nabavit Swtich i mora se priznati kako igra stvarno ima puno kvaliteta i zasluzuje sigurno bit medju top igrama. Kao sto smo se slozili, nema bas najbolje igre svih vremena. Objektivno gledajuci GTA V, ova Zelda, The Last of Us itd. spadaju u odlicne igre, a koja je NAJBOLJA od tih je totalno subjektivno. Eto, napisao sam ovo sada da malo bolje obrazlozim svoj komentar. A sto se tice pljuvanja po igri koji mnogi rade je jadno, jel svi znamo da se to radi zato sto ne posjeduju doticnu konzolu, a da je imaju odma bi igru kupili i hvalisali je.

    • AaboOs

      @IvanDado, 10.03.2017 - 16:50

      Fala onoj stvari jedan suvisli komentar. “Najbolja išta” u današnjem kapitalističkom svijetu odnosi se na igre ili ideju koja se prodaje u najviše primjeraka neovisno o kvaliteti izrade i kojima je dana medijska pažnja (plaćena naravno). Ima i “najbolja” po kvaliteti izrade, kao i drugih “najboljih” po svojim kategorijama. Ovo je totalno subjektivan pojam, ali hej… ako je tako reklo 62,7% svijeta, onda mora da je i meni najbolja 😉

  • Virty

    08.03.2017 - 17:17

    ME trilogija, WoW, Wticher 3, GTA V, HOMM 3…… moj top svih vremena :)
    Kad odigram ovu Zeldu, tad mogu suditi.

    • vlatko2003

      @Virty, 08.03.2017 - 17:53

      herojiiiii 3 joooooj :) to nikad necu prestat igrat

    • AceRimmer

      @vlatko2003, 08.03.2017 - 18:57

      Eh, da mi je docekat dan da Igor to zaigra… u biti, bilo bi lijepo da se okusa u bilo kakvoj strategiji, malo je taj zanr zapostavljen na HCL-u :(

    • Virty

      @vlatko2003, 09.03.2017 - 00:02

      Jos imam prva 3 Heroja na polici. Kako dobri naslovi 😊

    • vet

      @Virty, 09.03.2017 - 17:13

      Realno, što dobroga ima Witcher 3 van grafike i priče? Precijenjena igra totalno

    • Virty

      @vet, 10.03.2017 - 13:05

      Ima grafiku, pricu, igrivost… bas je precjenjena.
      OMG :)

    • DzoniBro

      @Virty, 09.03.2017 - 18:24

      Kad se setim HOMM 3 i svih silnih sati koje sam proveo uz komp igrajuci je, lepa vremena 😀

  • RapthorPechina

    08.03.2017 - 17:36

    Kod mene ,savršena igra svih vremena je Half life 2. Witcher je odlična igra ali da je imala i ovakve nekakve environment mehanike kao zelda… Izgleda kull zelda . Trebao bi ju cijelu odigrati da procijenim ocijenu!

  • Robi123

    08.03.2017 - 17:39

    Nisam igrao ali ne vjerujem. Witcher 3, ac2, cod4, half life 2, uncharted 4…

  • l)oolvl

    08.03.2017 - 17:58

    mislim da je šteta za ovu igru što se ne vrti na jačem hardveru, onda bi možda čak i bila blizu savršenstvu, ali ovako je očito da se pati sa grafikom i frejmrejtom što je ipak jedna od osnovnih stvari

  • edviiN

    08.03.2017 - 18:06

    Sad vec vidim mislim da 80% nije igralo nintendo switch i zeldu i kad neko od vas s portala objavi recenziju hrpetina ce dat -50 ocjenu na zeldi… 😠

  • Goran1234

    08.03.2017 - 18:07

    Objektivno si subjektivno htio pokazati lošu stranu igre.

    • Zoran Žalac

      @Goran1234, 08.03.2017 - 18:33

      To što si upravo rekao nema smisla.

    • Goran1234

      @Zoran Žalac, 08.03.2017 - 18:36

      Možda i nema…
      Onda ovakoo,objektivno mislim da ste subjektivno htjeli pokazati da je igra loša.

    • Goran1234

      @Goran1234, 08.03.2017 - 18:42

      Objektivno se teško može bilo što ocijeniti,a pogotovo nešto što čovjek voli ili nevoli,ja koji igram igru,jedino što sam skuzio u ovoj igri da ste 25 min trčkarali po travnjaku s ciljem da što više pokažite pad sličica,doduše spomenuo se fizikalni aspekt igre i to je to….

    • Igor Belan

      @Goran1234, 08.03.2017 - 19:26

      A znaš i sam da to nije istina – puno je toga rečeno u tih 25 minuta, samo se možda dvije minute od toga pričalo o nečemu što ti kao možebitni ljubitelj zelde i nintenda ne želiš priznati ni sam sebi (ispodprosječna tehnička strana grafike i loš framerate) pa iz neke ljutnje i frustracije ponižavaš video i svodiš ga na samo to da sam htio pokazati lošu stranu igre, što očito nije istina – i uvidjet ćeš to ako skineš Nintendo-fanboy naočale i pogledaš ga ponovno :) Jer ono što zapravo govorim u videu, je da se radi o fantastičnoj igri, ali ne i savršenoj.

    • ShadowZer4o

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 19:34

      mislim da je “problem” što si to odmah rekao na početku videa, inače se nepočinje s tehničkom stranom igre ali s obzirom na situaciju oko igre razumijem zašto si krenio. Nažalost iman dojam da većina ljudi što komentira uopće nije ni odgledala video, generalni zaključak koji sam dobio je da ti se igra sviđa (možda sam u krivu vijete ćemo uskoro :P). Sudeći prema ostalim informacijama igra ima problema s framerateom u docked mode-u [moja pretpostavka je da su probleme vezani uz cinjenicu da je igra tek prošlo proljeće krenula s razvojem za switch] ali portable mode je dosta stabilniji. Ja igram isključivo u njemu i za sad sam naišao na 2-3 situacije da sam prijetio pad frameratea (8-9h igranja).

    • Igor Belan

      @ShadowZer4o, 08.03.2017 - 19:41

      Ja dosad nijednom u handheld modu nisam primjetio pad frameratea, barem ne iole značajniji kao u docked modu gdje situacija stvarno zna biti neugodna u tom pogledu. I da, igra mi se stvarno sviđa :)

    • ShadowZer4o

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 19:53

      ja sam naišao 1 put kad sam bacio bombu u špilju s eksplozivima di je bilo još par goblina ali osim toga ostalo je sve bilo stabilno, nadajmo se da će tako i ostati

    • Stajic51

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 20:10

      Kažu da igra najviše problema sa frame rate-om ima upravo na tom početnom delu igre, iliti Great Plateu, posle toga kažu da je dosta, dosta stabilniji. Ali ne mogu zasigurno da tvrdim, nisam još uvek probao igru.

    • Goran1234

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 19:42

      Jesam funboy Nintenda i Zelde priznajem(kao i ostatalog kvalitetnog gaming svijeta),vjerujem da si primijetio(u mojim ostalim komentarima nevezano uz ovo,da su mi komentari dosta realni,vjerujem da nas pratite jer ipak nezalite da se svašta i svakako komentira..što je dobro)…Ali činjenica da si htio pokazati negativnu stranu igre koja postoji koja je tu a to je broj sličica….a što tiče teksture igre to može ili nemoze biti loša strana igre….jer ilustrator vidi preljep art style a Sony funboy lošu grafiku(Al to je osobna stvar)ja osobno nemam ništa protiv što si u prvi plan stavio te dvije jer to je tu….imam protiv što si samo ostatak naveo usput….Ali eto nemoze za negativan komentar biti odgovor “funboy”…jel tako…

    • ShadowZer4o

      @Goran1234, 08.03.2017 - 19:57

      ali ako igra ima tehničke probleme(framerate) onda je pošteno da se to i iznese. Što se tiče same grafike rekao bih da u 90% slučajeva stvarno sve predobro izgleda ali tu i tamo se dođe u područje u kojemu manjka detalja(prvenstveno texture trave) kao i popup ali srećom dosta brzo se zaboravi na to. Što se tiče ljudi koji “pljuju” 95% njih nije uopće isprobalo igru, nažalost rasprave s takvima mogu (u većini slučajeva) samo završit na prepucavanju

    • Goran1234

      @ShadowZer4o, 08.03.2017 - 20:04

      Taj sam frame rate i sam naveo kao jedinu lošu stranu još prije par dana…i nikad nisam tvrdio da ga nema ni da ga netreba spominjati…normalno da se to treba znati i to se već zna već 5 dana…

    • Stajic51

      @Goran1234, 08.03.2017 - 20:29

      Jedina zamerka na igru kod svih recenzija je frame rate, što se tekstura tiče, nemam nikakvih zamerki, jer se igra ne vrti na ps4 pro i pc-u.

