HCL.HR

Batman: Arkham Origins – prvi detalji i screenshoti

nebel 10.04.2013.   •   11 komentara


Novi broj Game Informera otkrio nam je kakve novitete možemo očekivati od Batman: Arkham Originsa i zašto na razvoju igre ne radi Rocksteady Studios.

Nakon jučerašnje najave nije trebalo mnogo vremena da na Internetu osvanu detalji ekskluzivnog otkrivanja Batman: Arkham Originsa u novom broju magazina Game Informer. Znamo da ih s nestrpljenjem očekujete, pa bez daljnjeg odugovlačenja, evo što je rečeno u spomenutom magazinu:

Prije svega, pojašnjeno je zašto je Warner Bros. Interactive za razvoj nove Batman igre zadužio relativno neiskusni tim iz Montreala; ili bolje rečeno – zašto na novoj igri ne radi provjereni tim Rocksteady. U objašnjenju tako stoji da Rocksteady radi na nečemu drugom, a da je Warner Bros. Montreal bio logičan izbor developera s obzirom da se već upoznao s modificiranim Unreal 3 pokretačem portajući Batman: Arkham City na Wii U. Doduše, to ne znači da Rocksteady ne sudjeluje na Arkham Originsu jer suradnja između dva tima postoji u smislu savjetovanja novog developera na tehničkom aspektu i segmentu mehanike gameplaya. Međutim, što se priče tiče – tim iz Montreala ima punu slobodu u prezentiranju svoje vizije.

A to je vizija mlađeg i neiskusnijeg Batmana čije vještine nisu još rafinirane pa on sam zna pretjerati i srljati u nevolju. Kao što je već otkriveno, Origins se radnjom odvija prije dosadašnjih Arkham igara, točnije rečeno na badnju večer u Old Gothamu prije nego je isti pretvoren u zatvor. Batman se ovoga puta suočava s Black Maskom koji nudi bogatstvo onome tko skrati šišmiša za glavu, a čini se kako je i policija Gotham Citya protiv Batmana. Naš junak stoga mora otkriti zašto ga Black Mask želi pod zemljom i uvjeriti snage zakona da je na njihovoj strani. U tu svrhu sukobit će se s brojnim negativcima DC univerzuma, a u prikazu za Game Informer predstavljeni su Pingvin i Deathstroke.

U smislu gameplaya, će uvelike nalikovati prethodnim igrama. Sustav borbe nije mijenjan (jer ga po mišljenju developera nije ni trebalo mijenjati), kao ni ostali elementi poput detektivske vizije, predatorskog kretanja, zračnih napada i slično. Ipak, dodani su tu i neki novi slojevi i pristupi. Primjerice, različite vrste neprijatelja prisiljavat će nas da koristimo različite napade u borbi. Maštovitost u pristupu moći ćemo pokazati i s novim Remote Claw gadgetom kojega je najlakše opisati kao kuku u Just Causeu 2. S tim gadgetom moći ćemo privlačiti i lansirati objekte, vješati neprijatelje i sl.

Značajan fokus ovoga puta bit će stavljen na detektivski dio igre koji je rađen po uzoru na britansku seriju o Sherlocku Holmesu. U sklopu istraživanja sada ćemo koristiti Batcomputer i njegove simulacije, a detektivski slučajevi bit će razbacani širom grada kako bi ponudili predah od borbe.

Sam Gotham bit će duplo veći od Arkham Citya u prostornom pogledu. Osim Old Gothama bit će nam dostupan i New Gotham, uz mehaniku „oslobađanja“ radio tornjeva viđenu u Far Cryu 3. Drugim riječima, kako bismo vidjeli izazove i ostale indikatore na mapi, unutar određenog područja prvo ćemo morati onesposobiti hakirani toranj. Potom će nam se otkriti sve mogućnosti koje se nude, iako će neke od njih biti dinamične i dostupne samo unutar jednog roka. Izvršavanjem takvih misija smanjivat ćemo Batmanovu ozloglašenost, a kakav će utjecat to imati na sam gameplay, još nije otkriveno.

To bi bile važnije informacije koje su otkrivene u ovom trenutku, no nemojte se još pozdraviti s Batmanom. Svakako bacite pogled na screenshote u donjoj galeriji i provjerite kako izgledaju opasni negativci koji su se zamjerili čovjeku-šišmišu. I za kraj, podsjetimo se još jednom – Batman: Arkham Origins izlazi 25. listopada za PC, X360, PS3 te Wii U.

Komentari (11)

  • Zealot

    10.04.2013 - 13:46

    Ufff,ovo bi moglo da bude vrh vrhova,vec sam se nalozio 🙂

  • brunojekralj

    10.04.2013 - 14:37

    ma bice dobro

  • demigod

    10.04.2013 - 15:04

    joooj jedva cekam 😀

  • thesufferingman

    10.04.2013 - 16:18

    samo jedno da kazem ovo vec bi moglo biti game of the year ,ako nece failati
    (i hope so)

  • Janadri

    10.04.2013 - 16:58

    Gta 5, Batman Arkham Origins i Saints Row 4. Pa ovo je sandbox fantazija.

    • The one

      @Janadri, 10.04.2013 - 18:09

      +1

    • shakesfeaR

      @Janadri, 11.04.2013 - 12:01

      yes… + možda watch dogs

  • The one

    10.04.2013 - 18:09

    PAA ono zivot ne moze biti bolji (osim kada ispravis sve ocjene u skoli :P) ali kada sam cuo za novog Batmana odusevio sam se samo mi je cudno bilo da ga pravi drugi razvojni tim nadam se da nece zabrljati :/ Ali sto se tice mislim da bi ova godina mogla biti inzvaredna samo ako najave GTA V za Pc.

  • SuperSaiyan86

    10.04.2013 - 18:33

    Evo i par riječi od dev tima, kolko sam skuzio svjesni su velicine i utjecaja Rocksteady-evih prvih dvaju igara sto je dobra stvar, siguran sam da ce dat sve od sebe da dobijemo jos jedan hit¨!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6d0geMX4nWA

  • goldfinger

    13.04.2013 - 13:55

    Ovo jednostavno ne može fejlati…

  • lukakeanu

    14.04.2013 - 19:46

    super su napravili black mask—gta5 ac4 novi batman…bit ce ovo dobra godina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?