HCL.HR

Watch Dogs 2: pogledajte kako ekspertno završavamo jednu misiju

Igor Belan 14.11.2016.   •   30 komentara


Watch Dogs 2 izlazi sutra, a mi vam donosimo još jedan video komentar s gameplayom snimljenim prije mjesec dana na posebnom Watch Dogs 2 press eventu u Parizu. Pogledajte jednu cijelu misiju riješenu bez greške na stealth način.

Sutra nam Watch Dogs 2 stiže u ruke, no budući da samo ga već igrali i snimali prije mjesec dana u Parizu, pripremili smo još jedan gameplay video. Za razliku od prvog videa u kojem smo se čisto glupirali po otvorenom svijetu virtualnog San Francisa, u ovom videu pokazujemo kako izgleda jedan savršen, stealth prolaz kroz jednu od misija u igri.

Ovo je snimano na PlayStation 4 konzoli, a video je nekoliko pute kompresiran prije nego je došao do YouTubea pa imajte to na umu prije nego se bacite na osuđivanje grafike. Uskoro stižu i moji direktniji video komentari konačne verzije igre, možda čak i u izdanju za PS4 Pro.

Kako vam se čini WD2? Planirate kupiti?

Označeno sa:

Komentari (30)

  • chupacabra1

    15.11.2016 - 02:58

    Prvi Watch Dogs je meni osobno najveće razočaranje na četvorci i jedno od najvećih uopće otkad sam prvi put upalio C64 tamo negdje davno. Stvarno mi nije jasno kako je pokupio sve one nagrade, a nadao sam se da će drugi biti bolji, ali avaj. Ponovo okretanje nekih virtualnih kazaljki kao “hakiranje”, a i totalno je jadan onaj ulaz u zgradu. Od svih vrhunskih opcija na raspolaganju oni ti omoguće da security otvori vrata i da je zadavis zicom usred bijela dana pred svjedocima i nikom ništa, a šlag na tortu je lik koji to posmatra blago iznenađen, kao da je očekivao kišu, a nije ni oblačno pa se sad lagano mršti i prisjeća je li to ipak možda bila prognoza za sutra. Neprijateljski AI mi izgleda kao da im ne bih povjerio olovku da se ne ubodu u oko, a glavni lik mi je totalno antipatičan. Stvarno nisam neki hejter, samo pišem ono što mi se čini da vidim, a i ne pomaže im gorak okus koji je ostavio prethodnik. Dat ću WD2 šansu kao i svemu ostalom, ali… skeptičan sam

    • trulex

      @chupacabra1, 15.11.2016 - 04:10

      Odlično si napisao svaka ti je na mjestu. U ovome WD valja samo to što je sunčana atmosfera, a sve ostalo je downgrade. Pa prosli dio ima bolju grafiku, sjetite se samo kad kiša padne pa jbt premoćno.

      Ovde je glavni problem što francuzi namjerno nameću LGBT, gledo sam danas na ign lik igra i odma na pocetku igre zastava pedera se vijori. Lik go u gaćama rozim. Jbm ti sunce pa kad se sjetim CJ face i ovok pederolikog lika muka mi odma.

    • Igor Belan

      @trulex, 15.11.2016 - 09:13

      Na stranu zadrt dio tvog komentara (molim te ne piši takve gluposti više), grafika je ovdje bolja nego u jedini – u to doslovno nema sumnje – u svakom aspektu je grafika pomaknuta toliko koliko je i očekivano za ovakav nastavak koji dolazi relativno blizu prethodnika. Osim toga, shvaćaš da si napisao “SVE OSTALO JE DOWNGRADE”? Mislim, jasno ti je da su to tvoje riječi, jelda? Jer kako stari, kako? 🙂 Kako možeš uopće napisat tako nešto? Stvarno, trulex, kontroliraj se čovječe jer uništavaš potencijal dobre rasprave.

    • trulex

      @Igor Belan, 15.11.2016 - 21:11

      Igore ti bi najviše volio da mi svi hvalimo tvoje sponzorirane igre jer tebi tako najbolje paše. Pa burazeru pusti malo demokraciju na djelo, svako ima pravo reć svoje mišljenje. Svako nađe kukolja u žitu.