    • Goran1234

      @Stajic51, 08.03.2017 - 20:46

      Slažem se s tobom i s Igorom(što se tiče frame reta)i sam sa ga naveo prije par dana….Ali vjerujem da i ti i Igor kuzite što hoću reći…

    • Oblakoder

      @Goran1234, 08.03.2017 - 20:38

      Gorane ja se 100% slazem sa tobom u tome da ova igra ima prelem art style i da je graficki prelepa ali joj je definitivno mana sto se igra spusti na 20 fps ,a opet koliko me sacenje sluzi HCL je gta 5 ocenio sa 99 i ako igra ima slicnih problema kao Zelda,isto vazi i za The Last of Us(unapred se izvinjavam HCL-u ako su recenzije radili na ps4 gde su ti problemi nestali).Npr Borderlands 2 i Overwatch ne izgledaju kao Crysis 3 pa su odlicne igre i ja im nista ne zameram :)

    • Goran1234

      @Oblakoder, 08.03.2017 - 20:50

      Oblakoder,znam neproričem da je mana pad fps-a niti sam je ikad poricao,naveo sam to kao minus još prije par dana u na jednu Zeldine vijest…

    • Sackboy

      @Goran1234, 08.03.2017 - 21:33

      Framerate nije jedini problem, sramota je da igra u 2017 koja se naziva najboljom igrom ima travu koja se zamagljuje 2m ispred lika i konstantno imaš tu crtu zamagljivanja koja je jako očita. Ja sam mislio da je bilinear i trilinear filtering stvar prošlosti… Pa to me je smetalo 2005 a kamoli neće 2017

    • Goran1234

      @Sackboy, 08.03.2017 - 21:41

      Evo vratim kameru i nemogu skuziti kaj brijes…

    • Sackboy

      @Goran1234, 08.03.2017 - 21:46

      Ako ne znaš šta je bilinear filtering bolje nemoj niti tražiti jer kad jednom to počneš primjećivati stalno će te živcirati isto kao loš framerate, netko ni ne skuži a nekome je neigrivo.

    • Goran1234

      @Sackboy, 08.03.2017 - 21:56

      😐

    • Goran1234

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 21:08
  • MHLBLSC

    08.03.2017 - 18:24

    Ja ne razumijem čemu rasprava. Najbolja igra ikad je Goat Simulator.

    • closingtime

      @MHLBLSC, 08.03.2017 - 19:50

      Ili možda No Man’s Sky? Teška dilema.

  • Dragan[MKD]

    08.03.2017 - 18:31

    Ma nitko ne ocekiva da bude savrsena na ovakav hardver, ali ja sam gledao stream kod BikeMan na Twich oko 6 sati i moram ti reci da nijednom nije pokazala pad framerata, tako da to je kod tebe Igore,valjda ti treba neki patch. A to da nijedna igra ne zasluzuje 100/100 to se slazem, evo reko sam za HZD da vrjedi 80-85. a ako si neki veliki fanboy na open world igara i tih mehanike mozes lako dodat 5 poena vise, ako pak nisi tako velik ljubitel open world igara mozes namalit 5poena. Oko zelda kakvo je to savrsenstvo od igre, sad zalim kako nisu uspele ostale velike kompanije da pokradu ove mehanike i interakcija sa svega sta vidis i uvele u njihovi igara, kako bi bilo dobro da ove mehanike budu u HZD, u Witcher3, u FC:Primal, pa da mozes da seces travu sa mac i da zapalis sve oko tebe, i da potrsosio si 18min bez da pokazes main quest neki, znam da je zo kriv Nientendo i njihova politika ali nije bitno pogledacu kod Bikemena to.

    • Goran1234

      @Dragan[MKD], 08.03.2017 - 18:59

      Imaš pravo Zabuza Momochi.

      😂

    • Dragan[MKD]

      @Goran1234, 08.03.2017 - 20:45

      Ma stara mi je to slika, nije mi palo napamet da promjenim to sorry, naravno nije cool kao tvoju ali ajde, promenicu cim nadgem nesto zanimljivie, mozda neki novi lik iz video igara ko ce ga znat.

    • Goran1234

      @Dragan[MKD], 08.03.2017 - 20:54

      Ma neeeee….krivo si me shvatio Haku i Zabuza su mi možda i najdraža saga iz tog serijala,a ona scena kad je Haku mrtav,a Zabuza i Naruto imaju razgovor,ufff….

    • Dragan[MKD]

      @Goran1234, 08.03.2017 - 21:07

      Ni sam toliko povezan, ono napisao sam cool anime pictures na Google, ili je bilo nesto drugo, ne sjecam se, nakon toga sam vidio drugi user sa istom slikom, takodge Deus Ex (Adam Jansen) je bio zauzet i ni sam imao nista pametnije da pokusam da promenim.

    • Goran1234

      @Dragan[MKD], 08.03.2017 - 21:22

      Respect

    • DzoniBro

      @Goran1234, 09.03.2017 - 18:26

      Ja sam mozda cak i pustio suzu na tu scenu, ali mozda 😀

    • Goran1234

      @DzoniBro, 09.03.2017 - 18:48

      Možda i ja….. 😂

    • Igor Belan

      @Dragan[MKD], 08.03.2017 - 19:31

      Pad frameratea je konstanta stvar i na streamu ga možda nećeš priimjetiti kad netko drugi igra,, ali definitivno se pojavljuje i moralo bi se stvarno pojavljivati svima. ALI! Imajte na umu da framerate ponajviše pada samo u docked modu – kad je konzola spojena na TV. Kada se igra na Swtichu u handheld modu, onda fps praktički ne pada.

    • Dragan[MKD]

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 20:43

      Da da to je tacno za handheld mode htio sam da napisem ali ne bi valjalo da je predug komentar, i stiglo je neki update koji dodaje DLC menu, ali ne popraje znacito framerate, i bas je cudno sto Nintendo ne pokusava da popravi taj framerate sta prije, to bi trebalo biti prioritet, jer ponajvise igraca igra u docked modu. A to za savrsenu ocenu valjda kopiraju svi, da ne bi ispali kao mi jedini ni smi dali perfect score, tako je bilo i za HZD svi su dali 90 osim Kotaku.

    • Adel

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 21:57

      Pa dobro vi ste izgleda placeni da nahvalite igru,da citav svijet kaze da je igra losa vi cete reci da je odlicna.

    • Igor Belan

      @Adel, 08.03.2017 - 22:59

      Koju igru? O čemu ti pričaš?

    • Adel

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 10:12

      O Tekkenu 6 pa o Zeldi covjece.

    • Igor Belan

      @Adel, 09.03.2017 - 10:29

      Pa jesi ti pogledao video koji je ovdje tema rasprave i koji tako arogantno komentiraš? :/ Upravo u ovom video komentaru govorim o tome da mislim da nije savršena kao što mnogi sugeriraju u svojim recenzijama i bacamo malo zrno sumnje među sve te 10/10 ocjene. Slobodno objasni svoje mišljenje o igri, ali smiri taj arogantni ton jer plivaš vodama koje očito nimalo ne poznaš. I ako pogledaš cijeli video, uključujući kraj gdje spominjem da će nam Nintendo vjerojatno udarit copyright strike na ovaj video ovih dana, shvatit ćeš da nemamo veze s Nintendom. Plus, konzolu i igru smo sami kupili.

