HCL.HR

Zaigrali smo Battleborn, pucačinu sa smislom za humor iz Gearboxa

Igor Belan 17.04.2016.   •   19 komentara


Probali smo novu pucačinu tvoraca Borderlandsa, porazili ogromnog bossa i popričali o svemu što obećava donijeti na tržište kada izađe u 5. mjesecu.

Battleborn obećava mnogo toga. Singleplayer koji se može odigrati i kooperativno s prijateljima, brdo heroja na izbor koji mijenjaju iskustvo igranja svaki put kad igrate, kao i robusan multiplayer mod dizajniran da vas zadrži uz igru ne satima ili mjesecima, već potencijalno i godinama.

Upravo multiplayer komponenta Battlebornea, koja uspješno miješa MOBA koncept s FPS napucavanjem, glavna je privlačnost za mnoge igrače. Gearbox i 2K Games stoga su posebno isticali upravo multiplayer na promotivnim materijalima, što je donekle dovelo do toga da ljudi pomisle kako se radi samo o tome – nekakvoj mješavini LoL-a i Borderlandsa. S malo smisla za humor između. Neki su zbog cel shading grafike pomislili da se radi o kopiji Overwatcha, no to je još dalje od istine. Istina je da Battleborn ne kopira nikoga – ovo je potpuno jedinstvena igra koja nije ni MOBA, a ponekad ni prava pucačina. Izaberete li takvog heroja, može postati FPM (Frist Person Mačevanje).

Nedavno sam zaigrao otvorenu betu Battlebornea, proveo par sati u multiplayeru i uvidio da je tamo sitaucija dosta zabavna, ali i previše komplicirana i luda da bi vam sve to pokazao u 20-ak minuta dok u isto vrijeme komentiram što se događa. Taj meč bi bio izgubljen. Zamislite da vam netko na primjeru jednog heroja i jednog kratkog meča pokuša objasniti League of Legends ili Dotu. Shvatili biste vi što se otprilike događa, ali mislili biste da je to to – ne biste ni razmišljali koliko je igra drugačija kada u meč uđete s nekim od 25 drugih heroja.

Stoga, umjesto da vam pokažem multiplayer koji je ionako najrazvikanija komponenta igre, danas vam želim pokazati malo singleplayera. Čisto da ne zaboravite da ga igra ima. Story mode ima priču, ima likove i ima cutscene, možete zaigrati samostalno ili kooperativno s prijateljima, a baš kao i u Borderlandsu upravo u co-opu leži najbolja zabava. No kao što ćete vidjeti u videu – nije dosadno ni kad ste sami.

Ako vam se sviđa Battleborne, samo kliknite ovdje i prednaručite igru u Sancta Domenici da prođete jeftinije. Ako sada prednaručite, igra će vam doći na kućna vrata na sam dan izlaska u 5. mjesecu, a možete je i platiti do 24 rate bez kamata pa će vas koštati oko 20kn mjesečno.

Komentari (19)

  • LordHezi

    17.04.2016 - 17:34

    Jao, kako smo prehlađeni 😀

    • Igor Belan

      @LordHezi, 17.04.2016 - 19:53

      Kažeš, zvučim nazalno? 🙂 Jer baš me prije kojih tjedan dana prošla prehlada – sad bih trebao zvučati normalno. Trebao :/

  • DonMate

    17.04.2016 - 18:16

    Viđah ovu igru često u vijestima i uvijek zaboravim vidjeti o čemu se radi. Sad me stvarno zanima 🙂

  • Wachtmeister

    17.04.2016 - 19:13

    Umjesto da se potrude napraviti igru što realističnijom pucačinom, prave jebena sranja za djecu od 10 godina

    😉

    • Igor Belan

      @Wachtmeister, 17.04.2016 - 19:46

      Uh, ne baš – ovo je daleko kompliciranje od onoga što tipično igraju djeca. Pogotovo u multiplayeru. Ovo je doslovno u svakom aspektu igra za iskusnije gamere.

