HCL.HR

Awesome Games Done Quick 2017 sakupili 2,2 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe

Juraj Bevandić 15.01.2017.   •   7 komentara


Ovogodišnji Awesome Games Done Quick uz puno zabave sakupio je rekordnih 2,2 milijuna dolara koje će donirati zakladi za medicinsko istraživanje karcinoma.

Awesome Games Done Quick 2017

Dovršen je Awesome Games Done Quick 2017 koji se pokazao kao najuspješnije izdanje eventa do sada, barem što se novčanih donacija tiče. Nešto više od 43 tisuće gledatelja je doniralo preko 2,2 milijuna dolara, a obje brojke još neko vrijeme mogu porasti. Službeni popis pokazuje da je najviše donirao kosirnik The Yetee koji se kroz osam donacija odvojio od 136 tisuća dolara.

No, sve je to u humanitarnom duhu i najvažnije je da čitav iznos uspješno završi na računu Prevent Cancer Fonudation zaklade. Speedrun Dark Soulsa 3 zadobio je posebnu pažnju jer je igrač BubblesDelFuego i sam prebolio rak te gledajući prelazak Dark Souls na AGDQ 2013 odlučio prelaziti igre na taj način. Nije imao sreće s prikupljanjem ključnih itema za prelazak, pa je bilo jasno da ovoga puta neće oboriti nikakve rekorde, no svejedno je igru završio u manje od sat vremena.

Meni je posebno drag priloženi video prelaska igre Kabuki Quantum Fighter jer je igrač zabavan, iskusan i zna jako puno o igri te na zanimljiv način možete svašta naučiti o njoj. Zbog takvih stvari sam i zavolio speedrunove. Na službenom YouTube kanalu popunjava se lista svih 157 prelazaka, pa bacite oko i na to, možda pronađete inspiraciju za ponovni prelazak vaše omiljene igre.

Komentari (7)

  • SemirTheChosen

    15.01.2017 - 19:45

    I meni takode su speedrunovi zabavni za pratiti, jer nevjerovatno je koliko neki gameri truda uloze u neku svoju omiljenu igru da je prelaze uzduz i poprijeko toliko puta! Za donacije svaka cast,a ipak koda do sada vec nije otkriven lijek za protiv raka ali farmaceutskoj mafiji odgovara da ga krije nebil prodavala oboljenim ljudima najskuplje placebo lijekove i zaradivala…sta reci,ljudi su svinje…

  • RapthorPechina

    15.01.2017 - 20:01

    Onaj Dark souls 3 run je bio fenomenalan. Sve i svemu jako zabavm event

    • Juraj Bevandić

      @RapthorPechina, 15.01.2017 - 20:27

      Dobar run, da. Ali nisam još baš ufuran u DS3 runove, valjda jer sam ga samo dvaput prešao i već duže vremena nisam igrao. DS1 runovi su mi još uvijek najzanimljiviji jer dobar dio taktika i sam koristim u prelascima, a ni dvojka još nije došla na red za takve stvari.

    • RapthorPechina

      @Juraj Bevandić, 15.01.2017 - 22:29

      Ja se smatram nekakvim gamerom ali uvijek kada dobijem volju da zaigram Dark souls 3 ta me igra u početku ponizi do kraja i RESPECT svakomu ko uspije na bilo koji način pobijediti tu igru !!

    • All-The-King-Bundy

      @RapthorPechina, 16.01.2017 - 11:24

      Da, isto i ja ! Već tri puta odustajem od igre i opet počinjem, jednostavno nemam živaca… Fuc**ng Abyss watchers!

  • YeYa

    15.01.2017 - 21:47

    Svaka cast na donacijama 😀

  • l)oolvl

    16.01.2017 - 01:58

    svaki put kad bih bacio pogled na stream, igrali bi neke prastare NES igre koje nit sam igrao niti me zanimaju previše, ali svaka im čast na trudu i prikupljenim donacijama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?