    • gundogan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 11:30

      Zasto je arogantan, ovdje jedino ti ispadas arogantan. Covjek je figurativno rekao da neke vase ocjene nemaju smisla i da neki od vas nisu kompetentni bit gaming kriticari.

    • Igor Belan

      @gundogan, 09.03.2017 - 11:50

      Ne, to nije rekao – kasnije je i objasnio da misli na Zeldu, a ne “figurativno na neke naše ocjene općenito”. Što ima smisla jer komentira Zelda video, ali nema smisla jer mu tvrdnja nikako ne drži vodu (što sam objasnio u svom komentaru – nemamo veze s Nintendom, a i da imamo ne bi utjecalo na ovakav kritički osvrt na igru). U svakom slučaju, ne vidim zašto si još i ti sada osjetio potrebu uvrijediti još našu redakciju, ali bilo bi super kada bi prestao biti negativan u komentarima i probao malo argumentirati neke izjave. Konkretno, možeš li jednim razumnim tonom reći što tebe smeta u ovom videu? Što sam ja to krivo rekao u ovom videu? Pritom bih te zamolio, radi razumnosti rasprave, da ponovno pogledaš video – barem napreskokce – i uvidiš da uistinu hvalim igru i trudim se na osnovu tog početnog dijela igre (koji ne prikazuje sve što igra nudi), ilustrirati zašto je zaista fantastična po pitanju game designa, ali i da nije baš savršena. Također, vrlo je jasno da i dalje ostajem otvoren ideji da joj na kraju udijelimo iznimno visoku ocjenu, ali ne i 100/100 zbog problema koji su evidentni već pri samom startu igre, a trenutno ne vjerujem da će ostale snage igre prevagnuti i učiniti te tehničke probleme nerelevantnima. Također, ako ne možete nastaviti arugmentirano raspravljati i konstantno osjećate potrebu biti isključivo negativni i pisati komentare koji vrijeđaju ili redakciju ili bilo koga drugoga ovdje u komentarima, to je protiv naših pravila i da – bit ćete banani. Gameri smo i dopuštamo malo i uzavrele rasprave, ali samo do određene granice. Bilo bi super kad ne biste testirali tu granicu i naše strpljenje.

    • Goran1234

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 11:59

      Upravo zbog toga sam prozvan funboyom…Još jednom govorim da mi nesmeta to što si kako komentirao,nego si trebao VISE pokazati,npr…borbu s jednim kampom goblina(u kojem će frame rati pasti sigurno,ali bi pokazalo zašto je odlična)…

    • Igor Belan

      @Goran1234, 09.03.2017 - 12:21

      Gorane, zaista ne vidim kako ovaj tvoj komentar ima veze s mojim komentarom na koji se osvrćeš. Pričamo o drugim stvarima ovdje. Uostalom, ti si sam rekao da si fanboy (btw, nije funboy nego fanboy, ali nema veze), a to je i bilo jasno iz tvojih komentara. Nisi ti prozvan fanboyjem bezveze – jedini razlog su isključivo tvoji komentari za koje si i priznao da su fanboyjevski, jer i dolaze od fanboyja Nintenda. Što se sadržaja videa tiče – slažem se da sam mogao pokazati mele borbu protiv goblina – spomenuo sam to u komentarima na YouTubeu (gdje je komentar bio pinan na vrhu da ga svi videa), no nije bilo prilike – ipak, zato sam proveo par minuta pričajući o toj borbi i njenoj fizikalnosti. Dug je video, pa si možda taj dio zaboravio.

    • Goran1234

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 12:37

      Zato što si napisao da smo gameri i da si možemo napisati malo uzavrele rasprave….

    • Goran1234

      @Goran1234, 09.03.2017 - 13:03

      Gle što se tiče fanboyizma tu stvarno nevidim ništa sporno svaki je gamer funboy jel da si priuštiš taj luksuz moraš platiti,a nećeš dati novce ako nevolis to…
      Nikad nisam nikoga vrijeđao ni zbog čega što nije Nintendo(što su odlike funboyizma),jer to fakat nema smisla…
      Nitko nepropitkuje stručnost / nestručnost vašeg portala….ionako rasprave koje se kasnije razvijaju nemaju ionako nekog smisla,jer je poznato svima na što se svodi komentiranje na portalima kod nas…
      Pa tako da ja evo osobno sam ovdje prvi put općenito nešto komentirao,Al bome i zadnji,jer se sve uglavnom svodi na mržnju,inženjering (ja neznam šta ti veliki inženjeri rade u hr uopće?) i veliko pametovatinje,ima fore ekipe,uključujući i ekipu HCL-a ostatak majka moja pa eto,dajem sam sebi BAN!ekipa pozdrav nemoj te čemu zamjeriti…. LJP!

    • Igor Belan

      @Goran1234, 09.03.2017 - 13:11

      Pa prozvan si fanboyjem jer si pisao takve “uzavrele” komentare… koji su dopušteni do određene granice. I onda si priznao da si fanboy… i to je ok… i o čemu sad pričamo stari? :) Ajmo ne komplicirat raspravu više, sve je nekako jasno.

  • Alan Wake

    08.03.2017 - 18:41

    Prevelika je opsesija oko ove igre

  • Zoran Žalac

    08.03.2017 - 19:06

    Ako sam te dobro razumio Igore, igra baš i nije tako savršena? 😀

    • Igor Belan

      @Zoran Žalac, 08.03.2017 - 19:29

      Jesam to previše puta rekao? :/

    • gundogan

      @Igor Belan, 08.03.2017 - 21:53

      Glavno da je gta 5 savrsen i dobio ocjenu 99. Mogu ti dati sto argumenata zasto igra ne zasluzuje 99. Pa ako cete se drzat kriterija i bit objektivni za zeldu ocekujem najmanje 100.

    • Goran1234

      @gundogan, 08.03.2017 - 22:14

      Gta V kralj bugova i loših sličica…

    • Oblakoder

      @Goran1234, 08.03.2017 - 22:25

      Ja bih pre krunisao Gta 4 kao kralja losih slicica ali zato ocena od HCL-a savrsenstvo 98 :)

    • Igor Belan

      @Oblakoder, 09.03.2017 - 08:50

      Jel vi to imate neki plan da pokusate uvjeriti ljude da su brojevi 99 i 98 isti kao i broj 100? Jer ne, nisu. Ja u vidu esencijalno govorim upravo to – jako su male sanse da igra dobije 100 od nas, ali visoka ocjena u rangu 90 je već vrlo moguća.

    • gundogan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 11:39

      O cemu ti pricas,kakvi brojevi 99 i 98? Zasto si tako arogantan opet.
      Na nase recenice da ako su igre gta dobile 98 i 99, ova zelda bi trebala 100, odgovaras tako. MIslim gta5 99, witcher 3 84, last guardian 74, a jos kako je napisana recenzija. Zasto bi ja vas smatrao kompetentnim. Ok,vjerojtano nemogu napisati recenziju kao vi ali za dati ocjenu sam kompetentniji od vecine vas.

    • Igor Belan

      @gundogan, 09.03.2017 - 12:29

      Ma ne moraš ti cijeniti naših 12 godina neprestanog praćenja gaming industrije i pisanja o igrama, niti više od 1000 recenzija kroz tri generacije konzola iza nas, a možeš i izjaviti da si kompetentnij od nas u ocjenjivanju igara. Možeš ti izjaviti što god hoćeš ovdje u kometnarima – zato su tu – samo pod jednim uvjetom – da obavezno daš neku podlogu za te izjave, pogotovo ako su u svom tonu uvredljive i negativne prema nekome. Samo daj neke argumente. Evo, konkretno, zašto ti kao jedna osoba misliš da si kompetentniji ocijeniti neku igru od nas kao redakcije iskusnih gaming kritičara?

