HCL.HR

Dell i Asus predstavili svoje VR uređaje, nisu baš jeftini

Zoran Žalac 31.08.2017.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Uskoro nam stižu novi uređaji za VR i AR poznatih proizvođača hardvera. Asusov model izgleda atraktivno, ali je cjenovno zapapren.

ASUS-Windows-Mixed-Reality-Heaset_futuriestic-design

Osim što padaju cijene za HTC Vive, Oculus Rift i PlayStation VR, na tržište uskoro dolaze i uređaji “miješane stvarnosti” (VR+AR) u režiji poznatih proizvođača raznolikog hardvera. Svoje uređaje tako su već predstavili HP, Dell i Asus, a ovaj gornji koji vidite pripada upravo potonjemu.

Asusov headset plijeni pozornost poligonskim dizajnom pročelja, iako sam po sebi nije naročito originalan već inspiraciju vuče od Sonyjevog PSVR-a. Težak je 400 grama i omogućuje prikaz u rezoluciji 1440×1440 sa osvježenjem slike od 90Hz, a dolazi i s kontrolerima koji, nimalo iznenađujuće, kopiraju dizajn onih za HTC Vive.

Sve to koštat će 450 eura, što nije mnogo povoljnije od ostatka ponude, ali više izbora pri kupnji je valjda dobra stvar.

Komentari (7)

  • Susjed

    31.08.2017 - 12:37

    Uporaba VR-a mi se čini besmislenom dokle god je ponuda igara za njega svedena na igrive trailere filmova (Spiderman), VR visualizer Chainsmokerovog Pariza ili razne šetnje svemirom i prirodom. Bio je tu RE7 od značajnijih portova, ali bilo bi lijepo vidjeti VR AAA ekskluzivu ?

    • baDarmageddoN

      @Susjed, 31.08.2017 - 13:02

      Da. Kako se sada čini nešto nije kliknulo i VR sve više slabi.

    • Toma_HR

      @Susjed, 01.09.2017 - 07:20

      To se neće dogoditi još desetljeće barem. Da netko pokuša napraviti pravu AAA igru u VR-u treba uložiti novaca, a onda se treba prodati u par miliona komada što je nemoguće jer nije prodano valjda niti milion Playstationa VR, a kamoli drugih.

  • funky0308

    31.08.2017 - 12:44

    Meni je ovo puno bolje od ovoga sto trenutno imamo. Ako je i AR i VR to treba provjeriti i vidjeti kako radi ali imam Asusov 1440p monitor sa Gsyncom i nikada bolji monizor nisam koristio…tako da Asusu vjerujem. S druge strane, kada se pogledaju specifikacije tih uredjaja ispada da i nisu preskupi. Po meni jos nije vrijeme za nabavku VRa, nema sadrzaja i to je glavni problem

  • MD

    31.08.2017 - 13:41

    Treba vise pravih igara.

  • Black op

    31.08.2017 - 14:23

    Ili 199-299€ ili ništa.U čudnoj je situaciji ovaj vr, niko ne želi da ga kupi jer nema igara a nema igara jer ga niko ne kupuje.Indie razvojnici će biti rijetkost zbog cijene razvoja i manjka publike a velike kompanije ne žele da bacaju resurse.Valve je trebao uraditi daleko više kako bi promovisao vive, nisu ništa uradili, čak ni source 2 nisu završili.

    Are we ready?VR…not 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?