    • Igor Belan

      @trulex, 15.11.2016 - 22:59

      Da pa naravno, braniš sebe napadom na mene i HCL-a, tko bi rekao 🙂 – super taktika trulex :)) A daj čovječe sto godina si tu i baš smo nedavno pričali o tvojim turbo-besmislenim komentarima pa si rekao nešto u smislu da ćeš prestat. Ali ništa od toga očito? :/ Evo, ajde, kad već raspravljamo – evo ti prilika da objasniš taj svoj komentar kad već stojiš iza njega i tvrdiš da je to “tvoje mišljenje” (ne možeš se uvijek izvlačiti na “demokraciju” i “moje mišljenje”). Pa evo, objasni mi iz te svoje perspektive kako je ovo što si napisao točno: “U ovome WD valja samo to što je sunčana atmosfera, a sve ostalo je downgrade.” Ništa u dvojci nije bolje, nego je doslovno “downgrade” u odnosu na jedinicu? Osim “sunčane atmosfere”?

    • trulex

      @Igor Belan, 16.11.2016 - 02:12

      Igore :P. Bio sam sastavio odgovor, a što mi treba prepiranje sa tobom i tvojim biznisom? Uživaj.

    • Artyom

      @trulex, 15.11.2016 - 19:13

      Svaka čast na komentaru, slažem se. Pogotovo sa drugim dijelom komentara.

    • Igor Belan

      @chupacabra1, 15.11.2016 - 09:27

      Gle, u svakoj open-world igri događaju se takve nepravilnosti i ako imaš mozak namješten na “skeptično” prije gledanja ovakvih videa, gledat ćeš ga ovako kako si i napisao komentar. Mislim, što si očekivao od hakiranja? 🙂 Kako bi ti to izveo? Dobro, ti nisi profesionalni game designer – pa znaš li za bilo koju drugu igru u povijesti svijeta u kojoj su profesionalni dizajneri igara stvorili mini-igru koja odaje dojam hakiranja, a koja bi po tebi bila prikladnija ovdje za Watch Dogs 2? Možda nisi ni svjestan, ali pročitaj si komentar opet – od svega što si mogao vidjeti u ovom videu ti si se fokusirao SAMO i isključivo na neke sitnice koje ne djeluju savršeno i odlučio ih istaknuti na razinu velikih problema. Evo, primjerice, po ovom videu i po pitanju AI-a možeš samo zaključiti da je to isti AI kakav već viđamo pet godina u open-world igrama, ništa više (navedi open-world igru s vidno boljim AI-om). Ti si doduše odlučio napisati da je AI baš KATASTROFA iz nekog razloga 🙂 Isto je i po pitanju “totalno jadan ulaz u zgradu” dijela komentara. Znaš i sam da se takve stvari u praktički svim igrama događaju, a i nisi se osvrnuo na tri ostala pokušaja ulaska u zgradu koji predstavljaju mehanike kakve u drugim igrama nećeš naći, pogotovo ne u open-world igrama. Mislim, nemoj shvatiti da te ja sada napadam ili nešto – samo malo analiziram tvoj komentar u nadi da ćeš uvidjeti da je pretjerano negativan bez pravog razloga. Jedini dio koji mogu razumjeti (iako se ne slažem s njime) je to da ti je glavni lik antipatičan – to totalno ima smisla, neće svima lik sjesti.

    • baDarmageddoN

      @Igor Belan, 15.11.2016 - 12:32

      Igore…Sve stoji ali pogledaj Quadrilateral cowboy. Da jedan ubisoft ne može tako simpatično hakiranje napraviti me ne može nitko uvjeriti. Puno, ma miljama bliže st arnom hakiranju…barem neke komande upisuješ. A grafika je mrvicu bolja makar opet…Ubisoft je sinonim za sivilo mapa. Zato se ne vidi neka velika razlika…teksture su im u odnosu na druge studije klasu ispod.

    • Igor Belan

      @baDarmageddoN, 15.11.2016 - 12:42

      Pa Quadrilateral cowboy je PC ekskluziva, k tome i puzzle igra prije svega koja si može dopustiti takvu sporu dinamiku gameplaya. A WD2 je i konzolaška igra uz PC verziju, pa kako ti zamišljaš da će ekipa na konzolama (gdje će se najviše primjeraka Watch Dogsa 2 prodati) unositi komande za hakiranje bez tipkovnice? 🙂 Mislim, morate prije komentiranja uvidjeti da je Ubisoft ipak razmišljao o tome kako da izvedu sve elemente gameplaya, pa tako i hakiranje, da budu zabavni za igrati, a opet na neki način pogodni za tematiku kojom se igra bavi.