    • gundogan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 12:58

      Bas suprotno od toga sto si napisao. Cijenim vas rad, podrzavam vas i jedini od portala mi imate dusu kao sto su imali stari casopisi psx,gameplay,hacker. I napisao sam da cete vi vjerojatno tj. siguran sam bolje napisati recenziju od mene jer ste ipak educirani za to. Ali zasto ja ne bih bio kompetentniji od vas za dati ocjenu. Pa znam i ja prepoznati tehnicku kvalitetu igre, gameplay mehanike, orginalnost, pricu samo sto necu to rijecima srociti kako i vi. Imam gamerskog staza vise od vas, zasto bi vi bili kompetentniji od mene za dati ocjenu nekoj igri. Ne kazem da bih ja trebao raditi vas posao niti mislim da bih ga bolje radio, ali imam pravo kritizirati vase kriterije ocjena i zasto ja nebi bio kompetentan za to. Kriziram kriticara. Sve je to subjektivno, ali vi tu ipak oblikujete neko gamersko mijenje pa bi bilo lijepo da zeldi date 100. Zezam se, nije da me nesto dira, ali sam osjetio potrebu izjasniti se da ponekad imate po mom misljenju nerealne ocjene.

    • Oblakoder

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 13:30

      Igore ovde se ocigledno zamenjuju teze.Ja izuzetno postujem ovaj sajt,odgledam svaki video koji me zanima i nema dana da ne udjem na sajt i ne procitam neku vest.Ja vise volim PS ,a Nitendo nikad nisam imao ,a verovatno cu kupiti Switch sto sad i nije bitno jer ovo kazem zbog prozivke da ljudi ne odgledaju video i da si fanovi Nintenda…Poenta nije da te uverimo da su 98,99 isto sto i 100 ,nego da ste igre koje takodje imaju ozbiljnih tehnickih problema ocenjivali sa savrsenim ocenama i niste pravili ovakav video za njih gde bi se to stavljalo u prvi plan.Ja ovu igru nisam igrao ali sam igrao na ps3 GTA 5 ,TLoU i igre se pri svakoj akcii srozaju na 20-25 slicica sto bas i nisu minorni problemi kako ih ti nazivas…

    • Igor Belan

      @Oblakoder, 09.03.2017 - 14:27

      Vidi, opet si rekao da su 99 i 98 savršene ocjene. Ja ti samo govorim da nisu. Samo o tome se radi, a razlika je bitna i ne valja govoriti da je 99 isto što i 100. Jer nama nije. A naš je portal i naš je sustav ocjena :) Dakle, 100 je savršena ocjena kod nas, a takvu ocjenu nikada nismo dali nitijednoj igri. Već sam par puta ovdje u komentarima dao do znanja, a i u samom videu, da nismo protiv davanja vrlo visoke ocjene Zeldi (dakle čak i 99 ako ako me i dalje ne shvaćate), ali da bi bila savršena (za svoje vrijeme) i dobila baš 100 od nas, ne smije imati i te tehničke probleme. No nemojte zaboraviti da framerate nije jedini problem Zelde o kojem sam pričao u videu, problem je i što ne izgleda dobro o pitanju tehničke strane priče – art style je super i generalno ima svoj razumno privlačan izgled i krasne animacije, ali nije to savršeno izvedeno – filtriranje tekstura je vrlo vidljivo kroz ružne crte par koraka ispred Linka, rezolucija (oštrina) tekstura je ispodprosječna za današnje pojmove, igra uopće ne koristi nikakve anti-aliasing metode pa je puna ružnih rubova na cijeloj sceni, a ni rezolucija na kojoj se igra pokreće nije impresivna (900p u vrijeme kada je 4K rezolucija aktualna). Vi možete svaliti sve to na Switch i reći da je konzola preslaba da bi igru bolje prikazala, odnosno da nije pošteno da igra zbog toga ispašta, ali to je pak pogrešno gledanje na situaciju – jer ova igra je ekskluziva i ne može se igrati nigdje drugdje. Takve stvari je nažalost, po nama, sprečavaju da dobije baš 100/100. Nekim drugi mediji nemaju možda takav kriterij i to je OK, svako ima svoj pogled na takve stvari, ali mi smo si u startu rekli da se savršenim ocjenama nećemo razbacivati i sada vam ponovno pojašnjavamo taj naš stav.

    • Oblakoder

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 17:27

      Ok Igore verovatno si u pravu jer si ti za razliku od mene igrao ovu igru i sigurno znas koliko njeni tehnicki problemi kvare utisak o ovoj igri.Ja sam o njoj procitao samo lepe stvari , odgledao sam par sati na YouTubu i igra me je ocara svojom lepotom i kolicinom sadrzaja koji nudi pa sam resio da stanem u njenu odbranu jer mi nekako ne ide da se u prvi plan stavlja broj slicica ako je cela planeta rekla da se radi o jednoj od najboljih igara ikad,remek delu..Sto se tice ocena ja sam zakljucio da je vasa savrsena ocena 99 jer stotku ocigledno nikad necete dati :) .Jedva cekam da procitam vas opis ove igre i za kraj moram da vas pohvalim sto imate volje da svima nama odgovorite i opsirno objasnite neke stvari :)

    • closingtime

      @gundogan, 08.03.2017 - 23:58

      Ajde. Daj 100 argumenata zašto je ovo bolje od GTA V.

    • gundogan

      @closingtime, 09.03.2017 - 02:14

      Nemam sad vremena, sutra cu.

    • Argulian

      @Zoran Žalac, 08.03.2017 - 20:55

      Baš sam se nadao da ćeš ti Žalac dobit ovo u ruke. Ali što je tu je. I da, priznajem da je to radi tvojih pretjerano ironičnih komentara kad je nintendo u pitanju a nemam osjećaj da si u zadnje vrijeme imao njihovu konzolu. I radi two worlds recenzije. Ha ha

  • NomadCro

    08.03.2017 - 19:07

    Svi su top portali dobili masnu lovu da daju takvu ocjenu, jer ipak moras i uzet novu konzolu ako zelis igrat ovo.. nezz, cim vidim grafiku ne zelim igrat.. bar ja….

    • ShadowZer4o

      @NomadCro, 08.03.2017 - 19:09

      Y, potplatili su 100+ novinara da daju igri ocjenu,

    • Goran1234

      @NomadCro, 08.03.2017 - 19:15

      Sigurno teorija zavjere(možda je istina),ali po toj logici onda možeš slobodno reći da T-com i Santa Dominika plaća Hcl da velića Sony zbog veće prodaje i profitirati međusobne ali kaj već,teorija zavjere(ili možda ne)..

    • Sackboy

      @Goran1234, 08.03.2017 - 22:13

      Imaju pravo da veličaju sony u hrvatskoj, ipak je sony jedina firma koja nas službeno priznaje. Šta se nintenda i microsofta tiče mi ne postojimo, pa zašto da ih se veliča? Isto tako PS4 je definitivno pobjednik šta se konzola tiče u svemu. Xbox ima iste igre kao PC samo što na PCu izgledaju i rade bolje a nintendo je nažalost zapeo negdje u 2005… (da se razumijemo jako sam se radovao switchu nakon najave i htio sam ga kupiti jer sam se nadao da se nintendo opametio šta se tiče hardvera ali nisam mogao biti više u krivu)

    • ShadowZer4o

      @Sackboy, 08.03.2017 - 22:34

      zapravo nintedno je daleko od 2005, switch je moderan hardware samo je “problem” u tome što je to ujedno i prijenosna konzola a s time dolaze određena ograničenja.

  • crolink07

    08.03.2017 - 19:14

    igram Zeldu
    Zelda je zakon
    a najboljih igara imam bar 300,igrač sam 27 godina
    i ne mislim stati

    • Goran1234

      @crolink07, 08.03.2017 - 19:21

      Evo javljam se i ja s možda 5g manje staza…. Slažem se…

    • Igor Belan

      @crolink07, 08.03.2017 - 19:30

      Je ovo trebala biti pjesma? Jer ne rimuje se baš na kraju…

    • gundogan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 11:41

      Skoro svaki tvoj komentar je arogantan, a ljudima cesto govoris da su arogantni i bahati.

    • Igor Belan

      @gundogan, 09.03.2017 - 12:30

      Ovo je bila šala čovječe – ne gledaj stvari stalno negativno.

    • Valmorph

      @Igor Belan, 10.03.2017 - 21:40

      HHAHAHHAHA Ima kratak fitilj na aroganciju. Ili barem ono za što on misli da je arogancija. 😀

  • RedEy3

    08.03.2017 - 19:25

    Svaka čast na videu.

