HCL.HR

Aprilili gaming industrije 2015.

Zoran Žalac 01.04.2015.   •   5 komentara


Kao i obično, u industriji videoigara i popratnih tehnoloških uređaja za igranje za 1. april mogle su se čuti neke od najkreativnije osmišljenih laži.

Prošle godine za 1. travanj toliko smo zavarali neke od vas da nam se to odbilo o glavu kad su nas zatrpali upiti kako to da GTA 5 za PC izlazi 31. travnja kad tog datuma nema u kalendaru. Zato smo ove godine ostali profesionalni i strogo ozbiljni jer s nama nema šale. To, a i imali smo pametnijeg posla iskreno rečeno. Neće se novi sadržaji napisati i snimiti sami od sebe dok mi smišljamo podle laži.

Međutim, u svijetu videoigara za 1. april uvijek je veselo i neke od najgenijalnijih „vijesti“ koje čujemo u čitavoj godini dogode se upravo na taj dan. Stoga vam prenosim probranu kolekciju šala i laži koje su obilježile „aprilili“ gaming industrije u 2015.

O Pac-manu na Google kartama pisali smo vam jučer, ali definitivno vrijedi još jednom skrenuti pozornost na to.

Posebno simpatičan i „uvjerljiv“ bio nam je Sonyjev PlayStation Flow uređaj za kontroliranje likova plivanjem. Premda je ovako nešto urnebesno, zapravo i nije daleko od kojekakvih dodataka koje se za konzole tijekom godina pokušavalo progurati.

Kad smo već kod hardvera, sjećate se kuglica kod mehaničkih miševa? Naravno da bi netko u „retro je in“ duhu mogao vratiti ono što danas vjerojatno nikome ne fali.

Igrači koji su danas zaigrali Dying Light počašćeni su supermoćima uz koje mlataranje zombija dobiva sasvim novu dimenziju. Od ovoga bi se komotno dala napraviti spin-off igra, ali pssst – nemojte da to Techland čuje.

Rovio je nakon značajnog pada prihoda barem za 1. travanj odlučio osmisliti novi smjer svojih bijesnih ptičica. Nakon što su poharale mobilne platforme, Agri Birds ptičice odlučile su se našaliti s igrama na platformi društvenih mreža.

Premda bi više odgovarao za Noć vještica, trailer za Zombie Army THRILLogy donosi rasplesanog zombi Hitlera. Što reći, kakvu posluku porati…

Blizzard se dobrano našalio s igračima koji vole psovati uz Hearthstone (realno, tko ne?). Novonajavljeni sustav glasovnog prevoditelja, čini se, ima manjih problema s vokabularom.

Šlag na kraju je prvi ikada Steam Machine koji zapravo radi na paru. Ovaj genijalni parni stroj osmislila je ekipa s online trgovine ThinkGeek, a da uistinu postoji sigurno bi im stvarao brdo para. Kužite? Jer je parni stroj!

Komentari (5)

  • goldfinger

    01.04.2015 - 20:11

    Hahaha….Adolf & yombiji su najjači,a odma iza njih PS Flow…Petarda!

  • cakebomb

    01.04.2015 - 20:33

    Tko bi rekao da adolf tako dobro pleše

  • gamer 192837465

    01.04.2015 - 20:45

    šta reći kakvu posluku porati… onaj lik je zakon ROFL

  • AngelPb

    01.04.2015 - 22:13

    Najjaca fora je sa Curse voiceom ..
    "What the..?? That's not what i said!!" LOL

  • Gamer111lule

    05.04.2015 - 15:51

    Bilo bi odlicno da naprave nesto poput PS Flow-a ali da nije samo za plivanje,nego i da mozes da igras igre poput atletike(dok trcis napolju igras i igru ujedno)i slicnih,ali naravno da naocare stoje samo na jednom oku da ne bismo zavrsili zalepljeni za banderu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?