HCL.HR

Američki student ispunio je svoj san i pomogao stvoriti čaroliju nove Zelde

Juraj Bevandić 19.03.2017.   •   3 komentara


U odjavnoj špici nove Zelde pojavilo se ime jednog Amerikanca koji je davne 2007. na forumima pisao o svom snu izrade igara za Nintendo u Japanu i tražio pomoć oko preseljenja i učenja jezika.

Amerikanac Zelda

Treba li vam malo inspiracije za nadolazeći radni ili školski tjedan pažljivo pročitajte ovu priču u kojoj je jedan američki student ispunio ono o čemu su mnogi od nas, baš poput i njega, sanjali kao klinci. Reddit korisnik Tizzefix jučer je objavio post o imenu Amerikanca u odjavnoj špici Zelde: Breath of the Wild, što je odmah izgledalo malo neuobičajeno.

Krenula je internetska pretraga i ubrzo je pronađen formuski post na TranslatorsCafe.com iz davne 2007. kada je mladi Corey Bunnell tek završio srednju školu i pola maturantske godine proveo na razmjeni u Japanu. Objasnio je da mu je životni san raditi u Japanu za Nintendo te je tražio savjete kako naučiti jezik i preseliti u Japan što prije.

Njegovom uspjehu u tom naumu svjedoči priloženi video japanskog sveučilišta Ritsumeikan u kojem Corey opisuje svoje iskustvo kao novi i strani student u Japanu. U tom videu još uvijek priča o svom snu izrade igre u kojoj cijeli svijet može uživati, a danas se nalazi među programerima zaslužnim za stvaranje divljih životinja u novoj Zeldi.

Komentari (3)

  • l)oolvl

    19.03.2017 - 17:14

    svaka čast dečku, ispunio si je životni san

  • Virty

    19.03.2017 - 22:19

    GZ m8!

  • brlja

    20.03.2017 - 16:52

    Bio je to i moj san taman negdje onda 2007e, evo me sad s faksom na minimalcu, a ne da nisam naucio japasnki nego ne znam vise ni engleski…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?