  • closingtime

    08.03.2017 - 19:52

    Ja što god više vidim gameplaya iz ove igre, sve je gora.

    • Igor Belan

      @closingtime, 09.03.2017 - 11:52

      Kako sad to? Igra stvarno svakim novim korakom u tom svijetu postaje sve bolja. Jučer sam udario još dva sata igranja i otprilike svakih 15-ak minuta sam otkrivao ili nova oružja, nove rune (moći svojevrsne) ili nove tipove neprijatelje i detalje u priči. I da, jedna stvar vrijedna spomena – ima voice acting! Nema ga u većini igre, ali u nekim cutscenama je svakako prisutan… i dobar je.

  • gundogan

    08.03.2017 - 20:25

    Pišite vi što hoćete, na metacriticu ima 98. Znaći da je savršena u usporedbi s drugim igrama. Koga briga za taj fps, opsjednuti ste time.

    • Tony Ghost 1811

      @gundogan, 08.03.2017 - 21:22

      Nisam znao da se bolesnici iz nintenda pale i na you tube.

    • Tony Ghost 1811

      @gundogan, 08.03.2017 - 21:24

      Sorry. Greskom sam tebi odgovorio. Nisam skuzio.

    • gundogan

      @Tony Ghost 1811, 08.03.2017 - 21:45

      Haha. Ja gledam kakvi sad youtube

  • Stajic51

    08.03.2017 - 20:33

    Nadam se da će biti neki video iz drugih predela igre, Great Plateu smo videli već 1000 puta i on služi kao tutorial. Nisam još uvek stigao da pogledam video, ali pretpostavljam da se radi o tom uvodnom delu, najviše zbog spoilera.

    • ShadowZer4o

      @Stajic51, 08.03.2017 - 20:35

      da, samo je plateu pokazan, nemaš nikakvih spoilera u videu

    • Igor Belan

      @Stajic51, 08.03.2017 - 21:02

      Ovaj video je zamišljen kao “prvi dojmovi” iz igre… i zato je na tom dijelu i sniman. U kasnijima planiram pokazati i neke druge dijelove igre, ali prvo to treba preći :)

    • Igor Belan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 11:53

      Evo samo da potvrdim da sam jučer navečer prešao Plateu dio – i sad se planiram polako spustiti u svijet ispod svega toga.

    • Stajic51

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 15:45

      Kažu da tek tu igra počinje, Plateu je samo tutorial. :)

  • Lazy

    08.03.2017 - 20:39

    Video je poslovicno ok, a Zelda mi izgleda kao nesto savrseno, nesto u cemu bi mogao utopit maaasu vremena.Artisticki stil grafike mi je vrh, bas mi predivno odskace od svih ovih high tech nabrijanih igara i to mi je onako pre pre.Bajkovito mastovito bas sto mi treba poslije drzavne revizije na poslu hehehe…na zalost nemam jos switch al to bi se uskoro moglo promijeniti, a i ne bi mi bio prvi put da kupujem konzolu zbog jedne ili dvije igre.Ovaj video ce biti ujedno i zadnji koji cu pogledati posto si ne zelim spoilat game…Igore uzivaj u privilegiji 😀

  • MHLBLSC

    08.03.2017 - 21:02

    Stvarno nije da hateam, ali moram iskritizirati ovaj naslov. To je čisti clickbait naslov kakav se ne očekuje na ovom portalu. Što se to nije moglo malo drugačije izraziti? Nešto kao “Nova Zelda – precjenjena ili remek-djelo” ili “Da li nova Zelda stvarno zaslužuje tako dobre ocjene”. Zbog vašeg naslova brdo ljudi ovdje je započelo rasprave o potpuno drugim igrama i koja je bolja od koje, a ne o temi koja se zapravo predstavlja, a to je “da li Zelda: Breath of The Wild stvarno zaslužuje sve te riječi hvale”.

    • Igor Belan

      @MHLBLSC, 08.03.2017 - 23:18

      Ma i ti naslovi bi isti efekt prouzročili – problem je što neki ljudi ne čitaju/gledaju sadržaj prije komentiranja. Toga uvijek ima i donekle je razumljivo – ipak se radi o 25 minutnom videu :) A previše je očekivati da će svatko biti razuman i tek nakon gledanja videa ostaviti svoj komentar ili da će uopće dopustiti da mu ono izrečeno u videu imalo promijeni mišljenje koje je već stvorio i o Zeldi i o Nintendu i svemu ostalome, bez da je zapravo sve to malo istražio.

    • [CRO]Revan

      @MHLBLSC, 09.03.2017 - 10:45

      Zelda: Breath of the Wild je najbolja igra u Zelda franšizi. Ostatak gaming industrije te “novitete” imaju pod standardom već neko vrijeme. Objektivnost u ovim temama na razini gaming zajednice ne postoji. 10/10 za Zelda igru unutar Zelda franšize. 8/10 za gaming industriju. Netko se sigurno neće složiti samnom.

      Ljudi su skakakvi i svatko će braniti svoje. Pillarse su svi nagradili, a Fallout 4 popljuvali zbog grafike. Recimo, takve dvije igre ne mogu konkurirati jedna drugoj u grafici. Puno čimbenika se nije uzelo u obzir prilikom recenziranja igre, a ti isti čimbenici jako utječu na ocjene drugih igara. Jer, što je dobro u jednoj igri, a loše u drugoj, a obje je imaju?

    • MHLBLSC

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 11:45

      Ti si slučajno odgovorio baš meni ili…

    • [CRO]Revan

      @MHLBLSC, 09.03.2017 - 11:53

      Očigledno greškom, ispričavam se. Sad vidjeh da sam dolje napisao komentar navodeći se na svoj “dolje” raniji komentar, koji je ustvari ovdje gore.

    • Igor Belan

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 11:58

      Znam da se tako može činiti, ali kad malo zaigraš, promisliš i usporediš, druge igre open-world tematike s RPG elementima nemaju mnogo mehanika koje Zelda ovdje ima. Tj. neke imaju jednu takvu mehaniku, druga ima drugu takvu mehaniku, ali malo koja (ako ijedna) spaja sve to u jednu cjelinu kao Zelda ovdje. To je ono što je čini i vrhunskom igrom općenito, ne samo u kontekstu Zelda serijala. Pričam o mehanikama poput te interaktivnosti vatre i vode, magnetizma, gravitacije, pa čak i mehanika usporavanja vremena (koju u ovom videu ne prikazujem), mehanike kretanja po mapi koje su također vrlo dinamične, sustav penjanja ovisan o stamina meteru (a trivijaliziran u drugim modernim igrama gdje skill nije potreban za penjanje) itd. Takve stvari pomažu učiniti ovu Zeldu stvarno drugačijim iskustvom od drugih open-world igara.

    • [CRO]Revan

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 12:46

      U potpunosti te razumijem. Svaka igra ima svoje čari, svoje ljubitelje i one koji će pogledati i reći: “meh, ništa posebno”. To je u redu i sasvim prihvatljivo. Nitko nikoga ne vrijeđa ako mu se igra ne/sviđa.

      Ali igru koja je super po mehanikama, AI i npc interakcije su standard, bez nekog noviteta da se druge igre mjere po tome, mapa je ogromna, kao u puno open-world RPG igara, (4x veća od Skyrima, tko će to istražiti, ljudi su se bunili na “velike” i dosadne mape u DA:I, koja je cijela manja od Skyrima) grafički u rangu prošle generacije, Mafiu 3 su popljuvali, između ostalog jer je bila zaključana na 30fps-a i nije išla u 1080p (zašto je 60pfs i 1080p ondje važno, ovdje ne i pritom ne mislim na nintendo fanove koji će reći da njima 1080p/60fps nije važno, naravno, ja ću uvijek braniti dobru priču iznad svake vrste grafike). Sama nova konzola ima probleme koji odmah utječu i na samu igru, ali to nije minus za igru, nipošto. Zelda nije indie igra, ona je AAA naslov koja neznam zaslužuje li takvu medijsku pompu i brdo velikih sočnih ocjena naspram drugih igara. Hype i nintendo rade svoje, kao što je Disney pumpao hype sa epizodom 7. Igra je super, dobra je, odlična zabava. Ali se kao gamer osjećam prozvanim kad vidim da svi skidaju gaće i hlače na ovakve stvari, slikovito. Izašla je nova Zelda, yey, super. Tko voli, nek’ izvoli.