    • jezda

      @Wachtmeister, 17.04.2016 - 22:41

      imas hrpetine developera koji rade “realisticne” pucacine, ovo nije jedna od tih. To je kao da od developera Elite Dangerous trazis da umjesto elite naprave simulaciju space shuttlea

    • Alum

      @Wachtmeister, 18.04.2016 - 04:11

      Slažem se. Ovo mi djeluje ne samo djetinjasto, kao lol i dota, već kako je Igor rekao pre šareno i frenetično. Bre brzo mi nekako. Doom daleko bolji!

    • Igor Belan

      @Alum, 18.04.2016 - 12:53

      Nisam rekao da je pre šareno 🙂 Šareno je, ali nije to nužno loše. I nema ništa nužno “djetinjasto” u tome. Ovo je svakako kompleksnija igra od jednog Dooma koji je sasvim obična pucačina. Nema ništa loše u tome da je Doom tipični FPS, samo kažem – ovo je po pitanju širine gameplay mogućnosti daleko kompleksnija igra i nije za djecu, ni približno. Djeca bi se u Battleborneu poprilično brzo izgubila 🙂

    • Alum

      @Igor Belan, 18.04.2016 - 19:14

      Ok, vjerovatno. Samo da znaš probao sam betu Dooma i bio toliko oduševljen i stvarno si bio u pravu kada si rekao da nije problem sa joystickom 🙂 Jebeno zabavno! Proveo sam 2 sata poslije ponoći igrajući na XB1. Inače sam loš u pucačinama, no vidim da mi možda nekako i bolje ide na konzolama. Do čega je to? Jer su i drugi igrači ograničeni na joystick? Meni je sjelo nakon par rundi kao med u mlijeko 🙂 I hvala ti na vijestima i svemu, propustio bi betu inače. Kupujem igru sigurno. Jako mi se sviđa i narrator/announcer, ti si rekao da nije nešto baš dobar. Al meni daj baš dojam nabrijanosti 🙂 Super igra, fakat 🙂 Mislim, Battleborne izgleda dobro, ali volim više “krvavije” i ovako ozbiljnije stvari. Mislim, da su killsevi fakat killsevi di se vidi i krv i sve. Nisam krvoločan, ali ipak, privlače me takve igre. I hvala ti na preporuci za Doom. Ide na preorder. Samo pitanje ako mi možeš odgovoriti. Da li mi level 7 iz bete se prenosi na kompletnu igru kada kupim? Ili moram sve isponova? Nije da sam potrošio 100 sati, ali ipak bi volio nastaviti gdje sam stao. Pozdrav Igore 🙂

    • closingtime

      @Wachtmeister, 18.04.2016 - 13:30

      Slažem se, trebali su novi Brothers in Arms napravit

    • Elemiter

      @Wachtmeister, 18.04.2016 - 20:13

      Treba nekada imati i malo duhovitije igre, ne mora sve biti realistično

  • Elemiter

    17.04.2016 - 19:14

    Nema puno igara koje nude plaćanje na rate, ovi developeri su okret od 180° od EA-a 😀

    • Negan

      @Elemiter, 17.04.2016 - 22:52

      Placas trgovini u pitanju, developer ce ionako dobit pare.

  • JogurtNinja

    17.04.2016 - 19:51

    jao, jedva cekam vidit svoju prvu placu kako polagano se ratapa… ipek je 2K jedna od najboljih studija (*stravsveni bioshock i borderlands player*)

  • gamer90ih

    17.04.2016 - 21:23

    Treba cijeniti igre koje imaju smisla za humor.

  • departed1983

    18.04.2016 - 15:48

    A ne znam, kaze Igor da igra nije kao Borderlands a meni ovaj SP izgleda identicno kao Borderlands samo 10 puta manje zabavno. Za MP ne znam. Vidio sam da nije klasicna pucacina u MP ali meni je nesto kresalo kad izaberem heroja pa mi je bilo mrsko guglati fix i izbriso sam igru 😀

  • Filipx81

    18.04.2016 - 18:37

    fora igra ali ne izgleda bas dobro ali vjerujem da je dobra nije mi jasno zasto je 49,90 eura na steamu

  • don5pro

    19.04.2016 - 23:05

    Izgleda stvarno dobro znajući gearbox ovo bi moglo biti jako dobro:)

  • goldfinger

    20.04.2016 - 19:32

    Ovo mi jednostavno izgleda loše…Miljama je to od Borderlands-a,koliko mi se čini…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?