HCL.HR

Prekrasna igra retro duha – zaigrali smo Owlboy

Igor Belan 26.11.2016.   •   9 komentara


Ako se sa suzom nostalgičarkom u oku sjećate igranja na NES-u i Super Nintendu, Owlboy će vam sjesti k’o naručen! Ovaj prekrasni platformer djeluje kao da ima sve sastojke za sjajnu retro-modernu igru.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • Dragan[MKD]

    26.11.2016 - 20:06

    Sad igram neke stare igre iz NES i SNES ere na emulatoru na laptop jer nista drugo ne mogu podignut na njega lol… Igram trenutno Dragon Quest prve 6 igre mislim sta su bile, one japnske ne one dragon warrior ili kaj su se zvale u Americi, i jedan dragulj zvan Chrono Trigger i covjek bi se iznenadio koliko ti treba vremena da prodjes nesto sta je bilo nz eto 8 MB mozda. Metal Storm koja je jako slicna ovu igru, mozda mrvice zahtevnija na hard razini, nepravedno zapostavljena jer je izasla u pogresno vrjeme, Super Bike, Balderdash, Castelvania 4 bi izdvoio iz taj serijal jer imao je onaj Air Control gdje mozes da odredis gdje hoces da sljetis kad skocis, jako dobar soundtrack i super boss fightovi.

    • chupacabra1

      @Dragan[MKD], 26.11.2016 - 23:59

      Dragon Warrior 7 ako ga nisi odigrao, vjeruj mi. Valjda mozes pokrenuti i emulator za jedinicu

    • zeljo024

      @Dragan[MKD], 28.11.2016 - 23:27

      Moj drugar kada je pokrenuo Dragon Quest VII na Citra emulatoru za 3DS svisnuo od srece, pricali smo preko Vibera i za vreme razgovora on pokrene igru na emulatoru i samo kaze “cao druze cujemo se za nekih 45 dana” 😀

  • Mixa

    27.11.2016 - 00:08

    Konacno! 🙂 Pitao sam se da li ce biti recenzija ili barem neki video komentar Owlboy-a. Uveliko ga prelazim. Igra je sjajna! Ima odlicnu pricu, dosta humora, grafika i gameplay su odradjeni bas onako kako treba u retro 8-bit-nom stilu. 😀 Sve je na svom mestu i ostavila je bas sjajan utisak na mene jer obozavam ovakve igre. Sto se tice igara iz doba NES-a, Super Nintendo-a, Sega-e, a koje su slicne ovoj, izdvojio bih Duck Tales, Super Mario Bros 3, Super Mario World, Donkey Kong Country, Super Metroid, Darkwing Duck… Mogao bih jos dosta da ih nabrojim jer stvarno ima pregrst odlicnih platformera iz tog perioda. 😀

    • black_out

      @Mixa, 30.11.2016 - 18:30

      Ova igra, kao i mnoge koje si i sam naveo u svojem komentaru, više pripada 16, da ne kažem 24-bitnoj eri arkadnih strojeva. Pikseli su, kao i poligonalna grafika, poprilično širok pojam koji ima kako one rudimentarne, tako i one naprednije iteracije.

  • Darcoolio

    27.11.2016 - 00:52

    Prilika da se mi matoriji igrači prisetimo kakvo je uživanje bilo igrati ovakve igre, kao i mlađi da shvate da nije sve u nabudženim animacijama i grafici.
    Takođe, preporuka za Shovel Knigh ukoliko niste igrali.

  • l)oolvl

    27.11.2016 - 00:58

    a, bilo je super igrati ovakve igre na SNES-u i zbilja sam uživao u to vrijeme, ali koliko god se to danas činilo simpatično za neke naslove, nekako bih puno radije ovo volio igrati u prekrasnoj 3D grafici kakva danas postoji. A od legendarnih SNES igara mi prva na um pada Super Ghouls ‘n Ghosts, jedna od prvih koje sam igrao. bila je super teška, izdavač Capcom – dok su još izdavali kvalitetne naslove 😉

    • black_out

      @l)oolvl, 30.11.2016 - 18:27

      Ova igra je ljepša od većine sličnih 3D naslova.

  • Petar D

    27.11.2016 - 02:02

    Vidiš kad su svi igrali takve fenomenalne igre iz fotelja ja sam derao po onim videomašinama
    sa igrama tipa scramble, kung-fu, neke podmornice i naravno flipere, prva pc igra mi je bila Bumpy’s Arcade Fantasy/Bumpy a imao sam mislim 23,1 godinu i Raptor/ Raptor: Call of the Shadows i to je bilo to, vrh akcije. Žao mi je što su mi nazivi izbljedjeli ali ima nekoliko igri iz vremena spectrum zx-a i commodore 64 koje su me zabavljale. Sad sam spao na 4 sata tjedno igranja na PS3 a s time da 2 sata razmišljam što igrati, pa se odlučim na pregledavanje vaših uradaka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?