      Pitam vas, po čemu bi ta igra kao novitet mogla konkurirati na sljedećem VGA za igru godine, a vjerojatno hoće? Što je Zelda: Breath of the Wild donijela novog industriji videoigara?

    • [CRO]Revan

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 14:37

      Dodatak: Zelda kao igra bi se trebala drugačije ocjenjivati, prema samoj kvaliteti igre, mehanika i priča. Bez obzira na konzolu, jačinu hardwarea, nemogućnosti i sl. Igra je takva, onakva i ovakva i zaslužuje ocjenu 5/5 i pojasniti zašto. Neke stvari ne ocijeniti jer se ne mogu ocijeniti u usporedbi s sdrugim igrama i to je to. Dok bi druge druge igre trebale imati prag ocjena do 10. Jer nije u redu da ti u ovoj igri ne smeta što nije FullHD 1080p/60fps, a u drugoj ti je to jako važno i igru si ocjenio loše, a možda ima isto dobre kvalitete, mehaniku i priču? (Ti ovdje označava čitatelja, ne nužno Igora.) :)

      Različite ocjene za različite igre, različiti pragovi, jer ne mogu svi ići na istu stazu, ali svi idu na isti tron čini se.

    • black_out

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 12:27

      Pišeš pizdarije.

    • MHLBLSC

      @black_out, 09.03.2017 - 12:32

      Eto, nek si ti samo ponudio sve te odlične i jake argumente u svoju stranu, stvarno svaka ti čast.

  • markogal

    08.03.2017 - 21:15

    ne dok planescape torment i witcher 3 jos postoje

  • Marac Marko

    08.03.2017 - 22:04

    Haha, kad jednostavno ne mislim vise ni provirit na HCL portal, ono drugi mi kazu daj ne seri, moras otici na Zeldu i pogledat komentare.. Fakat mi sad jasno, ovo je komedija gaminga… haha… Igram sa ekipom armu 3 apex, i toliko sma se naslusao o videu i komentarima da boli glava, a sad i od ovih komentara.. Opce nebum nista komentiral kaj se tice videa, ja vec odavno imam svoje misljenje o svemu i Zeldi.. Dajte odite igrat igre, ili nemate sto igrat kad ovdje sjedite i samo cekate vijesti o Nintendu da mozete nagomilat 50+ komentara ili ti gluposti. Vidi se da je velika vecina naklonjena Sonyu, da je ovo Sony home, pa onda igrajte te silne i odlicne igre na PS4, a ne da ovdje unistite svaku vijest o Nintendu, to vec postaje bolesno.. hehe.. Idem sad igrat BF1, a vas mi pomalo zao.. haha.. Bez zamjere, samo se nadam da ce ovom ratu koji vodite jednom doci kraj, Pustite da svatko uziva u onome sto ga veseli, ako ste neki gameri igrajte igre i necete imati vremena ovdje vodit takve glupe rasprave.. pozzzzzz 😉

    • Igor Belan

      @Marac Marko, 08.03.2017 - 23:02

      Što si ti sad napisao čovječe? :) Hrpa misli na jednom mjestu, bez nekog zaključka. Ajmo polako – što ti smeta kod videa? Nisi li ti kao dobro poznati Nintendo-fanboy zadovoljan time što u videu govorimo da se radi o fantastičnoj igri?

    • Marac Marko

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 00:13

      Kad sam napisao komentar nisam ni pogledao video. Zato ni nisam komentirao nista. Eto sad jesam 😀 Koliko vidim, tebi igra postaje sve zanimljiva, i naravno treba je proc 100% da se moze objektivno ocijenit, napisat jeli fakat toliko dobra ili nije. Da bi bilo bolje da nema tih mana pada fps-a, bila bi, da to i jest mana. Ali moj komentar gore je orijetiran vise na totalni rat fanboya konzola, i toliko nepotrebnih komentara. I molim te ne nazivaj me Nintendo-fanboyem jer vise od 80% igram PC, jos od komodorca, ali sam bio te srece da su mi roditelji mogli kupit i Nintendo pa sam mogao vidjet kvalitetu njihovih igara jos kao klinac, SNES, N64, Zelda: Ocarina of Time se ne zaboravlja 😉 Vjerujem da se i ti slazes samnom po tom pitanju. Danas sam vise Mp igrac i volim dobar skill, rank, kdr.. itd… hehe.. SP mi vise dođe kao razbibriga kad se nađe vremena a tog ima jako malo. Mada mislim da cu novu Zeldu odigrat jer to nije fanboyizam vec nostalgija za tineđerskim danima..hehe.. I sad malo of topic, bez zamjere. Dali postoji mogucnost da se napravi neke HCL ekipa, ne nuzno kao clan pa da se zajedno igraju neke MP igre? Tipa Bugovci…Mozda bude manje svađa na portalu.. hehe

    • closingtime

      @Marac Marko, 09.03.2017 - 00:00

      Ti kao da si pijan išao pisat komentar. Nijedna rečenica nema veze s drugom.

    • Tony Ghost 1811

      @closingtime, 09.03.2017 - 12:54

      Znas onu od sanadera. Dovodite stvari koje nemaju veze s vezom u vezi veze 😉 tako je nesto izjavio.

  • maxim.x

    08.03.2017 - 22:07

    Apsolutno nista me ne privlaci u vezi ove igre.

  • PrydaCro

    08.03.2017 - 22:30

    O ukusu se ne raspravlja a objektivnosti ovdi nema. Vecina nece prismrdit igri ali eto bitno je nesto srat. Da se razumimo nisam igrao niti branim igru. Nista nije savrseno niti ce ikada biti. Framerate pada u ovoj igri a to je skoro kod svake igre na konzolama. Pogledajmo npr Bloodborne, Just Cause 2, FF 15 itd…Kad sam jednom spomenuo da su danasnje konzole zapravo kante od Pc-a sto i jesu jer ove konzole koriste x86 procesore sto prije nije bio slucaj. Ne razumim prepucavanje i nametanje svog misljenja. Npr neko je gori napisao medju igrama koje su bolje od Zelde sam vidio AC2 ili Cod4…mislim za mene je to glupost al sto ljudi sto cudi…

    • Igor Belan

      @PrydaCro, 08.03.2017 - 23:13

      Da, framerate na konzolama zna često opasti u nekim igrama, ali nije tako često u svakoj igri kao u ovoj Zeldi, niti je uopće tema diskusije kod drugih igara jer se tamo uglavnom radi o minornim problemima. Ovdje isto to nije neki golemi problem, ali ipak pričamo o igri koja je ocjenjena diljem svijeta kao savršena… a ima dosta izražen problem takve vrste koji mnogi ignoriraju. I osim toga ne izgleda baš “savršeno” za godinu u kojoj je izašla. Svejedno se po svemu ostalom sudeći radi o fantastičnoj, nezaobilaznoj igri – ali ta dva detalja se moraju reći. Inače, konzole su mnogo više nego samo “kante od PC-ja” – krivo je razmišljati o konzolama samo gledajući hardverske specifikacije. Sve što znaš o hardverskog snazi neke PC komponente (u vidu pokretanja igara) pada u vodu čim istu tu komponentu staviš u kontekst jedne konzole za igre. Svaka konzola je platforma za sebe, što povlači za sobom cijeli ekosustav developmenta za jednu platformu, odnosno optimizaciju za jedan set komponenti – što PC zbog svoje otvorene prirode (optimizacija za širi niz mogućih hardverskih komponenti) jednostavno ne može imati. U prijevodu, nitko neće provesti godine i godine razvijajući i optimizirajući svoju novu igru samo za moju GTX 1080 grafičku i sve specifičnosti tog GPU-a, ali će uraditi upravo to kada pristupe razvoju za konzole – jer je svaka ista pa mogu izvući maksimum iz tog hardvera. Plus, kod razvoja za konzole obično developeri mogu direktnije pristupiti hardveru, drugačije kontrolirati niz procesa koji im omogućuju da još više snage izvuku iz konzole. To je opet nešto što na PC-ju općenito gledajući nije praksa.

