HCL.HR

Assassin’s Creed 4: Black Flag DLC nagovještava sljedeću igru

ToxarE 10.12.2013.   •   24 komentara


Ubisoft je otkrio detalje prvog proširenja novog Assassin’s Creeda i ohladio fanove koji su se nadali lovu na krakena. Umjesto toga obećao im je naznake sljedeće ere koju će serijal posjetiti.

Assassin’s Creed 4: Black Flag – Freedom Cry DLC dobio je prve konkretne detalje. Otkriveno je tako da na proširenju kampanje za jednog igrača radi Ubisoftov ogranak u Qubecu. Cilj dodatka jest proširiti priču, ali u okvirima vjerodostojnosti što znači da ni ovaj put nećemo vidjeti nikakve fantazijske elemente, premda je razvojni tim u jednom trenutku razmišljao o uvrštavanju krakena u igru.

To se na kraju neće dogoditi, ali to ne znači da Freedom Cry neće imati novog sadržaja. Kako je ranije najavljeno, upravljat ćemo novim protagonistom, Adewaleom, petnaest godina nakon događaja Black Flaga. Adewaleova priča bit će smještena u novom gradu Port-au-Prince, inače glavnom gradu današnjeg Haitija. Grad je u tom razdoblju francuska kolonija, što znači da ćemo vidjeti nove neprijatelje i njihove načine borbe, kao i novu kulturu jer u Black Flagu nismo imali susreta s Francuzima.

Zanimljivo je i to da će DLC većim fokusom na sukob Assassina i Templara fanovima dati malu naznaku gdje bi se i kada mogla odvijati sljedeća igra u AC serijalu, vrlo vjerojatno već iduće godine.

„Bit će nekih naznaka, ali naši fanovi će ih otkriti tek u budućnosti. Prilično su očite, ali morate biti hardcore fan da biste ih razumjeli.“ – poručuju iz Ubisofta.

U samom Black Flagu inače imamo istu stvar, samo ondje imamo priliku vidjeti više potencijalnih era i lokacija, dok ćemo ovdje dobiti naznaku samo o jednoj jer se Ubisoft očito već odlučio kamo će serijal poći iduće godine.

Komentari (24)

  • Praetorian1

    10.12.2013 - 14:42

    Bezveze

  • Mzehn

    10.12.2013 - 15:11

    Očekivani protagonist

  • BalkanGaming

    10.12.2013 - 15:11

    U black flagu se tocno vidi gdje ce ici slijedeci dio price o ACu, sam kaj ekipa ocito ne prati dovoljna sve one sporedne stvari koje se mogu citati u databesu 🙂

    • Corvodin

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 15:55

      Prosvijetli nas onda.

    • RedEy3

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 16:14

      Može bit egipt, fedualni japan, indija itdi td… Ja se nadam da će biti Japan i da će se vratiti centar priče na sukob templara i assasina tj. samuraja i ninja. I da vrate fokus na hladno oružje te borbu prsa u prsa.

    • BalkanGaming

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 16:53

      @Corvodin , koja je fora istrazivanja ako ti ja sve otkrijem? 🙂

    • BalkanGaming

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 17:00

      @RedEy3 slazem se sa tobom. Trebaju se posvetiti natrag prici, a ne izdrkavanju iako je ac4 prekrasan ali ova prica ko da je usputno napravljena pa ono tu i tamo se nes desilo sa templarima.

      Vec sam naveo na nekom prijasnjem postu, Ezio je imao pricu u 3 dijela , bila je savrseno ispricana i detaljna i obradila je njegov zivot od mladih dana dok je bio "balavac" i trckarao za curicama pa sve dok nije postao "stari deda" odnosno do kraja zivota. Edwardova prica je ispricana u jednom serijalu pocevsi od onda kad je Edward vec bio u debelim dvadesetima i zavrsava prica kad on ima 35 ajmo rec… ne da mi se sad trazit tocan podatak ali tako nesto. Na kraju igre nakon dugog cekanja da prodju creditsi ima kratki video gdje pokazuju Edwarda dok je djed u Londonu (il di vec) i gleda predstavu sa Haythamom.

      Nit je ispricano kak je dosao do Londona, niti kako je dobio kcer, niti sta se sve dogadjalo u londonu otkad je dosao. Niti sa kim ili kako je dobio sina i na kraju kako je sin jednog Assassina (vise manje nebitnog, nije bio nitko poseban poput Ezia ili Altaira sto se tice redova u organizaciji) postao jedan od Templara i u tom medju najvisim redovima…

      So….

      P.S. nek se Ubisoft posveti nacinu borbe i pricama te hladnim oruzjima. Jebes igricu koja se tolko posvecuje "povijesti" a unutar najnovijeg i najboljeg dijela imas sveukupno nekih 20 oruzja… 30 uvrh glave..

    • Mzehn

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 17:02

      Neznam kakve veze Edward ima s tim lokacijama xD tak da čisto sumnjam u to, mada bi rulalo da, pogotovo ninđe-samuraji tematika. A za ovo da se vrate isključivo hladnom oružju, taj brod je odavno otplovio nažalost

    • BalkanGaming

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 17:19

      Nema veze Edward kao lik, nego ako pazljivo procitas sve one stvari koje ti se prikazuju u database u ac4 onda mozes zakljucit gdje te igra vodi. Ima 2-3 destinacije izmedju kojih se moze birat pa cemo vidjet sta ce biti slijedeci put..