    • baDarmageddoN

      @Igor Belan, 15.11.2016 - 15:22

      Ma, dobro… Ono, nebitna stvar. Shvaćam te ja ali da nisu mogli nešto sličnije stvarnosti napraviti je ono… malo teže da se uvjerim makar si uvjerljiv, hahaha. A ovakvo hakiranje imam na mobitelu i zove se Plumber. Vrlo egzotična igra 😛

    • RapthorPechina

      @baDarmageddoN, 15.11.2016 - 12:50

      Ma sve je to skupa daleko nautičkim miljama od stvarnog . Sad je samo pitanje kako komu ta apstrakcija paše. Kažu da je igra izmjenila dosta boje . Iz trailera je sve to teško razaznati. Vidjet ćemo kako igra izgleda u stvarnom gameplayu

    • baDarmageddoN

      @RapthorPechina, 15.11.2016 - 15:23

      Ne vjerujem dok ne vidim a i onda ću biti skeptičan. Stvarno mi Ubisoft kaska u bojama i teksturama i općenito sjaju materijala u odnosu an druge studije njihove razine.

    • Tomina

      @baDarmageddoN, 15.11.2016 - 23:06

      Jest, Ubisoft i dalje gubi utrku sa malo boljim grafičkim dizajnom što se tiče ostalih kompanija, tipa Rockstar itd – ali hej, ipak je to veliki open world, a i nemože igra biti sivilo u par boja kao BF1 što se prezentira ljepotom. Meni i dan danas jedan The Vanishing of Ethan Carter prezentira grafičku ljepotu, a rađen u starom UE enginu.

    • baDarmageddoN

      @Tomina, 16.11.2016 - 09:23

      Teksture su ono što mene pogađa. Ako metal nije metal, beton nije beton a pločice nisu pločice onda se nemaju što hvaliti grafikom. Jedan Uncharted 4 te stvari ima toliko dobro napravljeno… Kad dođem doma uploadat ću da vidiš što mislim.

    • chupacabra1

      @Igor Belan, 16.11.2016 - 02:56

      Stvarno nisam krenuo skeptičan u gledanje, nego sam pomislio ‘ajde da vidim kako izgleda i nadao sam se da ću vidjeti nešto bolje od onoga što pamtim. A pamtim da sam ps4 kupio na brodu u Americi i pošto tada nisam imao puno kontakta s vanjskim svijetom (uključujući net) uzeo sam s konzolom i WD. Sljedećih mjesec i pol dana nisam imao vremena za kopno osim na Kajmanskim otocima i sličnim destinacijama koje u blizini luke imaju samo barove i plaže, pa smo WD i ja zapeli jedan s drugim poprilicno dugo. Iskreno, ne mrzim pojedine igre, filmove itd., mislim da to nema smisla. Nek igra svatko sta mu je drago. Ali prvi WD je jedina igra koja mi je izazivala mučninu kad sam je palio, a palio sam je samo zato da nešto igram. Ovo što pitaš, stvarno ne znam, ali nije mi bio cilj da uspoređujem s ostalima, samo očekujem više od nečega sto je toliko hvaljeno, to je sve. Istina da je na kraju ispalo negativno, ali htio sam napisati i nešto pozitivno bas o tim načinima ulaza u zgradu, samo kako? Super ideja, ali reci mi, zar te ne smeta da trckaras ispred zgrade pune naoružanih ljudi dok je sunce u zenitu, a ti ispred svjedoka nasred prolaza vitlaš gadgete u ventilaciju i to se nikog ne tiče? Osobno mi to uništi doživljaj. AI – znam da su svuda na razini negdje između izlaska iz oceana i prvog penjanja na stablo. Baš zato treba kritizirati studije, pogotovo velike, koji imaju sredstava da konačno naprave nešto bolje. Da sam recenzent, od 100 bodova oduzeo bih 5 za ovakav AI. Ne shvaćam ništa kao napad, uvijek mi je drago popričati o nekoj igri, čak i ne mislim da sam nužno u pravu. Ti vjerojatno imaš i bolji uvid u igru posto si je igrao, ja sam vidio samo jedan i pol video. Prenegativno? Lako moguće, jer mi se vratila mučnina kad sam vidio neke stvari ponovo. Stvarno mi nije cilj da zivciram nekoga kome se sviđa i vjerovao ili ne, zaigrat cu je i nakon svega što kažem, čisto da vidim iz prve ruke kakva je. I ako se pokaže da sam bio u krivu, posut cu se pepelom da vasceo HCL vidi 🙂

    • l)oolvl

      @chupacabra1, 16.11.2016 - 17:00

      meni je puno bolje i zabavnije pomalo “mutav” AI poput toga što opisuješ na ulazu (recimo ja tu nisam vidio ništa dramatično), nego npr. u GTA 5 gdje čim dođeš nekome u dvorište ili u osobni prostor, odmah zovu murju na tebe… tu ne vidim nikakve zabave i čak me i živcira. Ak igram igru onda ne želim da se trudi biti maksimalno slična stvarnom svijetu.