    • tonchek

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 02:44

      Nije mi jasno kako se možeš žaliti i na teksture i na pad frameratea jer koliko ja vidim igra se trudi izvući maksimum iz konzole te smatram da ne može oboje biti problem igre jer jednostavno switch i wii U imaju svoja ograničenja. Trenutno za switch nemamo nijednu igru za usporedbu tehničkih mogućnosti te konzole, a koliko mogu vidjeti čini se da nije puno jača od trenutno nove generacije mobitela/tableta. A kao drugo premda switch ima ugrađen ekran od 720p mislim da ti je glavni uzrok pada frameratea kad ga dockaš to što vjerojatno imaš full hd televizor/monitor te je to više greška konzole nego igre. Moja poanta je da možda nebi trebalo igri za zlo uzimati probleme s konzolom.

    • Tony Ghost 1811

      @tonchek, 09.03.2017 - 07:30

      Eto nije ni meni jasno zasto se zali na teksture i pad frameratea. Sta bi trebao? Igra se proglasava kao najboljom u povjesti. Ovo bi jedino slijepac proglasio najboljom. Usput mogli su napravit i jacu konzolu pa izvuc jos vise iz nje.

    • Igor Belan

      @tonchek, 09.03.2017 - 08:57

      Da ti pojasnim – igra je napravljena kao ekskluziva za dvije platfome, Wii U i Switch. Greška na developetima što je nisu bolje optimizirali. Na obje platforme ima problem s framerateom. A i na obje platfomer izgleda ispodprosječno za današnje standarde – barem što se kućnih konzola tiče. No čak ni u handheld modu gdje je zaista impresivno vidjeti tako kvalitetnu igru na tako malom ekranu, mogu reći da ne izgleda puno bolje od jednog Gravity Rusha na PS Viti. Doduše, puno je bolja igra od Gravity Rusha, ali pricamo o grafici sada.

    • tonchek

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 09:13

      Slažem se sa svime ali nekako mi se čini da svi od nintendo switcha očekuju performanse koje imaju ps4 xbox i zbog toga očekuju grafiku koju ima HZD. Praktički je realnije uspoređivati switch i mobitele/tablete u tom cjenovnom rangu. Ovo mi se čini isto kao kad ljudi uspoređuju laptope i desktop računala iste cjene i očekuju iste performanse. Da bi takva handheld konzola imala istu snagu kao ps4 morala bi biti bar 2 puta skuplja.

    • RedEy3

      @tonchek, 11.03.2017 - 08:08

      Prijatelju, switch je predstavljena primarno kao konzola pa tek onda kao handheld. I što da ti kažem da postoje tableti u istom cijenovnom rangu koji imaju bolje prefomanse?

    • drazensi

      @Igor Belan, 09.03.2017 - 12:45

      Utoliko tragicnije sto igre u danasnje vrijeme imaju ocigledan pad frame-a i na konzolama. I to vecina zapravo AAA naslova. Zbog svog tog fokusa i lakse optimizacije za jednu konzolu za razliku od Pc-a. Zbog tog se djelomicno slazem s djelovima komentara nekih ovdje komentatora :). I na PS-u i na Xbox-u podosta igara ima frame drop. I to vise nego ocigledan i koji se nije popravio niti s nekoliko patcheva. I to ekskluzive. I ti problemi vecinom prolaze ispod radara (tehnicki) i samo se usput spominju. Ovdje se meni cini da vi toliko zelite ici protiv struje, da zelite biti drugaciji cisto da budete drugaciji i da budete jedni od rijetkih koji ce uzeti jednu manu i onda je stalno stavljati na prvo mjesto. Je li lose da jedna ekskluziva ima pad frame-a i nije savrsena na tehnickoj strani. Itekako. Ali nije ni jedna igra. Isto tako se Zelda mora gledati kroz oci da se vrti na Switchu. Ne izgleda ko igra izasla u 2017.? Nije takav ni hardware niti je fokus Nintenda ikad bio u grafickoj moci neke igre nego vise u zabavi. Zato tehnicki problemi uvijek trebaju biti spomenuti, ali po meni to nikad nebi trebalo umanjiti kvalitetu igre. Tehnicki problemi umanjuju malo iskustvo i znaju zivcirati, ali ako je sve ostalo vrhunski odradeno onda je igra vrhunska. Ne mora biti sad to tocno ova Zelda, nego i opcenito. Samo sto se kod ove Zelde sad to ocito najvise i potencira.

    • [CRO]Revan

      @PrydaCro, 09.03.2017 - 11:38

      Kad se o ukusima ne bi raspravljalo, svijet bi bio jako tiho mjesto. Što misliš, što mi ovdje radimo? “O ukusima se ne raspravlja” povlače osobe koje ne mogu adekvatno obraniti svoje mišljenje/stajalište.

      Slažem se da ovdje nema objektivnosti, što sam dolje ranije i napisao. :)

    • PrydaCro

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 12:32

      Problem je u tome sto ljudi kad se raspravljaju namecu jedni drugima misljenje i svatko misli da je u pravu. Ne volim se svrstavat u nikakve kampove niti tome slicno vec mene osobno jako zivcira kad pojedinci kazu da je igra ovakva ili onakva a nisu je ni probali a vec su sud dali. Svi znamo da Switch takav kakav je slab u odnosu na konkurenciju ali to ne znaci da je losa konzola ili sta vec. Retaji koju su u Sony kampu ili Microsoft ili Pc master rasa pa krenu srat po igri nije bitno o kojoj se radi a da nisu probali niti ce probat e to ne mogu razumit. Konstruktivan dialog ovdi vodit je tesko jer sljepoca i glupost pojedini gazi svaki imalo razuman komentar.

    • [CRO]Revan

      @PrydaCro, 09.03.2017 - 13:44

      Onda se držiš i komentiraš onim ljudima koji mogu konstruktivno argumentirati svoje mišljenje i postaviti protu-mišljenje bazirano na argumentima, a ne pukom “moj-tata-je-jači-od-tvog-tate” izljevu. 😉
      Vidi gore kako je meni korisnik black_out komentirao, svaka čast MHLBLSC-u. Ima nas svakakvih, “uzmi” ono što ti odgovara, druge pusti neka pišu i nek’ se vesele. Mene slijep fanboy stav ne vrijeđa. Netko si jednostavno ne može pomoći sliku protumačiti objektivno, što ga ne stvara manje vrijednom osobom, jedino manje vrijednim za komentiranje…

    • PrydaCro

      @[CRO]Revan, 09.03.2017 - 14:36

      Sve stoji sto si napisao slazem se :)

  • darijoman

    09.03.2017 - 00:15

    Pogledao sam video. Nije moj tip igre ali izgleda mi interesantno. Igra za razbibrigu :)

  • Smoolex

    09.03.2017 - 00:57

    Svijet imaju, malo se nabace sela tu i tamo okoliš se malo prilagodi, ubace pokemoni i evo igre.

    • Tony Ghost 1811

      @Smoolex, 09.03.2017 - 07:31

      Valjalo bi. Ali nintendo ima neku svoju viziju realnosti.

  • rokonja

    09.03.2017 - 06:44

    Prvo konzola je preskupa, jer nije bas konkurencija ps-u i xbox-u. Kada bi birarao rađe bi kupio ps. Ajd možda da se pričeka par mjeseci i prate recenzije pa odlučit za gejnerski tablet.