      Evo ti kratki hint. [[[[[ http://prntscr.com/2a4ykg ]]]]

      Onom ko prati, shvatio je da je Abstergo Industries zapravo parodija na Ubisoft, odnosno rekli su da kao imitiraju svoju kompaniju unutar igre na saljiv nacin.
      Kao sto vidis neke smo prosli, ali svi ostali su potencijalni projekti kao sto ti pise na dnu poruke. Ima jos puno cinjenica koje podupiru razne teorije sto bi moglo bit slijedece, ali za to ces morati posjetiti " Access the Animus" na fejsu stranicu ili na webu ovisi di ti se da. I http://www.acinitiates.com

      Tamo prati sve sto te zanima 🙂

    • Mzehn

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 17:34

      Nisam vidio ovo, eto mi kad nisam svojevoljno lutao po abstergo uredima 🙂 tnx na slikici

    • Yotta

      @BalkanGaming, 10.12.2013 - 22:20

      Ali kakve veze ima Japan sa templarima i assassinima,prokleta priča počinje na bliskom istoku!! Templari nastaju za vrijeme križarskih ratova,koji će kurac radit u Japanu??? Nikako mi niste jasni sa tim "idejama" . I u ostalom,baš je moćan ovaj lik sa crncem !NIkad do sad nije u jendoj igri obrađena ovakva tematika sa ovakvim protagonistem.Ako i je,onda nije uopće dobro obrađeno,jer ja nisam čuo za nju .

  • Red Falcon 2

    10.12.2013 - 16:47

    Zar nisu ninje bili špijuni samuraja?

    • RedEy3

      @Red Falcon 2, 10.12.2013 - 16:58

      Ne, ninje su bili plaćenici -assassini- koji su služili onom s najvišom cijenom, poznato je da je princ regent Shitoku koristio iste za vlastite shrve. Ali ninje nisu bili pokorne nikome, osim onome tko u tom trenu najviše plaća. Bile su iznad položaja samuraja jer NIKOME nisu odgovarale, samuraji su morali štiti prezime svoje porodice dok ninje nisu imale tako nešto da štite. Talođer postojale su i žene ninje te tu nije bilo diskriminacije. Vođa ninja bi se uobičajeno zvao jonin, časnik chunin dok sama ninja genin. No ni genin nije bilo lako postati s obzirom da je brutalan trening, godine služenja i dokazivanja sposobnosti prethodio istom.

  • Red Falcon 2

    10.12.2013 - 17:23

    Atentatori iz AC-a nisu plaćenici i služe njihovom vođi tako da nisam siguran je su li ninje baš najbolji izbor za slijedeći AC.

    • Badass_Bunny

      @Red Falcon 2, 10.12.2013 - 20:25

      Kolko se ja sjećam u AC2 su bile plaćeničke misije.

    • Yotta

      @Red Falcon 2, 10.12.2013 - 22:24

      dobio bi pare nakon što uradiš atentat uspješno,ali nije poanta bila u tome da ti se plati.To je u igri dodano kao prihod igraču da kupi bolji armor i da lakše igra.Nakon bilo čega što uradiš dobio bi pare,pa i nakon običnog razgovora sa posebnom osobom.Kako to nisi shvatio??Onda se sam poklopilo,assassination i plaćanje nakon istog.Kužiš .Očito nisi upratio priču da valja,assassini nikad nisu bili plaćenici i ubijali su onoga koga su oni htjeli a ne onoga koga bi drugi tražio 😉

    • Red Falcon 2

      @Red Falcon 2, 11.12.2013 - 19:09

      Da ne bi krivo razumio: nisu atentatori bili pomahnitali ubojice koji bi ubijeli sve i svašta već samo one koji su bili prijetnja njima i slobodi ostalih naroda.

    • RedEy3

      @Red Falcon 2, 14.12.2013 - 12:48

      Točno, ali isto tako ninje SU prihvaćale samo poslove koje su htijeli, a ako je bilo više takvih, onda naravno onaj sa najboljim uvjetima i novcima. ;)) I ako se igrao AC 1 znaš da također ima hijerarhija, isto takva postoji i kod ninja.

      Evo jedna fan slika:
      http://www.gameranx.com/img/13-Feb/assassins-creed-4-china.jpg

      U pitanju je kina, ali je u tom razdoblju gotovo ista stvar,
      mislim da bi ta tematika bila odlična. 🙂

  • Red Falcon 2

    10.12.2013 - 21:15

    Koje? Ja nisam naišao ni na jednu od njih.

  • The one

    12.12.2013 - 16:18

    A di bi to radnja iduca trebala biti ne kuzim nisam nista skontao ?

    • Red Falcon 2

      @The one, 12.12.2013 - 18:25

      Ljudi samo nagađaju. Ubisoft još nije ni najavio AC V.

  • Stribor88

    13.12.2013 - 14:01

    jesam ja assassin odma ako stavim kapuljaču na glavu?

    • Red Falcon 2

      @Stribor88, 14.12.2013 - 14:57

      Al mora bit bijela kapuljača.

  • Željko123

    19.12.2013 - 19:52

    Nabavio sam Assassin's Creed 4: Black Flag nisam još ulazio u igru pa me zanima ako sad instaliram Freedom Cry DLC dali se što mjenja ili igram kao da nemam dlc pa onda igram dlc ili kako to funkcionira???

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?