HCL.HR

Astroneer obećava istraživanje proceduralnog svemira, sakupljanje resursa i slično. Zvuči poznato?

Filip Galeković 10.12.2016.   •   3 komentara


Iako je No Man’s Sky neispunenim obećanima uspio razjariti gotovo čitavu gaming zajednicu, ovaj podžanr ne pokazuje znakove posustajanja, a Astroneer bi mogao biti igra koja je NMS trebao biti.

astroneer

Ako ste u No Man’s Sky investirali pritom se nadajući da ćete eventualno susresti druge igrače i/ili njihove rukotvorine, jasno je da ste se dobivenim iskustvom dobrano razočarali. Na svu sreću, tu na scenu uskače nadolazeći Early Access naslov Astroneer, koji između ostaloga obećava upravo mogućnost kooperativnog igranja.

Naime, Astroneer se bavi istom tematikom kao i sad gotovo zaboravljeni No Man’s Sky (koji se doduše vraća u akciju polako kroz updateove), te će igrači moći istraživati u potpunosti proceduralno-generirani svemir, spuštati se na planete i vozikati se okolo u svakojakim vozilima, i to sve u društvu još tri igrača koji će vam se moći pridružiti u bilo kojem trenutku.

Ono što Astroneer čini posebice zanimljivim, osim intrigantnog vizualnog stila, jest mogućnost da igrači teraformiraju planete, čiji gradivni materijal je proizvođač System Era Softworks usporedio sa Play-Doh masom, odnosno plastelinom. Što se tiče vozila, bitno je napomenuti da će igrači sami moći sastavljati ono u čemu se žele voziti pa će tako moći slagati raznorazne module, solarne ćelije i slično te ih lijepiti jedne na druge.

Astroneer stiže kao Early Access naslov na PC i Xbox One te će biti dostupan od 16. ovog mjeseca. System Era Softworks kažu da će cijena igre biti $19.99, što je poprilično prihvatljivo ako vas zanima taj tip igre.

Ako ste zainteresirani, bacite oko na demonstraciju pojedinih gameplay mehanika u priloženom traileru.

Komentari (3)

  • funky0308

    11.12.2016 - 12:46

    Odmah preorder 😛

  • SemirTheChosen

    11.12.2016 - 20:43

    Upravo ovih dana igram Empyron Galactic Survival koji je takoder Astroneer uzela za primjer i moram vam reci da ga preporucujem svima koji su oduvijek zeljeli da sklope sopstvene svemirske brodove, ozbiljno, postavite 1blok za brod i gradite na njega brod od raznih blokova,ne pricam o recimo uzmes ‘blok trupa broda’ nego kockicu po kockicu (a grafika empyrona nije kockasta ko u minecraftu.. ako ta grafika nekome smeta da zna)i sami si sklopite nekakav trup broda i jos mu treba nadograditi kokpit,generator,RCS, fuel tank koji pritom napunite fuel kanisterima i 6-12 pogona (par dole da idete gore,par lijevo da idete desno itd.) i moram priznati da takvo nesto do Empyona nisam nikad dozivjeo te mozete si graditi baze i, zaboravio sam spomenuti, da imate puno planeta za roniti po njihovim jezerima ili morima i istraziti ih sa svim nj. vanzemaljcima,biljkama pa cak i dinosaurima i do njih dodete sa sopstveno sklopljenim brodom sa planete poletite pa kroz atmosferu u svemir do druge planete ili asteroida mozete ju igrati u survival modu ili graditeljskom a moze i u multiplayer pvp ili pve… 20 evri na steamu!

    • funky0308

      @SemirTheChosen, 12.12.2016 - 19:18

      Zainteresirao si me.. pravac YT vidjeti jos malo 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?