  • HCM2A

    09.03.2017 - 09:52

    problem je u rezoluciji….igore smanji rezoluciju u igri na 640×480…. onda ces imati fixnih 30fps

  • fpapac

    09.03.2017 - 09:55

    Pogledam video i slazem se sa njim i onda citam u komentarima kako se ljudi svadaju oko toga kako je ovo najbolja igra na svijetu i sto ja znam i pisu svakakve gluposti, pricekajte jos recenziju i vidimo sto zoran kaze. Oko 90 ce sigurno dobit ali ne i najbolju ocjenu, ovo jest odlicna igra ali ima svojih problema koji se vide na svakom koraku, jer su to grafika i opadanje frame-a, fanovi zelde mogu bit zadovoljni sto su dobili odlicnu igru, a i malo je preskupa igra ako pogledas da moras kupit konzolu za koju ne znas oce li bit dobrih igara. Koliko uopce kosta konzola sa ovom igrom?

    A i ovo nece nikada bit najbolja igra, neceee nikadaaaa

    • Zoran Žalac

      @fpapac, 09.03.2017 - 10:53

      Nemam ja veze s recenzijom ove igre, možda i bolje 😀

  • josipk

    09.03.2017 - 09:57

    ma po meni nije ni blizu najbolja igrica svih vremena ima i boljih kao npr the witcher 3,battlefield 1, itd

  • Czar

    09.03.2017 - 11:23

    Možda i je najbolja ali na Nintendu, multipkatformski sigurno ne.
    Zapravo, ne pada mi na pamet nijedna igra za koju bih mogao reći da je to vrh, tj. mogao bih ih na desetke staviti na prvo mjesto ali bi onda to prvo mjesto izgubilo svaki smisao…

  • MoGaming

    09.03.2017 - 14:46

    Izgleda dobro al bi bila bolja da je pravljena za drugu konzolu jer bi onda izgleda ozbiljnije a ne kao igra za djecu.Kad smo već na ovom da li ima ikakva informacija da će izać za druge platforme u budućnosti?

    • ShadowZer4o

      @MoGaming, 09.03.2017 - 14:56

      Igra za djecu? Po čemu to, znači art style nije okrenut stvarnom svijetu i to je odmah kategorizira da je igra za djecu? Oprosti ali to je debilan način za kategorizirat neku igru, koliko kod grafika bila dobra meni osobno se više sviđa stil s unique artom tipa gravity rush, bound, mario kart, killer 7… Tematika nekih od tih igara je različita ali dosta njih u nijednom slučaju nisu igre za djecu. Što se tiče zelda, onda je samo na nintendovim konzolama

    • MoGaming

      @ShadowZer4o, 09.03.2017 - 18:33

      Nisam ja rekao da art style je automatski dječiji,to je daleko od toga. Nego kad se hoda uokolo ima se osjećaj kao da je igra u kojoj ćeš skupljat samo neke novčiće.Igra nije to naravno ali daje takav osjecaj.

    • Tony Ghost 1811

      @MoGaming, 09.03.2017 - 15:01

      Ne. Nemoj se ni nadat. Ekskluziva za switch i wii u.

  • Mixa

    09.03.2017 - 15:13

    Da li je The Legend of Zelda: Breath of The Wild najbolja igra svih vremena? – Sigurno nije.
    Da li je jedna od najboljih ikada? – Rekao bih da jeste.
    Ima nesto u toj fransizi sto mi uvek izmami osmeh na lice. Kad god cujem The Legend of Zelda u meni krene da se luci velika kolicina endorfina i ja budem srecan u tom trenutku. 😀 Znam da zvuci ludo, ali je zaista tako. Zelda igre su stvarno nesto posebno, ali ja to ne mogu da objasnim. Da li je to zbog samog naziva igre, ili zbog toga sto je Zelda stalno u nevolji i Link mora da je spasava, ili zbog uvek sjajnog gameplay-a i hrpetine stvari koje se mogu raditi u igri, ili zbog atmosfere… Stvarno, ne znam zbog cega, ali svaka Zelda koju sam igrao do sada mi je izmamila osmeh i uzivao sam prelazeci je. Ne znam, ima nesto u toj Zeldi. :)

    • PrydaCro

      @Mixa, 09.03.2017 - 15:47

      Kao sto je jedan stvarno dobar youtuber rekao…zivio bi u tom svijetu…znaci njega je taj svijet toliko zaokupio bez obzira sto igra sa tehnicke strane nije nista posebno…na kraju krajeva gameplay, atmosfera ono nesto sto ti spominjes ne mos opisat…to je ono sto se trazi od jedne igre da te zaokupi satima a to se ne moze samo lijepom grafikom uciniti ili velicinom mape. Zato jedan No mans sky ima citav svemir a nista ili the order 1886 lijepa grafika a igre nigdi.

    • Mixa

      @PrydaCro, 09.03.2017 - 18:40

      Bas tako. Grafika tek dolazi na kraju. Igra mora da ima nesto vise od super grafike da bi bila odlicna.

    • vet

      @Mixa, 09.03.2017 - 23:14

      Ni priča. Sve se svodi na gameplay mehanike, okosnicu svake igre.

    • Mixa

      @vet, 10.03.2017 - 03:53

      Slazem se za gameplay, ali igra mora da ima i neku kvalitetnu pricu kako bi drzala igraca. Bez dobre price nema dobre igre. Ja barem tako mislim.

  • DzoniBro

    09.03.2017 - 18:22

    Ja ne znam sta je sa vama ljudi, prepucavate se ovde kao neka djeca. Ni zivot nije savrsen, pa tako ni igre ne mogu biti savrsene. Svaki serijal, svaka igra, svaka konzola ima svoje fanove, za koje je ovo ,,savrseno”, toliko su iscekivali da ni ne vide male nedostatke koji razdvajaju ovu igru od perfektnosti, tako isto imaju i GTA fanovi kojima nisu bitne neke stvari, pa i ne vide losu stranu. Ja volim Zeldu, svidja mi se ovaj ArtStyle, kada zelim da se opustim, bash mi prija. Ali sam takodje veliki ljubitelj Souls serijala, Witchera, Elder Scrolla, GTA, RDR-a, i svim igrica koje iole valjaju. Opustite se malo, i ne cepidlacite 😀 , svako ima svoje misljenje, i svoju omiljenu igricu 😀

  • Dragan[MKD]

    09.03.2017 - 19:59

    Ovo je postalo kao YT comment section, zaradi ovog ponajvise pratim vijesti i videa na portal a ne na YT( istina HCL ekipa je ostala uskratena za neki like ali sta je tu je), jer ovde se moze voditi neka pametna diskusija sa neki poznati korisnici, i vjerojatno svi su mogu zloziti oko subjektivnost u odlucivanje za vrjednost neke igre.

    • Tony Ghost 1811

      @Dragan[MKD], 09.03.2017 - 21:03

      Ja opet kad mogu uskocim na yt i udarim taj lajk. Slazem se, ovdje je sve puno normalnije. Dobro si napisao. Od yt sam pobjegao brze nego sto sam stigao.

  • Dksaro

    09.03.2017 - 22:52

    Igra izgleda stvarno predobro! Al za mene jedina igra koju nitendo ima je super mario bio i ostao a jos jedno sony i nitendo je velika glupost usporediti (po mom misjenju) bez uvrede

  • ihneacho

    10.03.2017 - 11:20

    Ova igra može biti odlična, ali ima naslova par koplja iznad, no treba se prodati nintendo switch i zelda pa se puno piše o tome.
    Jest pored witcher 3 i tlou da ovo bude goat, i najvaznije u ovom se ne može biti objektivan

  • RUBY5253

    10.03.2017 - 22:22

    Zelda je stara igra ali još uvijek ima zanimljiv gameplay.

  • Eldar Tutnić

    11.03.2017 - 11:01

    Po meni nema potrebe raspravljati o grafici jer se radi o posebnom dizajnu i umjetnickom stilu, koji se meni jako svidja. Gameplay mi je vrhunski kao i igra opcenito, zbog nje bih kupio Switch iako me pomalo ta konzola razocarala zbog ogranicenja. Jedini problem mi je cini se taj framerate.

  • BlueoVerse350

    11.03.2017 - 13:44

    Ne dirajte mi Half-Life 2, jer Gabe će se vratiti!

  • delko

    14.03.2017 - 13:58

    Najbolja ikad mozda nije, ali da je dobra – dobra je :)

  • Xpider

    14.03.2017 - 18:23

    a koja je igra prije 9 godina bila bolje ili ovako ocijenjena

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!