HCL.HR

Ark: Survival Evolved donosi dinosaure za jahanje

Zoran Žalac 12.05.2015.   •   7 komentara


Nakon preživljavanja u divljini, post-apokalipsi, zombi-apokalipsi i mnogim drugim neprijateljskim uvjetima, došao je red na preživljavanje u otvorenom svijetu s dinosaurima.

„Dinosaurski serijali“ Turok i Dino Crisis dio su prošlosti, no kako su dinosauri ponovo „in“ u filmskom svijetu, tako je sada prava prilika za igru kao što je Ark: Survival Evolved. Riječ je o još jednoj simulaciji preživljavanja u otvorenom svijetu gdje vam početni scenarij ne ide na ruku – goli ste, sami, gladni ste i hladno vam je. Oh, i da, ako se ne smrznete ili ne umrete od gladi, pojest će vas dinosauri ili neke druge izumrle vrste.

Međutim, za razliku od svih dosadašnjih igara preživljavanja, Ark donosi interesantnu prekretnicu u tome što svoje neprijatelje možete i pripitomiti. Dinosaure ćemo tako u ovoj igri moći koristiti kao prijevoz, čime je Ark u suštini Grand Theft Dinosaurus. Vrijedi ipak napomenuti kako ova ideja nije sasvim nova jer je prošle godine isto obećavao sličan projekt Stomping Lands, ali je on ubrzo postao jedna od prvih Early Access igara koja je uklonjena sa Steama.

Kao što možete vidjeti iz gornjeg trailera, radi se tu o prilično ambicioznom projektu – tim više što najavljuje nasumično generirane mape, podršku za korisničke modove, podršku za Oculus Rift… Ono što je malčice sumnjivo u svemu tome je što igru radi nezavisni studio Wildcard kojemu je ovo prvi projekt. Doduše, tim je navodno sastavljen od veterana industrije, no očito toliko brzo da još nisu imali vremena složiti službenu web stranicu.

Igra je najavljena za PC, PS4 te XB1. Na PC u Steam Early Access programu stiže već u lipnju ove godine, a na konzolama će se pojaviti iduće. Rana PC verzija donijet će 30/70 različitih bića, sustave za hranu, vodu, temperaturu i vremenske uvjete, izgradnju objekata, sadnju bašče i okopavanje iste (ne, ovo je ozbiljno – samo pazite da vam ju dinosauri ne zgaze), te podršku za modove.

Komentari (7)

  • edviiN

    12.05.2015 - 12:51

    Toliko sam se navukao na igru cim sam vidio trailer,ali kad sam vidio puske,otisla je volja za igrom..

    • IaMarmageddoN

      @edviiN, 12.05.2015 - 13:54

      Da, bilo bi fora bez vatrenih oruja ali ovako možda nešto malo šira publika zaigra igru. Mislim, tko je u stvarnosti vidio ubiti dinosaura sa pumpericom? Ja bome nisam.

    • adycro

      @edviiN, 12.05.2015 - 15:06

      Zanimljiv koncept i ideja definitivno ^^ istina da malo puske kvare dozivljaj, definitivno drzim fige da ovo uspije. Nznam uopce logiku stavljati puske u nesto sto je namjenjeno prezivljavanju.

  • perisimus

    12.05.2015 - 15:12

    Izgleda interesantno. Uzgred nikad niti jedan covjek nije ubio dinosaurusa sa nicim ukljucujuci koplje i luk i strijele tako da je ukljucivanje vatrenog oružja u igru realno koliko i ukljucivanje hladnog. Za ubijanje dinoa mislim.

    • john_marston

      @perisimus, 12.05.2015 - 16:27

      To sam bas i ja pomislio…prituzbe na vatrena oruzja nemaju smisla 🙂

  • TeroXCro

    12.05.2015 - 16:42

    Mislim da vatrena oružja nebi pokvarila igru,mislim da bi bila još bolja.Zamislite prekrasnu scenu kada T-Rex ide prema vama a vi mu onda ispalite jednu iz RPG-a i raznesete ga.Zar to ne bi bilo super??Samo da je izbace i da nebude optimizacija na razini jednog izumrlog dinosaura.

    • Daky101

      @TeroXCro, 12.05.2015 - 19:50

      -1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?