HCL.HR

Asus ROG Strix GL753 – gaming laptop spreman za maratonsko igranje

sponzorirani članak 25.05.2017.


Asusov gaming laptop ROG Strix GL753 još je jedan dokaz da je uz moderne centralne i grafičke procesore ozbiljan gaming itekako moguć u hodu. Evo za što je sposoban i gdje ga možete nabaviti.

asus-rog-g9753-1

Ako vam desktop PC nije praktičan, PC gaming na laptopima već je par godina totalno izvediva stvar. Jasno je da za luksuz prenosivosti računala dovoljno snažnog da pokreće moderne igre morate platiti malo više od ekvivalentnog desktopa s monitorom i periferijom, no kroz posljednjih par godina ta razlika u cijeni polagano se smanjuje. Drugim riječima, gaming laptopi postaju sve zanimljivije kupnja.

Danas vam stoga pišemo o jednom laptopu iz Asusove ROG tvornice gaming čudesa, modelu GL753, koji nizom dizajnerskih detalja i hardverom ispod kućišta vrlo jasno cilja na gamere kojima trebaju odlične performanse, ali i dobra prenosivost. Asus kaže da je GL753 ravno iz kutije spreman za maratonsko igranje, ali i streamanje tog gameplaya jer dolazi uz mnoštvo značajki koje pomažu u streamingu. Primjerice, ako nemate neki drugi mikrofon pri ruci, poslužit će i onaj ugrađen u laptop, a čak će i filtrirati ambijentalnu buku za što čišće snimanje zvuka.

asus-rog-g9753

Da se igre dobro vrte pobrinut će se najnovija generacija i7 procesora, točnije radi se o četverojezgrenom Core i7 7700HQ procu, kao i GeForce GTX 1050 grafički procesor. Rad u Windowsima (Win 10 dolazi uz laptop) bit će brz zbog 256GB SSD-a, kao i vrijeme učitavanja levela u igrama koje na njega odlučite smjestiti, a uz to ćete imati savršeno dovoljno prostora za multimediju i one druge, možda malo rjeđe igrane naslove, na dodatnom 1-terabajtnom HDD-u.

ROG GAMING CENTER

Asusov ROG Gaming Center dolazi predinstaliran na ovom laptopu, a riječ je o softveru koji vam daje pristup svim funkcijama koje su vam potrebne za fino podešavanje i pregled funkcionalnosti uređaja. Kroz taj softver dobit ćete pristup svim informacijama sustava, mogućnost podešavanja hotkey tipki, fino podešavanje zvuka (zvučnici su usmjereni prema korisniku za bolji doživljaj), ali i mogućnost snimanja gameplaya igara. Tu je i tzv. GameFirst III tehnologija koja optimizira mrežni protok podataka za brže online igranje bez laga.

asus-rog-g9753-2

Asus se hvali i ekskluzivnom ROG Cooling Overboost tehnologijom hlađenja ključnih komponentni koja dopušta da podesite brzinu ventilatora po želji, a uz pametni termalni dizajn kakav se i očekuje od laptopa u ovom cjenovnom razredu zaista ne biste trebali imati problema s pretjeranim zagrijavanjem, odnosno lošom stabilnošću tijekom čak i najdužih gaming seansi.

asus-rog-g9753-3

Kaže se da je vrag u detaljima, no gamerske sitnice koje život znače ne morate predugo tražiti u slučaju ovog laptopa. Primjerice, tipke na tipkovnici imaju malo duži hod od tipičnog laptopa, razmaknica je malo izdužena tamo gdje gamerima pada palac dok igraju pucačine, tipke sa strelicama posebno su izdvojene jer bi u nekim igrama mogle biti važne, a uvijek važne WASD tipke također su posebno istaknute. Cijela tipkovnica ima i crveno pozadinsko osvjetljenje da možete ugodno tipkati (čitaj: igrati) i u mraku, pa čak i ako igrate neki stari Mech simulator s hrpom tipki u upotrebi.

Full HD ekran je sve što vam je potrebno u ovakvom formatu prijenosnika, a 17.3-inčni panel u ovom laptopu ima kut gledanja od 178 stupnjeva te osigurava odličan kontrast i točnost boja tako da nema promjene boja kada ga gledate čak iz neobičnih pozicija. Zgodno je i da ima matirani finiš koji ne dopušta refleksiju koja bi vas mogla omesti za vrijeme igranja.

Asus ROG G753 možete nabaviti u Linksu – samo kliknite ovdje da provjerite cijenu i kompletne značajke.

Komentari (4)

  • Optimyst

    25.05.2017 - 17:55

    Da je Bog namjenio laptop za igranje napravio bi ga većim i nazvao “stolni PC”…

    • Czar

      @Optimyst, 25.05.2017 - 19:20

      Ukoliko ti netreba mobilnost onda da.
      U suprotnom ako se podstanar koji svakih par godina seli za boljim poslom svakako neki ovakav laptop + šteknut na njega kakav 24-27″ monitor.
      Ili recimo ako se radi po terenu dosta, npr. kao građevinci koji su tjednima ili mjesecima izvan mjesta boravka dok se radi, ovako nešto je dušu dalo.
      Nemožeš to gledat usko iz balkanske perspektive gdje se maltene radiš, odškoluješ i ako imaš sreće provedeš radni vijek do penzije u tom istom mjestu jer danas svijet više tako ne funkcionira – danas se seli za poslom.

  • Ne Znam

    25.05.2017 - 18:56

    Slažem se i sa prethodnim komentarom da je za gaming svakako bolji stolni PC nego laptop, no ovaj Intelov i7 7700HQ procesor i GTX-ica 1050 zvuče primamljivo i laptop je svakako vrh ponude barem na našem tržištu, a nije niti cijena pre visoka s obzirom na to što laptop nudi. Ali hej, pored Acerovog Predator 17 modela kojega ste recenzirali, sve je još jeftino. 😉

  • tree_boa22

    25.05.2017 - 19:18

    Imao sam ROG g73 i g75 i za koji tjedan uzimam g752 i mogu rec da su vrhunski, nikad nikakvih problema.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?