HCL.HR

Vlažnost će biti veliki neprijatelj u domaćoj igri SCUM

Zoran Žalac 05.01.2018.   •   12 komentara   •   Trailer


Projekt domaćeg tima Gamepires svakim novim videom obećava odvesti igre preživljavanja na novu razinu. Ovoga puta demonstrirali su nam kako će vlažnost utjecati na opremu i likove.

scum-voda

Voda, kiša i vlažnost stvari su o kojima u videoigrama obično ne razmišljamo previše. Najgora stvar koju vam voda u igrama može napraviti jest ugasiti vatru ili vas ugušiti. No, u domaćoj survival igri zvanoj SCUM, developeri su od vode i vlažnosti napravili pravog protivnika.

Naime, sva oprema u SCUM-u ima mogućnost močenja, odnosno karakteristiku vlažnosti, ovisno o materijalu i onome slojevima u kojima ju nosimo. Mokra i vodom natopljena oprema može rezultirati pothlađenosti vašeg lika, a u konačnici i fatalnim scenarijem, stoga ćemo morati dvaput razmisliti vrijedi li preplivati neku rijeku u igri ili je pametnije potražiti zaobilazni način za prelazak preko iste.

Komentari (12)

  • JADRO

    05.01.2018 - 16:44

    Konačno nešto novo i inovativno u ovom svijetu gaming-a!

    • phoda

      @JADRO, 05.01.2018 - 17:03

      Pa sumnjam jer mislim da je ocito zasto developeri ne ubacuju ovakve sitne detalje. Jer izaziva frustracije i zanimljivo je samo na papiru dok u stvarnosti vise steti gameplayu. Zanima me samo kako ce to izvest mozda uspiju to napravit na neki dobar nacin.

    • vet

      @phoda, 05.01.2018 - 19:53

      To je prema njihovim tvrdnjama punokrvni survival, a ne battle royale poput PUBG, tako da ne znam baš. Mnogi igrači cijene ovakve detalje, pogotovo oni koji nemaju namjeru igrati kao nekakvu akcijsku igru.

    • vet

      @vet, 05.01.2018 - 19:58

      Također, ovakvi detalji itekako postoje u RPG-ovima tipa D:OS2

    • phoda

      @vet, 06.01.2018 - 00:38

      Na pocetku sam mislio da je pubg jer se tako prezentirao ali zapravo je kombinacija rusta i pubga. Steti gameplayu u smislu da ide na uzu publiku a ne siroki spektar sto puno smanjuje popularnost igre (prvi primjer mi pada insurgency koji ide dosta realizmu a dosta publike vise uziva u codu).
      Dos2 ne mozes uopce usporedit sa ovime jer wet je status a ne veliki gameplay element

    • Mirek

      @phoda, 06.01.2018 - 02:47

      “kombinacija rusta i pubga” O Bože, tebi stvarno nije lako… Kakav PUBG, ovo nikakve veze s PUBG-jem nema, očito da ne znaš šta je PUBG. Info: SCUM je klasični DayZ na sterotidima, ako znaš šta je DayZ

    • Mirek

      @phoda, 06.01.2018 - 02:57

      “prvi primjer mi pada insurgency koji ide dosta realizmu a dosta publike vise uziva u codu” Opet krivo… Insurgency je odlična igra, problem u popularnosti je u tome što igra nema TEAM SWITCH nakon odigrane prve faze kako smo navikli u timskim pucačinama, što je u neku ruku ne pošteno prema timu koji je igrao napad, a nakon toga nema priliku igrat obranu… Sve sam reko, ali dodat ću da je od desetak modova igre osam (pokušaj inovativnosti, ali) totalna katastrofa, dok je CoD već godinama na standardnim deadmatch, team deadmatch i capture the flag modovima, sa TEAM SWITCH-om nakon prve faze (napada ili obrane).

    • phoda

      @Mirek, 06.01.2018 - 13:46

      ko je reko da nevalja igra? kazem da takve stvari suzavaju publiku i cine ju manje popularnom. i to sto si reko nije blizu istine. kog briga za team switch? scum je battle royale dayz. slican tarkovu. ne znam sta je tu toliko glupo sta sam reko

    • AceRimmer

      @phoda, 05.01.2018 - 20:03

      Meni djeluje zanimljivo. Slozene igre koje je potrebno dobro naučiti i proučiti daju ti osjećaj uspjeha i smisao u zivotu kada ih napokon savladas, a to je dobro za one kojima uspjeh i smisao trenutno kronično nedostaju 🙁

    • phoda

      @AceRimmer, 05.01.2018 - 23:34

      Thats some dark shit

  • Marigam_

    05.01.2018 - 18:04

    Posto su developeri s naseg prostora nebi me cudilo da dodaju da te moze propuh (promaja) ubit 🙂

    • ProFencer

      @Marigam_, 05.01.2018 - 18:34

      Bas sam to htio napisati 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?