    • chupacabra1

      @l)oolvl, 16.11.2016 - 18:16

      Istina, to je i do pojedinca, tko sta preferira. Mozda ja to previse gledam s aspekta nekakve realnosti, u ovakvoj igri mi je to jako bitno. Gta je gta, od njega se i ne ocekuje realnost nego nadrealno ludilo, sto i isporucuje bez greske. Ocijenit cu je kad zaigram, nema druge

  • ivan21

    15.11.2016 - 12:02

    WD2 izgleda mi zanimljivo,ima bolju lokaciju kao silicon valley,palo alto,Aiden mi je bio dobar lik ali WD 2 ima izdvojio bi samo Marcusa i Wrench-a,Ubisoft nije zaboravio Aidena
    evo mali 🙂 Easter Egg Aiden

  • drazensi

    15.11.2016 - 12:02

    Mislio kupiti igru. Recenzenti su uglavnom podijeljeni podosta. Neki je hvale na sva usta, drugi bas i ne. Mnogi bi rekli odnos placenih recenzija naspram onih koje to nisu. Ne vjerujem u to i iskreno ni Mafiu mi nisu losi review-i pokvarili. Problem ovdje je sto mi grad izgleda kao grad duhova. Doslovno se na ulicama ne dogada nista. Voznja mi izgleda mlitavo. Kao i sam sustav borbe. U zadnje vrijeme jedinim recenzijama kojim vjerujem je od Karaka, iiti ACG kanal na youtube-u. Mislim da ne postoji jos recenzija s kojom se nisam slozio od igara koje sam igrao. Tako da cu malo pricekati dok ovome ne padne cijena, jer po videnom ne vrijedi pune cijene.

    • drazensi

      @drazensi, 15.11.2016 - 12:05

      I da, najveci problem. Izgleda da je za konzole lose optimizirana s podosta frame drop-a, cak i na ps4 pro. A kako ce to izgledi onda za pc kad stigne..

    • baDarmageddoN

      @drazensi, 15.11.2016 - 12:36

      A kako bi izgledalo? Padovi frejma kao da te netko baci sa Himalaje na dno Marijanske brazde…više puta u minuti.

    • Igor Belan

      @drazensi, 15.11.2016 - 12:49

      E i btw, koliko sam vidio do sada, igra je stabilna na PS4 konzoli, padovi frejmova se zapravo događaju samo na PS4 Pro verziji koja se vrti u 1800p rezoluciji. To će vjerojatno izgladiti s vremenom – tek je izašla Pro konzola pa ima i smisla da nisu baš dobro pogodili optimizaciju u prvom pokušaju izrade igre za tu konzolu.

    • RapthorPechina

      @drazensi, 15.11.2016 - 12:54

      Na ps4 je 30 fps lock s sitnim frame pacing problemom. Na ps4 pro je u 1800p s checkerboardom (koja je trebala biti u 1440p) i zato su tamo fps dropovi. Ne razumijem ih baš da toliko pojačaju rezoluciju i onda se igra lošije izvodi nego na običnom ps4

    • Igor Belan

      @drazensi, 15.11.2016 - 12:47

      Recenzenti nisu baš podijeljeni – to bi značilo da igra ima podijeljene ili “mixed reviews”, što nije baš istina. Na Metacriticu je trenutni score 85/100, što spada pod kategoriju “recenzenti se slažu da je igra dobra”. Doduše, to su rane recenzije i mislim da će tek neke kasnije recenzije ispričati pravu priču, ali za sada – većinski pozitivni dojmovi. Ja danas krećem igrati pa složim kakav početni video komentar – upravo nam stigla igra.

    • ivan21

      @Igor Belan, 15.11.2016 - 13:03

      Kada možemo oćekivati video danas,sutra? 🙂

    • Igor Belan

      @ivan21, 15.11.2016 - 13:13

      A čuj, imam brdo posla, ali za WD2 video će se naći vremena još danas – nadam se da će i internet poslužiti da to i uploadam danas 🙂

    • drazensi

      @Igor Belan, 15.11.2016 - 23:07

      Nikad ne gledam Metacritic da bih vidio ocjenu igre. Pogledam par recenzija ljudi kojima vjerujem. Za sad su oni podijeljeni i ima dosta negativnosti. Kazu da jeste napredak naspram jedinice, no voznja je i dalje losa kao i dio akcijskih mehanika i zapravo preprazan i nikako ispunjen grad. Samo ocrtavanje grada je odlicno, ali su ulice pune duhova.

  • zorinho20_hr

    15.11.2016 - 13:07

    Možda kupim jednom na nekom popustu.

  • delight353

    15.11.2016 - 15:47

    Cekat cu popust. Jedinica mi je bila sljuka, pa sam oprezan. Bas me zanima vasa recenzija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?